BULGARIA TURISTICA. Performantele solide inregistrate de sectorul de turism au impulsionat avansul economiei bulgare, care a urcat cu 5,8% in trimestrul al treilea, fata de perioada similara din 2003. Industria de turism a inregistrat cea mai rapida

BULGARIA TURISTICA. Performantele solide inregistrate de sectorul de turism au impulsionat avansul economiei bulgare, care a urcat cu 5,8% in trimestrul al treilea, fata de perioada similara din 2003. Industria de turism a inregistrat cea mai rapida crestere din intreaga economie, urcand cu 5,9% fata de trimestrul al treilea al anului precedent. ""Avansul se datoreaza majorarii veniturilor din sectorul de servicii. Este tipic pentru aceasta perioada a anului"", a declarat Todor Todorov, responsabil cu datele privind cresterea economica in cadrul biroului national de statistica. In intervalul mentionat, numarul strainilor care au vizitat Bulgaria a crescut cu 14%, comparativ cu lunile iulie-septembrie din 2003.

OLTCHIM SE RIDICA. Oltchim Ramnicu Valcea prognozeaza pentru acest an un profit brut de circa 600 miliarde lei (circa 14,8 milioane euro), de 17 ori mai mare decat nivelul de 35 miliarde lei estimat initial. Rezultatele vin pe fondul punerii in functiune a unor noi instalatii si cresterii pretului titeiului la nivel international. ""Realizarile noastre privind profitul brut, care se situeaza la circa 600 miliarde lei, se datoreaza in primul rand punerii in functiune a doua instalatii mai devreme decat era prevazut. Totodata, au crescut foarte mult preturile la extern, sustinute de majorarea preturilor la titei, care a determinat si scumpirea produselor derivate"", a declarat luni, agentiei Mediafax, directorul economic al Oltchim, Vasile Mandica.

ROMAVIA. Omniasig va furniza in 2005 serviciile de asigurare a aeronavelor Romavia si raspunderile companiei fata de terti, pasageri, bagaje si marfa rezultate din toate operatiunile aeronautice, inclusiv pentru riscurile de razboi si actiuni teroriste, suma asigurata ridicandu-se la 366,42 milioane dolari. La licitatia organizata de companie au depus oferte societatile de asigurare-reasigurare Omniasig si Astra, ambele din Bucuresti. Prima anuala care va fi platita de Romavia se ridica la 867.820 dolari. La nivelul anilor 2003 si 2004, tot Omniasig a fost asiguratorul flotei Romavia.

TRANZACTIE. Compania olandeza de asigurari Aegon NV a vandut divizia sa spaniola, Aegon Seguros Generales, catre firma italiana de asigurare Reale Mutua Group, pentru 250 milioane euro. Tranzactia a intrat in vigoare la 1 ianuarie, iar Aegon, una din cele mai mari companii europene de asigurari, va castiga, dupa plata impozitelor aferente, aproape 130 milioane euro. Aegon va folosi profitul pentru a achita o parte din datorii. Seguros Generales asigura proprietati pe teritoriul Spaniei si, in primele noua luni din anul 2004, a incasat prime brute de 187 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.