Salariatii Electrica ar putea contracta credite bancare pentru achizitionarea de actiuni ale filialelor societatii scoase la privatizare, a anuntat, luni, presedintele Asociatiei Salariatilor "Univers" din cadrul societatii Electrica, Angheluta Zahar
Salariatii Electrica ar putea contracta credite bancare pentru achizitionarea de actiuni ale filialelor societatii scoase la privatizare, a anuntat, luni, presedintele Asociatiei Salariatilor "Univers" din cadrul societatii Electrica, Angheluta Zaharia, citat de corespondentul Mediafax.
Potrivit lui Zaharia, Asociatia va stabili, pana la sfarsitul lunii ianuarie, banca de la care salariatii vor putea solicita credite in vederea cumpararii de actiuni.
"Suntem in stadiu avansat sa gasim banca ce poate acorda microcredite angajatilor si speram ca in aceasta luna sa rezolvam problema", a spus Zaharia. El a aratat ca in cursa au ramas doua banci care au filiale in toata tara si capital social mare.
Atat salariatii, Electrica cat si pensionarii care au avut ultimul loc de munca la aceasta societate au dreptul sa cumpere pana la 10% din actiuni. Asociatia "Univers" are aproximativ 29.000 de membri, iar din 2003 a inceput o actiune de subscriere de fonduri pentru achizitionarea de actiuni ale filialelor Electrica, suma minima subscrisa fiind de un milion de lei de salariat.
Organizatia salariatilor a depus oferte pentru cumpararea de actiuni la toate cele patru filiale ale Electrica aflate in proces de privatizare, respectiv Banat, Dobrogea, Moldova si Oltenia si intentioneaza sa continue cu filialele Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si Muntenia Sud.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.