Patru proiecte SAPARD - vizand dezvoltarea infrastructurii rurale (introducere retele de drum, de apa si canalizare) - au fost finalizate, in anul 2004, in judetul Mures, se arata intr-un raport al Serviciului Dezvoltare Regionala, Integrare European
Patru proiecte SAPARD - vizand dezvoltarea infrastructurii rurale (introducere retele de drum, de apa si canalizare) - au fost finalizate, in anul 2004, in judetul Mures, se arata intr-un raport al Serviciului Dezvoltare Regionala, Integrare Europeana si Programe-Prognoze al Consiliului Judetean. Astfel, opt autoritati publice din judet au beneficiat de finantari in cadrul programului SAPARD - sectiunea dezvoltarea infrastructurii rurale. Au fost finalizate patru proiecte (la Nades, Chetani, Raciu, Lunca), reprezentand investitii totale de 2,5 milioane de euro, transmite Mediafax.
De asemenea, CJ Mures a inceput intocmirea unor documentatii in cadrul programelor PHARE lansate in ultimul trimestru al anului 2004, pentru accesarea de noi proiecte.
Potrivit informarii, se afla in lucru patru documentatii pentru reabilitarea sistemului rutier judetean si aplicarea strategiei de gestionare a deseurilor. Valoarea totala a acestor cereri va fi de aproximativ noua milioane de euro.

Parcul industrial, finalizat in semestrul al doilea
Termenul de dare in folosinta a parcului industrial de la Ungheni-Vidrasau, din judetul Mures, a fost amanat, lucrarile urmand sa fie finalizate in semestrul al doilea al anului 2005 si nu in luna martie, cum fusese stabilit, transmite Mediafax. Proiectul este realizat in prezent doar in proportie de 60 la suta, informeaza un raport al CJ Mures. Lucrarile la parcul industrial au fost incepute la 15 mai 2003 si sunt executate de firma germana Wilhelm Geiger GmbH&Co. KG.
Valoarea licitata a intregii lucrari este de 5,8 milioane de euro, 75 la suta din suma provenind din fonduri PHARE, iar 25 la suta reprezentand fonduri guvernamentale. Parcul industrial este amplasat in comuna Ungheni, la 18 kilometri de Targu Mures si se va intinde pe o suprafata de 40 de hectare, urmand sa ofere peste 3.000 de locuri de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.