Oltchim Ramnicu Valcea a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa aprobe inscrierea in registrul actionarilor a majorarii capitalului social prin transformarea in actiuni a unor datorii ale combinatului catre AVAS, hotarare contes
Oltchim Ramnicu Valcea a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa aprobe inscrierea in registrul actionarilor a majorarii capitalului social prin transformarea in actiuni a unor datorii ale combinatului catre AVAS, hotarare contestata in justitie de unii actionari minoritari, transmite Mediafax. CNVM a respins eliberarea certificatului, dupa ce actionarul minoritar Lindsell Enterprises a obtinut in justitie suspendarea hotararii de majorare a capitalului social. Potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, conducerea Oltchim considera ca masura Comisiei este abuziva. Reprezentantii Oltchim afirma ca ordonanta presedintiala obtinuta de Lindsell la Tribunalul Valcea nu poate fi pusa in aplicare deoarece nu precizeaza care din hotararile luate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) la data de 28 noiembrie 2003 a fost suspendata. La 28 noiembrie 2003, AGEA a decis transformarea in actiuni a datoriei pe care societatea o avea fata de AVAS. Hotararea AGEA viza majorarea capitalului social al Oltchim de la 323,5 miliarde lei la 3.549 miliarde lei, actiunile suplimentar emise urmand sa intre in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), care a preluat participatia Autoritatii pentru Privatizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.