Tranzactii - Maxime istorice la BVB Bursa de Valori Bucuresti a consemnat ieri prima zi de tranzactionare din 2005, noi maxime istorice la nivelul celor trei indici sintetici, valoarea totala a tranzactiilor ajungand la 222,9 miliarde de lei. Astfel
Tranzactii - Maxime istorice la BVB
Bursa de Valori Bucuresti a consemnat ieri prima zi de tranzactionare din 2005, noi maxime istorice la nivelul celor trei indici sintetici, valoarea totala a tranzactiilor ajungand la 222,9 miliarde de lei. Astfel, indicele compozit BET, care urmareste trendul preturilor pentru cele mai lichide zece titluri, a inregistrat o crestere cu 5,91%, comparativ cu nivelul atins in ultima sedinta de tranzactionare din 2004, pana la 4.622,73 puncte. Principalele domenii vizate de investitori au ramas serviciile financiare si sectorul petrolier.
n Banca Mondiala


FMI - Deficit bugetar de maximum 1,5%
Deficitul bugetar de 1,5% din PIB pentru 2005 este nivelul maxim pe care Romania si-l poate permite si ar putea fi micsorat pentru a asigura atingerea tintelor de inflatie si deficit de cont curent, a declarat ieri reprezentantul rezident al FMI in Romania, Graeme Justice. ""Obiectivele privind deficitul bugetar si inflatia din 2005 vor fi stabilite la sfarsitul lunii ianuarie, cand va veni in Romania echipa FMI care va efectua evaluarile doi si trei ale acordului stand-by"", a afirmat Justice, citat de Mediafax.
Banca Mondiala - Wolfensohn se retrage
Presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, a lasat sa se inteleaga ca isi va parasi postul in decursul acestui an, dupa ce a stat 10 ani in fruntea instiutiei financiare internationale. ""Cred ca in decursul acestui an voi lasa locul altcuiva"", a subliniat acesta. A adaugat totusi ca, daca va fi nevoie, va face pe plac actionarilor. Actualul mandat al lui Wolfensohn expira in iunie 2005. Banca Mondiala, al carui sediu se afla in Washington, este in mod traditional prezidata de un american, iar Fondul Monetar International este condus de un european. (Gabriel Preda)
CFR Marfa - Vagoane de 5,5 milioane euro
Societatea de transport feroviar CFR Marfa va achizitiona in leasing 100 de vagoane de tren noi de la firma Romvag Caracal, valoarea contractului fiind de 5,5 milioane de euro. Contractul a fost atribuit la sfarsitul anului trecut printr-o licitatie organizata la Bursa Romana de Marfuri (BRM). Potrivit sefului Biroului Tranzactii din cadrul Bursei Romane de Marfuri (BRM), Constantin Costaforu, tranzactia realizata de CFR Marfa a fost cea mai mare consemnata la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care in ultimele trei zile ale anului 2004 valoarea contractelor incheiate la BRM a fost de 10 milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.