Fostul sef al serviciului de credite al Bancii Transilvania sucursala Bacau, Ciprian Stanciu, si administratorul a doua societati din aceeasi localitate, Lenuta Negrea, au fost trimisi in judecata dupa ce primul i-a acordat ilegal celei de-a doua opt
Fostul sef al serviciului de credite al Bancii Transilvania sucursala Bacau, Ciprian Stanciu, si administratorul a doua societati din aceeasi localitate, Lenuta Negrea, au fost trimisi in judecata dupa ce primul i-a acordat ilegal celei de-a doua opt credite bancare, in suma totala de aproximativ doua miliarde de lei.
Potrivit procurorilor, Ciprian Stanciu a acordat trei credite fara garantii, iar pentru unul din acestea acordarea s-a efectuat in conditiile in care nu exista nici contract de credit.
Mai mult, Stanciu nu a urmarit destinatia unui alt credit, nu a solicitat documente justificative de la agentii economici si, ulterior, nu a verificat existenta faptica a bunurilor pentru care s-a facut plata din acest credit, determinand astfel obtinerea unor foloase necuvenite in suma totala de 1.975.000.000 lei.
In ceea ce o priveste pe Lenuta Negrea, procurorii au stabilit ca a emis file CEC in suma totala de 1.075.000.000 lei, in calitate de administrator al SC Corona Negrea & Negrea SNC Bacau catre SC Ataro Prestserv SRL Bacau, fara ca intre cele doua societati sa existe relatii comerciale reale, garantand in acest mod un numar de cinci credite contractate de societatea respectiva.
Ciprian Stanciu si Lenuta Negrea vor fi judecati la Tribunalul Bacau pentru acordare de credite cu incalcarea legii si a normelor de creditare, neurmarirea conform legii sau a normelor de creditare a destinatiilor contractate ale creditelor, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune si utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Alte sase persoane sunt cercetate de procurorii PNA pentru acordarea de alte credite unor agenti economici din judetul Bacau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.