Un puternic incendiu a izbucnit, ieri dupa amiaza, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. Focul a fost observat in jurul orelor 13.30 de mai multi angajati ai teatrului care au chemat imediat pompierii, acestia deplasandu-se la fa
Un puternic incendiu a izbucnit, ieri dupa amiaza, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. Focul a fost observat in jurul orelor 13.30 de mai multi angajati ai teatrului care au chemat imediat pompierii, acestia deplasandu-se la fata locului cu sapte autospeciale, printre care si o autoscara.
La scurt timp de la producerea incendiului, curentul electric din cladire a fost oprit incercandu-se astfel evitarea extinderii flacarilor. Acest lucru a ingreunat insa interventia pompierilor care au fost nevoiti sa aduca un generator cu ajutorul caruia sa ilumineze zona de actiune. Echipele de pompieri au reusit sa ajunga in sala principala "Ion Dacian" situata la etajul 1 al teatrului, acolo unde se produsese incendiul, patrunzand prin intrarea principala, prin cele laterale, dar si cu ajutorul unei autoscari.
Cauza incendiului, care a fost stins aproximativ in jurul orelor 15.00, nu a fost identificata inca, singurul lucru cert fiind acela ca focul a izbucnit in zona scenei din sala "Ion Dacian". "Pana in prezent nu putem spune cauza incendiului. Nu trebuie insa exclusa nici o ipoteza, nici chiar aceea a unui act voit", a declarat generalul de brigada Aurel Udor, Comandantul Brigazii de Pompieri "Dealul Spirii".
La scurt timp de la producerea incendiului, la fata locului a sosit si ministrul Culturii, Mona Musca dorind sa vada personal in ce stare se afla sala "Ion Dacian". "Oricare ar fi valoarea materialelor distruse in urma incendiului, ele sunt insemnate pentru un buget de austeritate asa cum este cel al Culturii", a precizat Mona Musca. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.