Datoria publica al Italiei a scazut in 2004 cu 1,2 miliarde euro, la 41,5 miliarde euro, in urma unui program guvernamental care a inclus privatizari ale unor mari companii, modificari ale sistemului fiscal si masuri de limitare a cheltuielilor publi
Datoria publica al Italiei a scazut in 2004 cu 1,2 miliarde euro, la 41,5 miliarde euro, in urma unui program guvernamental care a inclus privatizari ale unor mari companii, modificari ale sistemului fiscal si masuri de limitare a cheltuielilor publice, transmite Mediafax. Printre principalele masuri luate de administratia de la Roma s-au numarat o mai buna colectare a veniturilor fiscale si vanzarea de actiuni in valoare de 7,5 miliarde euro la principala companie de utilitati, Enel. In luna iulie, administratia de la Roma a adoptat un microbuget de urgenta axat pe restrictionarea cheltuielilor si pe atragerea catre Trezorerie a opt miliarde de euro pentru a limita dezechilibrele economice si a mentine deficitul bugetar al tarii sub plafonul de trei la suta din PIB.
Italia si-a propus ca deficitul sa atinga 2,9 la suta, incadrandu-se, astfel, in limita UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.