Universitatea Central Europeana din Budapesta organizeaza, din anul 2003, in cadrul Scolii Superioare de Afaceri, un program de master in managementul tehnologiei informatiei de tip MBA, derulat pe parcursul unui an calendaristic, iar titlul obtinut
Universitatea Central Europeana din Budapesta organizeaza, din anul 2003, in cadrul Scolii Superioare de Afaceri, un program de master in managementul tehnologiei informatiei de tip MBA, derulat pe parcursul unui an calendaristic, iar titlul obtinut e de Master of Science in Information Technology Management, inregistrat in cadrul Departamentului de educatie din New York.
Programul se adreseaza in special celor ce activeaza in domeniul IT si in telecomunicatii sau celor interesati de aceste domenii.
Programul se axeaza mai mult pe management decat pe tehnologie, iar candidatul ideal e o persoana ce detine cunostinte solide in ambele domenii.
Printre cursurile de baza se numara analiza economica a industriei IT&C, strategii IT, management de proiecte IT, marketing-ul produselor si serviciilor IT&C, afacerile e-business, societatea informationala, managementul investitiilor in tehnologii, transformarile companiilor de IT multinationale.
Dosarul de inscriere trebuie sa includa diploma de studii universitare, scor GMAT bun sau experienta semnificativa intr-o companie de IT, scor de minim 230 la testul TOEFL, un curriculum vitae, doua scrisori de recomandare si o scrisoare de intentie.
Programul incepe in primele zile ale lui ianuarie in fiecare an, iar pregatirea dosarului dureaza de la cateva saptamani la cateva luni, in functie de fiecare candidat.
Trei sferturi dintre studenti sunt est-europeni, 39 la suta stiu cel putin 2 limbi straine, 9 la suta dintre absolventi lucreaza in prezent in sectorul IT&C si toti au obtinut la angajare salarii mai mari decat aveau anterior.
Programul este sprijinit de companii multinationale, care in unele cazuri finanteaza o parte din taxa de studii de 6.800 de euro. Exista insa si posibilitatea unei burse partiale si/sau angajarea pe post de asistent de cercetare, in cazul in care candidatul demonstreaza abilitati academice si profesionale deosebite. Pentru mai multe detalii despre admitere, doua adrese de e-mail stau la dispozitia celor interesati pe site-ul www.bsb.ceu.hu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.