Detinatorul biletului norocos al tragerii Loto 6/49 a Anului Nou nu si-a revendicat premiul. Dar pe zi ce trece, castigul obtinut cu cele 350.000 lei platite pe bilet creste tot mai mult. Pe langa milionul de dolari, casa si un VW Tuareg, hartiuta ca
Detinatorul biletului norocos al tragerii Loto 6/49 a Anului Nou nu si-a revendicat premiul. Dar pe zi ce trece, castigul obtinut cu cele 350.000 lei platite pe bilet creste tot mai mult. Pe langa milionul de dolari, casa si un VW Tuareg, hartiuta care contine toate cele sase numere ale ultimei trageri ii va aduce detinatorului alte sase Dacia Logan si cateva miliarde de lei. Cu doar 12 $, platiti asa, la noroc, probabil in drum spre o pensiune montana unde urma sa-si petreaca Revelionul, inspiratul jucator a reusit, completand sapte numere, pe un singur bilet, sa ghiceasca toate "cele sase extrase", de duminica trecuta. Pe langa premiul categoriei I, baftosul care a jucat o varianta simpla de sapte numere va fi recompensat, conform regulilor jocului, si cu sase premii la categoria a II-a, constand fiecare intr-un autoturism Dacia Logan si diferenta in bani pana la atingerea valorii unitare a castigului, de 616 milioane de lei. Deci, pe langa cele sase masini, castigatorul se va alege, suplimentar cu alte doua miliarde.
De un astfel de noroc s-a mai bucurat, in luna februarie a anului trecut, bucuresteanul care a reusit sa obtina o treime din cel mai mare premiu pus vreodata in joc de Loterie: peste 50 miliarde lei, un BMW seria 5 Touring, o casa si 15 masini.
Pe langa superpremii, trageri speciale si tombole, inceputul de an vine, insa, si cu o veste trista pentru jucatorii la Loto care reusesc sa-si adjudece un premiu. Indiferent de suma castigata, ei vor fi nevoiti sa plateasca statului o taxa de 20% din valoarea premiului. "Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 83/2004, care modifica Legea 571 privind Codul fiscal, indiferent de valoare - 10.000 lei sau 10 miliarde lei - premiile se impoziteaza cu 20%", ne-a declarat Adrian Albu, directorul de marketing al Loteriei. Pana la 1 ianuarie a.c., acest impozit se aplica doar premiilor mai mari de 7,6 milioane lei, asa incat cei mai dezavantajati sunt micii castigatori ai jocurilor tip Loto. Oficialii Loteriei intentioneaza sa propuna Finantelor o noua grila de impozitare, care sa-i protejeze pe micii norocosi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.