Piata bursiera s-a mentinut pe o evolutie foarte buna si in sedinta de tranzactionare de ieri, companiile de talie mare listate inregistrand cresteri semnificative, conform SSIF Prime Transaction, lucru care a determinat noi maxime istorice pentru BE
Piata bursiera s-a mentinut pe o evolutie foarte buna si in sedinta de tranzactionare de ieri, companiile de talie mare listate inregistrand cresteri semnificative, conform SSIF Prime Transaction, lucru care a determinat noi maxime istorice pentru BET si BET-C.
Sectorul titlurilor SIF a mers mai bine decat in sedinta anterioara, ca urmare, BET-FI a crescut cu 3,23 la suta. Valoarea totala de tranzactionare nu a atins nivelul record din sedinta anterioara, insa s-a mentinut la o cota buna, de peste 300 de miliarde de lei.
La nivelul cursurilor de tranzactionare, cele mai mari cresteri apartin unor titluri cu lichiditate foarte redusa, cum ar fi Alro, in crestere cu 13,9 la suta pana la 53.000 de lei pe actiune, Mefin, cu un plus de 12,79 la suta pana la 48.500 de lei pe actiune sau Artrom, in crestere cu 12,2 la suta pana la 23.000 de lei pe actiune.
Insa remarcabile au fost evolutiile din sectorul petrolier, cu Rompetrol Rafinare Constanta la 1.110 de lei pe actiune, cu 11,1 la suta mai mult decat cotatia anterioara, si SNP Petrom la 3.750 lei pe actiune, in crestere cu 4,7 la suta.
Pe de alta parte, SIF-urile se mentin pe lista celor mai cumparate titluri, SIF 3 Transilvania urcand spre miezul zilei la 12.000 de lei pe actiune, in crestere cu 7,1 la suta, un nou maxim istoric, in timp ce SIF 4 Muntenia a crescut cu 5 la suta pana la 6.250 lei pe actiune.
Cel mai putin a urcat SIF 5 Oltenia, cu 3,2 la suta la 9.650 lei pe actiune, insa aceasta evolutie poate fi considerata una buna, pentru o actiune cu o asemenea lichiditate.
Cel mai tranzactionat emitent a fost in sedinta de ieri SNP Petrom, cu schimburi cifrate la 62,9 miliarde lei, urmat de Banca Transilvania, cu tranzactii cifrate la 60,2 miliarde lei si Rompetrol Rafinare, cu 52,5 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.