Oficialii canadieni au confirmat existenta unui nou caz de encefalopatie spongiforma bovina, cunoscuta si sub denumirea de boala vacii nebune, la cateva zile dupa ce Statele Unite anuntasera ca vor relua importurile de bovine tinere din Canada, trans
Oficialii canadieni au confirmat existenta unui nou caz de encefalopatie spongiforma bovina, cunoscuta si sub denumirea de boala vacii nebune, la cateva zile dupa ce Statele Unite anuntasera ca vor relua importurile de bovine tinere din Canada, transmite Mediafax.
Autoritatile din SUA, cea mai importanta piata de export a Canadei, au aratat, totusi, ca nu vor reveni asupra deciziei de a relua importurile la data de 7 martie. Un purtator de cuvant al Departamentului de Agricultura din SUA a declarat ca existenta unui nou caz de encefalopatie spongiforma bovina nu va schimba raportul oficial de evaluare a riscurilor legate de importul de bovine tinere, sub 30 de luni, care au putine sanse de a dezvolta maladia, din cauza perioadei lungi de incubatie a acesteia. Primul caz de encefalopatie spongiforma bovina din Canada a fost descoperit in luna mai a anului 2003, iar anularea comenzilor de import de bovine din partea principalilor parteneri comerciali ai tarii a adus exportatorilor canadieni pierderi de 4,2 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.