Primul cal troian din interiorul actualei coalitii de guvernamant pare mai mare decat se preconiza initial. Ieri, senatorul Frunda Gyorgy, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR, a facut publice doleantele organizatiei din care fa
Primul cal troian din interiorul actualei coalitii de guvernamant pare mai mare decat se preconiza initial. Ieri, senatorul Frunda Gyorgy, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR, a facut publice doleantele organizatiei din care face parte: patru posturi de prefect si sapte de subprefect.
Posturile de prefect vizate sunt cele din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Arad si Covasna, pentru subprefect fiind luate in calcul judetele Mures, Harghita, Bihor, Brasov, Hunedoara, Satu Mare si Salaj. De asemenea, UDMR solicita reprezentare proportionala a maghiarilor in posturile de conducere ale institutiilor din judetul Mures. Potrivit senatorului UDMR, la Mures sunt vizate posturi de conducere la Sanatate, Invatamant, Garda Financiara, precum si la alte organe de control.
Solicitarile UDMR au provocat reactii vehemente din partea etnicilor romani din Covansa, liderii Aliantei PNL-PD si ai PUR din acest judet anuntand ieri ca, in cazul in care Guvernul va numi prefect maghiar in judet, vor da in judecata statul roman pentru incalcarea drepturilor omului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.