back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:14

Andu ti-am spus-o si ti-o spun de cate ori va fi nevoie:

ESTI ORB!!!!

TU NU ESTI DUMNEZEU CA SA JUDECI.

LA MASA LUI VOR STA MULTI SI LUTHER SI ALTII, TOCMAI DE ACEEA EL ESTE JUDECATORUL NU TU SI ALTII CARE GANDESC CA TINE CARE SUSTIN CA DOAR ORTODOSII VOR FI MATUITII ASTA E CEA MAI MARE MINCIUNA A VOASTRA, DOAR DUPA CE VEI MURI VEI CUNOASTE ADEVARUL.
LA NUNTA MIELULUI VOR FI: EXPROSTIRUATE,EXCRIMINALI, EXORTODOCSI ,EXCATOLICI, EXBUDISTI,EXMAHOMEDANI....TOTI CE CARE AU CREZUT CA ISUS E FIUL LUI DUMNEZEU SI AU IMPLINIT VOIA LUI.
CE SUSTII TU SUNT PUR PARERILE TALE SI ALE ORTODOCSILOR(NU A TUTUROR ORTODOCSILOR, SUNT MULTI ORTODOCSI CARE NU GANDESC CA SI TINE)
PACE TIE SI INVATA DE LA ISUS CA AI MULTE DE INVATAT.
lASA-L PE CLEOPA SI ALTII, APROFUNDEAZA-L PE ISUS, EL E CALEA , ADEVARUL SI VIATA.
MAI AI TIMP SUFICIENT DE STUDIU.ESTI INCA TANAR.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:18

De la: maria_tu, la data 2009-02-13 12:14:43Andu ti-am spus-o si ti-o spun de cate ori va fi nevoie:

ESTI ORB!!!!

LA MASA LUI VOR STA MULTI SI LUTHER SI ALTII, TOCMAI DE ACEEA EL ESTE JUDECATORUL NU TU SI ALTII CARE GANDESC CA TINE CARE SUSTIN CA DOAR ORTODOSII VOR FI MATUITII ASTA E CEA MAI MARE MINCIUNA A VOASTRA, DOAR DUPA CE VEI MURI VEI CUNOASTE ADEVARUL.

Asa scrie apostolul, nu zic eu de la mine despre invatatura pe care el o aduce:

9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul.

10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit!

Cine nu are invatatura pe care el o aduce acela nu are pe Dumnezeu, scrie negru pe alb. Nu am judecat nimic eu, doar repet ce spune Sf Scriptura.

Si repet cu cine vor sta apostolii la masa? Cu cei care au urmat invataturile lor, sau cu cei care au ascultat de invataturi noi si straine? Nu ma refer la unele invataturi anume, ma refer la TOT altceva in afara de invatatura apostolica.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:27

De la: Andu30, la data 2009-02-13 12:18:18
De la: maria_tu, la data 2009-02-13 12:14:43Andu ti-am spus-o si ti-o spun de cate ori va fi nevoie:
ESTI ORB!!!!

Asa scrie apostolul, nu zic eu de la mine despre invatatura pe care el o aduce:

9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul.
10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit!

Cine nu are invatatura pe care el o aduce acela nu are pe Dumnezeu, scrie negru pe alb. Nu am judecat nimic eu, doar repet ce spune Sf Scriptura.

APOSTOLII SPUN ALTCEVA NU CEEA CE SPUI TU.
TU MEREU SCOTI VERSETELE DIN CONTEXT.
Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu;
Isa 56.5;Rom 8.15;Gal 3.26;2Pet 1.4;1Ioan 3.1;
Galateni 3:26 Cãci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu, prin credinta în Hristos Isus.
Ioan 1.12;Ioan Rom;Ioan 8.14-16;Ioan Gal;Ioan 4.5;1Ioan 3.1-2;

2Petru 1:4 prin care El ne-a dat fãgãduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sã vã faceti pãrtasi firii dumnezeiesti, dupã ce ati fugit de stricãciunea, care este în lume prin pofte.
2Cor 7.1;2Cor 3.18;Efes 4.24;Ev 12.10;1Ioan 3.2;2Pet 2.18-20;

1Ioan 3:1 Vedeti ce dragoste ne-a arãtat Tatãl, sã ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru cã nu L-a cunoscut nici pe El.

Ioan 1.12;Ioan 15.18-19;Ioan 16.3;Ioan 1
Matei 7:16 Îi veti cunoaste dupã roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mãrãcini?
Mat 7.20;Mat 12.33;Luc 6.43-44;

Matei Matei 7:20 Asa cã dupã roadele lor îi veti cunoaste.

Matei 12:33 Ori faceti pomul bun si rodul lui bun, ori faceti pomul rãu si rodul lui rãu: cãci pomul se cunoaste dupã rodul lui.
Mat 7.17;Luc 6.43-44;

Luca 6:43 Nu este nici un pom bun, care sã facã rod rãu, si nici un pom rãu care sã facã rod bun.
Mat 7.16-17;

Luca 6:44 Cãci orice pom se cunoaste dupã roada lui. Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mãrãcini.
7:20 Asa cã dupã roadele lor îi veti cunoaste

Ti-am mai spus tu te agati cu disperare de faptul ca doar preotii dau DS iar asta e o mare erezie ceea ce sustii si nu are nici o baza bliblica a sustine ca DS este dat doar prin preoti.
Ti-am spus nu odata nu vezi padurea de copacii inalti.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:29

De la: Andu30, la data 2009-02-13 12:18:18
De la: maria_tu, la data 2009-02-13 12:14:439. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul.

Si repet cu cine vor sta apostolii la masa? Cu cei care au urmat invataturile lor, sau cu cei care au ascultat de invataturi noi si straine? Nu ma refer la unele invataturi anume, ma refer la TOT altceva in afara de invatatura apostolica.

DA INVATARURA LUI HRISTOS , NU A PREOTILOR CARE SPUN CA DOAR PRIN CREDINTA, INVATATURA, ORTODOCSA ESTI MANTUIT.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:37

Nu ma agat cu "disperare" de nimic. Orice am spus am motivat si din Sfanta Scriptura.

Am spus ca nu pot fi mai multe cai spre Hristos, am spus ca este o singura invatatura adevarata si un SINGUR DUH SFANT!!!

Tu te straduiesti sa bagi toate invataturile crestine in aceeasi ciorba, nu eu... Toate afirmatiile apostolilor si ale lui Hristos se refereau la UN SINGUR HRISTOS care este dat de apostoli.. nu la alti Hristosi adusi de oameni asa inventati peste noapte...

Si da eu vreau sa stau la masa cu cei care au dus aceasta invatatura de la apostoli pana acum:

Sfantul Nicolae (cand Sf Preot Nicolae a fost inchis in temnita ca se certa cu Arie ereticul a venit Hristos si i-a pus pus Evanghelia in mana)
Sfantul Ioan Gura de Aur care era episcop
Sfantul Antonie cel Mare
Preotul Cleopa
Preotul Galeriu
......si multi multi altii

Toti acestia au zis la fel cum zic si eu acum, si nu voi schimba eu invatatura cea dreapta asa de dragul schimbarii in anul 2009.

UN DUH SFANT = O BISERICA = UN TRUP = UN CAP (HRISTOS) = O INVATATURA

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:39

Daca spui ca doua invataturi atat de diferite sunt mantuitoare negi unicitatea Duhului Sfant!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:45

ESTI ORB SI GATA!

TU NU POTI PRIVI PE ISUS DECAT PRIN OCHII LUI CLEOPA SI AL ALTORA CA EL.

PRIVESTE ADEVARUL PRIN OCHII LUI ISUS.

CLEOPA A FOST OM SUPUS GRESELII DE A INTERPRETA GRESIT.TI-AM POSTAT MAI DEMULT ARTICOLE DESPRE LUPTELE NI BISERICA DINAINTE DE SCHISMA DAR .....E MAI IMPORTAT CLOPA.

E O SINGURA CALE DAR MAI MULTE CULTE . ASTA NU INSEAMNA CA ADEVARUL IL DETINE CULTUL ORTODOX.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:55

Maria nu-ti place mandria pe care o vezi la altii?

"De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? Sau cum poți să zici fratelui tău: Frate, lasă să scot paiul din ochiul tău, nevăzând bârna care este în ochiul tău? Fățarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău".

Maria nu mai ratacii oamenii, ca ai sa-ti iei mai multa osanda!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:58

E O SINGURA CALE DAR MAI MULTE CULTE

GRESIT!
UN SINGUR DOMN, O SINGURA CREDINTA, UN SINGUR BOTEZ!
ORTODOXIA!
Iti place , nu-ti place, iti convine, nu-ti convine, asta este ADEVARUL!
Numai bine!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 12:59

De la: maria_tu, la data 2009-02-13 12:45:44ESTI ORB SI GATA!
TU NU POTI PRIVI PE ISUS DECAT PRIN OCHII LUI CLEOPA SI AL ALTORA CA EL.
PRIVESTE ADEVARUL PRIN OCHH LUI ISUS.
CLEOPA A FOST OM SUPUS GRESELII DE A INTERPRETA GRESIT.tI-AM POSTAT MAI DEMULT ARTICOLE DESPRE LUPTELE NI BISERICA DINAINTE DE SCHISMA DAR .....E MAI IMPORTAT CLOPA.
E O SINGURA CALE DAR MAI MULTE CULTE . ASTA NU INSEAMNA CA ADEVARUL IL DETINE CULTUL ORTODOX.

Eu nu am vorbit numai de Cleopa. Toti Sfintii marturisesc la fel din orice veac. Aceeasi marturie este in anul 300-400 (Sfantul Nicolae) aceeasi marturie este in anii nostrii (Cleopa).

Preferi scrierile altui Parinte? Spune veacul care il doresti. Am sa-ti arat aceeasi invatatura !!!

Eu vorbesc de "invatatura ADEVARATA" nu de un om anume... Eu nu cred intr-un om (gen Luther) ci in invatura apostolica care este aceeasi mereu in orice timp, in orice clipa...

NU POTI AJUNGE LA HRISTOS CU O INVATATURA MINCINOASA!!!

Tu nu il vezi pe Hristos prin ochii tai!!! HA!!! Este invatatura lui Luther modificata!!! Oricine stie ca invatatura e luata de la cineva doar nu ai vorbit tu cu Hristos si ti-a dat-o!!!!

Toti invatam de la oameni despre Hristos!!!!
Tu inveti de la pastorii tai!!!
Eu invat de la Sfintii Parinti si Apostoli, de la Cleopa de la Galeriu si de la toti care vorbesc aceeasi invatatura Dreapta si Sfanta care era si acum 2000 de ani!!!!

Eu da il vad pe Hristos prin ochii apostolilor, si al Sfintilor Parinti!!!
Tu il vezi prin ochii lui Luther si al pastorilor tai!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 13:03

UN DOMN O CREDINTA UN BOTEZ !!!!

Asa scrie in Biblie... nu e loc de interpretare !!!!

UN DUH SFANT !!! O INVATATURA SFANTA SI DREAPTA!!!

Nu exista culte, Exista o SINGURA BISERICA pusa de apostoli si UN SINGUR HRISTOS si restul de culte cu cate un hristos mincinos "fabricat" pentru fiecare dintre aceste asa zise bisericute..

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 13:16

Maria nu trebuie sa ne crezi pe noi! Cauta ca sunt atatea surse acum! Dar cand cauti, fii sincera si obiectiva! Ti-am mai spus! Mereu vorbesti despre Biblie si invatatura crestina de parca tie ti-a dat Hristos personal. Ai primit-o si tu de la alti oameni. Parintele Cleopa a fost supus greselii. Dar oamenii de la care tu ai invatat, pastorii si ceilalti, oare nu au fost supusi si ei GRESELII?
Hai sa nu ratacim! Dar Parintele Cleopa nu a zis ce a zis de la sine, ci de la Sfintii Apostoli. Cei care ti-au dat tie invataura, au inventat-o. NU AU PRELUAT-O!
Numai bine!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 14:34

Mai mai mai... eu ma terminat un liceu de informatica si o faculate de informatica. Voi care sunti mari "bazati" in ale credintei
va certai ca la piata... ca fiecare stie mai bine cum este. Pai daca voi care sunteti asa de cititi si documentati habar nu aveti care este treaba si nu ajungeti la nici un consens... atunci eu care am asa putine in urma voastra cum sa cunosc... "ADEVARUL?" Voi nu ganditi... ci doar vorbiti.

Andu nu este orb...daca era atunci nu mai putea scrie pe acest topic.
@Maria_tu :
Deci tu cand i-ai zis lui Andu ca este ORB... nu te-ai referit "la propriu"... ci "la figurat". Adica l-ai cam facut prost. Si ai si scris cu litere MARI. Maria_tu... imi zici mie ca sa pastrez limita bunului simt??? Sti ce ... ESTI O NESIMTITA
ORDINARA. Si chiar avea dreptate cineva cand scria despre tine ca spui de parca ai invatat DIRECT DE LA Isus. Ai cam dat-o in fanatism. Ai mintea intunecata si mergi intr-o singura directie... inspre luminita de la capatul tunelului pe care o crezi dumnezeu. Baga mare...dar nu te mai crede cea mai tare... ca SINCER ... HABAR NU AI PE CE LUME TRAIESTI.

Andu... ma intrebai cum de am fost asa credincios dar nu aveam raspunsul la acele interbari. Este foarte simplu de explicat ... oricum consider ca ai scris doar ca se afli in treaba. Sa luam un individ oarecare... si za ziceam ca are 20 de ani. Poate fi el considerat credincios ? Orice ar face ... NU . Asta dupa REGULA TA...andule. Tu mi-ai zis ca neavand raspunsul acele intrebari nu eram credincios. Domnule ... ORICAND se vor gasii noi intrebari. Ce tu nu ai intrebari ... tu LE STII PE TOATE? Nu le stii... deci dupa regual ta ... NU ESTI CREDINCIOS. Si dupa regula ta ... NIMENI NU ESTE... pt ca nimeni nu cunoste TOATE RASPUNSURILE. In aceeasi ordine de idei ..un copil de 6 ani care nu stie sa citeasca... nu este crestin ? Andule ...chiar ai vorbit doar sa te afli in treaba. Si inca ceva ... o persoana cu sindromul Down... care la 35 de ani ..gandeste ca un copil de 7 ani... poate fi considerata crestina?

Andule ... o chestie si mai tare... despre anticrist se zice ca : o tantii tarfulita... va naste un copil si cand copilul acela va avea 12 ani diavolul o sa intre in el si o sa -i zica sa nu se sperie... si bla bla bla. Te intreb si eu acum ... copilul ala de ce nu a avut sansa sa fie crestin? Daca dumnezeu ne iubeste pe TOTI... pe copilul ala de ce nu-l iubeste? De ce fiinta aceea nu are sansa de a fi crestin ? Bai ... bagativa mintile-n cap. Totusi ...incercati sa ma amuzati reaspunzand la intrebare.

INTRBARI sunt si vor fi ORICAND... ca voi inventati raspunsurile pe baza lui dumnezeu ... treaba voastra. Este foarte simplu si legant sa zici ...dumenezeu, minune.. bla bla... si gata am rezolvat.

Haideti sa va pun eu o interbare (sunt convins ca nu ati mai auzit-o)... implicit nu cunosteti raspunsul ....impicit nu sunteti crestini. Glumeam...voi sunteti orice ar fi...ca de ... sunteti voi.
In basmul biblia... se spune ca dumnezeu a creat pe Adam dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI. Atunci de ce PESTE TOT... retineti va rog ... PEEEEEEEEESTE TOT ... Adam apare ca un barbart de 30 de ani... iar dumnezeu ca un mos de 80 de ani? Ho ho ho ... incercati va rog ..sa va intreceti in INCHIPUIRI.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 14:36

De la: maressalul, la data 2009-02-13 14:34:28Mai mai mai... eu ma terminat un liceu de informatica si o faculate de informatica. Voi care sunti mari "bazati" in ale credintei
va certai ca la piata... ca fiecare stie mai bine cum este. Pai daca voi care sunteti asa de cititi si documentati habar nu aveti care este treaba si nu ajungeti la nici un consens... atunci eu care am asa putine in urma voastra cum sa cunosc... "ADEVARUL?" Voi nu ganditi... ci doar vorbiti.

@Maria_tu :
Deci tu cand i-ai zis lui Andu ca este ORB... nu te-ai referit "la propriu"... ci "la figurat". Adica l-ai cam facut prost. Si ai si scris cu litere MARI. Maria_tu... imi zici mie ca sa pastrez limita bunului simt??? Sti ce ... ESTI O NESIMTITA
ORDINARA. Si chiar avea dreptate cineva cand scria despre tine ca spui de parca ai invatat DIRECT DE LA Isus. Ai cam dat-o in fanatism. Ai mintea intunecata si mergi intr-o singura directie... inspre luminita de la capatul tunelului pe care o crezi dumnezeu. Baga mare...dar nu te mai crede cea mai tare... ca SINCER ... HABAR NU AI PE CE LUME TRAIESTI.

Andu... ma intrebai cum de am fost asa credincios dar nu aveam raspunsul la acele interbari. Este foarte simplu de explicat ... oricum consider ca ai scris doar ca se afli in treaba. Sa luam un individ oarecare... si za ziceam ca are 20 de ani. Poate fi el considerat credincios ? Orice ar face ... NU . Asta dupa REGULA TA...andule. Tu mi-ai zis ca neavand raspunsul acele intrebari nu eram credincios. Domnule ... ORICAND se vor gasii noi intrebari. Ce tu nu ai intrebari ... tu LE STII PE TOATE? Nu le stii... deci dupa regual ta ... NU ESTI CREDINCIOS. Si dupa regula ta ... NIMENI NU ESTE... pt ca nimeni nu cunoste TOATE RASPUNSURILE. In aceeasi ordine de idei ..un copil de 6 ani care nu stie sa citeasca... nu este crestin ? Andule ...chiar ai vorbit doar sa te afli in treaba. Si inca ceva ... o persoana cu sindromul Down... care la 35 de ani ..gandeste ca un copil de 7 ani... poate fi considerata crestina?

Andule ... o chestie si mai tare... despre anticrist se zice ca : o tantii tarfulita... va naste un copil si cand copilul acela va avea 12 ani diavolul o sa intre in el si o sa -i zica sa nu se sperie... si bla bla bla. Te intreb si eu acum ... copilul ala de ce nu a avut sansa sa fie crestin? Daca dumnezeu ne iubeste pe TOTI... pe copilul ala de ce nu-l iubeste? De ce fiinta aceea nu are sansa de a fi crestin ? Bai ... bagativa mintile-n cap. Totusi ...incercati sa ma amuzati reaspunzand la intrebare.

INTRBARI sunt si vor fi ORICAND... ca voi inventati raspunsurile pe baza lui dumnezeu ... treaba voastra. Este foarte simplu si legant sa zici ...dumenezeu, minune.. bla bla... si gata am rezolvat.

Haideti sa va pun eu o interbare (sunt convins ca nu ati mai auzit-o)... implicit nu cunosteti raspunsul ....impicit nu sunteti crestini. Glumeam...voi sunteti orice ar fi...ca de ... sunteti voi.
In basmul biblia... se spune ca dumnezeu a creat pe Adam dupa CHIPUL SI ASEMANAREA LUI. Atunci de ce PESTE TOT... retineti va rog ... PEEEEEEEEESTE TOT ... Adam apare ca un barbart de 30 de ani... iar dumnezeu ca un mos de 80 de ani? Ho ho ho ... incercati va rog ..sa va intreceti in INCHIPUIRI.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 14:37

sa traiti tovarase averescu,mai punem deo lovitura la palat?ca astia vad ca sunt ca mieii,ii duci la taiat si ei tot o tin pea lor

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 16:05

De la: maressalul, la data 2009-02-13 14:34:28Mai mai mai... eu ma terminat un liceu de informatica si o faculate de informatica. Voi care sunti mari "bazati" in ale credintei

@Maria_tu :

Sunt uimita, Maresale, de atitudinea ta. Si de nivelul de cunostinte (pentru ca esti fiu de preot!!)
Daca aveai intrebari si indoieli.. pentru tine era asa usor sa gasesti raspunsuri!!! Pai ai idee cat timp si efort mi-a luat mie sa gasesc raspunsuri ... inca mai caut! In plus, eu nu am fost intotdeauna crestina, ia in calcul ca am cautat si in alte parti!!
Ai tatal preot, ai carti in casa, ai participat la slujbe de mic... altii ar considera asta un mare noroc!
Nu te supara, dar cred ca singurul motiv pentru care esti asa superficial (pentru ca esti!!) este lenea ta intelectuala! Lipsa de curiozitate! Nu te intrebi DE CE? Crezi ca tatal tau este dezinformat? Sau foarte naiv??

Tu nu gandesti rau, dar esti muuuult prea superficial.. Sa luam ultima intrebare (care indica de fapt ca nu ai inteles IN CE FEL omul este chipul si asemanarea lui Dumnezeu!).. daca tu te intrebi de ce Sf Treime este reprezentata intr-un anumit fel, exista CARTI despre simbolistica icoanelor!!!
Dar ma tem ca nu vrei de fapt sa afli.. doar sa arati cat esti de istet!
(Iar zic, nu te supara, dar si copilul meu mic face diferenta intre imagine si simbol!! Si el stie ca se poate incerca reprezentarea grafica a lucrurilor care nu se vad!)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 17:00

Vatican endorses Darwin, slights intelligent design

* Track this topic
* Print story
* Post comment

Creationism is a cultural phenomenon - like Paris Hilton

By Joe Fay • Get more from this author

Posted in Biology, 11th February 2009 13:02 GMT

Free research: Application platforms, the state of play

The Vatican gave the Creationist lobby a left right sign of the cross today, announcing it would stage a conference on Darwinism next month and declaring that it was one of the Fathers of the Church that thought up the idea in the first place.

At one point the conference at the Pontifical Gregorian University wasn't going to give Creationism or Intelligent Design a hearing at all. But apparently the organisers have relented, and will consider Intelligent Design as a "cultural phenomenon" rather than as a valid scientific theory, giving US-based IDers the chance to be smirked at by a room full of Monseigneurs, Cardinals and Bishops.

Previewing the conference yesterday, Archbishop Gianfranco Ravasi, head of the Church's Pontifical Council for Culture, conceded the Church had been hostile to Darwin on occasion. But, he said, the Church had never formally condemned Darwin, and he noted that in the last 50 years a number of Popes had accepted evolution as a valid scientific approach to human development.

Indeed, he said, evolution could be traced back through Scholastics such as St Thomas Aquinas to St Augustine in the fourth century, who had noted that "big fish eat smaller fish".

Augustine is probably more famous for praying "God, make me good - but not yet." Which also has some evolutionary overtones if you think about it.

Marc Leclerc, a natural philosopher at the University went further, saying Creationists were mistaken in arguing that that Darwinism was "totally incompatible with a religious vision of reality".

The conference, and the Church's endorsement of Darwin, represents another curve ball from the Holy See at other, arguably more fundamentalist, streams of Christianity. In December Pope Benedict tipped his hat to Galileo - who definitely was condemned by the Church - while simultaneously going all New Age by blethering on about the Solstice.

Last May, the Vatican astronomer really went out on a limb, claiming there was nothing incompatible between being a Catholic and believing in Aliens. He even suggested Aliens could be free of the stain of original sin, the stubborn blemish that has condemned humanity to a progressive decline from the Garden of Eden, through slavery, the dark ages, religious strife, atomic war, and now, the credit crunch and Simon Cowell.

But a wholesale worldview rejig this is not. Other branches of modern science get shorter shrift, with genetic manipulation fairly high on the Vatican's current don't-like list. ź

www.theregister.co.uk/2009/02/11/vatican_on_darwin/

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 17:30

Mytcor, asa la prima privire (in diagonala..):
Fenomen cultural.. paris hilton??!!! Pai nu este evidenta nota de dezgust??!!
De ce nu au scris: "Creationism is a cultural phenomenon - like paper bags recycling.." ?
Ca sa aiba macar o nota pozitiva (desi este clar ca este luat in deradere!!)

(Asta ca sa stiu la ce ma astept cand citesc restul articolului)

(Tu tii cu lupul??)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 17:48

WHITE WOLF !..

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 18:55

De la: marinescuirina, la data 2009-02-13 16:05:07

Sunt uimita, Maresale, de atitudinea ta. Si de nivelul de cunostinte (pentru ca esti fiu de preot!!)
Daca aveai intrebari si indoieli.. pentru tine era asa usor sa gasesti raspunsuri!!! Pai ai idee cat timp si efort mi-a luat mie sa gasesc raspunsuri ... inca mai caut! In plus, eu nu am fost intotdeauna crestina, ia in calcul ca am cautat si in alte parti!!
Ai tatal preot, ai carti in casa, ai participat la slujbe de mic... altii ar considera asta un mare noroc!
Nu te supara, dar cred ca singurul motiv pentru care esti asa superficial (pentru ca esti!!) este lenea ta intelectuala! Lipsa de curiozitate! Nu te intrebi DE CE? Crezi ca tatal tau este dezinformat? Sau foarte naiv??

Tu nu gandesti rau, dar esti muuuult prea superficial.. Sa luam ultima intrebare (care indica de fapt ca nu ai inteles IN CE FEL omul este chipul si asemanarea lui Dumnezeu!).. daca tu te intrebi de ce Sf Treime este reprezentata intr-un anumit fel, exista CARTI despre simbolistica icoanelor!!!
Dar ma tem ca nu vrei de fapt sa afli.. doar sa arati cat esti de istet!
(Iar zic, nu te supara, dar si copilul meu mic face diferenta intre imagine si simbol!! Si el stie ca se poate incerca reprezentarea grafica a lucrurilor care nu se vad!)

Stai tu linistita ca nu e fiu de preot... eu nu cred si nu am crezut nici un pic...

Intrebarile sunt de om care nu stie nici un pic de continut...nu a citit niciodata nimic, nu a intrebat niciodata nimic... si nici nu vrea sa stie spera doar ca o sa gaseasca o intrebare la care noi sa nu stim sa-i raspundem si el sa-si gaseasca justificare pentru necredinta lui. Un om care merge la Biserica macar Dumninica stie Evanghelie stie ceva teologie stie macar niste lucruri elementare.

Pai e normal ca astfel de oameni se leapada de credinta, ori devin atei ori merg spre eretici... si apoi se bat in piept ca l-au descoperit pe Dumnezeu, dar din nefericire gasesc un hristos mincinos inventat de unii gen Luther Calvin sau altii...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 19:00

TIMOTEI 3
1. Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele;
2. Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie,
3. Lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine,
4. Trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
5. Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te și de aceștia.
6. Căci dintre aceștia sunt cei ce se vâră prin case și robesc femeiuști împovărate de păcate și purtate de multe feluri de pofte,
7. Mereu învățând și neputând niciodată să ajungă la cunoașterea adevărului.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 19:02

30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.
31. De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:32

Maresale nu sunt nesimtita sunt nesimtitoare la unii de genul tau, cat despre modul in care m-ai caracterizat ,stai linistit, nu ai facut decat sa-mi adaugi ceva la comoara din cer.Stii ce scrie in Biblie, cum sa procedam la unii cu vaocabularul tau, sa ne bucuram si sa stii caci chiar zambesc cand scriu aceste randuri.Cand am citit ce ai scris la adresa mea nu am facut decat sa realizez din ce aluat esti.
Iacov 1:2 Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie când treceti prin felurite încercãri,
Matei 5:12 Bucurati-vã si înveseliti-vã, pentru cã rãsplata voastrã este mare în ceruri; cãci tot asa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.
Luc 6.23;Fapt 5.41;Rom 5.3;Iac 1.2;1Pet 4.13;2Cron 36.16;Neem 9.26;Mat 23.34-37;Fapt 7.52;1Tes 2.15;

Fapte 5:41 Ei au plecat dinaintea Soborului, si s-au bucurat cã au fost învredniciti sã fie batjocoriti, pentru Numele Lui.
Mat 5.12;Rom 5.3;2Cor 12.10;Filip 1.29;Evr 10.34;Iac 1.2;1Pet 4.13-16;
Evrei 10:34 În adevãr, ati avut milã de cei din temnitã si ati primit cu bucurie rãpirea averilor voastre, ca unii care stiti cã aveti în ceruri o avutie mai bunã, care dãinuieste.
Filip 1.7;2Tim 1.16;Mat 5.12;Fapt 5.41;Iac 1.2;Mat 6.20;Mat 19.21;Luc 12.33;1Tim 6.19;Mat 5.12;Mat 10.32;

1Petru 4:13 dimpotrivã, bucurati-vã, întrucât aveti parte de patimile lui Hristos, ca sã vã bucurati si sã vã înveseliti si la arãtarea slavei Lui.
Fapt 5.41;Iac 1.2;Rom 8.17;2Cor 1.7;2Cor 4.10;Filip 3.10;Col 1.24;2Tim 2.12;1Pet 5.1-10;Apoc 1.9;1Pet 1.5-6;

1Petru 4:14 Dacã sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcã Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi.
Mat 5.11;2Cor 12.10;Iac 1.12;1Pet 2.19-20;1Pet 3.14;1Pet 2.12;1Pet 3.16;

DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE.

App, daca uneori tot mesajul e scris cu litere mai esta asa deoarece uit sa apad Caps Lock si nu am timp mereu sa stau sa rescriu ceea ce am scris majuscule.

Pentru Andu si Andrei, dragilor sunteti ORBI, a sustine ca ortodocsia este singura credinta, cale , sau cum vreti voi sa o numiti e o mare aroganta, nici macar nu aveti pregatirea necesara ca sa sustineti ceea ce sustineti.
Eu am Biblia, voi Sfintele Taine si apoi Biblia si aceea cu multe carti adaugate ulterior Consiliului de la Niceea.
Credeti ce vreti , prea putin imi pasa ca ne numiti eretici, eretici sunt cei care se autointituleaza unicii mostenitori , singurii care detin adevarata invatatura, da, adevarata invatatura distorsionata, impopotonata, de diverse idei personale a unor minti "luminate" ale trecutului tumultos al bisericii confiscate de unii care si acum se autointituleaza urmasii apostolilor, plina de icoane, statui, obiceiuri pagane devenite "crestine" de-a lungul timpului, rugaciuni efectuate de preoti contra bani, servicii religioase efectuate contra unor sume mari de bani, sume care de cele mai multe ori intra in buzunarele preotilor.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:41

maria...te-am rugat sa vezi *ingerul digital*....dak erai asa convinsa k ortodoxia nu este credinta adevarata de ce nu te-ai uitat?
sau ti-e frica de ceea ce vei vedea acolo?
tie frik sa nu descoperi k de fapt tu crezi intr-o erezie....esti prea mandra sa recunosti k ai gresit cand ai parasit dreapta credinta....
maria...demonstreaza k nu e asa....uita-te la film si vino apoi cu argumente k ortodoxia nu e ok.....
nu mai vorbi pana nu vezi filmul...
dak esti ferm convinsa k religia ta este cea adevarata nu are de ce sa-ti fie frica sa-l vezi...pana la sfarsit!! laurentiudumitru.ro/blog/2008/07/17/ingerul-digital/

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 22:55

Joanna, atata timp cat va inchinati icoanelor, atata timp cat nu exista botezul ca "marturie a unui cuget curat', atata timp cat in jurul meu aud numai injuraturi , blesteme si injurii si cand ii intebi carei biserica apartine si spun ca sunt ortodocsi, atata timp cat exista un cult al mortilor, cat timp credeti ca omul dupa ce moare rugaciunile urmasilor ii influenteaza mantuirea .. si altele..( cunosc personal ,am intalnit multe persoane de varste onorabile, care fregventeaza regulat biserica ortodocsa iar la putin timp dupa slujba nu il scoti pe "dracu" din gura lor) refuz categoric sa fiu sora sau membra in biserica ortodocsa.
Nu spun ca in celelalte culte nu ar fi persoane care nu fac cinste cultului respectiv, dar ceea ce se petrece in cultul ortodox incepand de va varf intrece orice masura.

Cat despre acel film inca nu am avut timp sa-l vad.Sper sa-mi fac timp.

Ca incheiere, va rog celor care doresc, sa se roage pentru Anca, se simte foarte rau.

Moonwalker

8 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:15

Mey maria tu...e ortodox nu cs...in primul rand....cel mai mare si mai grav pacat e LEPADAREA DE CREDINTA nu ne explica tu noua sfintenia voastra...stii cate SECTE existau pe timpul lui Stefan cel Mare?...stii? 0 nici una...Romania era crestin ortodoxa la fel ca Rusia...la fel ca Grecia si multi altii...secta baptista...cuvantul baptize in engleza...a boteza...cum naiba sa se cheme credinta mea blestemata dupa un cuvant in engleza.....si...lasa tu injuriile si alte prostii...stiu un om...pastor la o oarecare adunare de-asta care e pedofil...DOVEDIT...FILMAT ....PASTOR in special baietii sub 15 ani...cum ar fi oare fiului tau sa i spuna pastorul ADUNARII tale(ca nu e BISERICA) : mi-o dai sus?... NU MAI VORBITI TAMPENII habar nu aveti pe ce lume traiti...va calcati credinta lasata de stramosii vostri in picioare pentru o paine si o sticla de lapte si v-ati infundat cu capul in circul vostru si nici morti nu ati accepta o discutie normala...daca ati fi intinsi pe o masa oricare dintre voi si vi s-ar spune: treci la Ortodoxie..daca nu iti tai un deget..ati trece toti pana la ultimul..au fost martiri care si au dat viata pentru credinta...care au fost torturati pana la moarte...vosrbiti prostii...va rumegati prostia exact cum rumega o turma de oi stand la soare...cam asa v-as compara

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:19

16 Zic dar: umblati cârmuiti de Duhul, si nu împliniti poftele firii pãmântesti.
Rom 6.12;Rom 8.1-12;Rom 13.14;Gal 5.25;1Pet 2.11;

17 Cãci firea pãmânteascã pofteste împotriva Duhului, si Duhul împotriva firii pãmântesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa cã nu puteti face tot ce voiti.
Rom 7.23;Rom 8.6-7;Rom 7.15-19;

18 Dacã sunteti cãlãuziti de Duhul, nu sunteti sub Lege.
Rom 6.14;Rom 8.2;

19 Si faptele firii pãmântesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necurãtia, desfrânarea,
1Cor 3.3;Efes 5.3;Col 3.5;Iac 3.14-15;

20 închinarea la idoli, vrãjitoria, vrãjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neîntelegerile, dezbinãrile, certurile de partide,

21 pizmele, uciderile, betiile, îmbuibãrile, si alte lucruri asemãnãtoare cu acestea. Vã spun mai dinainte, cum am mai spus, cã cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni Împãrãtia lui Dumnezeu.
1Cor 6.9;Efes 5.5;Col 3.6;Apoc 22.15;

22 Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia,
Ioan 15.2;Efes 5.9;Col 3.12;Iac 3.17;Rom 15.14;1Cor 13.7;

23 blândetea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
1Tim 1.9;

24 Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rãstignit firea pãmânteascã împreunã cu patimile si poftele ei.
Rom 6.6;Rom 13.14;Gal 2.20;1Pet 2.11;

25 Dacã trãim Duhul, sã si umblãm prin Duhul.

jojondurant

148 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:23

Biserica noastra Ortodoxa din care fac si eu parte,prin reprezentantii ei,pe langa adevarurile spuse in numele Lui Dumnezeu si a Lui Isus cat si cele din VT,are tot atatea pacate prin canoanele impuse de-alungul celor doua mii de ani. Ea mai pacatuieste grav si prin faptul ca se considera cea mai perfecta doctrina religioasa dar.... care este limita intre credinta reala in Dumnezeu,in Isus si ritualul credintei?
Este enoriasul un real credincios in Dumnezeu,in Isus determinat de Biserica?
Sau enoriasul crede deopotriva in icoane,moaste,canoane,in sarutul odajdiilor preotului etc. Egaland pe Dumnezeu in credinta cu o icoana,cu niste moaste
nici nu-i de mirare sa-L injure dupa ce iese din biserica furios pe gaina care a sarit in gradina.
Dumnezeu s-o ajute pe Ioana oricine ar fi,de orice ar suferi,dar rugaciunea mea depinde doar de Dumnezeu si de credinta ei.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:25

De la: Moonwalker, la data 2009-02-13 23:15:57Mey maria tu...e ortodox nu cs...in primul rand....cel mai mare si mai grav pacat e LEPADAREA DE CREDINTA nu ne explica tu noua sfintenia voastra...stii cate SECTE existau pe timpul lui Stefan cel Mare?...stii? 0 nici una...Romania era crestin ortodoxa la fel ca Rusia...la fel ca Grecia si multi altii...secta baptista...cuvantul baptize in engleza...a boteza...cum naiba sa se cheme credinta mea blestemata dupa un cuvant in engleza.....si...lasa tu injuriile si alte prostii...stiu un om...pastor la o oarecare adunare de-asta care e pedofil...DOVEDIT...FILMAT ....PASTOR in special baietii sub 15 ani...cum ar fi oare fiului tau sa i spuna pastorul ADUNARII tale(ca nu e BISERICA) : mi-o dai sus?... NU MAI VORBITI TAMPENII habar nu aveti pe ce lume traiti...va calcati credinta lasata de stramosii vostri in picioare pentru o paine si o sticla de lapte si v-ati infundat cu capul in circul vostru si nici morti nu ati accepta o discutie normala...daca ati fi intinsi pe o masa oricare dintre voi si vi s-ar spune: treci la Ortodoxie..daca nu iti tai un deget..ati trece toti pana la ultimul..au fost martiri care si au dat viata pentru credinta...care au fost torturati pana la moarte...vosrbiti prostii...va rumegati prostia exact cum rumega o turma de oi stand la soare...cam asa v-as compara

Eu nu m-am lepadat de nici o credinta , cred in Isus Ful lui Dumnezeu, restul dupa cum am zis, nu ma fac frate cu toti....autointitulatii ortodoscsii, dar care prin ceea ce fac isi bat joc de biserica si de celialti crestini.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 23:33

Lepadare de credinta..eu nu ma lapad de Hristos, eu cred in Hristos, am spus mai sus o parte din obiectiile mele fata de ortodocsie.
A te lapada de Hristos inseamna sa nu mai crezi in El, in Fiul Lui Dumnezeu, in Biblie sa nu mai faci voia Lui.

Romani 9:20 Dar, mai degrabã, cine esti tu, omule, ca sã rãspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a fãcut: "Pentru ce m-ai fãcut asa?"
Isa 29.16;Isa 45.6;Isa 64.8;

Romani 14:4 Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Dacã stã în picioare sau cade, este treaba stãpânului sãu; totusi, va sta în picioare, cãci Domnul are putere sã-l întãreascã pentru ca sã stea.
Iac 4.12;

2Timotei 3:14 Tu sã rãmâi în lucrurile, pe care le-ai învãtat si de care esti deplin încredintat, cãci stii de la cine le-ai învãtat:
2Tim 1.13;2Tim 2.2;

Iacov 4:12 Unul singur este dãtãtorul si judecãtorul Legii: Acela care are putere sã mântuiascã si sã piardã. Dar tu cine esti de judeci pe aproapele tãu?

Romani 14:4 Cine esti tu, care judeci pe robul altuia? Dacã stã în picioare sau cade, este treaba stãpânului sãu; totusi, va sta în picioare, cãci Domnul are putere sã-l întãreascã pentru ca sã stea.
Iac 4.12;

Pagini: << 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: