Inflatia din Turcia a inregistrat cel mai mic nivel din aproape 30 de ani, situandu-se la 9,32 la suta, sub prognozele guvernamentale, de 10 la suta, potrivit Institutului de Stat pentru Statistica, citat de Mediafax. Executivul de la Ankara a antici
Inflatia din Turcia a inregistrat cel mai mic nivel din aproape 30 de ani, situandu-se la 9,32 la suta, sub prognozele guvernamentale, de 10 la suta, potrivit Institutului de Stat pentru Statistica, citat de Mediafax. Executivul de la Ankara a anticipat pentru 2004 o inflatie anuala de 10 la suta, dupa ce estimarile initiale, sustinute de economistii Fondului Monetar International, aratau un nivel al inflatiei de 12 la suta. Analistii considera ca un rol important in tinerea sub control a inflatiei l-a avut aprecierea lirei turcesti si scaderea, in ultima perioada, a preturilor titeiului, care au redus cheltuielile de productie. De la sfarsitul anului 1975 si pana in prezent, nivelul anual al inflatiei din Turcia s-a situat mereu peste 10 la suta. Rezultatele inflatiei pentru anul 2004 sunt pozitive si nivelul propus pentru anul 2005 - de opt la suta - este realizabil, ca si tinta de cinci la suta pentru inflatia anului 2006, au apreciat o serie de analisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.