Bolnavii vor beneficia in continuare de medicamente compensate cu 90 la suta. ''Pana la elaborarea noilor liste de compensate si gratuite, sistemul asigurarii medicamentelor cu si fara contributie personala va functiona la fel ca si anul trecut, desi
Bolnavii vor beneficia in continuare de medicamente compensate cu 90 la suta. ''Pana la elaborarea noilor liste de compensate si gratuite, sistemul asigurarii medicamentelor cu si fara contributie personala va functiona la fel ca si anul trecut, desi acest lucru implica un efort financiar peste puterile actuale'', a declarat ministrul Sanatatii Mircea Cinteza. Dupa elaborarea noului sistem, vor exista doua liste de compensate. Una va fi ''lista de baza care va cuprinde medicamentele vitale, iar cea de-a doua va contine ''medicamentele uzuale pentru maladiile cronice si cele de ultima generatie, dar cu o compensare mai mica''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.