Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:14
Am zis : explicatie posibila.. nu am spus nimic despre siguranta.
Apocalipsa este dificil de interpretat.. crezi tu ca daca noi vorbim despre asta vom gasi adevarul??? Ma indoiesc. Aaa, tu stii. Bine. Dar de unde stii "sigur"?? |
|
danyberby 99 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:16
Am dovezi clare, si am o carte care explica Revelatia sau aopcalispa verset cu verset. Deja stim ce se va intampla in viitro.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:26
De la: mytcor, la data 2009-02-18 02:08:17@Adipopa doctoratul tau e varza cu aspect de brocolli. Eu zic să obții și tu unul mai întâi. Fă un efort. Indiferent de domeniu. Poate chiar te pasionează ceva. Îmi amintesc anecdota cu oul lui Columb (poate fi apocrifă), dar pentru că oricum e târziu merită s-o spun. La o masă, înconjurat de mai mulți nobili spanioli, un mesean îi spune lui Columb, 'Oricine ar fi putut face ce ai făcut tu...' La care Columb pune un rămășag cu criticii săi că nimeni nu ar putea să facă un ou fiert să stea drept pe masă (nesprijinit adică). După ce s-au chinuit ce s-au chinuit, Columb ia oul, îl sparge ușor și-l face să stea. La care oamenii pricep tâlcul: oricine ar fi putut face, el însă a făcut-o. Vezi tu, Mytcor, aici e diferența dintre noi... |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:26
Dany, eu am o nelamurire..
Ai spus ca din jurul anului 300, parca... pana in istoria recenta omul s-a aflat in necunoasterea adevarului?? Asa este????? Pana cand adevarul a reaparut cu martorii lui Iehova?? (scuza-ma, nu stiu istoria confesiunii din care faci parte). Nu o lua "ad literam". Ideea generala este ca oamenii.. nu au fost mantuiti pana de curand? Sau cum?!! Pentru ca nu au avut biblii tiparite, au ascultat de preoti, s-au inchinat la icoane si la cruce. Asa este??? Spune si tu.. generatiil trecute sunt "pierdute" pentru mantuire?!! Negi existenta atator sfinti ai Bisericii??? Nu am nevoie inca de acea carte (nu o lua ca mandrie sau mai stiu eu ce..). Indiferent ce se va intampla la apocalipsa, singurul lucru care m-ar putea salva nu este in acea carte. Cu siguranta :-). |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:30
Și...măi Danibarby...văd că mă ignori nepoliticos...când te-ai văzut împins în corzi cu traducerea ta...așa că mă duc la culcare. Păcat că ești doar un sărman îndoctrinat...care refuză cu îndărătnicie orice dovadă contrară...
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 08:55
De la: marinescuirina, la data 2009-02-18 01:56:07De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-18 01:54:54si un martor al lui iehova pe topic.....acum am observat...... Ei nu recunosc Sfanta Treime, nu cred ca pamantul va arde si ca va fii un pamant nou, si folosesc repetitiv Iehova, si mai sunt si altele.. Adi are dreptate legat de traducerea Bibliei, au multe erori in traducerea lor!! |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 09:00
De la: danyberby, la data 2009-02-18 02:16:19Am dovezi clare, si am o carte care explica Revelatia sau aopcalispa verset cu verset. Deja stim ce se va intampla in viitro. Si de cine e scrisa??? De Turnul de Veghe??? |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 09:52
Deci va fi un pamant nou!!!!
Cine spune altfel e MINCINOS Isaia 65 17. Pentru că Eu voi face ceruri noi și pământ nou. Nimeni nu-și va mai aduce aminte de vremurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte, 18. Ci se vor bucura și se vor veseli de ceea ce Eu voi fi făcut, căci iată întemeiez Ierusalimul pentru bucurie și poporul lui pentru desfătare. isaia 66 22. Într-adevăr, precum cerul cel nou și pământul cel nou pe care le voi face, zice Domnul, vor rămânea înaintea Mea, așa va dăinui totdeauna seminția voastră și numele vostru. 23. Și din lună nouă în lună nouă și din zi de odihnă în zi de odihnă vor veni toți și se vor închina înaintea Mea, zice Domnul. 2 Petru cap 3 10. Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, și pământul și lucrurile de pe el se vor mistui. 11. Deci dacă toate acestea se vor desființa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie, 12. Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi! 13. Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea. 14. Pentru aceea, iubiților, așteptând acestea, sârguiți-vă să fiți aflați de El în Biblia Ortodoxă căutare | tâlcuiri | resurse | contact Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Capitolul 21 1. Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este. 2. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei. 3. Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei. 4. Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut. 5. Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le facem pe toate. Și a zis: Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezare și adevărate. 6. Și iar mi-a zis: Făcutu-s-a! Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Celui ce însetează îi voi da să bea, în dar, din izvorul apei vieții. 7. Cel ce va birui va moșteni acestea și-i voi fi lui Dumnezeu și el Îmi va fi Mie fiu 8. Iar partea celor fricoși și necredincioși și spurcați și ucigași și desfrânați și fermecători și închinători de idoli și a tuturor celor mincinoși este în iezerul care arde, cu foc și cu pucioasă, care este moartea a doua. 9. Și a venit unul din cei șapte îngeri, care aveau cele șapte cupe pline cu cele din urmă șapte pedepse, și a grăit către mine zicând: Vino să-ți arăt pe mireasa, femeia Mielului. 10. Și m-a dus pe mine, în duh, într-un munte mare și înalt și mi-a arătat cetatea cea sfântă, Ierusalimul, pogorându-se din cer, de la Dumnezeu, 11. Având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era asemenea cu cea a pietrei de mare preț, ca piatra de iaspis, limpede cum e cristalul. 12. Și avea zid mare și înalt și avea douăsprezece porți, iar la porți douăsprezece îngeri și nume scrise deasupra, care sunt numele celor douăsprezece seminții ale fiilor lui Israel. 13. Spre răsărit trei porți și spre miazănoapte trei porți și spre miazăzi trei porți și spre apus trei porți. 14. Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor douăsprezece apostoli ai Mielului. 15. Și cel ce vorbea cu mine avea pentru măsurat o trestie de aur, ca să măsoare cetatea și porțile ei și zidul ei. 16. Și cetatea este în patru colțuri și lungimea ei este tot atâta cât și lățimea. Și a măsurat cetatea cu trestia: douăsprezece mii de stadii. Lungimea și lărgimea și înălțimea ei sunt deopotrivă. 17. Și a măsurat și zidul ei: o sută patruzeci și patru de coți, după măsura omenească, care este și a îngerului. 18. Și zidăria zidului ei este de iaspis, iar cetatea este din aur curat, ca sticla cea curată. 19. Temeliile zidului cetății sunt împodobite cu tot felul de pietre scumpe: întâia piatră de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald, 20. A cincea de sardonix, a șasea de sardiu, a șaptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a douăsprezecea de ametist. 21. Iar cele douăsprezece porți sunt douăsprezece mărgăritare; fiecare din porți este dintr-un mărgăritar. Și piața cetății este de aur curat, și străvezie ca sticla. 22. Și templu n-am văzut în ea, pentru că Domnul Dumnezeu, Atotțiitorul, și Mielul este templul ei. 23. Și cetatea nu are trebuință de soare, nici de lună, ca să o lumineze, căci slava lui Dumnezeu a luminat-o și făclia ei este Mielul. 24. Și neamurile vor umbla în lumina ei, iar împărații pământului vor aduce la ea mărirea lor. 25. Și porțile cetății nu se vor mai închide ziua, căci noaptea nu va mai fi acolo. 26. Și vor aduce în ea slava și cinstea neamurilor. 27. Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului. |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 10:02
De la: mytcor, la data 2009-02-18 02:08:17 Mytcor Nu ti se pare ca exagerezi un pic? Esti si tu constient ca atata timp cat intrebi ceva... si o faci doar pentru a gasi nod in papura cuiva... si de fapt nu te intereseaza nimic din ce se discuta... nu are sens un astfel de dialog. Anumite intrebari pe care le pui se pot gasi si cu un simplu search pe google (mai ales cele care privesc sursele unor carti sau perioada in care au fost scrise si de cine). Atacurile la persoana de genul asta nu cred ca fac bine nimanui. Daca cu adevarat vrei un dialog, eu zic ca e bine sa te asezi la masa sa spui ce crezi tu despre un subiect anume... Ar fi minunat cred eu sa ne spui si tu pentru inceput parerea ta despre viata si cum il vezi tu pe Dumnezeu.... si poate vom pastra un mod mai civilizat si vom incerca sa-ti raspundem la intrebari pe cat ne e dat si noua sa stim...
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 11:09
Andu , ai dreptate.Adi e un tip destept si nu merita sa-i vb asa, si nici Joannei ( pe venirea)
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 11:14
ooo,bonjour ortodoxilor,ce mai faceti?:)va pup pe toti dragilor
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 11:24
De la: marinescuirina, la data 2009-02-18 02:02:28Va arde pamantul.. nu va arde.. Pfoaiiiiii ce creiere spalte... Vroiam sa scriu ceva dar nu ma mai obosesc ...ma socheaza prostia de aici. Apropo ... nu stiu de ce religie apartine maria_tu ... dar daca ar exista o credinta ea ar fi CEA MAI APROAPE de ea. |
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 12:05
Maria nu inteleg ce te deranjeaza! Tu ai o invatatura, si eu nu sunt de acord cu ea, si eu am o alta invatatura, si tu nu esti de acord cu ea! Care-i problema?Cum adica cum ma simt? Chiar nu ma deranjeaza deloc daca cineva are alta parere. De ce tot zadarasti?
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 12:06
Tu vorbesti de martorii lui Iehova ca au o traducere gresita a Bibliei. Dar si voi sunteti in aceeasi oala!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
danyberby 99 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 13:03
Legat de pamantul va arde:
Versetele spun ca va fi un cer nou si un pamant nou. Este adevarat dar nu la pamantul fizic se refera si nici la cerul fizic. Ci la un cer nou adica o noua guvernare peste pamant diferita de cea pana acum dar nu un cer nou ca si univers deoarece a fost deja creat. DANIEL 2. 44 Apoi Pamantul la care se refera ca va fi unul nou nu se refera la planeta ci la oamenii noi adica oameni care siau insusit cunostiintele din biblie despre Isus si Iehova Dumnezeu. Ca sa sustin aceasta idee uitativa la versetul asta. Isaia 45.18 Căci iată ce a spus Iehova, Creatorul cerurilor, adevăratul Dumnezeu, Cel ce a întocmit pământul, Făuritorul lui, Cel ce l-a întărit, care nu l-a creat în zadar, care l-a întocmit să fie locuit: Eu sunt Iehova și nu este altul si la asta Geneza 11.1 se refera la oameni nu la planeta, asa cum si in Revelatia va fi un pamant nou adica oameni noi, schimbati cu o noua gandire Tot pământul avea o singură limbă și aceleași cuvinte. E foarte clara nu stiu de ce intelegeti Apocalipsa asa de rau. In leg cu oamneii care nu se mantuiesc din anul 300 incoace. Nu e adevarat. Am vrut sa spun ca de cand ultimul apostol a murit Dumnezeu nu a mai luat legatura cu oamenii ca si in trecut, prin viziuni, prin vorbire directa sau prin miracole. La asta mam referit. Si nici voi nu aveti vreo dovada biblica prin care sa demonstati ca nu e asa. La capitolul asta sunt ff multe detalii de discutat. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 13:09
Nu, nu exagerez absolut deloc , iar intrebarile pe care le-am pus ori materialele pe care le-am postat am facut-o pentru a va trezi la realitatile lumii de astazi in care teocratia s-a convertit la un materialism rapace, a uitat esenta religiilor pe care ar trebuii a le aduce in sanul maselor preocupandu-se preponderent de propriile interese de clasa,grup,casta, lasand multimile in voia sortii.
Ii vad practicand cu succes in fata enoriasilor aceleasi tehnici pe care si voi le practicati in ceea ce postati pe topicurile de profil, -mai pe sleau spus- practicati cu succes prozelitismul, ingradirile de gandire ale individului in cadrul grupului religios caruia-i apartine pe de-o parte iar pe de alta parte incercarea de-a spune despre ceilalti ca adevarul lor este mai putin adevarat. Vad facandu-se diferite analize de veridicitate ale textelor bibice, exegeze mai mult ori mai putin reusite ale textelor, exercitii de logica pe texte biblice in zone in care nici filozofiile n-au reusit a rezolva problemele pentru a se pune de acord intr-o masura acceptabila sau unanim acceptata. Ati reusit desacralizarea simbolurilor religoase printr-o comercializare desantata, ati propus societatii umane diferite practici religioase ridicandu-le la rang de traditii s-ati facut-o avand ca scop beneficiul materilal pe care enoriasul comunitatii rspectiv si-l smulge de la gura propriilor copiii achitandu-va nota de plata in schimbul iluziilor pe care le comercializati. Crestinatatea pierde teren pe zi ce trece fiind tot mai departe de menirea ei prin insusi corpul ei teocrat datorita tuturor incercarilor lor de a vorbi despre ceea ce ar trebui sa ramana sacru in textele biblice si mai putin sau deloc despre codul moral cuprins in aceasta carte a cartilor,cod moral ce a fost abandonat atat de cei ce trebuiau a-l impartasii maselor cat si de masele insesi. De ce m-a preocupat atrocitatile comise in numele religiilor, de ce am deschis o tema avand ca subiect violenta in mass-media, de ce eu pot respecta enoriasul ori credinciosul oricarei religii , de ce eu nu etichetez absolut pe nimeni si nu-i spun ca religia mea-i mai adevarata decat a lui, de ce am postat informatii cu privire la toate cultele recunoscute oficial in Ro.,de ce , de ce ?... Pentru ca o moralitate religioasa se practica, dar, asupra unei religii nu se poate face exegeze pe text, cei ce practica pe prima n-o pot aplica pe-a doua. Iar daca o practica pe-a doua, atunci creatul nu poate decat sa pacatuiasca fata de Creator. Asa ca , nu incercati a ma intreba carei religii apartin deoarece acesta ma priveste personal iar credinta mea n-are nevoie de interpusi intre egoul meu si Divinitate. N-am sa fac niciodata parada cu propria-mi religie si nici n-am s-o masacrez cu diferite exegeze aplicate textelor , n-am s-o analizez nici din punct de vedere Aristotelic nici al vreunui alt tip de logica, am s-o consider tot timpul divina si transcendenta din punct de vedere spiritual s-am sa-i aplic invataturile codului morala zi-de-zi, chiar daca voi merge in pierdere din punct de vedere material pentru ca niciodata nu voi putea fi manipulat din punct de vedere religios atat timp cat rationalitatea personala-si va fi in parametrii de functionare cerebrala sanatoasa si nici n-am sa asez vr-odata rligia mea opozabila altei religii spunand ca adevarul religiei mele-i mai adevarat decat adevarul celeilalte religii. A !..sa nu uit, nu sunt de acord cu avortul sub nici o forma @Joanna. sper sa intelegi de ce !.. @Adipopa, protestantizmul tau n-am sa-l etichetez asa cum tu m-ai etichetat tu pe mine ca ateu, ar fi benefic sa insisti pe tema moralitatii si mai putin pe exegeza unor texte biblice transcendete, v-a demonstrat si@foonymoon intr-o postare anterioara. @Andu, sa fii sanatos si in grija Domnului, mai putin copy/paste pentru text biblic si mai multe exprimari personale in ale codului moral si-a moralitatii crestine s-atunci am sa te citesc cu placere. daca sunt gresele de ortografile Scuze !... |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:28
De la: balabanandrei, la data 2009-02-18 12:05:12Maria nu inteleg ce te deranjeaza! Tu ai o invatatura, si eu nu sunt de acord cu ea, si eu am o alta invatatura, si tu nu esti de acord cu ea! Care-i problema?Cum adica cum ma simt? Chiar nu ma deranjeaza deloc daca cineva are alta parere. De ce tot zadarasti? Cu mine vb? Nu inteleg ce vrei sa spui! E legat de un mesaj de-al meu??? |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:31
De la: mytcor, la data 2009-02-18 13:09:52Nu, nu exagerez absolut deloc , iar intrebarile pe care le-am pus ori materialele pe care le-am postat am facut-o pentru a va trezi la realitatile lumii de astazi in care teocratia s-a convertit la un materialism rapace, a uitat esenta religiilor pe care ar trebuii a le aduce in sanul maselor preocupandu-se preponderent de propriile interese de clasa,grup,casta, lasand multimile in voia sortii. bine...nu ma mai iau de religia ta...nu-ti mai zic nimik...insa sa stii k noi tinem foarte tare la ortodoxie...e religia stramosilor nostri....nu ne vei convinge k de mii de ani poporul roman a fost manipulat sa creada intr-un anumit fel... mytcor....romanii s-au indentificat intotdeauna k natiune prin 2 lucruri(mai spuneam asta si pe un alt topic):ortodoxie si latinism....pierzandu-ne credinta ortodoxa vom pierde o parte din ceea ce suntem....deabea atunci vom putea deveni usor de manipulat(e logic.... om kr nu stie cine e poate deveni usor cine vor altii sa fie).... nu ne vom pierde credinta ortodoxa....e este tot ce avem mai bun...... |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:37
De la: danyberby, la data 2009-02-18 13:03:35Legat de pamantul va arde: Tu nu il marturisesti pe Dumnezeu (Sfanta Treime) asa cum il marturiseau apostolii, de ce crezi ca ne vom intelege pe alte subiecte daca pe cel principal nu ajungem la un acord? Ti-am pus Crezul de la Niceea (anul 325) ca s avezi cum credeau crestinii atunci... si sa intelegi ca la fel si noi credem astazi... Este scris : ". Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. " Nu ti se pare suficient de directa adresarea? Si e normal sa se intample asta pentru ca pamantul este blestemat pentru greseala lui Adam. Asa cum fiecare trup de om moare (fizic) si va invia (fizic intr-un trup nou si nestricacios) prin cuvantul lui Hristos... asa si creatia (pamantul intreg) trebuie sa treaca (fizic) si sa apara un pamant nou (fizic si nestricacios) si un cer nou pentru a se ridica blestemul initial. Ce se intampla cu omul se intampla si cu creatia pentru ca creatia este sub stapanirea omului. "Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine!" Hristos nu va fi imparat niciodata pe acest pamant stricacios si plin de rautate si blestemat prin caderea omului: "Iisus a răspuns: Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăția Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăția Mea nu este de aici. " Pana nu marturisesti UN singur Dumnezeu, intreit in persoane, nu cred ca are sens sa intram in alte subiecte.
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:43
De la: danyberby, la data 2009-02-18 13:03:35Legat de pamantul va arde: Adi ti-a demonstrat ca aveti niste greseli grave legate de traducere, ceea ce confirma ce am auzit legat de cultul Martorii lui Iehova( ca aveti o traducere a bibliei "retusata" de Turnul de Veghe-sincer, nici nu stiu exact ce repr. acest turn). Fa ceea ce fac eu, adu in sprijin versete care se regasesc si in biblia ortodocsa si traducerea Cornilescu. Nu am timp sa verific aceste diferente de traducere intre Cornilescu si Biblia dupa care studiati voi. Daca vrei sa demonstrezi ca ai dreptate (legat de biblia voastra)deschide un topic pe aceasta tema . |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:45
De la: balabanandrei, la data 2009-02-18 12:06:01Tu vorbesti de martorii lui Iehova ca au o traducere gresita a Bibliei. Dar si voi sunteti in aceeasi oala! Gresit!! Biblia noastra contine cele 66 de carti aprobate la Niceea.Voi ati adaugat ulterior carti! Nu ma provoca ca la urma iar ma acuza Moon ca am ceva cu voi! |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:49
De la: mytcor, la data 2009-02-18 13:09:52Asa ca , nu incercati a ma intreba carei religii apartin deoarece acesta ma priveste personal iar credinta mea n-are nevoie de interpusi intre egoul meu si Divinitate. N-am sa fac niciodata parada cu propria-mi religie si nici n-am s-o masacrez cu diferite exegeze aplicate textelor , n-am s-o analizez nici din punct de vedere Aristotelic nici al vreunui alt tip de logica, am s-o consider tot timpul divina si transcendenta din punct de vedere spiritual s-am sa-i aplic invataturile codului morala zi-de-zi, chiar daca voi merge in pierdere din punct de vedere material pentru ca niciodata nu voi putea fi manipulat din punct de vedere religios atat timp cat rationalitatea personala-si va fi in parametrii de functionare cerebrala sanatoasa si nici n-am sa asez vr-odata rligia mea opozabila altei religii spunand ca adevarul religiei mele-i mai adevarat decat adevarul celeilalte religii
|
|
oprisanady 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:52
Sincer, nu as renunta la credinta ortodoxa pentru o alta religie dintr-un singur motiv: Dumnezeu este unul singur si acelasi pentru toti, restul sunt baliverne .
Nu intru in detalii, este deajuns, mai bine un modest credincios in suflet decat un excroc propovaduitor. Va multumesc |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 14:56
@joanna, ca viitor istoric ar trebuii sa-i multumesti lui iordanes dar nu numai.
-ar trebuii sa te intrebi cine a interzis a se scrie si vorbi despre stramosii tai Daci. -ar trebuii sa te intereseze de ce textele religioase ne-au parvenit pe filiera elena si nu latina etc,etc... s-apoi sa facem fala lumii cu ortodoxismul nostru care nu-i chiar asa imaculat pe cat predind unii. N-am sa va invit a va privii propriul pai , dar ....dar....si punct @joanna. |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:01
De la: maria_tu, la data 2009-02-18 14:45:13De la: balabanandrei, la data 2009-02-18 12:06:01Tu vorbesti de martorii lui Iehova ca au o traducere gresita a Bibliei. Dar si voi sunteti in aceeasi oala! HA!! Maria nu invoca Niceea te rog... e ultimul lucru care trebuie sa-l faci... Uiti ca Niceea (325) s-a convocat pentru indeparta erezia arianismului si a se intari credinta apostolica. Este primul nostru sinod ecumenic si crede-ma daca ai fi de acord cu ce s-a stabilit acolo ai fi ortodoxa... Cat despre traduceri am mai vorbit (a fost exemplul din Psalmul 8 care nu corespundea cu textul aceluiasi Psalm citat de Pavel in Noul Testament asta doar in traducerea Cornilescu bineinteles) logic pentru ca Pavel a folosit SEPTUAGINTA. Citeste despre SEPTUAGINTA. Ortodocsii si catolicii au SEPTUAGINTA si voi aveti niste texte masoretice.
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:06
De ce Andu restrictionezi pe Maria in invocarea Con. Niceea ?....
Vrei sa-ti postez ceva din culisele Concililului de la Niceeea ?... Nu cred ca ti-ar conveni !... Tu de ce o judeci pe ea ?...Ce esti tu Andu ?...o persoana la fel de alunecoasa si unsa cu toate alifiile teocratului in devenire ? |
|
Dan_B 16 mesaje Membru din: 1/02/2009 Oras: Pascani |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:24
Andu
NU cred ca ai dreptate cu Sinodul de la Niceea. Credinta crestina era cu totul alta decat crezi tu ca ortodox acum. Ti-am dat niste exemple despre botez, vesmintele preotilor, tamaia si rolul ei. Si mai am si altele : despre icoane nu se stia la Niceea (787 imparateasa Irina), despre cultul moastelor (adoptat in Sinodul de la Efes 430 dHr) si altele. O sa-ti dau date istorice si citate din carti ortodoxe ca sa vezi ca spun adevarul. Apropo, ai cautat Biblii ortodoxe vechi sa vezi versetele pe care te-am rugat sa le cauti? |
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:29
De la: Dan_B, la data 2009-02-18 15:24:58Andu Sinoadele ecumenice nu erau locuri de "inovare" a credintei, ci doar de indepartare a ereziilor si de intarire a dogmelor deja existente. Cum aparea o erezie mai mare Biserica o indeparta si stabilea niste dogme clare ca sa nu mai cada nimeni in astfel de erezii. Spuneti de Niceea abia astept. Sfintii Nicolae, Spiridon si altii au fost acolo, ei sunt temelia Bisericii noastre. Spuneti de sinoadele ecumenice, sa se vorbeasca de Biserica apostolica si de istoria ei. Oare la Niceea nu respectau icoanele? Oare nu erau preoti si episcopi? oare nu avea vesminte preotii si nu tamaiau?
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:31
mytcor...noi am primit crestinismul in sec 1...am fost crestinati de sfantul apostol andrei....dovada?.....poi cuvintele dumnezeu,crestinism,cruce,botez,inger etc...nu iti spun nimik?...sunt preluate din limba latina.....
in plus...mai avem si donariul din biertan...o dovada clara k chiar si dupa retragerea aureliana crestinismul a ramas cultul populatiei de la N de dunare.... anumite elemente din ritul ortodox roman sunt preluate din cel grecesc insa mult mai tarziu...era normal...iti mai amintesti de taratul romano-bulgar?....a stat mult timp sub dominatie bizantina.....a existat si un conducator kr a trecut la catolicism(ionita caloian) pentru k voia sa fie recunoscut k tar de papa inocentiu al treilea insa pe patul de moarte s-a reintors la ortodoxism.... mytcor...romanii au fost mereu ortodocsi....de cand s-au crestinat.... de ce consideri tu k ar fii trebuit sa adopte in secolul 11 crestinismul de rit occidental?....de ce sa nu ramana ortodocsi?...si...cum ar fii trecut cu totii din moment ce nu exista atunci un stat centralizat in spatiul CDP ci doar *romanii populare* (cum e numea Iorga)..... in plus...influentele bizantine nu se vad doar in religie....gandeste-te de exemplu la modul cum se facea succesiunea la tron in tarile romane in evul mediu(ma refer doar la moldova si tara romaneasca) nu stiu dak tu ai fost vreodata la manastirea cozia...dak ai fost sigur ai observat pe ciorapii lui mircea cel batran vulturul bicefal (simbolul bizantinilor)...semn k romanii adera la religia si valorile bizantine.....ei au ales....a fost alegerea lor....si nu au gresit cu nimik....!!! mytcor...in ceea ce te priveste sunt deja lamurita.....:)
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:32
Vrei sa-ti postez ceva din culisele Concililului de la Niceeea ?...
vreau eu..... |
|
|
|