Populatia, dar si firmele incep sa prefere depozitele bancare in lei. Totusi economiile in valuta raman o alternativa pentru o parte a persoanelor fizice si unele societati comerciale, reiese din datele publicate de BNR pentru luna noiembrie. Euro si
Populatia, dar si firmele incep sa prefere depozitele bancare in lei. Totusi economiile in valuta raman o alternativa pentru o parte a persoanelor fizice si unele societati comerciale, reiese din datele publicate de BNR pentru luna noiembrie. Euro si dolarul au detinut suprematia pana la sfarsitul anului trecut, timp de patru ani, majoritatea depozitelor bancare fiind constituite in cele doua valute. Conform datelor BNR, in prezent plasamentele in lei au preluat conducerea. Depozitele in valuta cumuleaza 192.030 miliarde lei, respectiv 4,9 miliarde de euro, in timp ce depunerile in moneda nationala depasesc 230.000 miliarde lei.
Depozitele in lei ale agentilor economici au atins la finele lunii noiembrie 105.659 miliarde lei, in crestere cu 73,5% fata de soldul inregistrat dupa primele 11 luni din 2003.
Economiile populatiei au urcat in aceasta perioada cu 34,7% pana la 130.853 miliarde lei. in luna noiembrie, plasamentele in valuta calculate in lei arata o scadere, ca urmare a aprecierii puternice consemnate de moneda nationala. Astfel, leul a castigat 5,37% fata de euro si 8,81% in raport cu dolarul.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.