Presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, a declarat ca se asteapta ca Administratia de la Washington sa numeasca in 2005 o alta persoana la conducerea institutiei, avand in vedere ca se implinesc zece ani de cand detine aceasta functie, transm
Presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, a declarat ca se asteapta ca Administratia de la Washington sa numeasca in 2005 o alta persoana la conducerea institutiei, avand in vedere ca se implinesc zece ani de cand detine aceasta functie, transmite Mediafax. In randul oficialilor americani circula, de saptamani intregi, speculatii privind viitorul lui Wolfensohn, numit la conducerea Bancii Mondiale de fostul presedinte Bill Clinton si al carui al doilea mandat de cinci ani expira in luna iunie. Printre favoritii la preluarea acestei functii se numara reprezentantul pentru comert al SUA, Robert Zoellick. Printr-o intelegere informala intre cele 184 de state care finanteaza Banca Mondiala si Fondul Monetar International, conducerea primei institutii ii revine unui cetatean american, in timp ce la pupitrul celei de-a doua se afla un european. Presedintele reales al SUA, George W. Bush, are posibilitatea de a decide cine se va afla la conducerea Bancii Mondiale, care acorda statelor in curs de dezvoltare imprumuturi si asistenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.