Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 15:48
De la: mytcor, la data 2009-02-19 15:35:13De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-19 15:29:30...uitasem de licitina....poate ti-ar prinde bine si tie...... ce spunea?...referitor la ce?...teoria formelor fara fond?... mytcor....cred am inceput sa fac o pasiune pentru mesajele tale....ti le urmaresc cu foarte mare interes..... ai grija ce spui despre ortodoxie.... sunt cu ochii pe tine...... |
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 15:52
De la: eugenb, la data 2009-02-19 14:58:47Este interesant ce spuneti "adipopa", dar pentru neclaritati va recomand sa intrati pe situl www.dervent.ro/biblia.php la sectiunea "Cuvânt lămuritor asupra Sfintei Scripturi" si o sa gasiti parerea "Sfantul Sinod a BOR" in 2001 despre problema respectiva ("Septuaginta"). Ortodocsi care isi respecta Sfinti Parinti vor respecta ACEASTA pozitie si nu alta. Dumneavoastra aveti cumva o alta ? Daca da va rog sa ne spuneti de ce aveti o alta pozitie ? Ca sa o discutam si sa ne lamurim. Eugenb esti amuzant foc in incercarea de a trece drept ortodox in fata celorlati forumisti. Cred ca o consideri deja o incercare, o mutare, foarte desteapta, dar te asigur ca e sortita esecului. Stii de cine imi amintesti? De un alt "prieten bun" al ortodoxiei, un vajnic neoprotestant, unul care nu a avut pana la sfarsit curajul sa spuna din ce cult face de fapt parte. Nickname-ul lui de pe atunci era ovello. Avea, ca si tine, aceeasi ura fata de discursul ortodocsilor. Pacat ca recurgi la astfel de metode ieftine de a-ti apara credinta, oricare ar fi ea. Sau cine stie, la asa credinta, ca nu stiu care iti este, asa maniera de a o apara?! |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:13
Eugen, nu te supara, au ajuns sa vada numai neoprotestanti in jur, ii bantuie...
"fantoma" lui ovello.
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:24
De la: funnymoon, la data 2009-02-19 15:52:57De la: eugenb, la data 2009-02-19 14:58:47Este interesant ce spuneti "adipopa", dar pentru neclaritati va recomand sa intrati pe situl www.dervent.ro/biblia.php la sectiunea "Cuvânt lămuritor asupra Sfintei Scripturi" si o sa gasiti parerea "Sfantul Sinod a BOR" in 2001 despre problema respectiva ("Septuaginta"). Ortodocsi care isi respecta Sfinti Parinti vor respecta ACEASTA pozitie si nu alta. Dumneavoastra aveti cumva o alta ? Daca da va rog sa ne spuneti de ce aveti o alta pozitie ? Ca sa o discutam si sa ne lamurim.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:26
Totusi Mytcor, tu ce esti? Om, stiu ca esti!
Ma refer la religie.
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:34
De la: mytcor, la data 2009-02-18 16:10:56De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-18 15:32:12 |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:35
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:26:30Totusi Mytcor, tu ce esti? Om, stiu ca esti! Iti zic eu ...e pielea P..... |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:36
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:26:30Totusi Mytcor, tu ce esti? Om, stiu ca esti! @joanna m-a etichetat mason. @adipopa "" "" ateu @Simy " " " " ingerul intunericului @ Maresal a spus ca-mi castig existenta ca teocrat Tu ce crezi ca sunt ?.. |
|
|
|
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:43
De la: mytcor, la data 2009-02-19 16:36:39De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:26:30Totusi Mytcor, tu ce esti? Om, stiu ca esti! egocentric
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:44
De la: maressalul, la data 2009-02-19 16:35:36De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:26:30Totusi Mytcor, tu ce esti? Om, stiu ca esti! Ce-ai patit @maresal ?...ti-ai muscat limba de n-ai reusit a spune mai mult de 5 cuvinte si-o consoana bolduita ???... |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:48
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 10:53:28Andu, Irina a are dreptate, oricate argumente ai aduce tu, eu, funnymoon, irina, si alti ortodocsi, ne ostenim degeaba. Credinta lor tot de la Dumnezeu poate veni. Desi s-au lepadat de ortodoxie, Dumnezeu ii asteapta, dar daca vede ca inima lor e impietrita, cu toate ca le arati atatea dovezi, atunci El nu poate face mai mult de atat! Dumnezeu il lasa pe om sa aleaga, dar ii va cere socoteala pt ce face. Am vazut si eu ca atunci cand iti sunt puse dovezi clare in fata vii cu texte de genul: "Oricum Isus ne iubeste neconditionat". Da, asa e! Dumnezeu e iubire, dar sa nu uitam ca e si DREPT! Eh, nu cred ca este chiar inutil: 1. cineva tot citeste ce posteaza Andu (eu, de ex. )2. daca ceilalti ar citi cu atentie, ceva, ceva tot ar retine.. eu cred ca pana la urma adevarul iese la suprafata .. cred |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:48
Nu cred nimic! Nu stiu de ce nu vrei sa spui! Ce ai de ascuns?
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:51
Aaa, da, Irina. Si eu sunt perfect de acord cu tine aici! SI eu ma bucur ca Andu posteaza astfel de mesaje! Si eu le citesc! Doar ca altii......
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:55
Astia sunt obsedati, frate!!
Asa i-au facut si lui Ovello, stai ca l-au luat si pe Eugen , cum poate un neo sa ceara sa dau versetele din orto, pai daca era neo, nu il deranja de unde dau versete. |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:58
Maria nu e nimeni obsedat. Eugen posteaza in a fi ortodox, si nu e (cel putin din mesajele sale asta a dedus). Asta e viclenie, un atac viclean asupra ortodoxiei! Atata tot.
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 16:59
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:58:56Maria nu e nimeni obsedat. Eugen posteaza in a fi ortodox, si nu e (cel putin din mesajele sale asta a dedus). Asta e viclenie, un atac viclean asupra ortodoxiei! Atata tot. Un atac viclean cu ce scop?
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:02
Nici neoprotestant nu e, ma amuza faprul ca unii sunt "obligati" sa spuna carei religii apartin,e crestin; am cumoscut pe cineva care nu e la nici un cult si gandeste 80% ca noi.El ce sa spuna???
Sinteti ridocoli insistand pe tema asta (cei care insista). |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:05
Kenny citeste mesajele anterioare ale lui Eugen si cele ale lui Funnymoon, Irina si Andu.
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:07
Maria nimeni nu e obligat sa spuna ceva! Si nimeni nu insista pe nimic! Dar Eugen, nu stiu daca cu buna stiinta sau din nestiinta ataca ortodoxia! De aia il intreaba lumea ce religie are. Pt ca el posteaza intr-un ortodox, si prin ce spune nu e!
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:08
Este viclenie, daca o face cu buna stiinta!
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:10
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 17:07:55Maria nimeni nu e obligat sa spuna ceva! Si nimeni nu insista pe nimic! Dar Eugen, nu stiu daca cu buna stiinta sau din nestiinta ataca ortodoxia! De aia il intreaba lumea ce religie are. Pt ca el posteaza intr-un ortodox, si prin ce spune nu e! Da??? Nu mi-am dat seama! Cred totusi ca va inselati! poate e un anumit sitl de orto. App, are dreptate legat de acea traducere? |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:12
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:51:13Aaa, da, Irina. Si eu sunt perfect de acord cu tine aici! SI eu ma bucur ca Andu posteaza astfel de mesaje! Si eu le citesc! Doar ca altii...... Si eu le ...mai citesc, nu toate ca nu am timp. |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 17:23
De la: eugenb, la data 2009-02-19 13:51:01De la: Andu30, la data 2009-02-19 09:50:54 ????? Ascult acum muzica - este muzica psaltica! (Nici un instrument) Despre ce muzica vorbiti?? (este adevarat ca acest site are un aspect cam comercial, dar informatia pare ok) |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 18:07
da keny....fa-ma nesimtita si cum mai vrei tu....insa ortodoxia detine ADEVARUL.....intr-o zi te vei convinge....iti vei da si tu seama k nimik din ceea ce spune biserica nu este rau....
da...o sa dam socoteala de orice cuvant pe kr l-am spus aici pe pamant ....sau pe kr ar fii trebuit sa-l spunem si nu am facut-o..... |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 18:45
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-19 18:07:31da keny....fa-ma nesimtita si cum mai vrei tu....insa ortodoxia detine ADEVARUL.....intr-o zi te vei convinge....iti vei da si tu seama k nimik din ceea ce spune biserica nu este rau.... Ce inseamna potriveala: Uite ce-ti raspunde aici: www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20029/despre-vise-si-inte... florin: "IOANA,nu trebuie sa crezi cuvant cu cuvant tot ce se spune sau se scrie,eu asa am citit asa reproduc,s-ar putea respectivele monezi sa aiba cu totul alta semnificatie,nimeni nu detine adevarul absolut[decat prostii,incultii,orgoliosii si indoctrinatii],s-auzim numai de bine!" Difera contextul, seamana reactia. Nu ai raspuns la intrebarea cu contorizarea "salvatilor" si biblia.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 18:48
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-19 18:07:31da keny....fa-ma nesimtita si cum mai vrei tu....insa ortodoxia detine ADEVARUL.....intr-o zi te vei convinge....iti vei da si tu seama k nimik din ceea ce spune biserica nu este rau....
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 18:50
IOANA,rogu-te,nu te ambala,nimeni nu detine adevarul intreg si neviciat,biserica pe langa multe adevaruri,spune o groaza de ineptii si inutilitati,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 18:56
keny...acel topic despre vise are legatura cu cultura populara...am postat si eu ce auzesem prin satul in care am crescut.....e vorba de superstiile oamenilor....nu am spus k cred in asa ceva,insa consider k e important sa studiem putin si cultura populara romaneasca.....tine de identititatea noastra nationala.....
vai de voi ....mi-e mila.....ortodoxia detine adevarul revelat de catre insusi dumnezeu...numai prin ea il putem afla....dak va indepartati de credinta ortodoxa veti trai in intuneric....va veti indeparta de dumnezeu.... un bun crestin are datoria de a le arata celorlati calea cea dreapta....e posibil k unii sa nu o urmeze pentru k nu stiu kr este.....este calea cea mai grea dintre toate insa singura kr duce la mantuire..... |
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 20:20
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-19 18:56:26keny...acel topic despre vise are legatura cu cultura populara...am postat si eu ce auzesem prin satul in care am crescut.....e vorba de superstiile oamenilor....nu am spus k cred in asa ceva,insa consider k e important sa studiem putin si cultura populara romaneasca.....tine de identititatea noastra nationala..... @joanna , stii ce-i aceea o antena de tip delta ?... daca nu, ...intreaba un prieten, suna-ti o cunostinta sau pune mana pe carte si construiesteti-o singura. Monteaz-o lin dormitorul tau pe tablia patului s-ai sa vezi ce frumos o sa visezi !...mai mult decat atat, daca ai noroc s-ai sa fii compatibila- alfa cerebral ( adica pe intelesul tau....undeva sus din punct de vedere evolutiv )..poate reusesti sa si comunici cu diferite entitati inteligente ! Ce zici ?...hai, incercarea moarte n-are !...n-asa ? |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 21:57
De la: balabanandrei, la data 2009-02-19 16:58:56Maria nu e nimeni obsedat. Eugen posteaza in a fi ortodox, si nu e (cel putin din mesajele sale asta a dedus). Asta e viclenie, un atac viclean asupra ortodoxiei! Atata tot. [ NT ] Noul Testament [ Rm ] Epistola către Romani [ Cap. 1 ] Salutare. Dorința lui Pavel de a-i vizita pe creștinii din Roma. Puterea Evangheliei. Vinovăția oamenilor. 18 Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și nedreptatea oamenilor care țin adevărul în robia nedreptății. Ef 5:6 Col 3:6 2Tes 2:12 > Va invit Domnule user "balanandrei" sa cititi si sa va straduiti sa intelegeti ce "adevar" ascunde acest verset. Si numai dupa ce o sa-l intelegeti cu adevarat sa faceti aprecieri despre oameni ce nu ii cunosti decat prin cateva randuri. Poate veti afla la ce "robie a nedreptatii" ma refer. Fiind un "adevarat aparator al ortodoxiei" o sa ne explicati si noua cum trebuie sa intelegem aceasta "invatatura" din Biblie. Puteti, nu-i asa ? Altfel ... degeaba va mai bag in seama ? Va rog sa-mi demostrati ca, eu sunt un om care a "atacat viclean ortodoxia" si sunt gata sa-mi corectez atitudinea. Dar Dumneavoastra sunteti gata sa va cereti scuze public, daca se dovedeste ca nu aveti dreptate ? Cumva aveti vreo legatura cu situl sau cu administratorul sitului caruia nu i-am facut "reclama" (pozitiva - ci dimpotriva, recunosc). Este mai usor sa arunci cu noroi in oameni decat sa-i intelegi. Pana acuma nimeni nu a apreciat ca le jignesc religia in care ei cred. Culmea este ca si cei care sunt de factura "neo" nu au avut ceva sa-mi reproseze, asa cum le-au reprosat altor forumisti care i-au luat in ras. Dumneavoastra din cateva mesaje pe care le-am avut ati putut sa ma catalogati. Interesant ! M-ati facut curios, asa ca imi permit sa va cer cateva date care sa-mi permita sa vad daca are rost sa va mai "bag in seama" sau nu. Primul ar fi ceva despre varsta (aproximativa, binenteles) si nivelul de pregatire pe care il aveti. Si desigur, de ce nivel de pregatire religios pe care il aveti. Ar mai fi si alte intrebari pe care vi le-as pune, dar pentru inceput acestea mi-ar fi de mare folos pentru aprecia (de data asta este vorba de mine) cunostintele pe care le aveti Dumneavoastra. Si, binenteles, sa nu uitati sa-mi "demonstrati" ca am "gresit" in legatura cu ortodoxia pe care o aparati. Acuze va pot aduce si eu ... dar merita ? |
|
|
|

Ma refer la religie.