Prezentat ca o persoana care vorbeste pe sleau, dornic sa starpeasca coruptia din sanul institutiilor publice, Traian Basescu este considerat un pragmatic. In schimb comentatorii ii reproseaza stilul sau abrupt. Un diplomat citat de respectivul sapta
Prezentat ca o persoana care vorbeste pe sleau, dornic sa starpeasca coruptia din sanul institutiilor publice, Traian Basescu este considerat un pragmatic. In schimb comentatorii ii reproseaza stilul sau abrupt. Un diplomat citat de respectivul saptamanal spune despre Basescu ca atuul sau cel mai mare este ca stie sa se adreseze oamenilor, dar ca acum noul presedinte va fi obligat sa se adapteze regulilor si obiceiurilor de la Bruxelles.
CERERE. Pe de alta parte, revista precizeaza ca Basescu nu a ezitat in decembrie sa ceara redeschiderea anumitor capitole ale negocierilor de aderare a Romaniei la UE, capitole peste care se trecuse prea repede si i se pareau facute de mantuiala. Presedintelui Romaniei ii place sa repete ca romanii trebuie sa inteleaga costul integrarii, mai scrie ""La€™Express"".
Saptamanalul reproseaza si importanta, pentru Basescu, a axei Bucuresti-Londra-Washington, in detrimentul UE. Politologul Cristian Parvulescu, citat de saptamanal, spune ca programul lui Basescu se apropie de cel al Partidului Laburist britanic. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.