Utilizarea Prozac, medicamentul antidepresiv cel mai des prescris in lume, pare sa aiba drept consecinta cresterea actelor violente si riscurile de suicid, citeaza "British Medical Journal" din documente confidentiale ale producatorului. Publicatia m
Utilizarea Prozac, medicamentul antidepresiv cel mai des prescris in lume, pare sa aiba drept consecinta cresterea actelor violente si riscurile de suicid, citeaza "British Medical Journal" din documente confidentiale ale producatorului. Publicatia medicala precizeaza ca a transmis aceste documente agentiei americane a medicamentului (FDA). Potrivit lor, fabricantul Prozac, Eli Lilly, era la curent inca din anii '80 cu efectele secundare ingrijoratoare ale acestui medicament. Aceste documente - disparute de vreo zece ani - figureaza in prezent intr-o reclamatie in justitie impotriva lui Eli Lilly, depusa in 1994 in numele victimelor unui masacru din SUA.
Joseph Wesbecker, care si-a ucis opt colegi la locul de munca inainte de a se sinucide in 1989, lua el insusi Prozac de o luna. Eli Lilly a castigat, inainte de a releva ca un acord secret fusese incheiat cu reclamantii in timpul procesului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.