AJUTOR. Reprezentantii asociatiilor romanesti din Bulgaria si Italia au pus la cale o infratire pe diferite proiecte comune si au creat un parteneriat intre Comunitatea Romanilor din Bulgaria si Asociatia Romanian Land din Recanati, relateaza RGN Pre

AJUTOR. Reprezentantii asociatiilor romanesti din Bulgaria si Italia au pus la cale o infratire pe diferite proiecte comune si au creat un parteneriat intre Comunitatea Romanilor din Bulgaria si Asociatia Romanian Land din Recanati, relateaza RGN Press. Presedintii acestor doua asociatii romanesti s-au intalnit de curand in Italia si au stabilit o donatie din partea comunitatii romanesti din Roma de aproximativ o tona de haine, care urmeaza a fi impartite in localitatile locuite compact de romani din Gumatarti, Varf si cartierul romanesc Cumbair din Bulgaria.

CURSURI. Italienii interesati sa invete limba romana au in aceasta perioada ocazia de a lua parte la astfel de cursuri, informeaza RGN Press. In perioada 15 octombrie-15 iunie, Accademia di Romania de la Roma organizeaza cursuri de conversatie pentru nivelul de incepatori. Este vorba despre 20 de unitati didactice structurate in cate doua ore pe saptamana, joia intre orele 18:00 si 20:00.
EVACUARE. Politia spaniola a evacuat 150 de imigranti de origine romana care-si facusera tabere in Montoro si Ubeda. Politia locala si cea nationala au anuntat ca cele doua tabere erau ilegale si se aflau si intr-o zona cu risc de inundatie din preajma raului Guadalvivir. Imigrantilor romani li s-au oferit bilete gratuite ca sa poata pleca in orice colt al Spaniei, au spus politistii. De asemenea, ei au mai precizat ca romanii nu au opus nici un fel de rezistenta si nu au existat incidente.

REVELION. Romanii din Toronto au sarbatorit impreuna trecerea in noul an. Magazinul ""Aprozar"" din Canada a organizat pentru romanii din regiune petrecerea ""Revelion 2005"". Evenimentul s-a desfasurat in incinta unei sali de banchet din oras si a tinut pana la ora patru dimineata. Comunitatile de romani din Toronto au mancat, au dansat, au aprins artificii si au cantat colinde impreuna cu Angela si Ionel Stoica. Partea muzicala a fost intregita de DJ Mike, dar si de urari de Anul Nou. Salonul care a gazduit petrecerea de Revelion a pus la dispozitie 450 de locuri si a oferit toate conditiile pentru distractia specifica acestui eveniment.

Grupaj realizat de Anca Alexe


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.