Sute de romani din intreaga tara au ajuns in noaptea de Revelion la spital, cu arsuri sau rani grave produse de petarde. Medicii spun ca numarul pacientilor a fost cel mai mare din ultimii ani. Dupa cum a "explodat" Capitala in acea noapte, nu pot ex
Sute de romani din intreaga tara au ajuns in noaptea de Revelion la spital, cu arsuri sau rani grave produse de petarde. Medicii spun ca numarul pacientilor a fost cel mai mare din ultimii ani. Dupa cum a "explodat" Capitala in acea noapte, nu pot exista dubii. si cu siguranta bucurestenii au cheltuit cateva sute de milioane de lei pe bombite, rachete, petarde "made in China" sau fabricate in alte tari din Asia. Suprema distractie! Care insa pe multi i-a trimis in cabinetele medicale.
Ca in marile capitale europene, mii de bucuresteni au ales sa sarbatoreasca trecerea dintre ani in Piata Universitatii, devenit spatiul emotiei colective al marilor evenimente romanesti, fascinati de focul de artificii pus la cale de pirotehnisti cu experienta. Cei mai multi n-au putut insa sa se bucure de spectacol, speriati de petardele si rachetele lansate haotic de vecinii de spatiu. Evident ca acest tip de distractie pe cont propriu nu se intampla la Paris, la Londra sau la Berlin! Iar replica "cine l-a pus sa se duca in strada, in loc sa stea acasa?!", rostita la capataiul unei victime cu ochiul ars de petrada, e de neinchipuit pentru un occidental.
Expresia absurda a unei astfel de mentalitati am auzit-o si la cutremuratorul eveniment din Asia. Cateva zeci de romani alesesera sa-si petreaca vacanta in acele tinuturi exotice lovite crunt de seismul din 26 decembrie. Despre 13 din ei nu se stie nici acum nimic. "Cine i-a pus sa se duca?!", a cugetat mioritic romanul, in timp ce colegul lui de planeta, suedez, a hotarat ca focul de artificii din orasul sau poate fi mai sarac pentru ca banii economisiti sa plece spre zonele inghitite de tsunami.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.