back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:54

iar repetati ca papagalii,daca altceva in afara de prostii spuse in transa nu stiti,e normal,fiecare cu ce stie,as vrea sa aud si eu un lucru inteligent spus de voi,dar se pare ca trebuie sa traiesc cel putin cat matusalem[poate nici atunci]

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:55

1 Când a vãzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; si dupã ce a sezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El.
Mar 3.13;

2 Apoi a început sã vorbeascã si sã-i învete astfel:

3 Ferice de cei sãraci în duh, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor!
Luc 6.20;Ps 51.17;Prov 16.19;Prov 29.23;Isa 57.15;Isa 66.2;

4 Ferice de cei ce plâng, cãci ei vor fi mângâiati!
Isa 61.2-3;Luc 6.21;Ioan 16.20;2Cor 1.7;Apoc 21.4;

5 Ferice de cei blânzi, cãci ei vor mosteni pãmântul!
Ps 37.11;Rom 4.13;

6 Ferice de cei flãmânzi si însetati dupã neprihãnire, cãci ei vor fi sãturati!
Isa 55.1;Isa 65.13;

7 Ferice de cei milostivi, cãci ei vor avea parte de milã!
Ps 41.1;Mat 6.14;Mar 11.25;2Tim 1.16;Evr 6.10;Iac 2.13;

8 Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Ps 15.2;Ps 24.4;Evr 12.14;1Cor 13.12;1Ioan 3.2-3;

9 Ferice de cei împãciuitori, cãci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!

10 Ferice de cei prigoniti din pricina neprihãnirii, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor!
2Cor 4.17;2Tim 2.12;1Pet 3.14;

11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vã vor ocãrî, vã vor prigoni, si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevãrate împotriva voastrã!
Luc 6.12;1Pet 4.14;

12 Bucurati-vã si înveseliti-vã, pentru cã rãsplata voastrã este mare în ceruri; cãci tot asa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.
Luc 6.23;Fapt 5.41;Rom 5.3;Iac 1.2;1Pet 4.13;2Cron 36.16;Neem 9.26;Mat 23.34-37;Fapt 7.52;1Tes 2.15;

13 Voi sunteti sarea pãmântului. Dar dacã sarea îsi pierde gustul, prin ce îsi va cãpãta iarãsi puterea de a sãra? Atunci nu mai este bunã la nimic decât sã fie lepãdatã afarã, si cãlcatã în picioare de oameni.
Mar 9.50;Luc 14.34-35;

14 Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezatã pe un munte, nu poate sã rãmânã ascunsã.
Prov 4.18;Filip 2.15;

15 Si oamenii n-aprind lumina ca s-o punã sub obroc, ci o pun în sfesnic, si lumineazã tuturor celor din casã.
Mar 4.21;Luc 8.16;Luc 11.33;

16 Tot asa sã lumineze si lumina voastrã înaintea oamenilor, ca ei sã vadã faptele voastre bune, si sã slãveascã pe Tatãl vostru, care este în ceruri.
1Pet 2.12;Ioan 15.8;1Cor 14.25;

17 Sã nu credeti cã am venit sã stric Legea sau Proorocii; am venit nu sã stric, ci sã împlinesc.
Rom 3.31;Rom 10.4;Gal 3.24;

18 Cãci adevãrat vã spun, câtã vreme nu va trece cerul si pãmântul, nu va trece o iotã sau o frânturã de slovã din Lege, înainte ca sã se fi întâmplat toate lucrurile.
Luc 16.17;

19 Asa cã, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, si va învãta pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic în Împãrãtia cerurilor; dar oricine le va pãzi, si va învãta pe altii sã le pãzeascã, va fi chemat mare în Împãrãtia cerurilor.
Iac 2.10;

20 Cãci vã spun cã, dacã neprihãnirea voastrã nu va întrece neprihãnirea cãrturarilor si a Fariseilor, cu nici un chip nu veti intra în Împãrãtia cerurilor.
Rom 9.31;Rom 10.3;

21 Ati auzit cã s-a zis celor din vechime: ,Sã nu ucizi; oricine va ucide, va cãdea sub pedeapsa judecãtii.
Exod 20.13;Deut 5.17;1Ioan 3.15;

22 Dar Eu vã spun cã oricine se mânie pe fratele sãu, va cãdea sub pedeapsa judecãtii; si oricine va zice fratelui sãu: ,Prostule! va cãdea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule, va cãdea sub pedeapsa focului gheenei.
Iac 2.20;

23 Asa cã, dacã îti aduci darul la altar, si acolo îti aduci aminte cã fratele tãu are ceva împotriva ta,
Mat 8.4-23.19;

24 lasã-ti darul acolo înaintea altarului, si du-te întâi de împacã-te cu fratele tãu; apoi vino de adu-ti darul.
Iov 42.8;Mat 18.19;1Tim 2.8;1Pet 3.7;

25 Cautã de te împacã degrabã cu pârâsul tãu, câtã vreme esti cu el pe drum; ca nu cumva pârâsul sã te dea pe mâna judecãtorului, judecãtorul sã te dea pe mâna temnicerului, si sã fii aruncat în temnitã.
Prov 25.8;Luc 12.58-59;Ps 32.6;Isa 55.6;

26 Adevãrat îti spun cã nu vei iesi de-acolo pânã nu vei plãti cel din urmã bãnut."

27 Ati auzit cã s-a zis celor din vechime: "Sã nu preacurvesti."
Exod 20.14;Deut 5.18;

28 Dar Eu vã spun cã oricine se uitã la o femeie, ca s-o pofteascã, a si preacurvit cu ea în inima lui.
Iov 31.1;Prov 6.25;Gen 34.2;2Sam 11.2;

29 Dacã deci ochiul tãu cel drept te face sã cazi în pãcat, scoate-l si leapãdã-l de la tine; cãci este spre folosul tãu sã piarã unul din mãdularele tale, si sã nu-ti fie aruncat tot trupul în gheenã.
Mat 18.8-9;Mar 9.43-47;Mat 19.12;Rom 8.13;1Cor 9.27;Col 3.5;

30 Dacã mâna ta cea dreaptã te face sã cazi în pãcat, taie-o si leapãdã-o de la tine; cãci este spre folosul tãu sã piarã unul din mãdularele tale, si sã nu-ti fie aruncat tot trupul în gheenã.

31 S-a zis iarãsi: "Oricine îsi va lãsa nevasta, sã-i dea o carte de despãrtire."
Deut 24.11;Ier 3.1;Mat 19.3;Mar 10.2;

32 Dar Eu vã spun cã oricine îsi va lãsa nevasta, afarã numai de pricinã de curvie, îi dã prilej sã preacurveascã; si cine va lua de nevastã pe cea lãsatã de bãrbat, preacurveste.
Mat 19.9;Luc 16.18;Rom 7.3;1Cor 7.10-11;

33 Ati mai auzit iarãsi cã s-a zis celor din vechime: "Sã nu juri strâmb; ci sã împlinesti fatã de Domnul jurãmintele tale."
Mat 23.16;Exod 20.7;Lev 19.12;Num 30.2;Deut 5.11;Deut 23.23;

34 Dar Eu vã spun: Sã nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru cã este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;
Mat 23.16-22;Iac 5.12;Isa 66.1;

35 nici pe pãmânt, pentru cã este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru cã este cetatea marelui Împãrat.
Ps 48.2;Ps 87.3;

36 Sã nu juri nici pe capul tãu, cãci nu poti face un singur pãr alb sau negru.

37 Felul vostru de vorbire sã fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rãu.
Col 4.6;Iac 5.12;

38 Ati auzit cã s-a zis: "Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte."
Exod 21.24;Lev 24.20;Deut 19.21;

39 Dar Eu vã spun: Sã nu vã împotriviti celui ce vã face rãu. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, întoarce-i si pe celãlalt.
Prov 20.22;Prov 24.29;Luc 9.29;Rom 12.17-19;1Cor 6.7;1Tes 5.15;1Pet 3.9;Isa 50.6;Plîn 3.30;

40 Oricui vrea sã se judece cu tine, si sã-ti ia haina, lasã-i si cãmasa.

41 Dacã te sileste cineva sã mergi cu el o milã deloc, mergi cu el douã.
Mat 27.32;Mar 15.21;

42 Celui ce-ti cere, dã-i; si nu întoarce spatele celui ce vrea sã se împrumute de la tine.
Deut 15.8-10;Luc 6.30-35;

43 Ati auzit cã s-a zis: "Sã iubesti pe aproapele tãu, si sã urãsti pe vrãjmasul tãu."
Lev 19.18;Deut 23.6;Ps 41.10;

44 Dar Eu vã spun: Iubiti pe vrãjmasii vostri, binecuvântati pe cei ce vã blestemã, faceti bine celor ce vã urãsc, si rugati-vã pentru cei ce vã asupresc si vã prigonesc,
Luc 6.27-35;Rom 12.14-20;Luc 23.34;Fapt 7.60;1Cor 4.12-13;1Pet 2.23;1Pet 3.9;

45 ca sã fiti fii ai Tatãlui vostru care este în ceruri; cãci El face sã rãsarã soarele Sãu peste cei rãi si peste cei buni, si dã ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Iov 25.3;

46 Dacã iubiti numai pe cei ce vã iubesc, ce rãsplatã mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?
Luc 6.32;

47 Si dacã îmbrãtisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare pãgânii nu fac la fel?

48 Voi fiti dar desãvârsiti, dupã cum si Tatãl vostru cel ceresc este desãvârsit.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:58

bai fraierilor,veti vedea c-o sa muriti fara sa faceti nimic in viata,ca prostii ati trait ,ca prostii o sa muriti,nu vine nimeni sa va mantuiasca,fraierilor,puneti mana si traiti omeneste,normal,altfel veti fi dezintegrati total[pe cealalta lume],nimeni n-o sa se uite-n gura voastra ca ati crezut si asteptat ca prostii sa vina unu isus,ca sa ce,treaba voastra,eu v-am avertizat

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:01

De la: florinpetrepreda, la data 2009-02-14 17:58:36bai fraierilor,veti vedea c-o sa muriti fara sa faceti nimic in viata,ca prostii ati trait ,ca prostii o sa muriti,nu vine nimeni sa va mantuiasca,fraierilor,puneti mana si traiti omeneste,normal,altfel veti fi dezintegrati total[pe cealalta lume],nimeni n-o sa se uite-n gura voastra ca ati crezut si asteptat ca prostii sa vina unu isus,ca sa ce,treaba voastra,eu v-am avertizat

AAAAAAAA, deci tu esti dintre aceia care cred ca se trag din maimuta.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:08

De la: maria_tu, la data 2009-02-14 18:01:15
De la: florinpetrepreda, la data 2009-02-14 17:58:36bai fraierilor,veti vedea c-o sa muriti fara sa faceti nimic in viata,ca prostii ati trait ,ca prostii o sa muriti,nu vine nimeni sa va mantuiasca,fraierilor,puneti mana si traiti omeneste,normal,altfel veti fi dezintegrati total[pe cealalta lume],nimeni n-o sa se uite-n gura voastra ca ati crezut si asteptat ca prostii sa vina unu isus,ca sa ce,treaba voastra,eu v-am avertizat

AAAAAAAA, deci tu esti dintre aceia care cred ca se trag din maimuta.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:10

nu fato,din maimuta poate te tragi tu,asa se explica si incapatanarea cu care sustii un punct de vedere idiot,infirmat in totalitate de baietii inteligenti ai planetei asteia careia i-ai facut si continui sa-i faci umbra degeaba

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:12

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 19:32

Se iau douasprezece luni, se curata bine de amaraciune, stress, mandrie, invidie, egoism, formalism si frica. Se imparte fiecare luna in 28-31 de zile, pentru ca provizia sa ajunga exact un an. Se cantareste munca si linistea, adaugandu-se chibzuinta si harul. Se cerne cu abilitate, iubire si vointa, intelepciune, ingaduinta, frecandu-se cu sinceritate, tandrete, gratie si alint. Se uneste rabdarea cu bunavointa, muzica si buna dispozitie. Se impatureste cu intelegere si speranta, se pudreaza cu sacrificii, se presara vraja, daruire si receptivitate. Se acopera cu amabilitate, gingasie si mult bun simt. Se indulceste cu multa toleranta, optimism, veselie si umor. Se aromeaza cu blandete, bunatate, concesii si acuratete sufleteasca. Tapetata cu afectivitate

si pretuire, se coace la caldura

inimii, cu dragoste din belsug. Se flambeaza cu puritate, stima si respect. Preparatul se serveste zilnic, cu buchete de fericire, ornat cu surprize, invelit in invioratoarea si inepuizabila credinta in Dumnezeu! Pofta buna dragii mei.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 20:53

De la: maria_tu, la data 2009-02-14 16:44:50
Nu vad ce importanta are pt tine carui cult apartin, am spus si nu odata ca frecvintez o biserica baptista, nu vad relevanta apartentei la un cult atata timp cat voi ne considerati ( ca absolut toate cultele in afara celui ortodox, pp ca si cel catolic e bagat in aceeasi oala cu noi)ca ascultam de o invatatura apartinand unui Hristos mincinos., ceea ce sustii aici arata cat ai citit din ceea ce am scris.Daca erai atenta nu am spus ca nu tb sa ai fapte bune ci acestea sunt o roada a Duhului Sfant, cine nu are fapte bune nu poate fi considerat crestin dar nu acestea sunt cele care mantuiesc, faptele bune , ci trairea unei vieti asa cum ne-a cerut-o Hristos, adica tb sa ai toate roadele DS, nu numai una (un rod).
Chiar nu inteleg ce legatura are ce am scris eu cu ce intrebi tu.
I-am scris Joannei, nu tie , pt ca tot tompul se leaga de fapte bune dar nu realizeaza ca prin limbajul folosit (nu nu neaparat fata de mine ci de alte persoane de pe forum) de dovada de lipsa de dragoste nu odata jignind pe ceilalti, folosind diverse expresii.
Am spus si o repet, ordodocsii nu au pus monopol pe mantuire, vor fi mantuiti oameni din toate cultele.
Ca voi vreti sa demonstrati cu tot dinadinsul ca nu e asa , o spun cu toata convingerea, bajbaiti pentru ca nu cunoasteti Scripturile.

Eu unul nu am bagat in aceeasi oala catolicii cu (neo)protestantii... Asta de unde ati mai scos-o? Intr-un fel se discuta cu o Biserica pusa de apostoli si intr-un fel se discuta cu o biserica infiintata de niste oameni (Luther, Calvin etc).

Ortodoxia si Catolicismul au fost 1000 de ani aceeasi Biserica si cred ca se vede de la o posta lucrul asta. Catolicii au preotia apostolica, Sfintele Taine, o cinstesc pe Maica Domnului, cinstesc Sfintii Parinti, eheee nu-i bag in aceeasi oala cu toate cultuletele neoprotestante... care nu au baza apostolica si nici lucrarea Sfantului Duh..

Neo-protestantii au alt botez, alta credinta, alt hristos, hulesc puterea Duhului Sfant care lucreaza prin Sfintele Taine deci diferentele sunt imense intre acestia si catolici sau ortodocsi..

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 03:21

... e si mai simplu de observat imensa gramada de ''bisericute'' neo sau protestante (erau aprox. 34.000, pare imposibil dar asta e realitatea lor) care se bat ''explicind'' cuvintul lui ''Isus'' dupa cum ia traznit prin cap fiecaruia ... de fapt au facut din tot un mare circ in care s-ar jupui cu placere unii pe altii ... trebuie sa fii ORB sa nu vezi asta ... unii si-au ''adaptat'' biblia, altii au ''imbunatati-o'', altii au ''interpretat-o'' mai ''bine'', altii au adaugat diverse ''scriituri'', alti si putin esoterism, altii ceva SF-uri, altii cite ceva budhism, unii ceva capitalism, altii putin ocultism, spiritism sau samanism, altii intra in ''transa'', altii indoctrineaza copii, altii femeile, altii vorbesc cu fotografii, altii cu simple pietre, altii ... per total termenul de SECTANTI nu este deloc deplasat ... din pacate pentru ei ...
... D-zeu s-a bazat si pe sfinti pentru a fi sigur ca indemnul si exemplul lui este bine inteles ... cei care s-au bazat doar pe biblie, judecind si exterminind pe altii fara indoiala ca au ajuns ca in ''linistita'' irlanda ... si prea ''cinstitul'' us ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 03:38

De la: maria_tu, la data 2009-02-14 17:21:21
De la: funnymoon, la data 2009-02-14 17:04:39
De la: maria_tu, la data 2009-02-14 16:57:44Preoti care cer bani contra seviciilor divine(rugaciuni, inmormantari,botezuri, nunti) preoti care fumeaza, care beau, care desfraneaza,care nu indeplinesc standardele cerute de Biblie = MORMINTE VARUITE

La acei preoti am facut referire.Restul, ii numeri pe degete.

N-ai inteles Maria Tudorie: pe acei preoti pacatosi si pe toti pacatosii ar trebui sa ii iubesti! Ii iubesti?! Ai spus de multe ori catre fratii si surorile tale de pe acest forum; " te iubesc cu dragostea lui Iisus". Dar Iisus ii iubea pe pacatosi! TU II IUBESTI, maria, fie ei si preoti ortodocsi sau catolici plini de pacate?!

Normal, dar nu e corect ca ei sa invete enoriasii sa fuga de noi si sa promoveze o imagine falsa a noastra.

Am spus-o si o repet ei au o mare responsabilitate in fata Lui Dumnezeu si e trist ca nu gasesc calea catre inima acelor persoane ratacite (unii enoriasi) de ai aduce inapoi catre credinta. Poate ca multi au murit nemantuiti tocmai datorita aceste stari de caldicel pe care biblia o condamna (vezi apocalipsa),

pt ca nu li s-a aratat faptul ca daca nu ai o relatie personala cu Tatal Ceresc nu poti fii mantuit.

Moon, deja m-a obosit aceasta discutie si crede-ma ca nu aveam de gand sa postez nimic aici dar m-a provocat un articol postat de Andu pe venirea .

Moon, stii ce nu imi place in primul rand cand intru in biserica ortodocsa, ca mi se impune sa trec pe la toate icoanele si sa le pup, nu sunt de acord cu acest lucru iar daca nu o fac nu iti spun cum sunt privita de cei din jur..

Oricum nu mai conteaza.

Am obosit sa aud mereu , tot timpul injurii si cuvinte cu p..., peste tot unde merg cu copii, in masini, pe strada, in magazine, in scoli,...., doar cand sunt in biserica mea si impreuna cu "ai mei" nu le aud, sau celebrul "du-te dracu, lasa-l dracului..." la vecini rude etc.

SI TRAIM INTR-O TARA CRESTINA DE 2000 DE ANI

... sa o iau de la cap la coada ... traiesti intr-o tara crestina dar sectantii nu sint crestini si mai ales distrug si pe altii din jur ... din pacate ...

... iar ''restul'' reprezinta peste 80% pentru cine are OCHI sa ii vada ... citeva exemple la televizor nu inseamna pe ca ''restul'' ii numeri pe degete ...

... daca e vorba de taxele de la biserica ... de ce nu spui de ZECIUILA de la sectanti ... s-au inca nu ti-au cerut-o ? ... cit crezi ca vor mai functiona cu bani trimisi ''gratis'' de milostivii de afara ... sa fim seriosi ... daca pentru biserica ta lasata de cei dinaintea ta, PENTRU TINE, nu poti face nimic de ce ar faceao altii ... si de ce ar plati sa treci la a lor ? ... asta se pare ca nu pune pe nimeni pe ginduri ...
... apropo, nu trebuie sa MINTI si sa spui ca ti se impune in biserica pe unde si ce icoane sa treci ... in biserica te duci pentru tine ... daca iai ofensat pe acei oameni mi se pare normal ca dupa aia sa urmareasca daca stii de ce ai intrat in biserica ... si ce faci acolo ...
... iar despre monopol ... e haios dar adevarat ... nu exista doua, trei, o mie de adevaruri ... asta este ... parca si D-zeu era tot unul ? ... sau nu ? ...

Calatorul

68 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:26

Vad ca esti forte destept...bunicule,si umblat prin lume...cu vocabularul stai cam prost...cand ai sa mori ....(sper ca esti ultimul din neamul tau)or sa-ti puna MOASTELE LA INTRARE ...SA VADA LUMEA UN "SFANT" CARE IUBESTE PE APROAPELE SAU....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 10:59

DESPRE MADULARELE(BISERICA)TRUPULUI.

1 Corinteni 6 15-20
15. Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
16. Sau nu știți că cel ce se alipește de desfrânate este un singur trup cu ea? "Căci vor fi - zice Scriptura - cei doi un singur trup".
17. Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El.
18. Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său.
19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?
20. Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

1 CORINTENI 12
18. Dar acum Dumnezeu a pus mădularele, pe fiecare din ele, în trup, cum a voit.
19. Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul?
20. Dar acum sunt multe mădulare, însă un singur trup.
21. Și nu poate ochiul să zică mâinii: N-am trebuință de tine; sau, iarăși capul să zică picioarelor: N-am trebuință de voi.
22. Ci cu mult mai mult mădularele trupului, care par a fi mai slabe, sunt mai trebuincioase.
23. Și pe cele ale trupului care ni se par că sunt mai de necinste, pe acelea cu mai multă evlavie le îmbrăcăm; și cele necuviincioase ale noastre au mai multă cuviință.
24. Iar cele cuviincioase ale noastre n-au nevoie de acoperământ. Dar Dumnezeu a întocmit astfel trupul, dând mai multă cinste celui căruia îi lipsește,
25. Ca să nu fie dezbinare în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele.
26. Și dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună; și dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreună.
27. Iar voi sunteți trupul lui Hristos și mădulare (fiecare) în parte.
28. Și pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învățători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor.
29. Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?
30. Oare toți au darurile vindecărilor? Oare toți vorbesc în limbi? Oare toți pot să tălmăcească?

Ce spune Pavel despre cei care staruie in a face raul?
Sa fii frate cu el?

1 Corinteni 5
9. V-am scris în epistolă să nu vă amestecați cu desfrânații;
10. Dar nu am spus, desigur, despre desfrânații acestei lumi, sau despre lacomi, sau despre răpitori, sau despre închinătorii la idoli, căci altfel ar trebui să ieșiți afară din lume.
11. Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecați cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă.
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău.

2 Corinteni 6
14. Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?
15. Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
16. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: "Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu".
17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
18. Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul.

Efeseni
Capitolul 5
1. Fiți dar următori ai lui Dumnezeu, ca niște fii iubiți,
2. Și umblați întru iubire, precum și Hristos ne-a iubit pe noi și S-a dat pe Sine pentru noi, prinos și jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
3. Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților;
4. Nici vorbe de rușine, nici vorbe nebunești, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulțumire.
5. Căci aceasta s-o știți bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moștenire în împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu.
6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deșarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
7. Deci să nu vă faceți părtași cu ei.
8. Altădată erați întuneric, iar acum sunteți lumină întru Domnul; umblați ca fii ai luminii!
9. Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate și adevăr.
10. Încercând ce este bineplăcut Domnului.
11. Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.
12. Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, rușine este a le și grăi.
13. Iar tot ce este pe față, se descoperă prin lumină,
14. Căci tot ceea ce este descoperit, lumină este. Pentru aceea zice: "Deșteaptă-te cel ce dormi și te scoală din morți și te va lumina Hristos".
15. Deci luați seama cu grijă, cum umblați, nu ca niște neînțelepți, ci ca cei înțelepți,
16. Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt.
17. Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia Domnului.
18. Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul.
19. Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre,
20. Mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.
21. Supuneți-vă unul altuia, întru frica lui Hristos.

concluzia?

7. Deci să nu vă faceți părtași cu ei.

Cu cine?

11. Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecați cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:07

De la: homemarcel0, la data 2009-02-14 18:12:16

2. Și umblați întru iubire, precum și Hristos ne-a iubit pe noi și S-a dat pe Sine pentru noi, prinos și jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
3. Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților;
4. Nici vorbe de rușine, nici vorbe nebunești, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulțumire.
5. Căci aceasta s-o știți bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moștenire în împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu.
6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deșarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.

19. Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre,
20. Mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 11:15

Moon, ai referintele,cauta-le in Biblia Ortodoxa.
Ti-am scos mai multe versete legate de mantuirea (nu prin fapte), faptele bune sunt roada DS pe care tb sa la aibe orice crestin.

Fapte 15:11 Ci credem cã noi, ca si ei, suntem mântuiti prin harul Domnului Isus."

Rom 3.24;Efes 2.8;Tit 2.11;Tit 3.4-5;

Tit 3:5 El ne-a mântuit, nu pentru faptele, fãcute de noi în neprihãnire, ci pentru îndurarea Lui, prin spãlarea nasterii din nou si prin înnoirea fãcutã de Duhul Sfânt,

Rom 3.20;Rom 9.11;Rom 11.6;Gal 2.16;Efes 2.4-9;2Tim 1.9;Ioan 3.3-5;Efes 5.26;1Pet 3.21;

Efeseni 2:8 Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Efeseni 2:9 Nu prin fapte, ca sã nu se laude nimeni.

Rom 3.20-28;Rom 4.2;Rom 9.11;Rom 11.6;1Cor 1.29-31;2Tim 1.9;Tit 3.5;

2Timotei 1:9 El ne-a mântuit si ne-a dat o chemare sfântã, nu pentru faptele noastre, ci dupã hotãrârea Lui si dupã harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de vesnicii,

1Tim 1.1;Tit 3.4;1Tes 4.7;Evr 3.1;Rom 3.20;Rom 9.11;Tit 3.5;Rom 8.28;Rom ;Rom 16.25;Efes 1.4;Efes 3.11;Tit 1.2;1Pet 1.20

Romani 11:6 Si dacã este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Si dacã este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptã.

Rom 4.4-5;Gal 5.4;Deut 9.4-5;

Galateni 2:16 Totusi, fiindcã stim cã omul nu este socotit neprihãnit, prin faptele Legii, ci numai prin credinta în Isus Hristos, am crezut si noi în Hristos Isus, ca sã fim socotiti neprihãniti prin credinta în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru cã nimeni nu va fi socotit neprihãnit prin faptele Legii.

Fapt 13.38-39;Rom 1.17;Rom 3.22-28;Rom 8.3;Gal 3.24;Evr 7.18-19;Ps 143.2;Ps Rom;Ps 3.20;Gal 3.11

Ioan 3:3 Drept rãspuns, Isus i-a zis: "Adevãrat, adevãrat îti spun cã, dacã un om nu se naste din nou, nu poate vedea Împãrãtia lui Dumnezeu."

Ioan 1.13;Gal 6.15;Tit 3.5;Iac 1.18;1Pet 1.23;1Ioan 3.9;

Ioan 3:4 Nicodim I-a zis: "Cum se poate naste un om bãtrân? Poate el sã intre a doua oarã în pântecele maicii sale, si sã se nascã?"

Ioan 3:5 Isus i-a rãspuns: "Adevãrat, adevãrat îti spun, cã, dacã nu se naste cineva din apã si din Duh, nu poate sã intre în Împãrãtia lui Dumnezeu.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:30

De la: eclaudesvd, la data 2009-02-14 02:00:21Am citit ultimile comentarii legate de har si credinta raportate la mantuire. Daca Cititi cu atentie Scrisoarea Sf AP. Paul Catre Romani si cea catre Galateni veti vedea un punct diferit in ceea ce priveste mantuirea omului (indreptatirea); acest punct al lui Paul este diferit de cel al lui Iacob (credinta fara fapte este moarta). Insa amandoua puncte sunt bune si duc la aceeasi concluzie: si credinta si faptele omului (cele bune) il conduc pe om la mantuire. .

Maria uite cum vorbeste un crestin catolic? Pot eu sa zic ceva impotriva acestei invataturi daca spune aceeasi invatatura care o stiu si eu?

Cum poate cineva judeca versetele acestea:
EFESENI 2
8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.

Fara sa tina cont de acestea:

IACOV 2
20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Oare se contrazic intre ele??? Cum se poate sa se contrazica intre ele adica Duhul Sfant lucreaza impotriva aceluiasi Duh Sfant???
Nicidecum!!!!!!

ROMANI 11:6
6. Iar dacă este prin har, nu mai este din fapte; altfel harul nu mai este har. Iar dacă este din fapte, nu mai este har, altfel fapta nu mai este faptă.

Nu e limpede ca merg impreuna harul si faptele???

Fara har fapta buna ce este? sau fara fapta buna harul ce lucreaza?

Bine spunea parintele nostru Sfantul Ioan Gura de Aur in veacul 300-400:

"Nu avem nici un folos din credința noastră dreaptă, dacă ducem o viață păcătoasă, așa cum nu avem nici un folos din viața noastră plină de virtuți dacă nu avem credință adevărată.»

Si o spunea cu peste 1000 de ani inainte sa se nasca Luther cu al sau hristos inventat!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:38

Andu nici tu nu ai citit cu atentie ce am scris.
UNDE AM SCRIS EU CA NU TB SA AI FAPTE BUNE?????????
DAR NU ELE(DOAR ELE) TE MANTUIESC.
POATE UN OM CARE ARE FAPTE BUNE SA SPUNA CA E MANTUIT?
FARA CREDINTA IN FIUL?

TU SPUNE-MI POZITIA TA FATA DE CEL CARE PERSISTA IN PACAT , CARE NU RENUNTA LA PACAT , POATE FI EL CONSIDERAT MEMBRU AL TRUPULUI(BISERICII).
CE FACI CU EL ? IL EXCLUZI DIN BISERICA?
CE AI INTELES DIN CE A SPUS PAVEL?
TE FACI FRATE CU EL?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 14:44

De la: maria_tu, la data 2009-02-15 14:38:05Andu nici tu nu ai citit cu atentie ce am scris.
UNDE AM SCRIS EU CA NU TB SA AI FAPTE BUNE?????????
DAR NU ELE(DOAR ELE) TE MANTUIESC.
POATE UN OM CARE ARE FAPTE BUNE SA SPUNA CA E MANTUIT?
FARA CREDINTA IN FIUL?

TU SPUNE-MI POZITIA TA FATA DE CEL CARE PERSISTA IN PACAT , CARE NU RENUNTA LA PACAT , POATE FI EL CONSIDERAT MEMBRU AL TRUPULUI(BISERICII).
CE FACI CU EL ? IL EXCLUZI DIN BISERICA?
CE AI INTELES DIN CE A SPUS PAVEL?
TE FACI FRATE CU EL?

E bine daca nu ai spus ca mantuirea se face doar prin har si fara fapte, te rog iarta-ma, eu asa am inteles ca ai sustinut. Deci esti de acord cu cuvantul:

"Nu avem nici un folos din credința noastră dreaptă, dacă ducem o viață păcătoasă, așa cum nu avem nici un folos din viața noastră plină de virtuți dacă nu avem credință adevărată.»

Cum sa il exclud din Biserica pe cel pacatos? Ce iti veni? Oare vrei sa ma aseman cu fariseii care ziceau:

16. Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii?

Adica eu care sunt pacatos sa dau afara din Biserica lui Hristos un alt pacatos???? Dumnezeule, Hristos pentru pacatosi a venit dintre care CEL DINTAI SUNT EU !!!!

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 15:02

Pt Maria:
Cine e fara pacat??? Cine sunt eu sa judec pe cineva cat e de pacatos sau cat e de sfant? Cristos a venit pentru cei saraci, pentru pacatosi, pentru cei bolnavi pentru cei marginalizati, inchisi, refugiati adica pentru toti. daca eu ca si persoana sunt plamadit dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si cred in Cristos de ce sa judec pe celalalt in functie de pacatele lui? De ce sa/l resping din Biserica? Pentru acestia a venit cristos nu pentru aceeacare se considera fara pacat sau ca sunt mai buni decat ceilalti.
In legatura cu indreptatirea prin credinta sau prin fapte, Biserica Catolica si cea Evanghelica (luterana) au semnat un document teologic prin care recunosc si accepta reciproc teologia paulina si cea a lui Iacob ca fiind doua cai care duc la mantuire si ca una fara alta nu se poate in aceasta viata.
Maria... te rog numai fragmenta textele biblice afisandu-le pe forum fara contextul in care ele au fost scrise. Nu asa se interpreteaza un text biblic! Si cu ce autoritate poti tu interpreta un text care nu a fost scris de tine??? Nu rupe contextul in care au fost scrise textele sacre!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 21:21

Povestirea unei exorcizari din Biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim in anul 1974. Puterea Sfintei Cruci.

www.crestinortodox.ro/Asculta__Despre_Sfanta_Cruce_si_despre_sec...

Povestirea propriu-zisa despre exorcizare incepe cam la 2-3 minute dupa inceperea inregistrarii.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 22:06

De la: eclaudesvd, la data 2009-02-15 15:02:20In legatura cu indreptatirea prin credinta sau prin fapte, Biserica Catolica si cea Evanghelica (luterana) au semnat un document teologic prin care recunosc si accepta reciproc teologia paulina si cea a lui Iacob ca fiind doua cai care duc la mantuire si ca una fara alta nu se poate in aceasta viata.

Eclaudesvd, sunt de acord cu tine că apostolii Pavel și Iacov nu se contrazic, ci se completează în privința îndreptățirii omului păcătos. Există de fapt o încercare foarte importantă a apostolului Petru, în scrierea sa sobornicească, de a descuraja tensionarea nedreaptă din partea unora în ce privește relația dintre Pavel și ceilalți apostoli. Deci, pericolul de a distorsiona și așeza învățăturile pauline în contradicție cu cele iacobine sau petrine există!

Totuși, cred că tendința prea grăbită de armonizare a celor doi (Pavel și Iacov) ne poate determina să-i sacrificăm deopotrivă sau pe unul mai mult decât pe celălalt și să scoatem un hibrid teologic gen Diatesaron (și cred că ești de acord cu Teodorit că armonizarea evangheliilor făcută de Tațian a fost o greșeală). Eu îți propun, mai ales că ești familiar cu declarația comună catolico-luterană (care în art. 41, spre cunoștința lui Andu30, anulează anatemele reciproce din sec. XVI) și poate și alte declarații similare (ARCIC cu Biserica Anglicană), să pornim într-o discuție modestă (cât permite acest spațiu) privind unul dintre apostoli mai întâi (Pavel) și apoi celălalt (Iacov). Cred că până nu (sau dacă nu) facem dreptate unuia, nu-l putem înțelege nici pe celălalt. [De ce Pavel mai întâi - asta ține mai mult de ordinea cronologică în care au apărut scrierile celor doi apostoli].

Deci: Pavel. Încep cu modul în care aș defini pe baza textelor pauline îndreptățirea și apoi explic substratul exegetic pentru această definiție. În scrierile apostolului, îndreptățirea este o declarație făcută de Dumenezeu despre un om că este 'drept' și că păcatele lui sunt iertate; ba mai mult, că, în același timp, este acceptat în familia legământului al cărui părinte spiritual este Avraam. Ce nu reiese din această definiție, și vreau să adaug, este că îndreptățirea dumnezeiască are trei uzanțe în scrierile lui Pavel: viitoare, trecute și prezente.

(1) Viitoare. Apostolul spune că Dumnezeu va judeca într-o zi lumea și că pe unii îi va găsi vinovați, iar pe alții drepți. Această în-dreptățire este exprimată în termeni juridici, asemănător pronunțării unei sentințe ('împlinitorii acestei legi vor fi îndreptățiți' Romani 2.13). Îndreptățirea însă pentru Pavel ține de o relație marcată de legământ, de o familie și un popor re-constituit în jurul lui Iisus, iar îndreptățirea este recunoașterea viitoare a așezării credinciosului în această mare familie avraamică. Datorită credinței în Dumnezeu care înviază morții și a cărui putere învietoare s-a arătat în Iisus, apostolul spune că primitorilor evangheliei sale li se va recunoaște, în ziua aceea, dreptul de a aparține acestei familii ('...nu numai pentru el [adică Avram] este scris că i-a fost socotită [credința] ca neprihănire, ci este scris și pentru noi, cărora de asemenea ne va fi socotită, noi cei care credem în cel care a înviat din morți pe Iisus Hristos, Domnul nostru’ Romani 4.23-24). Îndreptățirea este un eveniment final și restaurator la care participă întreaga fire sau creație scăpată de sub tirania deșertăciunii și stricăciunii. Învierea credinciosului și înoirea creației sunt declarații dumnezeiești de îndreptățire (Romani 8).

(2) Trecută. Modelul după care Pavel își construiește îndreptățirea finală este luat din îndreptățirea lui Iisus prin înviere. În economia mântuirii, Iisus a fost ascultător și credincios până la moarte și încă moarte de cruce. De aceea, Dumnezeu îl declară drept și Fiu al Său prin înviere ('...dovedit cu putere cã este Fiul lui Dumnezeu prin învierea morților' Romani 1.4). Învierea deci dovedește acceptarea dumnezeiască a ispășirii săvârșite de Iisus și biruința sa asupra morții ca deschizător de drum spre îndreptățirea finală.

(3) Prezentă. În înțelegerea apostolului, până la îndreptățirea aceea (și în anticiparea ei de fapt), Dumnezeu îndreptățește omul păcătos și în prezent. De aceea, spune Pavel, oricine crede în Iisus ca Mesia și Domn este îndreptățit sau făcut drept – nu în ce privește caracterul, ci în ce privește statutul ('...prin credința din inimă se primește îndreptățire și prin mărturisirea gurii mântuirea' Romani 10.10). Nu este numai o iertare individuală de păcat, spune apostolul, ci o declarație de constituire într-o nouă familie, un nou popor legămintic – un fel de îndreptățire împreună (nu separat) – mărturisită în special prin botez.

Ce am scris e doar un outline, ca să las cărțile pe masă: în esență, așa îl citesc și îl înțeleg eu pe apostol în privința îndreptățirii.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 23:37

...formalism 100 % !..

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 09:52

Pt Maria Tudorie
Maria tu ai zis ca ortodocsii sustin ca se mantuiesc numai ei. Nu asta vrem sa spunem. Singura credinta care iti poate garanta mantuirea este ortodoxia. Deci asta nu inseamna ca daca sunt ortodox, automat sunt mantuit. NICI PE DEPARTE. As vrea eu! Faptul ca cineva se naste intr-o alta credinta decat ortodoxia, asta nu inseamna automat ca nu se mantuieste. Nu stiu. Dumnezeu stie. Dar stiu cu siguranta ca daca cineva ortodox fiind, s-a lepadat si s-a dus la alta credinta, acela nu mai are mantuire in veac, decat daca se intoarce la ortodoxie. Tu spui ca nu te-ai lepadat de Hristos, pt ca crezi in EL ca Fiu al lui Dumnezeu. Dar daca ai renuntat la ortodoxie, asta e lepadare de Hristos. Scriptura spune clar: UN SINGUR DOMN, O SINGURA CREDINTA, UN SINGUR BOTEZ. Fii un pic sincera si obiectiva. Tu chiar ai impresia ca ortodocsii vor sa te duca pe o cale ratacita? Ti-am spus asa cum i-am spus si lui Symi. De ce consideri ortodoxia gresita pt pacatele altora? Nu amesteca lucrurile.
Numai bine!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 10:10

De la: balabanandrei, la data 2009-02-16 09:52:58Pt Maria Tudorie
Maria tu ai zis ca ortodocsii sustin ca se mantuiesc numai ei. Nu asta vrem sa spunem. Singura credinta care iti poate garanta mantuirea este ortodoxia. Deci asta nu inseamna ca daca sunt ortodox, automat sunt mantuit. NICI PE DEPARTE. As vrea eu! Faptul ca cineva se naste intr-o alta credinta decat ortodoxia, asta nu inseamna automat ca nu se mantuieste. Nu stiu. Dumnezeu stie. Dar stiu cu siguranta ca daca cineva ortodox fiind, s-a lepadat si s-a dus la alta credinta, acela nu mai are mantuire in veac, decat daca se intoarce la ortodoxie. Tu spui ca nu te-ai lepadat de Hristos, pt ca crezi in EL ca Fiu al lui Dumnezeu. Dar daca ai renuntat la ortodoxie, asta e lepadare de Hristos. Scriptura spune clar: UN SINGUR DOMN, O SINGURA CREDINTA, UN SINGUR BOTEZ. Fii un pic sincera si obiectiva. Tu chiar ai impresia ca ortodocsii vor sa te duca pe o cale ratacita? Ti-am spus asa cum i-am spus si lui Symi. De ce consideri ortodoxia gresita pt pacatele altora? Nu amesteca lucrurile.
Numai bine!

Andrei daca voi credeti si sustineti acest lucru asta nu inseamna ca si aveti dreptate.
Nu vreau sa mai intru in polemici pe aceasta tema. Ai spus cea ce crezi tu , am spus ceea ce cred eu.
Daca te-ai fi nascut intr-o familie de neoprotestanti ai fi sustinut acelasi lucru?
Nu e nevoie sa-mi raspunzi.
Eu nu sustin si nici nu voi sustine ca doar neoprotestantii vor fi mantuiti , eu sustin ca toti aceiia care implinesc voia Tatalui vor fii mantuiti, indiferent de denominatiune.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 11:03

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 12:50

Maria daca m-as fi nascut intr-o familie de neoprotestanti sau altceva, nu conteaza, si daca m-as fi confruntat cu problema asta, cu siguranta as fi cautat sa vad care este adevarul. Nu asa cum faceti voi. Tot gasiti hibe si motive ca sa susteni tare si mare ca ortodoxia e gresita, fara sa cauti sa vezi daca e asa. CAUTA SI CERCETEAZA! Imposibil sa nu gasesti adevarul daca-l cauti cu adevarat! Da asa e, toti care implinesc voia Tatalui se mantuiesc, dar voia Tatalui include si pastrarea dreptei credinte Maria! Eu de asta intru mereu pe forum si ma contrez cu voi, pt ca poate mai sunt persoane care nu-L cunosc pe Dumnezeu sau poate-L cunosc prea putin si vor sa-L descopere, si daca dau de voi, sa nu rataceasca asa cum ati facut si voi. NU O SPUN CU NICIO RAUTATE!
Numai bine!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 15:16

Nu trebuie sa uram pe cei ce au uitat de vietuirea cea buna si placuta lui Dumnezeu si care nu recunosc dogmele drepte si iubite de Dumnezeu. Ci mai vartos sa ne fie mila de ei, ca fiind slabi in puterea de a deosebi lucrurile si orbi cu inima si cu intelegerea. Caci primind raul ca bine, se pierd din pricina nestiintei, si nu cunosc pe Dumnezeu, sarmanii si nechibzuitii de ei. (Antonie cel Mare 251-356)

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 15:19

Oamenii se socotesc rationali insa pe nedrept, caci nu sunt rationali. Unii au invatat cuvintele si cartile vechilor intelepti. Dar rationali sunt numai aceia care au sufletul rational, pot sa deosebeasca ce este binele si ce este raul, se feresc de cele rele si vatamatoare sufletului si toata grija o au spre cele bune si folositoare sufletului; iar acestea le savarsesc cu multa multumire catre Dumnezeu. Numai acestia trebuie sa se numeasca rationali. (Antonie cel Mare)

Omul cu adevarat rational are o singura grija: sa asculte de Dumnezeul tuturor si sa-L placa; si numai la aceasta isi deprinde sufletul sau: cum sa-i placa lui Dumnezeu, multumindu-i pentru o asa de mare purtare de grija si pentru carmuirea tuturor, orice soarta ar avea el in viata. Pentru ca este nepotrivit sa multumim pentru sanatatea trupului, doctorilor, care ne dau leacuri amare si neplacute, iar lui Dumnezeu sa nu-I multumim pentru cele ce ni se intampla cum trebuie, spre folosul nostru si dupa purtarea Lui de grija. Caci in cunostinta si credinta cea catre Dumnezeu sta mantuirea si desavarsirea sufletului. (Antonie cel Mare)

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 15:20

sa fimmodesti mai sunt si altii care cunosc pe Dzeu...

Illusion and Reality (subtitrare în lb. Română) -

video.google.com/videoplay?docid=7239169544268439911

cred ca este interesant....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 15:34

Raul nu este in fire, nici nu este cineva rau prin fire. Caci Dumnezeu nu a facut ceva rau. Cand insa cineva, din pofta inimii, aduce la o forma ceea ce nu are fiinta, atunci aceea incepe sa fie ceea ce vrea cel ce face aceasta. Se cuvine deci ca prin cultivarea necontenita a amintirii lui Dumnezeu sa ne ferim de a ne deprinde cu raul. Caci e mai puternica firea binelui, decat deprinderea raului. Fiindca cel dintai este, pe cand cel de al doilea, nu este, decat numai in faptul ca se face. (Diadoh al Foticeii)

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: