back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:12

Vezi de ce e gresita traducerea voastra???

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:13

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:11:30Aici te inseli. Isus cand facea vindecari se ruga la tatal sau mai intai. Iehova il sustinea intotdeauna si chiar versetul asta spune ca isus nu sa gandit la uzurpare. Apoi lui Isus i sa dat toata autoritatea nu puterea atotputernica nu face confuzii. Nu stiu cum va afundati voi in niste termenii care ii intelegeti gresit. Asta e. NAm ce sa mai zic. Credeti cum vreti.

Eu ți-am citat însăși cuvintele mântuitorului -

'Datu-mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ!' (Matei 28.18)

El a pretins atotputernicia - apanajul exclusiv al dumnezeirii.

Tu refuzi o dovadă clară...

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:14

La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era un dumnezeu. 2 El era la început cu Dumnezeu. 3 Toate lucrurile au venit în existență prin el și fără el n-a venit nimic în existență.

Cuvantul era ISus, era cu Dumnezeu, si el era insusi un dumnezeu. e bine scris unde nu este nearticulat?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:17

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:12:28Vezi de ce e gresita traducerea voastra???

Traducerea ta ar trebui să-l facă și pe Tatăl tot 'un dumnezeu' pentru că THEOS nu are articol. Dar nu o face. Și știi de ce? Unu, pentru că regula invocată în v. 1 nu există! Doi, și dacă ar exista, nu poate fi aplicată în v. 18!

Pe cine vrei să prostești?

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:18

Asta e traducerea corecta a versetului respectiv.

Isus s-a apropiat și le-a vorbit, zicând: „Toată autoritatea mi-a fost dată în cer și pe pământ. 19 Duceți-vă deci și faceți discipoli din oamenii tuturor națiunilor, botezându-i în numele Tatălui, al Fiului și al spiritului sfânt, 20 învățându-i să respecte tot ce v-am poruncit. Și iată că eu sunt cu voi în toate zilele până la încheierea sistemului“.

„Tu ești demn, Iehova, da, Dumnezeul nostru, să primești gloria, onoarea și puterea, pentru că tu ai creat toate lucrurile și datorită voinței tale ele au venit în existență și au fost create!“
doar Iehova este Atotputernic.

5 Atunci l-a dus sus și i-a arătat într-o clipă toate regatele pământului locuit. 6 Și Diavolul i-a zis: „Îți voi da autoritate peste toate acestea și gloria lor, căci mie mi-a fost dată și o dau cui vreau eu. 7 Dacă te vei închina o dată înaintea mea, va fi toată a ta“. 8 Răspunzând, Isus i-a zis: „Este scris: «Lui Iehova, Dumnezeul tău, să te închini și numai pentru el să îndeplinești un serviciu sacru»“.
Aici de ce si Satan are autoritate peste pamant????

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:20

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:18:44Isus s-a apropiat și le-a vorbit, zicând: „Toată autoritatea mi-a fost dată în cer și pe pământ.

Deci și traducerea ta îi atribuie lui Iisus atotputernicia dumnezeiască unică! De ce te mai contrazici cu mine?

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:23

AUTORITATEA NU ESTE = ATOTPUTERNICIA cei asa greu de inteles, ca copii mici.

Ai citit bine articolul ala, ca eu da si ebine cu m e articulat. e ok ce spune in articol.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:24

Da de unde ai scos dumnezeirea unica, ca eu nu am gasit cuvintele astea.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:25

Ma duc sa ma culc k ma dor ochii de la monitor. n buna alll.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:27

Mai vb maine . Mia facut placere sa discutam. N buna.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:33

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:23:17AUTORITATEA NU ESTE = ATOTPUTERNICIA cei asa greu de inteles, ca copii mici.

Copil mic ești tu.

Iisus a pretins că toată puterea (πασα εχουσια) i s-a încredințat. Toată puterea înseamnă atotputernicie. Și încă, spune Iisus, această toată putere i s-a încredințat prin înviere în cer și pe pământ - cosmic, universal.

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:23:17Ai citit bine articolul ala, ca eu da si ebine cu m e articulat. e ok ce spune in articol.

Ai textul din Ioan 1.18 în greacă în fața ta? Știi să citești în greacă? Dacă nu, întreabă pe cineva. Primul cuvânt din v. 18 este THEON (adică THEOS în acuzativ) și nu are articol hotărât.

Spune-mi de ce și-a încălcat traducătorul tău regula invocată în v. 1?

De ce nu ești cinstit în fața unei dovezi contrare? Ți-am demonstrat negru pe alb că te înșeli, că cineva te-a păcălit, și totuși rămâi neclinitit pe poziție...!?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:38

1- Intre Vechiul Testament si Noul Testament au fost 400 de ani de tacere.!
2- cum se face ca-n textele biblice gasim franturi (si ele chiar opereaza-n filozofia biblica) legile lui Hamurabi ?
ex:

-Pedeapsa cu moartea pentru furt, propusa de Iacov lui Laban (Gen. 31:32 )
-Legea adoptarilor il face pe Eliezer mostenitorul lui Avraam (Gen. 15 )
-Ruben pierde dreptul de intai nascut (Gen. 49:4)
etc.
3- cum se face ca intreaga lucrare de scriere a bibiliei ( Vechiul Testament) s-a petrecut intr-o perioada de 110 ani intre anii 410-300 i.e.n. (din timpul lui Neemia pana pe vremea lui Simon Intai)
4 Cum se face ca in Ro textele Biblice ne parvin pe filiera elena si nu latina ?

Cum vreti voi a explica logic asa ceva ?...

Cred ca v-a luat Dumnezeu mintile si acum sunteti niste bieti ratacitori.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:43

De la: mytcor, la data 2009-02-18 01:38:311- Intre Vechiul Testament si Noul Testament au fost 400 de ani de tacere.!
2- cum se face ca-n textele biblice gasim franturi (si ele chiar opereaza-n filozofia biblica) legile lui Hamurabi ?
ex:

etc.
3- cum se face ca intreaga lucrare de scriere a bibiliei ( Vechiul Testament) s-a petrecut intr-o perioada de 110 ani intre anii 410-300 i.e.n. (din timpul lui Neemia pana pe vremea lui Simon Intai)
4 Cum se face ca in Ro textele Biblice ne parvin pe filiera elena si nu latina ?

nu scapi asa usor.....o sa aflu ce pui la cale...dak te legi de biblie,dar nu esti ateu...atunci .....
si de ce esti de acord cu cipurile....???
o sa urmaresc postarile tale in continuare....
ce ai cu biblia?
ce ai cu crestinii?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:46

De la: mytcor, la data 2009-02-18 01:38:311- Intre Vechiul Testament si Noul Testament au fost 400 de ani de tacere.!
ex:

etc.

Mytcor, eu nu inteleg ce vrei.
Fiecare sta pana tarziu pe acest forul pt ca crede in ceva! Dar tu???

"Cred ca v-a luat Dumnezeu mintile si acum sunteti niste bieti ratacitori"
Spre deosebire de tine care................ CE?
Dupa 9 sute si... mesaje tot ce se poate spune despre tine este:
-iti plac cuvintele
-nu-ti place Biblia
Te tot fofilezi pe-aici ... ai ceva de spus? Spune!!
Ti-e teama ca vor fi atacate ideile tale si le scoti in fata tot pe ale altora!!
(avea dreptate Ioana!! Ce-i cu tine?? )

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:47

.. gand la gand..

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:47

Mytcor, debitezi numai prostii. Nici nu am la ce să răspund. Ce știi tu despre Hammurapi? Sau despre scrierea Vechiului Testament? Despre Septuagintă și altele? Dacă pui astfel de întrebări, îți spun eu: mai nimic. Fă-ți un amar de bine și pune mâna și citește!

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:52

ex:

etc.

La toate exista un raspuns logic. Nu disperati.
Dar cum se face k in biblie scrie ca pamantul va arde si in alt loc ca va exista pe vecie.?
Sau Cum se face ca Ilie a fost luat la cer si Isus a spus ca nimeni nu a uract sau a coborat decat el insusi.
Sau Cum se face ca voi va inchinati la cruce dar de fapt crucea a fost introdusa in religia voastra dupa 300 de ani de la inaltarea lui Isus si a fost impusa obligatoriu de catre Constantin??
In plus nu este scripturala inchinarea la cruce.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:52

ma enerveaza la culme cei kr incearca sa demonstreze k religia stramosilor nostri nu e ok....k trebuie sa o abandonam.....

adica...atatia oameni au trait in intuneric si brusc unul a fost *iluminat*.....imi aminteste de *iluminatii* din ingerul digital....

cineva incearca sa ne determine sa uitam religia pe kr o avem cu un scop.....pentru a adopta una noua....!!!...una a *pacii* si *iubirii*....si crede k va reusi....

SA NE CUNOASTEM CREDINTA ORTODOXA!!!

...si sa nu o pierdem....ea e tot ce avem mai bun pe lumea asta....ea e singura noastra salvare....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:54

si un martor al lui iehova pe topic.....acum am observat......

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:56

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-18 01:54:54si un martor al lui iehova pe topic.....acum am observat......

Cum recunosti?!

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:56

Voi va bazati pe legea majoritatii. Daca majoritatea sunt ortodocsi gata noi cei putini nu suntem buni numai voi din cauza numarului. DAr la NOE cum a fost, el a predicat oamenilor ca vine potopul si nimeni nu la crezut. ba mai mult sia batut joc de el, dar mai tarziu toti au pierit in apele potopului si Noe a scapt cu viata.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:57

Sau Cum se face ca voi va inchinati la cruce dar de fapt crucea a fost introdusa in religia voastra dupa 300 de ani de la inaltarea lui Isus si a fost impusa obligatoriu de catre Constantin??
In plus nu este scripturala inchinarea la cruce.

ortodocsii tin mult la acest semn...ne aminteste in permanenta de chinurile lui Iisus pentru paktele noastre.....ne cutremura numai vederea lui.....
ne face sa fim in permanenta constienti de faptul k fiul lui Dumnezeu a murit in chinuri groaznice pentru paktele noastre....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 01:58

Danyberby, dacă nu te-ai culcat și mai ai chef de vorbă, atunci probabil că poți răspunde și ultimei mele postări.

Ți-o readuc în atenție:
==============================================================
De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:23:17AUTORITATEA NU ESTE = ATOTPUTERNICIA cei asa greu de inteles, ca copii mici.

Copil mic ești tu.

Iisus a pretins că toată puterea (πασα εχουσια) i s-a încredințat. Toată puterea înseamnă atotputernicie. Și încă, spune Iisus, această toată putere i s-a încredințat prin înviere în cer și pe pământ - cosmic, universal.

De la: danyberby, la data 2009-02-18 01:23:17Ai citit bine articolul ala, ca eu da si ebine cu m e articulat. e ok ce spune in articol.

Ai textul din Ioan 1.18 în greacă în fața ta? Știi să citești în greacă? Dacă nu, întreabă pe cineva. Primul cuvânt din v. 18 este THEON (adică THEOS în acuzativ) și nu are articol hotărât.

Spune-mi de ce și-a încălcat traducătorul tău regula invocată în v. 1?

De ce nu ești cinstit în fața unei dovezi contrare? Ți-am demonstrat negru pe alb că te înșeli, că cineva te-a păcălit, și totuși rămâi neclinitit pe poziție...!?

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:00

18și să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeți care este nădejdea chemării Lui, care este bogăția slavei moștenirii Lui în sfinți,

19și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui,

20pe care a desfășurat -o în Hristos, prin faptul că L -a înviat din morți, și L -a pus să șadă la dreapta Sa, în locurile cerești,

21mai pe sus de orice domnie, de orice stăpînire, de orice putere, de orice dregătorie și de orice nume, care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci și în cel viitor.

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:02

Va arde pamantul.. nu va arde..
Biblia nu poate fi interpretata asa.. cum intelege fiecare. De aceea sfintii parinti au lasat "talcuiri" pentru ca noi sa nu ratacim cu scripturile in fata.

Nu stiu daca va arde sau nu.. intamplator am gasit zilele astea un filmulet in care parintele Cleopa vorbeste despre razboiul care va urma.. este o explicatie posibila pentru arderea a toate cate sunt pe pamant.
www.youtube.com/watch?v=8Ej4PUn2HoM

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:05

Uite, Danyberby. Poți verifica Ioan 1.18 și online.

www.greekbible.com/index.php

Chiar dacă nu citești greacă, mai ai tu atâta cunoștință de litere grecești de pe la matematică sau fizică. Cel puțin primul cuvânt îți dai seama că e Θεον și că nu are articol hotărât.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:07

Nu ma pricep asa bine la greaca si la gramatica ei dar stiu sigur ca articolul trebuie sa fie bun deoarece nu noi lam facut ci experti care lucreaza in domeniu, si se poate si alta varianta, in limba romana nu se gasesc intotdeauna cuvinte corespondente cu limba greaca
In plus multi oameni au vazut articolul asta care se pricep la greaca dar tu esti primul care il critica.
Am un prieten la oradea la teologie si studiaza greaca, de curiozitate o sal abordez sapt asta.

Legat de problema cu autoritatea ai textele clare in fata.

„Ridicați-vă ochii și priviți! Cine a creat aceste lucruri? Este Cel ce face să iasă, după număr, armata lor. El le cheamă pe toate pe nume. Datorită marii lui energii dinamice și puterii sale nemărginite, niciuna nu lipsește.

Apoi, la sfârșit, el îi va preda Dumnezeului și Tatălui său regatul, după ce va reduce la nimic orice guvernare și orice autoritate și putere. 25 Căci el trebuie să domnească până când Dumnezeu îi va pune pe toți dușmanii sub picioarele sale. 26 Ultimul dușman care va fi redus la nimic este moartea. 27 Căci Dumnezeu „a supus toate lucrurile sub picioarele sale“. Dar, când zice că «toate lucrurile i-au fost supuse», este clar că în afară de cel ce i-a supus toate lucrurile. 28 Însă, când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci și Fiul însuși se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toți.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:08

De la: adipopa, la data 2009-02-18 01:47:53Mytcor, debitezi numai prostii. Nici nu am la ce să răspund. Ce știi tu despre Hammurapi? Sau despre scrierea Vechiului Testament? Despre Septuagintă și altele? Dacă pui astfel de întrebări, îți spun eu: mai nimic. Fă-ți un amar de bine și pune mâna și citește!

@Adipopa doctoratul tau e varza cu aspect de brocolli .

N-ai decat sa-ti acoperi olita de noapte cu el daca nu-mi spui de ce exista acea tacere de 400 de ani.

lasa regizarile flatulative ale piesei pe care-o joci de obicei nocturn sa-si faca treaba si nu te impauna ca-ti lipsesc fulgii necesari decorului pentru ca spectacolul sa prinda la public.

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:09

De la: marinescuirina, la data 2009-02-18 02:02:28Va arde pamantul.. nu va arde..
Biblia nu poate fi interpretata asa.. cum intelege fiecare. De aceea sfintii parinti au lasat "talcuiri" pentru ca noi sa nu ratacim cu scripturile in fata.

Nu stiu daca va arde sau nu.. intamplator am gasit zilele astea un filmulet in care parintele Cleopa vorbeste despre razboiul care va urma.. este o explicatie posibila pentru arderea a toate cate sunt pe pamant.
www.youtube.com/watch?v=8Ej4PUn2HoM

hai lasama cu atatea rataciri si povesti goale. De unde sti sigur ca parintele respectiv stie sigur ca asa este?

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 02:12

Si de ce nu stii sigur daca va arde sau nu si eu stiu rasp la intrebare.?? Eu nu ar trebui sa stiu, ci voi.

Pagini: << 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: