Groupe Société Générale a lansat un nou produs de creditare adresat practicantilor de profesiuni liberale, denumit "Expert".
Principalul avantaj al acestui credit este ca se obtine in maximum 48 de ore de la solicitare.
Produsul est
Groupe Société Générale a lansat un nou produs de creditare adresat practicantilor de profesiuni liberale, denumit "Expert".
Principalul avantaj al acestui credit este ca se obtine in maximum 48 de ore de la solicitare.
Produsul este destinat finantarii investitiilor pentru achizitia de echipamente si diverse dotari materiale necesare in activitatea profesionala (mobilier, autovehicule, birotica, aparatura specifica).
Beneficiarii creditului trebuie sa indeplineasca unele conditii. Clientii trebuie sa apartina Ordinului Profesional specific profesiilor de: avocat, notar, medic, farmacist, expert contabil sau contabil autorizat, activand in cadrul cabinetelor/birourilor individuale, grupate sau asociate, in societati civile profesionale sau societati comerciale, sa fie rezidenti si sa-si desfasoare activitatea in Romania si sa demonstreze, la data solicitarii creditului, ca isi desfasoara activitatea de cel putin 12 luni.
Finantarea prin creditul "Expert" se acorda in lei, euro sau dolari, in functie de optiunea clientului. Valoarea creditului este cuprinsa intre minimum 1.000 de euro si maximum 25.000 de euro. Creditul poate fi contractat pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni.
Pentru creditele acordate in lei, dobanda este de 22% pe an (fixa) sau 26% pe an (variabila). Pentru creditele in valuta, dobanda este de 9,75% pe an (variabila) atat la creditele in euro, cat si la cele in dolari.
Garantia creditului difera in functie de posibilitatea asigurarii unui avans pentru creditul solicitat.
Situat la un nivel de 20% din valoarea investitiei dorite, avansul se calculeaza pe baza facturii sau a devizului pentru dotarile materiale care fac obiectul creditului. In acest caz, garantia creditului va fi gaj asupra acestor bunuri. Avansul poate fi constituit in numerar (in cont curent sau intr-un depozit nou sau deja existent la BRD) sau poate fi achitat direct vanzatorului/furnizorului.
Pentru situatia in care solicitantul nu poate contribui cu acest avans, garantia creditului va fi ipoteca asupra unui bun imobil.
Un alt avantaj este faptul ca, pentru analiza cererii de credit, se pot lua in calcul atat veniturile afacerii de finantat (conform Registrului de incasari si plati pe ultimele 6 luni), cat si alte venituri justificate ale familiei solicitantului, experienta in profesie sau numarul de salariati ai cabinetului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.