Haosul creat de achizitia rovinietei continua. Zeci de cititori ne-au sunat ieri la redactie pentru a ni se plange ca la oficiile postale sunt in continuare cozi interminabile, iar la cateva statii Petrom au primit acelasi raspuns: "Nu avem roviniete
Haosul creat de achizitia rovinietei continua. Zeci de cititori ne-au sunat ieri la redactie pentru a ni se plange ca la oficiile postale sunt in continuare cozi interminabile, iar la cateva statii Petrom au primit acelasi raspuns: "Nu avem roviniete". Oamenii au sustinut demersul ziarului nostru, insistand si ei pentru prelungirea termenului de plata a taxei de drum si marirea numarului de locatii unde sa se vanda rovinietele. Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, nu a luat inca nici o decizie privind amanarea termenului pana la care se pot cumpara rovinietele - fixat pentru 15 ianuarie 2005 - dar a intrat serios in sefii de la drumuri, taindu-le din salariu si cerandu-le sa nu se mai duca acasa pana nu vor rezolva problema cozilor. Gheorghe Dobre a hotarat ca rovinieta sa se vanda nu numai prin Posta, benzinarii Petrom, MOL, CEC si la sectiile de drumuri judetene, ci si prin 200 de locatii ale ARDAF - societate de asigurari cu care a incheiat ieri o conventie. De saptamana viitoare, oficialii Ministerului Transporturilor spera sa nu mai fie cozi la achizitionarea rovinietei. in Romania sunt peste 4 milioane de autovehicule si este greu de crezut ca posesorii acestora vor putea cumpara rovinietele pana la 15 ianuarie 2005. Pana acum, nici macar jumatate din posesorii de masini nu si-au cumparat rovinieta - ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.
Reactiile adverse fata de rovinieta continua sa apara. Federatia Nationala a Sindicatelor soferilor cere anularea taxei de drum si ameninta cu declansarea unor actiuni de protest in caz contrar. Vicepresedintele federatiei, Marin Neagu, a declarat ieri ca s-a hotarat sa-i trimita o scrisoare deschisa pe aceasta tema presedintelui Traian Basescu, in care isi exprima dezacordul fata de aceasta taxa.
Membrii federatiei atrag atentia inca o data ca aceasta taxa este platita de doua ori, fiind inclusa si in pretul carburantilor la pompa. Federatia Nationala a Sindicatelor soferilor va lua o decizie privind protestele pe data de 20 ianuarie, cand se va intruni in Consiliul National. Federatia are peste 30.000 de membri in toate judetele tarii.
incepand de la 1 ianuarie 2005, taxa de drum este obligatorie pentru toti posesorii de autovehicule din Romania. Rovinieta are valabilitate 12 luni si costa intre 16,8 si 24 de euro, in functie de gradul de poluare al masinii clasificate ca non-Euro, Euro I si Euro II.
Libertatea a decis sa se implice in sprijinirea cetatenilor pentru un acces civilizat la ghiseele de plata a rovinietei si intentioneaza sa dea in judecata statul roman pentru umilirea proprietarilor de autovehicule. De aceea, solicitam tuturor celor care se simt lezati de haosul creat de rovinieta sa completeze formularul alaturat si sa il trimita pe adresa redactiei, mentionand pe plic "Pentru actiunea rovinieta"

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.