Fostul sef al statului a fost si ramane un om "sarac si cinstit". Consecvent dictonului dupa care si-a desfasurat activitatea, Ion Iliescu refuza acum o locuinta de la stat, asa cum i se cuvine, potrivit legii privind drepturile acordate fostilor pre
Fostul sef al statului a fost si ramane un om "sarac si cinstit". Consecvent dictonului dupa care si-a desfasurat activitatea, Ion Iliescu refuza acum o locuinta de la stat, asa cum i se cuvine, potrivit legii privind drepturile acordate fostilor presedinti.
In schimb, ex-presedintele ar vrea sa aiba ocazional acces la complexul Scrovistea.
Fostul purtator de cuvant al acestuia, Corina Cretu, a declarat ieri pentru Mediafax ca, la predarea mandatului de sef al statului, Ion Iliescu i-a spus lui Traian Basescu, "foarte clar", ca nu vrea o locuinta platita din banii statului, dar ca si-ar dori ca, din cand in cand, sa aiba acces la complexul Scrovistea, locul unde s-a retras de multe ori in cele doua mandate "si unde s-a simtit foarte bine".
Cretu a subliniat ca nu este vorba despre acordarea dreptului de folosinta a domeniului, ci doar despre sederea acolo, cate o saptamana vara si iarna, precum si in unele week-end-uri, atunci cand complexul nu este ocupat.
Ea a precizat ca Traian Basescu a fost de acord cu solicitarea lui Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.