Sean Mulryan, patronul companiei imobiliare Ballymore Properties - aflat odata in topul celor mai bogati irlandezi -, este, de saptamana trecuta, noul proprietar al supermarketului Praktiker din Brasov.
Tiriac Holdings, constructorul si propr
Sean Mulryan, patronul companiei imobiliare Ballymore Properties - aflat odata in topul celor mai bogati irlandezi -, este, de saptamana trecuta, noul proprietar al supermarketului Praktiker din Brasov.
Tiriac Holdings, constructorul si proprietarul supermarketului brasovean, inaugurat in vara anului trecut, a incasat suma de sase milioane de euro. Investitia, derulata prin societatea brasoveana Alpine SA (la care 50 la suta dintre actiuni apartin Tiriac Holdings), se ridicase, atunci, la 3,5 milioane de euro, incluzand - pe langa cei 7.600 mp ai magazinului propriu-zis - platforme betonate si cai de acces intinse pe alti 13.100 mp. Acum, atat terenul, cat si imobilul sunt inchiriate, pe termen lung, firmei Praktiker, o divizie a grupului german de retail Metro.
Noul proprietar, cunoscut drept unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari din Europa, cumparase anterior si societatea Sungrove Romania SRL, detinuta, in proportie de 100 la suta, de Tiriac Holdings. Achizitiile facute de Ballymore Properties - afacere infiintata, de Sean Mulryan (in calitate de fondator si presedinte), in 1982, impreuna cu sotia sa, Bernardine, cunoscuta drept "tigru irlandez" de temut in afacerile imobiliare si constructiile rezidentiale de locuinte si agrement - confirma orientarea si extinderea afacerilor sale in "noua Europa". Astfel, dupa ce a intrat, rand pe rand, pe pietele din Cehia, Slovacia si Ungaria, Ballymore Properties este prezenta, mai nou, si in Romania.
In alte tari, constructiile apartinand companiei irlandeze nu se rezuma la simple complexuri comerciale, ci includ si cazinouri, hoteluri, cinematografe multiplex, parcuri si spatii de agrement. Cat despre Tiriac Holdings si proprietarul sau majoritar, direct si prin companiile pe care le detine, este acum greu de apreciat daca vanzarile, succesive, de bunuri si companii imobiliare, reprezinta doar simple afaceri sau o restrangere a domeniului imobiliar, dupa recenta concentrare a firmelor ce deruleaza vanzari (asigurand si service) a peste zece tipuri de autovehicule, dintre cele mai cunoscute, in cadrul "Casa auto".

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.