Brokerii nu sunt ingrijorati de majorarea impozitului pe dividende de la 5 la 10 la suta incepand cu anul in curs, conform ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, adoptate de noul guvern. Razvan Pasol, director general la SSIF Inter
Brokerii nu sunt ingrijorati de majorarea impozitului pe dividende de la 5 la 10 la suta incepand cu anul in curs, conform ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, adoptate de noul guvern. Razvan Pasol, director general la SSIF Intercapital Invest, arata ca, pe piata de capital, castigurile insemnate se obtin in urma cresterilor cursurilor actiunilor, si nu din dividende. Cei care vor resimti aceasta majorare fiscala sunt persoanele fizice care au detineri semnificative la societati cotate, categorie care reprezinta un segment redus pe piata de capital.
De aceeasi parere este si Alin Brendea, director de operatiuni la SSIF Prime Transaction, care sublinieaza ca veniturile generate de dividende trec pe plan secundar pentru jucatorii la bursa. Eventualul impact negativ, reprezentat de diferente minore asupra sumelor provenite din dividende este anulat de cresterile excelente de curs inregistrate de SIF-uri inca din prima sedinta a anului 2005, adauga Brendea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.