La 12 ani de cand a pus pe roate escrocheria Mondoprosper - joc piramidal de tip Caritas, care a lasat cu buza umflata vreo 10.000 de bucuresteni - Gheorghe Popilean revine cu o noua teapa. De data aceasta, spun politistii, el si-a gasit victimele in
La 12 ani de cand a pus pe roate escrocheria Mondoprosper - joc piramidal de tip Caritas, care a lasat cu buza umflata vreo 10.000 de bucuresteni - Gheorghe Popilean revine cu o noua teapa. De data aceasta, spun politistii, el si-a gasit victimele in randul patronilor prosperi ale caror nume apar in topul celor mai bogati romani realizat de revista "Capital". Personaj controversat, care, in 1992, a candidat la functia de presedinte al Romaniei, Popilean a fost artizanul unei megaescrocherii. Mondoprosper era, in 1992, "fratele" bucurestean al Caritasului din Cluj. La sediul firmei, bucurestenii nu ezitau sa stea la cozi infernale pentru a depune bani care ar fi trebuit sa se inmulteasca vazand cu ochii. Dupa doi ani, jocul piramidal s-a dovedit a fi o mare teapa pentru cei peste 10.000 de oameni care au avut incredere in el. Mondoprosper a "inghitit" aproape 2 milioane de dolari. A urmat un proces, iar Popilean a facut cativa ani de puscarie.
La cei 70 de ani pe care ii are, Gheorghe Popilean nu a renuntat la ideea de a se imbogati peste noapte. si cum e greu sa ajungi sa te scalzi in bani, fostul patron de la Mondoprosper a recurs - spun anchetatorii - la o noua "afacere". Anul trecut, seful de la Mondoprosper a infiintat legal o fundatie: Uniunea Civica Solidaritatea Romanilor. Apoi, impreuna cu membrii fondatori, a pus bazele Comisariatului National Anticoruptie. Pentru acest comisariat, a intocmit un proces-verbal. Atat. Apoi a trecut la treaba. si-a facut o lista cu firme puternice si si-a pus secretara, o femeie de 33 de ani, sa-i sune pe patroni. Pe un ton autoritar, ca doar telefona din partea comisarului Popilean de la Comisariatul National Anticoruptie, secretara cerea cu "numarul 1 in firma". Patronului ii spunea ca "domnul comisar" vrea sa stabileasca o intalnire. Intra in scena Popilean. Cum-necum, in decembrie, el a convins un patron ca are obligatia sa faca o donatie din profitul firmei. Cu "sponsorizarea" de 40.000.000 de lei in buzunar, "comisarul" a trecut la alta victima.
De data aceasta, patronul care a fost contactat de Popilean la 3 ianuarie a sunat la Sectia 16 Politie. Omul era nedumerit: exista un Comisariat National Anticoruptie? Raspunsul politistilor a fost negativ. A doua zi, la intalnirea lui Popilean cu patronul a venit si echipa comisarului Marius Voicu, care l-a "saltat" pe escroc.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.