"Este o aberatie si este regretabil ca reprezentanti ai PNL-PD si PUR aduc argumentul discriminarii. Nu este discriminare daca acolo este nominalizat un prefect UDMR. Din contra, este o dovada ca romanii de acolo nu stiu inca sa gaseasca o modalitate
"Este o aberatie si este regretabil ca reprezentanti ai PNL-PD si PUR aduc argumentul discriminarii. Nu este discriminare daca acolo este nominalizat un prefect UDMR. Din contra, este o dovada ca romanii de acolo nu stiu inca sa gaseasca o modalitate pozitiva de colaborare cu UDMR. A transforma o discutie politica intr-o discutie despre drepturile omului este o grava eroare. Statul roman ar recunoaste prin numirea unui prefect maghiar drepturile minoritatilor. Acest scandal denota insa imposibilitatea unor reprezentanti ai unor partide democratice de a se adapta la o situatie pluriculturala, la anumite criterii ale Uniunii Europene. Nu este starnit decat un conflict politic care se transforma, din pacate, intr-unul etnic. O argumentare politica ar putea fi invocata, dar toate comentariile privitoare la drepturile omului sunt absurde. Pe de alta parte, sa incerci sa-ti justifici doleanta vorbind despre o autonomie teritoariala este regretabil. Discursul despre autonomia teritoriala este al unui partid ca PRM si nu al unor partide democratice." (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.