Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 16:54
De la: maria_tu, la data 2009-02-17 16:41:53Andu , despre invataturile astea vorbea Pavel , nu despre noi. Hristosii mincinosi sunt toti care il marturisesc pe Hristos dar aduc o invatatura gresita despre Hristos (diferita de invatatura apostolica). De aceea ii numeste mincinosi... 2 IOAN 1 8. Păziți-vă pe voi înșivă, ca să nu pierdeți ceea ce ați lucrat, ci să primiți plată deplină. 9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. 10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit! 11. Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele. sau: 2 COR 11 13. Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. 14. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. 15. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor. Au multe denumiri: apostoli mincinosi, hristosi mincinosi sau lucratori vicleni... Versetul graitor este acesta: " Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. " Cine nu are invatatura cea adevarata a lui Hristos nu are pe Dumnezeu !!!!
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
danyberby 99 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 16:57
Asai ca se vede de la o posta ca sunt Martor?
Numai noi avem niste idei clare si logice,concrete si simple. Am vazut multe idei filozofice si atatea idei care nau nici o leg cu Biblia, dar alea nu ma pasioneaza. Numai ce spune Biblia atat. In lumea asta este si Coranul si altele dar alea sunt pe langa subiect asa ca nu intra in discutie. |
|
mitianac 30 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 16:58
De la: danyberby, la data 2009-02-17 16:37:20 yoga isi are inceputurile nu in crestinism ci vine din asia, scopul lui este de a ajunge intr-o stare de spirit si de a face lucruri pe care altfel nu le poti atinge, are legatura si cu spiritismul. Cat despre povestirile despre yoghini nu tot ce zboara se mananca. DE ACORD ! Yoga e mai mult spiritism. Si yoghinii adevarati nu sunt astia de pe la noi care vrajesc niste pupeze capiate si deprimate ca sa faca sex gratis "pt a atinge absolutul si a intra in legatura cu energiile cosmice", "pt eliberarea energiilor negative" si alte tampenii de gen. ps: Au existat momente cand religia a intrat in contradictie cu stiinta. Dar religia si stiinta sunt lucruri diferite. A evolua nu inseamna a-ti parasi religia(simplul fapt ca se foloseste verbul asta a evolua, inseamna jignire pt neyoghini, adica suntem tampiti...) Daca VREI CU ADEVARAT, du-te mai des pe la biblioteca, fa 7 facultati, invata la perfectie 15 limbi straine si cand o sa fii cercetator si cine stie ce o sa inventezi sa ne faci pe noi neevoluati. Pana...atunci mai lasa-ne si du-te prin forumurile tale de yoga! |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 16:59
danyberby...?cand evoluezi spiritual si faci yoga si asa mai departe nu ai nevoie nici de masina nu ai nevoie nici macar sa MANANCII SAU SA BEI APA...sunt cazuri in lume...de oameni care au stat in aceeeasi pozitei stil buddha timp de luni de zile fara a parasi acea postura...sau chiar ANI DE ZILE...fara a face rani la corp...si fara sa manance si sa bea apa...sunt oameni care au fost filmati timp de 10 zile si meditatu spiritual...uita-te pe youtube:tasteaza buddha boy;poate va mai deschideti si voi la creieri putintel,incercati doar;)
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:00
Draga Andu30 imi spui te rog care este invatatura cea adevarata despre Cristos?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:02
Moon, treci la treaba sau te depaseste subiectul?
Ziceai pe topicul celalalt mai devreme ca fac prozelitism.Pai convinge=ii tu pe astia de crestinism, nu mai face pe isteata luandu-te iar de mine. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:03
De la: danyberby, la data 2009-02-17 17:00:12Draga Andu30 imi spui te rog care este invatatura cea adevarata despre Cristos? Cine nu e ortodox nu e crestin.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:03
Adrian, corect sa zicem ca asa este.Oricum omul nu moare de sete numai dupa cateva zile dar ce rol are aceasta meditatie? Este scopul lui Dumnezeu?
Ce vor sa descopere prin asta ca nu inteleg. Crezi ca Isus cand a fost in pustiu 40 de zile asta a facut? a stat jos sa faca yoga? |
|
|
|
|
mitianac 30 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:05
ultima parte era pt ala de se da yoghin pe aici
|
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:05
De la: maria_tu, la data 2009-02-17 16:46:21De la: balabanandrei, la data 2009-02-17 16:41:55Adrian dar ce esti asa de inversunat? De ce nu poti sa respecti parerea altora? Daca cineva nu e de acord cu tine, gata, e un sclav? Eu iti respect parerea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu si de acord cu ea! Este urat jocul pe care il faci mariatudorie. Ai sa razi, dar si tu te numeri printre majoritatea neoprotestantilor (exceptie face nelunedelea) care v-ati purtat cu noi, ortodocsii, la fel ca si Adrian! Voi o tineti una si buna ca ortodoxia e gresita pentru ca ortodocsii se inchina la icoane, pupa moaste, fac parastase, se roaga Maicii Domnului, boteaza pruncii. Voi ati spus ca Lumina Sfanta de la Ierusalim care vine la Pastele Ortodox este doar o inselatorie a Satanei, la care de fapt noi ne rugam ( asta a zis-o symy, "fratele" tau) La asa atitudine, asa raspuns din partea ortodocsilor. Nu te-ai intrebat niciodata de ce cu un catolic discutia nu se poarta in aceiasi termeni? O fi pentru ca ei isi sustin punctul de vedere fara a folosi un ton ofensator? Adrian, ti-am pus o intrebare care ar putea naste o discutie interesanta si anume CE STII TU DESPRE YOGA ? Nu te baza pe faptul ca noi chiar nu stim nimic despre yoga, lasa-te suprins. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:06
Dane, eu cred in a doua venire si in faptul ca pamantul va arde si ca vor fii ceruri noi si un pamant nou, deci in anumite privinte nu sunt de acord cu ce sustin "Martorii lui Iehova"
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:07
danyberby???sa-ti spun ce scop are meditatia spirituala???TU STII CE SIMTI ACOLOOOOOOO???e ceva MAGNIFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIC....nici o placere pamanteasca,nici sexul...nici iubirea pamanteasca nu poate egala asta:(....stii cum e sa simti in fiecare celulaa a trupului tau doar IUBIRE?:(sunt putini oameni pe pamant care au trecut prin asta...printre care si eu pot spune;mi-am dat seaama ca exista un dumnezeu muuuult mai bun decat poate spune orice religie din lumea asta si mi-as dori sa simtiti macar o secunda ce-am simtit eu,macar O SECUNDA...nu sa sariti pe mine:(v-am mai spus doar,daca o idee nu tine de religia ta nu inseamna ca nu-i adevarata
|
|
The_rose_of_Saron 74 mesaje Membru din: 8/02/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:10
De la: adrian_burhala_2005_2007, la data 2009-02-17 17:07:36danyberby???sa-ti spun ce scop are meditatia spirituala???TU STII CE SIMTI ACOLOOOOOOO???e ceva MAGNIFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIC....nici o placere pamanteasca,nici sexul...nici iubirea pamanteasca nu poate egala asta:(....stii cum e sa simti in fiecare celulaa a trupului tau doar IUBIRE?:(sunt putini oameni pe pamant care au trecut prin asta...printre care si eu pot spune;mi-am dat seaama ca exista un dumnezeu muuuult mai bun decat poate spune orice religie din lumea asta si mi-as dori sa simtiti macar o secunda ce-am simtit eu,macar O SECUNDA...nu sa sariti pe mine:(v-am mai spus doar,daca o idee nu tine de religia ta nu inseamna ca nu-i adevarata Cumva ai ajuns la Nirvana?
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:12
De la: funnymoon, la data 2009-02-17 17:05:39De la: maria_tu, la data 2009-02-17 16:46:21De la: balabanandrei, la data 2009-02-17 16:41:55Adrian dar ce esti asa de inversunat? De ce nu poti sa respecti parerea altora? Daca cineva nu e de acord cu tine, gata, e un sclav? Eu iti respect parerea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu si de acord cu ea! Moon, iar faci pe victima si nu este cazul. Am spus cu ce anume nu sunt de acord la cultul ortodox, ca tie nu iti convine si ca o iei ca un atac la persoana, exagerezi, nu uita cu pe cine felicitai si cu cine pe "pupai". Singurii pt care am tot respectul, ca ortodosci de pe forum cu care am discutat contradictoriu sint Andu si Irina, pe Andrei il cunosc prea putin.Tu esti genul care injunghii pe la spate.La un moment dat ma convinsesei ca esti altfel, pana cand ai inceput sa-l feliciti pa cel care ne-a spart conturile. Pace tie, draga. Pocaieste-te, fii crestina, i-a exemplu de la Andu.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:13
funny moon,stiu destule...nu am timp sa le scriu aci...si daca ati avea habar de ce-nseamna adevarata evolutie n-ati mai fi fanatici majoritatea...si pentruuu the rose of saron...nu stiu daca am ajuns la starea de nirvana...dar stiu ca mi s-a ridicat complet energia kundalini...
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:14
Draga maria_tu stii ce inseamna CRESTINISM? Vine de la invatatura lui Cristos, cei care sunt de acord cu Cristos. Cuvantul ortodox sau ortodocsie sau altele nu apr in biblie numai daca nu leai scris tu cu pixul, fara suparare. Cat despre faptul ca pamantul va arde asteapta sa arda... :))) ca nu va arde niciodata.
P.S. Sa nu te superi pe ce zic doar discutam. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:16
De la: danyberby, la data 2009-02-17 17:14:34Draga maria_tu stii ce inseamna CRESTINISM? Vine de la invatatura lui Cristos, cei care sunt de acord cu Cristos. Cuvantul ortodox sau ortodocsie sau altele nu apr in biblie numai daca nu leai scris tu cu pixul, fara suparare. Cat despre faptul ca pamantul va arde asteapta sa arda... :))) ca nu va arde niciodata. Cunosc pozitia voastra, iar ce ai scris despre crestinism sa le-o repeti orodocsilor, ca eu cunosc lucrul asta, mai bine citeste mesajele din urma si cele de pe "venirea" ca sa fii informat. |
|
The_rose_of_Saron 74 mesaje Membru din: 8/02/2009 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:17
De la: adrian_burhala_2005_2007, la data 2009-02-17 17:13:56funny moon,stiu destule...nu am timp sa le scriu aci...si daca ati avea habar de ce-nseamna adevarata evolutie n-ati mai fi fanatici majoritatea...si pentruuu the rose of saron...nu stiu daca am ajuns la starea de nirvana...dar stiu ca mi s-a ridicat complet energia kundalini... PAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:21
De la: danyberby, la data 2009-02-17 17:14:34Draga maria_tu stii ce inseamna CRESTINISM? Vine de la invatatura lui Cristos, cei care sunt de acord cu Cristos. Cuvantul ortodox sau ortodocsie sau altele nu apr in biblie numai daca nu leai scris tu cu pixul, fara suparare. Cat despre faptul ca pamantul va arde asteapta sa arda... :))) ca nu va arde niciodata. Si daca v-a arde??? Ce zici??? |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:34
De la: danyberby, la data 2009-02-17 17:00:12Draga Andu30 imi spui te rog care este invatatura cea adevarata despre Cristos? Invatatura cea adevarata este data de apostoli care au infiintat Biserica lui Hristos si au dat invatatura cea dreapta dupa cuvantul lui: 19. Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, 20. Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Biserica infiintata de apostoli este SINGURUL trup al carui cap este Hristos. Hristos nu a trimis pe nimeni altcineva sa-I intemeieze Biserica si a garantat prezenta Lui in ACEASTA Biserica pana la sfarsitul veacurilor: "Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. " sau cum este scris mai sus: " Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. " Aceasta este SINGURA invatatura adevarata si nu dupa "ce spun eu" ci dupa cuvantul Mantuitorului. Noul Testament este scris intr-o Biserica deja existenta. Orice alta Biserica care este pusa de oameni si nu de apostoli este lucrarea celui rau. De aceea este scris: MATEI 12:30-31 30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește. 31. De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. Pentru ca Biserica si invatatura cea dreapta este Lucrarea Duhului Sfant care a fost primit intru inceput doar de apostoli si sub umbrirea Lui a fost intemeiata Biserica! Cine se leapada de Biserica Apostolica se leapada de Duhul Sfant care este temelia Bisericii !!!
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:55
Draga Andu30 ai spus bine , de fapt ai citat toate versetele dar tu practic ce ai inteles?? te duci tu personal la altii sai inveti si sai botezi????
Care este de fapt rolul lui Isus? De ce a venit pe Pamant? Unde este el acum? Pt maria_tu: Pamantul sigur nu va arde si am argumente solide. Pe de alta parte de ce i-o fi pus Dumnezeu temelia ca sal distruga pt niste cretini de oameni? Nu este mai simplu sai distruga pe acei oameni care nu respecta poruncile sale??? La potopul lui Noe de ce nu a distrus pamantul de tot de ce la salvat pe Noe si familia lui ? Putea foarte simplu sal aduca la cer si gata sa fie in cer acum. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 18:17
Mariatudorie, in continuare ai un ton ofensator la adresa ortodocsilor. Daca tu ai respect pentru doi ortodocsi, este foarte bine; incearca sa ai mai mult respect insa si pentru o anume igiena a discursului, in care atacurile la persoana nu ar trebui sa isi aiba rostul. cand spui "Tu esti genul care injunghii pe la spate", indiferent de persoana careia i te adresezi, este evident ca te legi de persoana si nu de discursul acelei persoane. Te rog eu mult, astfel de indemnuri "Pocaieste-te, fii crestina" pastreaza-ti-le pentru cei care nu sunt crestini! Eu am fost crestinata prin botezul ortodox. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 18:17
Ati plecat toti?
mai vb maine. papa |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 18:23
De la: maressalul, la data 2009-02-17 10:12:01De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-17 00:06:39De la: lbtc, la data 2009-02-16 15:20:23sa fimmodesti mai sunt si altii care cunosc pe Dzeu... ...cine stie....poate....dak ma straduiesc putin...... |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 18:59
Adrian, poate nu ar fi rau sa spui ce stii despre yoga, chiar daca este mult de scris.
Uite, eu am facut cativa ani de zile Tai Chi Quan, (intr-o scoala interna- intelegi ce inseamna asta, sunt sigura) asa ca am cat de cat habar de anumite meditatii. Ceea ce imi displacea in Tai Chi si stiu ca se intampla si la scolile de yoga din Romania, este ca se incearca un paralelism intre taoism, yoga si crestinism. Yoga a aparut inaintea nasterii lui Hristos si nu vad de ce are nevoie de astfel de carje, singura explicatie fiind, poate, ca se adreseaza celor din spatiul crestin si care au nevoie de un alt fel de ambalaj care prezinta invataturile orientale. Trebuie inteles foarte clar ca nu exista nicio legatura intre Hristos din Sfanta Scriptura si hristosul prezentat la diferite cursuri de tehnici orientale. Din aceasta cauza este mai bine sa vorbim strict despre invataturile orientale si practicile yoga pe de o parte si invatatura lui Hristos si practica crestinului (ortodox) pe de alta parte; macar sa definim cat de cat care este calea unei invataturi si a celeilalte. Oricum, daca ai vorbit de kundalini, iata un site ( nu e deloc impotriva acestor tehnici orientale) care vorbeste de pericolele reale ale trezirii kundalini si efectele nefaste pe care le poate avea asupra mintii, corpului si sufletului. E un site care ofera consiliere celor care au avut probleme cu trezirea kundalini. heartseva.com/ Regret ca nu ai gasit in tine puterea de a spune de cat timp practici yoga; poate o vei gasi pana la urma. Sau tu chiar nu practici yoga indrumat de cineva? |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:21
De la: danyberby, la data 2009-02-17 17:55:35Draga Andu30 ai spus bine , de fapt ai citat toate versetele dar tu practic ce ai inteles?? te duci tu personal la altii sai inveti si sai botezi???? Pai am spus ce am inteles. Apostolii au intemeiat Biserica lui Hristos prin cuvantul lui Hristos si au adus la cunostinta oamenilor invatatura lui Hristos prin care oamenii au posibilitatea sa se mantuiasca. Pai unde sa ma duc? Sa re-crestinez crestinii care au fost crestinati de apostoli? Daca dau de vreun pagan ii spun despre Hristos si sigur ca da il crestinez daca doreste lucrul acesta. Daca dau de cineva care s-a lepadat de invatatura apostolica iarasi ii spun sa nu se lepede de apostoli (invatatura apostolilor) pentru ca se leapada de Hristos care i-a trimis pe acestia sa-i intemeieze Biserica si il invat pe cat imi este mie descoperita invatatura apostolica. Il invat pe acesta din urma ca lepadarea de invatatura apostolica inseamna de fapt lepadarea de Hristos si nu se cuvine sa semeni neghina printre grau: LUCA 10 16. Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. 17. Și s-au întors cei șaptezeci (și doi) cu bucurie, zicând: Doamne, și demonii ni se supun în numele Tău.
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:30
De la: funnymoon, la data 2009-02-17 18:17:01 Andu, te rog, defineste tu cuvantul pocainta.Se pare ca unii nu il cunosc, il confunda cu cuvantul "pocaitii" Moon, ce spui de "Pocaiti-va caci imparatia cerurilor este aproape", ce legatura are aici acest cuvant "pocaiti-va" cu modul cum ai fost tu crestinata.Pocaiti-va , folosit de foarte multe ori in Biblie nu inseamna sa treci la neoprotestanti cum se pare ca inteleg unii in mod eronat. Stii ce mi-a placut la cei doi si inca nu am obs la tine? Smerenia.Tu inca esti mandra, asi plusa si asi spune in termenii nostrii "nepocaita" adica netransformata inca dupa inima Domnului. Pavel ii numeste pe acestia in prunci , adica imaturi spirituali. |
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:34
danyberby
Si ca sa intaresc ce am spus mai sus mai dau un exemplu: EVREI 6 1. De aceea, lăsând cuvântul de început despre Hristos, să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2. A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. 3. Și aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu. 4. Căci este cu neputință pentru cei ce s-au luminat odată și au gustat darul cel ceresc și părtași s-au făcut Duhului Sfânt, 5. Și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor, 6. Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură. Deci vezi ce spune cine adopta o alta "invatatura" il face de batjocura pe Hristos pentru ca il rastigneste a doua oara si nu are incredere in puterea Duhului Sfant si in cuvintele lui Hristos care spun ca Biserica zidita pe apostoli nu va fi doborata niciodata. Asadar sa nu-mi vorbesti de re-crestinarea crestinilor care au fost botezati de apostoli ca nu sa fiu de acord sa contesc cuvintele Mantuitorilor. Daca vrei sa vorbim despre trezirea celor care au adormit si nu mai invata credinta adusa de apostoli de acord, orice putem vorbi doar sa nu... ......mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. Ca eu nu vreau sa-L batjocoresc pe Dumnezeu.
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:39
... maria ... daca imi dai voie ... VOI NU MAI CUNOASTETI TERMENUL ... pocaita, din pacate ati transformat-o in POCAITI ... adica niste aiuriti si aiureli bolborosite cu ochii dati peste cap, in care sint folosite aiurea si in mod repetat citate din bilblie DOAR cum le place unora si altora ... repetarea OBSESIVA a citatelor imi aduce aminte de unii extremisti religiosi spalati la creier ... am vazut asa ceva si stiu ce spun ... nu incerc sa supar pe nimeni mai ales ca multi nu isi dau inca seama ca se joaca cu viata lor ... anumite obsesii duc la atitudini foarte daunatoare, la agresivitate, la lipsa de logica si bun-simt ... e foarte probabil ca bun-simtul sa il intelegi ca fiind vorba de un zimbet fals cind ti se pare ca ai nevoie sau o vorba buna la fel de falsa ... mai bine fara decit sa fii impins in directie gresita ...
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 19:40
De la: maria_tu, la data 2009-02-17 19:30:07 Cuvantul "pocait" poporul l-a fost trecut in seama neoprotestantilor deoarece ei repetau mereu : Te-ai pocait? Pocaieste-te! Trebuie sa te pocaiesti! denaturand acest cuvant si falsificandu-l in ideea ca daca treci la neoprotestanti doar atunci te pocaiesti cu adevarat. De aceea le-a ramas numele in popor de "pocaiti" Conform DEX are mai multe sensuri: POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. Din sl. pokajati sen.
|
|
|
|

DE ACORD ! Yoga e mai mult spiritism.
Cine nu e ortodox nu e crestin.
...cine stie....poate....dak ma straduiesc putin......