Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:42
De la: maria_tu, la data 2009-02-17 17:06:47Dane, eu cred in a doua venire si in faptul ca pamantul va arde si ca vor fii ceruri noi si un pamant nou, deci in anumite privinte nu sunt de acord cu ce sustin "Martorii lui Iehova" ... hai, mai maria ... halatul, halatul cit costa halatul ... ... dar stii ce spuneau bunicii tai ? ... ca pe altii te-ai chinuit si iai bagat in seama ? ...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:46
funnymoon si maria va rog, incercati si voi sa nu va mai intepati atata, destul sunt atatea subiecte mult mai importante pe care discutam. Dupa atata intepat va garantez eu ca nu mai are nimeni dreptate.
Omul este supus greselii. Dar credinta gresita este mult mai de plans decat greselile omenesti pe care toti le facem... pentru ca credinta care nu este pusa de Hristos se taie si se arunca in foc...
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:55
De la: Andu30, la data 2009-02-17 19:46:59funnymoon si maria va rog, incercati si voi sa nu va mai intepati atata, destul sunt atatea subiecte mult mai importante pe care discutam. Dupa atata intepat va garantez eu ca nu mai are nimeni dreptate.
|
|
danyberby 99 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:07
Deci Andu30 s-o luam incet cu inceputul ca iar ai scris acolo versete si nu ai habar la ce se refera. Si eu pot sati scriu 1000 de versete dar tot no sa intelegi nimic.
Isus a venit pe pamant pentru a aduce o veste buna tuturor oamenilor care o accepta. Adica Imparatia lui Dumnezeu, care a anuntat ca trebuie sa vina. Apoi Isus de bunavoie sia dat viata pentru a ne rascumpara din pacat si moarte. In timpul vietii sale Isus sia ales 12 apostoli apoi a mai ales alti 70 si ia trimis 2 cate 2. INTREBARE: De ce ia mai trimis daca evreii aveau Legea si romanii erau catolici?? Apoi inca o idee importanta, dupa ce Isus sa ridicat la cer si a trecut ceva timp apostolii au inceput incet incet sa moara pana la ultimul, dupa aceea a inceput apostazia adica in congregatia pe care Pavel a format-o a inceput sa fie infectata cu idei apostate si denaturate si pana la urma aproape ca sa pierdut adevarul. Prin anii 300 Constantin a introdus crucea ca simbol in ortodocsism lucru pe care pana atunci nu a fost. Deci numi spune ca ortodocsii de azi sunt crestinii k nu e adevarat. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:10
De la: Andu30, la data 2009-02-17 19:46:59funnymoon si maria va rog, incercati si voi sa nu va mai intepati atata, destul sunt atatea subiecte mult mai importante pe care discutam. Dupa atata intepat va garantez eu ca nu mai are nimeni dreptate. Hai mai @Andu, fii te rog amabil si explica-mi si mie cum se numesc urmatoarele : Gesturile catehetice sunt mișcările mâinilor și ale corpului, în general, care însoțesc rostirea. Frumusețea unei expuneri rezultă nu numai din conținut ci și din gesturi și mișcarea corpului. De aceea trebuie să avem un control atent mai ales asupra mâinilor și a capului. Se înțelege, desigur, că la cateheză, la fel ca în predică, nu vom avea o poziție rigidă, fixă, de "statuie", sau de copil timid care-și rostește sufocat de emoție poezia pe scenă. Dar nici nu vom face gesturi excentrice, fluturând mâinile în toate părțile, sau mișcând tovărășește mâna dreaptă, precum dictatorii comuniști. De asemenea, nu ne vom balansa corpul cu mișcări de balet, nici nu vom ridica mereu călcâiele ca gimnastele. Ci vom face numai acele mișcări discrete, absolut necesare pentru a sublinia anumite momente ale cuvântării. Vom fi atenți, totodată, la mișcarea capului, care trebuie să fie ținut drept și natural, mișcându-l la fel de discret ca și celelalte părți ale corpului. Trebuie să luăm seama la câteva capcane: capul ținut prea mult plecat dezvăluie o timiditate excesivă, dat pe spate aroganță, înclinat în laturi lâncezeală, țeapăn și nemișcat o oarecare duritate de caracter. Mimica și expresia feței trebuie să însoțească, de asemenea, în mod natural și discret textul catehezei. Ascultătorii privesc tot timpul fața celui care vorbește, fruntea, obrajii, mișcarea sprâncenelor, urmărind mai ales expresivitatea ochilor. Simțămintele noastre se pot citi foarte ușor din felul privirii, ochii fiind numiți pe bună dreptate "ferestre ale sufletului", prin care noi vedem lumea și lumea privește în noi. De aceea, în timpul catehezei vom privi cu seninătate pe cei din fața noastră, fără să fixăm privirea doar spre o singură direcție, sau un anume colț al bisericii, și nici să ținem ochii închiși, complet sau pe jumătate, ori să afișăm o privire rătăcită și căutătoare peste ascultători. Vom privi în așa fel încât fiecare ascultător să se simtă văzut, fără a ne localiza cu insistență asupra cuiva. Întrucât privirile unor credincioși care urmăresc cu simpatie desfășurarea catehezei sunt încurajatoare pentru vorbitor, socotim, totuși, că este indicat a-i privi mai des, dar nu minute în șir și nu doar pe ei. Altfel, credincioșii respectivi se vor simți stingheriți, fapt care nu va trece neobservat nici de către cei din jur. Ținuta vestimentară, este un punct asupra căruia socotim de prisos a insista prea mult, rezumându-ne la observația că preotul trebuie să fie îmbrăcat în odăjdii îngrijite, deopotrivă, la sfintele slujbe și în timpul predicii și catehezei. Nu murdare, zdrențuite, șifonate, prea mari sau prea mici. Părul, barba, dinții, unghiile, încălțămintea, sunt de asemenea elemente care trebuie îngrijite cu atenție, căci un catehet neglijent tuns, nepieptănat, cu dinții stricați, cu unghiile netăiate (sau cu unghie mare la degetul mic...), cu pantofii murdari etc., trezește dezgust în fața ascultătorilor. Cât ar fi cateheza de bună, susținută de către un preot neglijent nu-și va împlini scopul! Trebuie eliminat categoric, de asemenea, obiceiul unor confrați de a purta ghiul pe unul din degete. Gestul este și de prost gust și sfidător: în timp ce mulți dintre credincioși abia își pot asigura pâinea traiului zilnic, "păstorul" lor se afișează cu podoabe de aur... Asta nu însemnă, însă, că nu poate purta inelul obișnuit, dacă este căsătorit. ....te mai rog sa nu citezi vr-un pasaj biblic, ci spune-o asa in termeni simpli, asa ca de la om la om !... |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:11
Crestin e omul care este continuatorul lui Isus. Cel care accepta toate invataturile si vorbeste in numele lui. Nu oameni care merg o data pe sapt sau pe luna la biserica si gata. Aia nu e credinta, e ceva formal sia facut obiceiul numai dar nu pune in practica sfaturile bibliei.
|
|
iulcar 152 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:12
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:07:51Deci Andu30 s-o luam incet cu inceputul ca iar ai scris acolo versete si nu ai habar la ce se refera. Si eu pot sati scriu 1000 de versete dar tot no sa intelegi nimic.VIZIONEA FILMUL INGERUL DIGITAL .............bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/ |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:20
Interesant filmulet dar sunt si multe aberatii ca si la codul lui DAvinci
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:25
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:07:51Deci Andu30 s-o luam incet cu inceputul ca iar ai scris acolo versete si nu ai habar la ce se refera. Si eu pot sati scriu 1000 de versete dar tot no sa intelegi nimic. Ma abtin sa comentez primele fraze.... Oricum este evident ca tu contesti cuvantul acesta: Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. pentru ca afirmi ca iadul a biruit Biserica zidita pe apostoli.... si ca Biserica zidita pe apostoli a fost infectata etc ai dat tu niste detalii privind viziunea ta in directia asta. si contesti si prezenta pururea a lui Hristos in Biserica zidita pe invataturile puse de apostoli: 19. Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, 20. Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. "Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor", contesti si prezenta permanenta a lui Hristos in Biserica cladita pe apostoli si invatatura acestora... Am vazut ca nu ai scris nimic in cuvantul tau ca Hristos este Dumnezeu si om in acelasi timp. Contesti cumva si lucrul acesta? Cred ca nu avem o baza comuna de a continua discutia pentru ca il faci pe Hristos mincinos si te lepezi de invatatura apostolica. Probabil ca invatatura ta a fost inventata de "niste" oameni.... deci iarta-ma dar o resping...
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:27
Stai un pic adica Isus este om? DAr cum??? ca nam inteles. el este acum REGE in ceruri.
|
|
iulcar 152 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:28
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:20:07Interesant filmulet dar sunt si multe aberatii ca si la codul lui DAvinciMAI CITESTE.....................CIP-uri in pasaporte (buletine) biometrice . CITESTE CU ATENTIE.!!!!!!!!!! Exista doua tipuri de motive pentru care nu ar trebui sa acceptam pasapoartele (buletine) cu cipuri: 1. Din p.d.v. laic: datele (atit de) personale pe care le contin aceste cipuri nu sint criptate- cu alte cuvinte oricine are un scanner (care pe moment are o raza de actiune de pina la 90 de metri, dar care mai tirziu va putea fi marita), poate avea acces la datele noastre din acel cip pentru ca nu exista nici un password care sa impiedice accesarea lor. Pe de alta parte, dupa cum se stie, cipurile pot fi clonate, cu alte cuvinte reproduse. Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date. Este inutil de spus ca acest gen de initiative cuplat cu legile de ascultare a convorbirilor nu sint decit niste pasi spre controlul total, mult mai rau decit cel comunist pentru ca este mult mai intim si mai bine pus la punct tehnologic) 2. Din punct de vedere religios- aici cred ca s-a vorbit destul de mult pe tema asta, si n-am sa spun decit ca: cipul contine intr-adevar 666, dar dincolo de asta el este evident o faza premergatoare pentru implantul de cip. Nu o spun eu ci chiar ei, vezi de ex: www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo - NBC- prezinta America in 2017, toata lumea este "cipata" (dar sint multe materiale pe tema asta). Care este problema cipului in corp pina la urma? Se reduce toata problema numai la numarul 666? De ce este Biblia atit de radicala: cei care primesc cip-ul nu mai au nici o sansa la minturire? Problema este ca cipul care se vrea a ne fi implantat in corp, sub diverse pretexte (gen identificare mai usoara, nu-l pierzi, terorism si alte prostii), va fi un mod de supraveghere nu numai fizica (adica unde esti si ce faci), nu numai ca va fi o modalitate foarte usoara de a controla si elimina persoanele care nu sint "political correct" prin simpla inchidere a cipului care nu-i mai permite accesul nici macar la mincare, dar cel mia grav, activitatea cerebrala, cu alte cuvinte acei centri nervosi care sint responsabili de tot ceea ce inseamna comportament si gindire, de ceea ce reprezinta insasi esenta umana vor fi controlati si ajustati. La ora actuala sub pretextul imbunatatirii memoriei sau a sanatatii se face propaganda la "ultimul racnet" cipurile din creier: daca cautati pe internet, veti vedea [b]www.wired.com/medtech/health/news/2004/10/65422 www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html; www.rsc.org/AboutUs/News/PressReleases/2006/brainchips.asp [/b] Ori asta inseamna ca odata primit acel cip, iti pot ajusta frecventa electromagnetica in asa fel incit sa gindesti numai cum vor ei (foarte probabil doar munca si distractie)- adica nu vei mai putea sa te rogi, nici nu vei mai vrea macar sa te rogi , si sa ai in general, o gindire de tip reflexiv- meditativ, de intoarcere in sine.... prin urmare libera vointa iti este anulata si te pui complet la discretia celor care conduc aceasta lume- care asa cum stim si o vedem la fiecare pas nu-i slujesc lui Dumnezeu ci diavolului. In consecinta odata primit cip-ul.... adio mintuire, nici nu te mai poti gindi la ea macar. Prin urmare pasaportul cu cip trebuie respins mai ales pentru ca el este un pas premergator si pregatitor implantului de cip! Vizionati pe internet: verichip.xhost.ro/index.html : video.acasa.ro/view_video/2448a933a050d60ff2bc/666-dovezile-ca-l... : si filmul Ingerul Digital: bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/ |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:32
Ok dar de ce nu intelegeti ca nu are leg cu biblia cipul asta?? Deci daca til implantezi asta nu inseamna ca gata ai pierdut mantuirea. nare legatura.
Iti dau un exemplu: Despre ingerii din ceruri se spune ca paorta pe frunte numele sau si numele tatalui sau, dar asta e simbolic nu fizic ca nare cum sa poarte pe fruntea fizica, asa este si cu nr fiarei 666., e simbolica. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:35
A si apropo experimentele astea pe oameni vor da gres, ca si experimentul ala cu gaura neagra din elvetia sau unde il fac, va da gres, investesc atatia bani pe nimic si nu vor afla nuimic , nici macar nu va merge. in cel mai rau caz va exploda si vor muri toti care sunt in apropiere.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:36
Andu30 ast rasp.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:36
De la: mytcor, la data 2009-02-17 22:10:27 Par niste reguli de bun simt prin care se incearca stabilirea unei conduite corecte, pentru a se impiedica un comportament gresit al unui preot in Biserica. Sunt lucruri normale dupa parerea mea: atitudine corecta, ingrijire corporala, imbracaminte corespunzatoare, curatenie etc
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:40
Nu mai zici nimic Andu30. Te simti ofensat?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:41
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:27:24Stai un pic adica Isus este om? DAr cum??? ca nam inteles. el este acum REGE in ceruri. Ai vazut ca avem probleme foarte mari. Uite Crezul ortodox, ai ceva probleme cu ce citesti aici: Crezul (Niceea 325) Cred întru unul Dumnezeu, Tatăl atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii: Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel ce este de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi, după Scripturi. Și S-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui. Și iarăși va să vină cu slavă, să judece viii si morții, a Căruia împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și mărit, Care a grăit prin prooroci. Și întru una, sfântă, sobornicească și apostolească Biserică. Mărturisesc un Botez, întru iertarea păcatelor. Aștept învierea morților. Și viața veacului, ce va să fie. Amin. Pe scurt: Hristos care s-a nascut mai inainte de toti vecii din Tatal s-a intrupat din Fecioara Maria (deci a devenit om), s-a rastignit (a murit), a inviat si s-a inaltat la ceruri.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:44
Corect, nam zis ca nu asa a fost. Normal ca a venit ca om dar acum este in ceruri Rege.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:44
Dar problema cu Dumnezeu, ziceai ca Isus este Dumnezeu???
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:45
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:40:43Nu mai zici nimic Andu30. Te simti ofensat? Atitudinea ta este o atitudine care nu "pare" o atitudine constructiva daca imi permiti sa-ti atrag atentia. Invata sa ai putina rabdare, poate mai am si alte lucruri de facut. Dar voi incerca sa purtam un dialog echilibrat daca doresti asta cu adevarat.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:46
ok. scuze am crezut ca nu ai vrut sa mai vb. scuze
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:47
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:44:50Dar problema cu Dumnezeu, ziceai ca Isus este Dumnezeu??? Pai" nu ai citit ce ti-am dat? Și întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii: Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel ce este de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut." Ai ceva impotriva la textul acesta?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:48
Da scrie bine ca Isus este Fiul lui Dumnezeu. este corect
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:50
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:48:43Da scrie bine ca Isus este Fiul lui Dumnezeu. este corect Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și mărit, Care a grăit prin prooroci. Cu textul acesta ai ceva impotriva?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:52
Am si eu un vecin, un Preot ortodox, si am vb una alta cu el despre religie, credinte si am vazut ca intre religiile noastre este o prapastie mare.Avem mari diferente.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:52
De la: Andu30, la data 2009-02-17 22:45:49De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:40:43Nu mai zici nimic Andu30. Te simti ofensat? ... andule ... TOATA STIMA ... de unde gasesti atita rabdare cu toti sectantii, copii astia razgiiati si prostovani, chiar ca nu stiu ... care mai de care incearca marea cu degetul, poate prind vreun fir ceva, chiar daca isi atirna in mod sigur cruci si cruciulite peste tot ... mare e gradina ta doamne ... parca ai fi un misionar prin jungla printre canibali ... sper sa nu pui la inima atitudinea lor ignoranta ... nu se merita ... de cine se prinde ceva, poate o sa-ti multumeasca vreodata, cine nu, d-zeu cu mila ... |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:54
Stii cu ce am eu o problema mare. Numi place ca folositi multe carti sau nici nu stiu cum sa le zic, multe texte, crezuri dintrastea care nu se gasesc de fapt in biblie, ci sunt facute de preoti. astea nu ma pasioneaza ci numai chiar ce spune biblia. Mai bine revii cu versete decat cu alte texte noncanonice.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:54
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:52:15Am si eu un vecin, un Preot ortodox, si am vb una alta cu el despre religie, credinte si am vazut ca intre religiile noastre este o prapastie mare.Avem mari diferente. ... apropo care este ''credinta'' ta ? ... DJ Project ? ...
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:55
De la: danyberby, la data 2009-02-17 22:52:15Am si eu un vecin, un Preot ortodox, si am vb una alta cu el despre religie, credinte si am vazut ca intre religiile noastre este o prapastie mare.Avem mari diferente. Pai Crezul cuprinde credinta ortodoxa. Daca tu esti de acord cu el cum te-ai certat cu preotul?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:56
Pt homemarcel. In primul rand MArtorii lui Iehova nu sunt secte ci religie aprobata de Ministerul Culturii si Cultelor.
|
|
|
|

... dar stii ce spuneau bunicii tai ? ... ca pe altii te-ai chinuit si iai bagat in seama ? ...