Principele Radu de Hohenzollern-Veringen isi va pastra statutul de reprezentant special al Guvernului pentru integrare, cooperare si dezvoltare durabila, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Apreciez rolul pe care l-a jucat Principel
Principele Radu de Hohenzollern-Veringen isi va pastra statutul de reprezentant special al Guvernului pentru integrare, cooperare si dezvoltare durabila, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Apreciez rolul pe care l-a jucat Principele Radu in calitatea sa de reprezentant special al Romaniei. De asemenea, am toata aprecierea pentru activitatea desfasurata de toti membrii Casei Regale si, cu precadere, de Regele Mihai pentru promovarea intereselor romanesti, atat in trecut, cat si in prezent", a spus premierul Tariceanu, conform Mediafax. El a precizat ca a discutat despre acest lucru cu Principele Radu in cadrul unei vizite private care a avut loc, luni seara, la Palatul Elisabeta. La randul sau, Principele Radu a mentionat, pentru postul public de radio, directiile in care reprezentantul special, ca membru al Casei Regale va actiona de acum incolo: "Ele vor fi in principal in interiorul tarii, pentru sublinierea in comunitatile romanesti a ideilor europene, reprezentari si solii romanesti in spatiul regiunii adica in tarile Baltice si din Balcani, o prezenta romaneasca mai puternica in Orientul Mijlociu, Asia de sud-est, Africa sau America, in conditiile in care puterea executiva si cea legislativa din Romania sunt, desigur, concentrate pe cele 24 de luni care ne separa de intrarea in UE ca membri deplini". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.