Federatia Nationala a Sindicatelor Soferilor din Romania (FNSSR) se declara impotriva taxei de utilizare a drumurilor publice (rovinieta) si ameninta cu declansarea unor actiuni de protest, in cazul in care aceasta nu va fi anulata. Potrivit Mediafax
Federatia Nationala a Sindicatelor Soferilor din Romania (FNSSR) se declara impotriva taxei de utilizare a drumurilor publice (rovinieta) si ameninta cu declansarea unor actiuni de protest, in cazul in care aceasta nu va fi anulata. Potrivit Mediafax, vicepresedintele federatiei sindicale, Marin Neagu, a declarat ca Biroul operativ al federatiei - intrunit la inceputul saptamanii - a hotarat sa trimita o scrisoare deschisa pe aceasta tema presedintelui Romaniei, Traian Basescu, document in care sindicalistii isi exprima dezacordul fata de instituirea acestei taxe. Membrii federatiei ii reamintesc presedintelui Romaniei ca, in 1998, organizatia sindicala a sustinut inglobarea taxei de drum in pretul carburantilor la pompa. Acum, de la intrarea in vigoare a noilor reglementari, taxa de drum se va plati de doua ori, sustine Marin Neagu. Liderul sindical a precizat ca, in cazul in care noua taxa nu va fi anulata sau nu vor fi gasite solutii pentru evitarea platii duble sau chiar triple (daca se ia in calcul si taxa de pod sau de autostrada, aplicata pe unele sectoare de drum), sindicalistii vor declansa actiuni de protest. Calendarul acestor proteste ar urma sa fie stabilit la Sibiu, in perioada 20-22 ianuarie, la sedinta Consiliului National al federatiei sindicale. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.