SALARII MAI MARI. Venitul mediu a crescut semnificativ in statele din Europa, indica un studiu recent citat de publicatia EU Observer. Potrivit Federatiei Angajatorilor Europeni, salariul mediu a crescut cu circa 9% fata de ianuarie anul trecut, depa

SALARII MAI MARI. Venitul mediu a crescut semnificativ in statele din Europa, indica un studiu recent citat de publicatia EU Observer. Potrivit Federatiei Angajatorilor Europeni, salariul mediu a crescut cu circa 9% fata de ianuarie anul trecut, depasind nivelul inflatiei in majoritatea statelor. Cu toate acestea, diferentele de venit au ramas substantiale de la o tara la alta. De exemplu, in timp ce salariul mediu in Luxemburg este de 1.466 de euro, un leton castiga, in medie, 121 de euro pe luna, suma care, apreciaza expertii europeni, ""asigura un nivel de trai aflat aproape la limita subzistentei"".

CAMPANIE. Guvernul spaniol a lansat, la inceputul saptamanii, campania de promovare a Constitutiei Europene in randul cetatenilor. Demersul are loc cu circa o luna inainte ca spaniolii sa fie chemati la urne pentru a decide, in cadrul unui referendum, daca Madridul trebuie sa adopte textul fundamental al Uniunii Europene. In campania pro-Constitutie, guvernantii au apelat la celebritati din sport, mass-media si din domeniul muzical, sperand ca vedetele vor convinge oamenii de importanta adoptarii documentului. Munca de convingere se anunta destul de dificila. Potrivit celor mai recente sondaje, 90% dintre spanioli nu au nici macar o idee vaga despre ce este si la ce foloseste Constitutia europeana.

INCA UN SCANDAL. Comisarul european al Luxemburgului, Viviane Reding, a intrat din nou in vizorul criticilor, de data aceasta nu intr-un caz legat de prestatia profesionala, ci intr-o afacere cat se poate de ""domestica"", legata de femeia sa in casa. Mass-media din Luxemburg au dezvaluit ca Reding a reusit sa obtina un permis de munca pentru menajera sa filipineza, in conditiile in care legea permite angajarea unor cetateni din tari non-UE doar daca au calificari profesionale deosebite, cum ar fi cele de expert financiar sau specialist in domeniul tehnologiei informatiei. Comisarul european se apara spunand ca nu ea a facut cererea pentru permis de munca, ci sotul ei, iar ea nu a intervenit in nici un fel asupra procedurilor.
Grupaj realizat de Irina Cristea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.