Politistii iau serios in calcul si ipoteza "maini criminale" in cazul incendiului care a cuprins luni Teatrul National de Opereta "Ion Dacian". in acest sens, o echipa comuna alcatuita din pompieri si ofiteri de la Politia Capitalei a luat ieri la pu
Politistii iau serios in calcul si ipoteza "maini criminale" in cazul incendiului care a cuprins luni Teatrul National de Opereta "Ion Dacian". in acest sens, o echipa comuna alcatuita din pompieri si ofiteri de la Politia Capitalei a luat ieri la puricat sala in care a izbucnit focul de la Opereta. "Pana acum s-au cules amprente si s-au audiat mai multi angajati ai Operetei, care se aflau luni in cladire. Dupa ce se va stabili daca focul a fost pus ori a fost vorba despre o neglijenta sau un scurtcircuit, se vor identifica si vinovatii", ne-a declarat maiorul Catalin Eftene de la Brigada de Pompieri "Dealu Spirii". Astfel, anchetatorii vor pronunta cel tarziu maine un verdict.
in plus, ministrul culturii, Mona Musca, a numit tot ieri o comisie care sa evalueze proportiile "infernului" de la Opereta. Legat de aceasta, directorul teatrului, Amza Saceanu, a dezvaluit ca in maximum trei zile se va face publica valoarea pagubelor. Deocamdata, Saceanu a apreciat sumar ca focul a mistuit cortina salii de spectacole si intreaga garderoba si a distrus plafonul.
Ministrul culturii, Mona Musca, a dat asigurari ca se va angaja o firma pentru refacerea spatiilor afectate, asa incat in trei saptamani sa se poata relua activitatea teatrului. Pana atunci insa, conducerea Operetei va programa mai multe spectacole in foaierul de la etajul 1, care nu a suferit nici o paguba.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.