Directorul comercial al Dacia Group Renault, Jacques Abot, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca uzina de la Pitesti a stabilit un nou record de vanzari in anul 2004. Astfel Dacia a livrat peste 95.000 de unitati dintre care 40.000 d
Directorul comercial al Dacia Group Renault, Jacques Abot, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca uzina de la Pitesti a stabilit un nou record de vanzari in anul 2004. Astfel Dacia a livrat peste 95.000 de unitati dintre care 40.000 de Logan. Din total, peste 19.000 de unitati au ajuns la clienti din Turcia sau din tari din Europa Centrala si de est sau din Orientul Mijlociu.
In acest an Dacia va incerca sa vanda 60.000 de autoturisme la export prin intermediul unor dealeri din 36 de tari. Tot in 2005, Logan intra pe piata din Occident si va fi lansat oficial in Franta, Spania, Germania si Italia.
Dacia Group Renault mai pregateste surprize in acest an. Este vorba de lansarea a doua noi motorizari pentru Logan: un turbo-diesel 1,5 dci (acelasi cu cel de pe Megane ll) si o motorizare pe benzina mai puternica decat cea actuala de 1,6 l (peste 100 c.p.).
Un break nu este prevazut in acest an. Acesta va putea fi lansat cel mai devreme in 2006.
Succesul de piata al lui Logan a scos de pe piata Solenza. Capacitatile de productie vor fi astfel folosite integral pentru montarea noului model. Mai mult se va trece la lucru in trei schimburi.
Cu toate acestea, in prezent, un client asteapta cel putin 8 saptamani de la comanda ferma si pana la livrare.

Ancheta in cazul unui accident atipic
Jacques Abot a declarat ca in acest moment nu poate comenta incidentul in urma caruia un proaspat posesor de Logan s-a resturnat cu masina. Clientul sustine ca incidentul s-a petrecut dupa ce un brat al directiei s-a rupt din cauza proastei calitati a materialului. "Varianta nu s-a confirmat. Nu cred ca este vorba de o problema de calitate, dar oricum ne este greu sa ne pronuntam pentru ca anchetele sunt in curs". In acelasi context oficialii Dacia Group Renault ne-au declarat ca nu s-au intalnit probleme comune care sa semene a problema de model care trebuie remediata de proiectanti. Totusi conform sursei citate cel mai des ajung la service Logan 1,4 l.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.