Autoritatile romane vor discuta principalii indicatori macroeconomici pentru anul 2005 si efectele modificarilor fiscale cu o echipa de experti FMI care va sosi in Romania la sfarsitul lunii ianuarie, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ionut Po
Autoritatile romane vor discuta principalii indicatori macroeconomici pentru anul 2005 si efectele modificarilor fiscale cu o echipa de experti FMI care va sosi in Romania la sfarsitul lunii ianuarie, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu.
El a precizat ca a avut deja discutii, pe 29 decembrie la Bucuresti, cu reprezentantul rezident al FMI in Romania, Graeme Justice. Potrivit lui Popescu, discutiile au avut caracter informal, aratand reprezentantului institutiei financiare internationale masurile din domeniul fiscal, cum ar fi introducerea cotei unice de impozitare de 16% pentru veniturile persoanelor fizice si profiturile firmelor, precum si intentia de a spori actiunile de combatere a evaziunii fiscale.
"FMI nu are o problema cu cota unica in sine, ci cu respectarea unor indicatori macroeconomici care au fost conveniti in acordurile cu Romania", a spus Popescu. El a precizat ca discutiile de la inceputul anului viitor cu expertii FMI se vor referi si la deficitul bugetar si rata inflatiei din 2005. In privinta inflatiei, ministrul Finantelor Publice s-a declarat increzator ca aceasta va fi sub 10%, nivelul urmand sa fie chiar mai redus decat in acest an. Popescu nu s-a aratat foarte optimist in ce priveste atingerea unei inflatii de 7 la suta, prevazuta in actualul acord cu FMI si in bugetul facut de fosta guvernare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.