back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 >> Sari la pagina:

Calatorul

68 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 14:56

Joanna NU PUNE BOTU LA ISPITA...!!!!
Sti ce-a zis EVEI...in gradina....HOTARAT NU VETI MURI....si ai vazut ce-au patit.... te testeaza....vei pierde nu risca.....hotomanul de suflete ....iti da tarcoale....ai grije fetito....post si rugaciune....!!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:05

De la: maressalul, la data 2009-02-10 13:22:55@Joanna_dark

Ingerul digital :

- inceputul flmului cu indemnul al rugaciune inainte de vizionare ...bate spre spalare de creier. Am mai vazut asfel de trucuri in documetate crestine.

NU ESTE OK!

-arca lui Noe... puteau sa-mi arate si peisaje din carpati ... ca tot aia vedeam... adica NIMIC. iar daca a existato arca a lui Noe ..atunci Noe si cu urmasii lui nu s-ar fi departat prea mult de locul in care s-a oprit corabia.

Mi se pare dubios ca nu esista un oras in vecinatatea aceli arce... de ce ar fi parasit-o.. si unde s-ar fi dus? Eu daca eram Noe ...im istabileam un oras pe langa arca. Si de acolo ar fi inceput colonizarea pamantului.Daca s-ar fi decoperit intradevar o arca ...TOTI conducatorii "religiilor" si-ar fi trimis reprezentanti sa cercete dovezile. Ar fi trebuie sa existe mii de poze si filmulete. Dar nu exista doar niste filmulete care par asemanatoare cu cele de la cules de vie din perioada "regretatului".Ce este mai culmea este ca filmuletele (data din ele arata ca ar fi facute in '85) au o calitate LAMENTABILA, in schimb poza cu arca este o adevarata frumusete cu o claritate deosebita si o abundenta mare de culori. Ochiul meu zice ca este recenta si prelucrata. Nu... nu cred povestea cu arca.

- recunosc ca muzica este FRUMOASA.

- se spune despre cel mai puternic calculator din lume (cel de la Bruxelles)... care este fiara apocalipsei ... Aal era poate cel mai puternic atunci ..acum este altul ..si deja se construieste altul mai puternic decat cel actual. ASa ca "epoca fierei" a trecut. Ce este insa interesat ... firma care construieste acum cel mai puternic calculator este ...IBM.

- www=666? :))))))))))

- c+o+m+p+u+t+e+r = 666 ? hmm... o sa mai revin al aceasta speculatie.

- Bil Gates + codul ascii + alfabetul evreiesc => 666. Sa fim seriosi .Asa l-a chemat dinainte sa se apuce de calculatoare. Penibila asocierea.

- DOVEZI ALE URMELOR CAILOR PE FUNDUL APEI? ..de acum mii de ani ??? DOVEZI ALE URMELOR CAILOR PE FUNDUL APEI?... Pfoaiii de mine. Nu mai continui(vizionarea + interpretarea) ...este penibil.

Ce concluzie trag? Partea cu cipurile este de luat in seama, muzica este chiar FRUMOASA, asocierea cipuri cu religie cu anticrist este o PORCARIE.

Sunt lucruri serioase vazute prin prisma credintei, concluzia este ca sunt interpretate gresit. Oricum mai este o problema ... NU SE DA SOLUTIA.

Per total filmul merita un 6. De la 666 :))))))))))))). brrrrrrrrr

Bravo, Maressal! Te felicit pentru această critică. Este sobră, punctuală, logică și destul de reținută. Eu sunt de acord că Îngerul Digital (ca și Zeitgeist de altfel) propovăduiește o conspirație bazată interpretări cabaliste (cifru polialfabetic), eisegeză (citirea propriilor idei în textul scripturii), re-contextualizări forțate și dovezi măsluite. Nu așa se face apologetică creștină!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:07

De la: balabanandrei, la data 2009-02-10 12:50:48"Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti"

Andrei ... citatul asta .. al cat de PENIBIL ESTE ... tind sa cred ca este din basmul biblia sau vre-o evanghelie. Dar ...stai ... cred ca este din Apocalipsa .Weee... am nimerit-o.

Unde este PROBLEMA? Pai apocalipsa a fost scrisa pt astia mai dipa anul 2000, nu pt aia din anul ..sa zicem 100. Ca atunci nu erau "semne". SEMNELE acum au inceput sa apara... bine asta teoretic. Ideea este ca in fraza asta avem 3 virgule.
Continutul pana la a doua virgula se poate adresa tuturor oamenilor sin toate timpurile, in schimb partea de dupa a doua virgula nu are nici o relevanta pt "strmosi".. pentru ca atunci nu existau SEMNE. Adica oricine, oricand ...putea sa judece "fata cerului"... dar nu oricine si oricand nu putea "judeca" semnele (de acum... ca pana acum nu au fost). Ca tot in apocalispsa scrie ca "vor fi"... deci nu erau. Deci,ori, aia care au scris ...au avut probleme cu logica sau exprimarea, ori, aia care au tradus au facut scola pe la vreun FF.
Eu cred ca Andreius ar trebui sa ia lopatica si galetusa si sa duca la mare...
sa faca casteluse de nisip... si sa observe semnele.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:08

dovezi masluite?
kr sunt alea?
oamenii kr au facut acel documentar au vrut sa traga un semnal de alarma asupra pericolului introducerii acelor cipuri....
dar...ink odata ....kr sunt acele dovezi falsificate de care vorbesti?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:18

ati vazut cu totii in filmul ingerul digital imagini cu copii avortati....nu vi se pare k ele park ar fii venite din iad?...
nu vedeti cum incearca diavolul sa intre printre oamen?i....eu incep sa recunosc multe semne ale apocalipsei....uite...mai vorbea cineva pe celalat topic despre faptul k fructele (si in general mancarea) nu mai au gust....aproape tot ce mancam este otravitor....
nu vedeti cate lucruri rele se intampla?....de unde credeti k provin ele?....nu va dati seama k provin de la diavol?

maresal....nu stiu raspunsul la ce m-ai intrebat....nu stiu de ce unii oameni aleg sa-si vanda sufletul diavolului si sa devina satanisti....nu stiu cele promite diavolul in schimb....insa cred k e vorba de dominarea planetei....le ofera putere...le promite k vor cuceri lumea....
spuneam k aceste cipuri nu pot veni decat de la diavol....poi ....incep sa se lumineze niste lucruri....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:19

De la: Calatorul, la data 2009-02-10 14:56:15Joanna NU PUNE BOTU LA ISPITA...!!!!
Sti ce-a zis EVEI...in gradina....HOTARAT NU VETI MURI....si ai vazut ce-au patit.... te testeaza....vei pierde nu risca.....hotomanul de suflete ....iti da tarcoale....ai grije fetito....post si rugaciune....!!!

nu intelg...la ce te referi?....la faptul k as putea deveni si eu atee?....nu as avea niciun motiv.....

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 15:53

@Ioana :

1. Calatorul cred ca are "mici tulburari psihice" pt ca nu a zis niciodata ceva coerent, iar la un momenta dat srcia pe mai multe topicuri ca Isus va venii pe un cal de foc din cer, apoi pe o nava extraterestra ... Cei drept ..ce nu este de pe pamant este etraterestru , iar dumnezeu ..prin aceasta analogie este extraterestru.

2. Apropo de avorturi... sunt convins ca , ca fata fiind esti impresionata de aceste lucruri. Am vazut doar fragmente despre avort, pt ca am rezistat doar 45 de min de vizionare continua. Nici eu nu sut de acord cu asta... da reste o problema a femeilor ...CRED, adica ELE DECID (si de asta zic ca este problema lor) ce fac cu sarcina lor.

3. Am vazut ca interbai "care dovezi masluite"? Nu cred ca-ti poate explica nimeni CONCRET. Dar ..poati sa raspunzi la urmatoare interbare? De ce TOATE pozele cu OZN-uri sunt NECLARE? TOATE!!! Inca ceva ...fotografiile cu ozn-uri sunt sterse, incetosate... alea cu arca lui NOE sunt o frumusete. Nu-i vorba de timp ... da chiar toate cu ozn-uri sa fie asa sterse? Nu zic ca este asa ... dar din conostintele MINIMALE pe care le am despre aerodinamica "coscobaritele" alea desenate pe hartie nu cred ca aveau prea mare succes ... pe cer. Cred ca stii ca si pentru o simpla masina care merge pe strada ...sa atinga o viteza superioara de 300 km/h ii treebuie un design si o aerodinamica aparte. Ozn-urile alea erau mai mult desene de copii de gradinita.

4. Iti reproduc din ingerul digital :

Iar Dumnezeu i-a spus Evei : "Atrasa vei fi catre barbatul tau si EL TE VA STAPANI"(Facerea3,16). In noul testament este scris : "Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului. Barbatul este capul femeii, precum si Fristos este capul Bisericii. Si precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, INTRU TOTUL"(Efesani5,22-24). Oricum ar fi barbatul , bun sau rau, delicat sau grosolan in comportamentul fata de femeia sa, ea trebuie sa se supuna SI ORICAT DE AMARA ESTE VIATA EI , nu trebuie sa caute sa se desparta de el, in afara de cazurile de adulter.

Deci ORICE in afara de adulter. Acum daca tu iei un sot care "iti mai rupe cojacul"(bataie), sau "te mai gadila pe la masele"(bataie) tu trebuie sa te supui? Sau dac aiti cere sa faci avort tu asa faci ? Si daca nu faci asa ..ce se intampla ..il manii pe dumnezeu? Sau dumnezeu mai lasa de la el la judecata de apoi si iti "trece cu vederea" anumite nesupuneri?

Asfel de BAZACONII ma sperie. Si zic acolo ca barbatul este capul femeii... si barbatul este MULT superior femeii pt ca femeia a pacatuit... si acum trebuie sa "suporte consecintele". Pai daca Isus si-a dat viata pt mantuirea oamenilor ...nu le-a mantuit implicit si pe femei? Desconsiderarea femeii este inca unul din lucrurile "masluite" in biblie. Tu ce pare ai?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:15

Femeia in Biblie - pt Maresal
Nu te erija in aparator al drepturilor femeii, nu sunt de acord cu ceea ce promovezi tu!
NU DUMNEZEU DESCONSIDERA FEMEIA !!! CI BARBATII!!
De ce sa dai vina pe cuvantul lui Dumnezeu pentru ceea ce se intampla??
Tu insinuezi ca barbatii bat femeile ca li s-a dat voie??!!

Este adevarat ca din cauza neascultarii Evei, femeia a ajuns sa fie supusa de barbat. Dar el are o porunca: sa o IUBEASCA!! Nu caut acum, dar exista in Biblie: ei i s-a poruncit sa asculte, lui i s-a dat sa o iubeasca! Iubesc barbatii femeile? Cred ca nu! Nu in ziua de azi.

Scuze ca nu-ti pot da raspunsuri mai detaliate acum, dar cred ca cele mai bune lucruri despre ce inseamna relatia crestina intre soti le poti afla de la tatal tau!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:21

De la: marinescuirina, la data 2009-02-10 16:15:39Femeia in Biblie - pt Maresal
Nu te erija in aparator al drepturilor femeii, nu sunt de acord cu ceea ce promovezi tu!
NU DUMNEZEU DESCONSIDERA FEMEIA !!! CI BARBATII!!
De ce sa dai vina pe cuvantul lui Dumnezeu pentru ceea ce se intampla??
Tu insinuezi ca barbatii bat femeile ca li s-a dat voie??!!

Este adevarat ca din cauza neascultarii Evei, femeia a ajuns sa fie supusa de barbat. Dar el are o porunca: sa o IUBEASCA!! Nu caut acum, dar exista in Biblie: ei i s-a poruncit sa asculte, lui i s-a dat sa o iubeasca! Iubesc barbatii femeile? Cred ca nu! Nu in ziua de azi.

Scuze ca nu-ti pot da raspunsuri mai detaliate acum, dar cred ca cele mai bune lucruri despre ce inseamna relatia crestina intre soti le poti afla de la tatal tau!

Apoi stii ca pacatul Evei a fost ridicat prin jertfa lui Hristos..
Femeia este cinstita in crestinism, dar imaginea ei difera f mult de ceea ce se promoveaza in media. Este cinstita ca fecioara, ca mama... etc. acestea sunt rolurile ei.
Femeia a fost redusa de societate la forta de munca, la obiect sexual..
Savatie Bastovoi spune:
Nicăieri femeia nu e mai înălțată decât în Biserică, ea e iubită de bărbatul său așa cum Hristos a iubit Biserica, Efeseni 5, 25 adică până la jertfire de sine. Ea este icoana vie a lui Dumnezeu. De aceea mi se par extraordinare cuvintele
unui preot român contemporan care, adresându-se tânărului creștin, îl atenționează cu blândețe: “Fiule, ia aminte, atunci când vei vrea să dai alesei tale primul sărut, să te gândești că trebuie să săruți o icoană a lui Dumnezeu”.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:27

"Ca o femeie rea nimic nu-i mai rau, dar ca o femeie buna nimic nu-i mai bun"
Parintele Arsenie Papacioc.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:42

Tot pt Maresal
Daca ai timp, uita-te la documentarul despre iarna demografica.. sa vezi care este urmarea distrugerii familiei!!'
Nu intamplator am dat linkul pe acest topic.
E un documentar bun.

saccsiv.wordpress.com/2009/01/21/%E2%80%9E-iarna-demografica-%E2...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 16:55

De la: maressalul, la data 2009-02-10 14:42:09Nu sunt de acord cu tine ca ... crestinismul este "lucru" extraordinar. Am spus-o de multe ori : Israelul(poporul ales) este in razboi civil, Grecia(cu o puternica credinta mitologica) are violente majore care se intampla pe strazi. Cei mai credinciosi = cei mai razboinici si mai degradabili.

Maressal, chiar dacă perspectiva ta politică asupra Greciei sau Israelului ar fi corectă (dar nu este...și pot să-ți arăt de ce), creștinismul tot nu ar putea fi invalidat ca religie nici de situația tensionată din Orientul Mijlociu nici de protestele stradale din Atena de astăzi.

Indiferent de legitimitatea acestui protest, ce legătură are politeismul grecilor antici cu violențele de stradă generate de uciderea unui cetățean nevinovat? Ce legătură are credința că Poseidon îi susținea pe troieni în timp ce Zeus și Atena îi susțineau pe greci, cu mișcările anti-guvernamentale din capitala unei țări moderne? De fapt, ce legătură are politeismul olimpian cu monoteismul iudeo-creștin? Îți spun eu: niciuna!

[În logică, de exemplu, ar fi ca și cum ai încerca să demonstrezi că disensiunile de pe acest forum fac lupta împotriva cancerului mamar inutilă. Pur și simplu nu se leagă].

De la: maressalul, la data 2009-02-10 14:42:09Si chiar daca credinta ar fii un lucru extraordinar nu ar insemana sa fie si real.

Tocmai. Credința creștină este bazată pe o realitate istorică verificabilă (întruparea, răstignirea și învierea lui Iisus Hristos). Că experiența personală sau comunională a credincioșilor este în plus și extraordinară...cu atât mai bine! Dar sunt de acord că autenticitatea contează.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 17:13

Apropo de avorturi... sunt convins ca , ca fata fiind esti impresionata de aceste lucruri. Am vazut doar fragmente despre avort, pt ca am rezistat doar 45 de min de vizionare continua. Nici eu nu sut de acord cu asta... da reste o problema a femeilor ...CRED, adica ELE DECID (si de asta zic ca este problema lor) ce fac cu sarcina lor.

sa inteleg k tu ai fii de acord dak sotia ta ti-ar ucide copilul ....nu ai avea niciun cuvant de zis....e doar alegerea ei....pererea ta nu conteaza....asta crezi?...
maresal....vorbeai de biserica si de femeie...ti-a raspuns mai sus irina si in mare parte a spus cam ce ti-as fii spus si eu....crestinismul promoveaza iubirea dintre soti....
spune sfantul pavel k femeia trebuie sa se teama de barbat si sa-l asculte....poi...mi se pare ok....
femeile batute de barbatii lor pot sa divorteze....de asemenea mai pot divorta si dak acesta le cere sa faca avort(s-a referit la un moment dat andu intr-un mesaj la motivele pentru kr bor da dreptul femeii sa ceara divortul)....
si ....in rest...ce nu ti se mai pare ok la crestinism?....ai vrea k intre soti sa nu existe intelegere si iubire?....ai vrea k barbatii sa nu-si iubeasca sotiile?
maresal...si atunci cand se refera la relatiile dintre soti crestinismul nu spune decat lucruri bune....cand oamenii incep sa nu mai creada in dumnezeu incep si conflictele dintre soti....un lucru extrem de grav....familia are o importanta foarte mare in societate!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:22

De la: maressalul, la data 2009-02-10 15:53:56Oricum ar fi barbatul , bun sau rau, delicat sau grosolan in comportamentul fata de femeia sa, ea trebuie sa se supuna SI ORICAT DE AMARA ESTE VIATA EI , nu trebuie sa caute sa se desparta de el, in afara de cazurile de adulter.

Deci ORICE in afara de adulter. Acum daca tu iei un sot care "iti mai rupe cojacul"(bataie), sau "te mai gadila pe la masele"(bataie) tu trebuie sa te supui? Sau dac aiti cere sa faci avort tu asa faci ? Si daca nu faci asa ..ce se intampla ..il manii pe dumnezeu? Sau dumnezeu mai lasa de la el la judecata de apoi si iti "trece cu vederea" anumite nesupuneri?

În scripturile Vechiului și Noului Testament, căsătoria este văzută ca un legământ - asemenea altor legăminte/contracte care consfințeau relațiile dintre oameni, grupuri, etnii, etc. Jurămintele sunt făcute pentru a susține relația dintre soți chiar și atunci când suferința întunecă bucuria lor - și nici un cuplu nu este scutit de suferință (cred că știu ce vorbesc). Trei lucruri violează legământul căsătoriei: adulterul, abuzul și abandonul - iar când unul dintre soți violează legământul față de copii (prin abuz fizic sau sexual) celălalt poate hotărî unilateral (pentru protecția datorată copiilor) să iasă dintr-o astfel de relație. Nimic nu este însă legalistic în scripturi (pretexte pot fi oricând și ușor invocate) pentru că divorțul, de cele mai multe ori (și mai ales când sunt copii la mijloc), nu rezolvă nimic, afară de reciclarea suferinței.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:25

LIBERTATE,FARA SUPUNURI.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:39

Am mai vazut interpretarile astea ciudate despre casatorie si mai ales despre divort. Cine este rau intentionat intelege dupa "mintea lui". Sa privim putin versetele:

COLOSENI 3:17-19

17. Orice ați face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceți în numele Domnului Iisus și prin El să mulțumiți lui Dumnezeu-Tatăl.

18. Femeilor, supuneți-vă bărbaților voștri, precum se cuvine, în Domnul.

19. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre și nu fiți aspri cu ele.

Supuneti-va precum se cuvine: in Domnul. ADICA NU VA SUPUNETI DUPA CAPUL BARBATULUI daca barbatul face ceva impotriva lui Dumnezeu.

EFESENI 5:21-25

21. Supuneți-vă unul altuia, întru frica lui Hristos.

22. Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului,

23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.

24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul.

25. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea,

Barbatul trebuie sa-si iubeasca femeia precum Hristos isi iubeste Biserica!!! Vai cat de mult trebuie sa-si iubeasca barbatul femeia... Cat de mare este porunca aceasta!!!! Porunca este pentru barbat care trebuie sa protejeze si sa iubeasca femeia, iar femeia trebuie sa asculte de barbat ATAT TIMP cat nu intra in contradictie cu legea lui Dumnezeu.

Oare nu e suficient de clar? ATAT TIMP cat femeia nu va face ceva impotriva lui Dumnezeu...
Barbatul si femeia trebuie sa fie rabdatori deopotriva unul fata de celalalt si sa sfinteasca casatoria, dar in momentul cand unul dintre ei obliga pe celalalt sa faca ceva necuviincios sau gresit fata de Dumnezeu atunci cum ar putea Dumnezeu permite asa ceva?

Oare daca barbatul bate femeia in fiecare zi, femeia trebuie sa indure si sa astepte ziua cand va muri de mana barbatului ea sau copiii. Eu va spun ca pacat mare face pentru ca se supune "fara minte" si il lasa pe barbat sa faca un pacat asa de mare.

Supuneti-va IN DOMNUL asta e porunca si nu SUPUNETI-VA NECONDITIONAT cum vor unii sa sugereze!!!

Of of of MARESAL!!!! Oare cat timp o sa mai lovesti cu piciorul in tepusa doar de dragul de a gasi o justificare pentru pacatele tale?

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:53

Ba si mai mult voi spune. Daca femeia vede ca copilul este batut mereu de un barbat fara minte si nu ia nici o masura in privinta asta si copilul moare din cauza batailor barbatului femeia se face partasa deopotriva cu barbatul la pacatul ucideriii pruncului !!!!

Repet:
Femei supuneti-va intru Domnul barbatului si nu va supuneti "neconditionat si fara minte" ca niste sclave !!!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 20:37

Andu :

""Of of of MARESAL!!!! Oare cat timp o sa mai lovesti cu piciorul in tepusa doar de dragul de a gasi o justificare pentru pacatele tale?""

Andu... nici nu am citit 2 randuri din ultimul tau mesaj si m-a apucat rasul. SUNT FOARTE OBIECTIV(ACUM) si ITI ZIC FOARTE SINCER ca eu CRED CA TU AI MAI MULTE PACATE DECAT AM EU. PACATE in sensul crestinesc. Andule ...in viata ta infina in rai ... sa ma cauti si pe mine in cartea pacatelor ... ca tot o sa ai timp berechet. Si sa te uiti la pacatele mele. Mai mult decat atat ... daca exista un rai ... si vei fi tu acolo... sigur voi fi si eu. CREDE-MA. Oricum nu am inteles prea bine propozitia ta de mai sus... am impresia ca ni nu pre este corecta din punctul de vedere "al exprimarii".

Andu te rog sa ma mai lamuresti o chestie : Odata ai zis ca prin botezul copiilor se spala pacatele stramosilor ... facand referire la Adam si Eva, iar altadata ai zis ca Isus s-ia dar viata pt mantuirea tuturor pacatelor. Adica si ale lui Adam si Eva. Pai si atunci CARE pacate se mai spala la botez ? Jertfa lui Isus nu a fost suficienta?

@Ioana si Adipopa
Apropo de pozitia femeii in "religie" consider ca am exagerat DOAR un pic ... dar ramane un mare "DAR". Mi se pare foarte ETIC ce zici Adi... dar se pare ca biblia nu este chiar atat de etica. Si Ioana ... daca sotia unui barbat... ar vrea sa faca avort... cum ar putea-o aceasta impiedica? Sa o tina legata? Daca ea vrea ...si nu este nici macat o lege(din perspectiva statului) impotriva acestui lucru...cum poate acel barbat sa se opuna. NU POATE, sau ma rog ..poate prin sechetru si apoi face el pe doctotul la nastere. DECI ... poate si acel barbat sa zica NU ... DAR HOATARAREA FINALA O ARE FEMEIA! E atat de simplu ca nici nu stiu de ce iti explic. Barbatul poate za zica CE VREA... FEMEIA HOTARASTE.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 21:33

De la: maressalul, la data 2009-02-10 20:37:17Andu :

""Of of of MARESAL!!!! Oare cat timp o sa mai lovesti cu piciorul in tepusa doar de dragul de a gasi o justificare pentru pacatele tale?""

Andu... nici nu am citit 2 randuri din ultimul tau mesaj si m-a apucat rasul. SUNT FOARTE OBIECTIV(ACUM) si ITI ZIC FOARTE SINCER ca eu CRED CA TU AI MAI MULTE PACATE DECAT AM EU. PACATE in sensul crestinesc. Andule ...in viata ta infina in rai ... sa ma cauti si pe mine in cartea pacatelor ... ca tot o sa ai timp berechet. Si sa te uiti la pacatele mele. Mai mult decat atat ... daca exista un rai ... si vei fi tu acolo... sigur voi fi si eu. CREDE-MA. Oricum nu am inteles prea bine propozitia ta de mai sus... am impresia ca ni nu pre este corecta din punctul de vedere "al exprimarii".

Andu te rog sa ma mai lamuresti o chestie : Odata ai zis ca prin botezul copiilor se spala pacatele stramosilor ... facand referire la Adam si Eva, iar altadata ai zis ca Isus s-ia dar viata pt mantuirea tuturor pacatelor. Adica si ale lui Adam si Eva. Pai si atunci CARE pacate se mai spala la botez ? Jertfa lui Isus nu a fost suficienta?

Da ai dreptate, eu am mai multe pacate decat tine... dar nu era vorba de o comparatie intre pacatele mele si ale tale...

Am spus ca tu cauti scuze pentru ale tale, eu nu ma mint ca nu am pacate, stiu ca le am si stiu ca o sa fiu judecat pentru ele. Nu ma straduiesc (cum faci tu) sa-i gasesc hibe lui Dumnezeu .... pentru a nu ma gandi la pacatele mele...

Asta am spus... te chinui atat de mult sa rasucesti vorbele Scripturii doar doar se va gasi ceva fara noima ca sa te bucuri... sau poate vei gasi ceva ce noi nu stim si ar fi suficient pentru tine sa te bucuri si sa razi in sinea ta. Dar eu iti spun chiar daca eu am pacate mai multe decat tine si voi ajunge in iad mai jos decat tine, tot nu o sa te multumeasca cu nimic lucrul asta...

Cand am vorbit de Botez am cautat mai mult sa-ti explic de ce a trebuit sa vina si sa moara Hristos PENTRU TINE!!! pentru ca asta ma intrigase ca nu stiai... nu am facut o teza despre botez, botezul este o TAINA si nu l-am cuprins in cele cateva randuri.

Apoi pui o intrebare ilogica? Oare tu nu stii ca pe langa pacatul stramosesc (cu care ne nastem) noi mai facem si alte pacate? Chiar era atat de greu sa deduci asta?

Eu care sunt crestin ortodox si am fost botezat (deci nu mai am pacatul stramosesc adica as putea prin viata mea daca ar fi curata sa merg la Dumnezeu) dar eu ca un nemernic am facut pacate cu gramada cum si tu ti-ai dat seama.

Pai si pe astea cine le sterge mai maresalule??? Eu ti-am explicat o latura importanta acolo pentru care a venit Hristos, tu daca ai citit ai inteles brusc ca in cateva randuri ale mele am spus toata minunea rastignirii???

Cred ca exagerezi cu bataia de joc. Si nimic nu e mai de prost gust ca bataia de joc???

silviu_odobescu

4 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 00:53

Fara a incerca sa va ofensez sincer va zic ca stau in fata monitorului si rad pe moarte
Observatiile voastre is intradevar corecte insa nu ati observat o chestie: eu pur si simplu am aruncat niste lucruri (daca vreti sa le zicem teorii ok) pe care le-am auzit si eu (ma rog toate teoriile conspirative pe care le stiu ) legandu-le intre ele. Am facut asta nu din cauza ca as crede in ceea ce sustin aceste teorii insa pentru a observa reactia pe care o vor creea... intradevar nu sunt documentat extrem de bine in ceea ce priveste religia sau documentele religioase si asta pentru ca nu este un domeniu de interes (asta nu inseamna ca nu sunt interesat cat de cat de istorie). Referitor la documentele detinute de Vatican trebuie sa spun ca stiu despre acest fapt de la fosta mea profesoara de istorie. Dumneaiei a afirmat ca Vaticanul nu detine doar documente religioase (iar eu nu am afirmat acest lucru asa cum cineva a inteles in mod gresit) ci documente privind in general perioda romana, inclusiv texte cu referire la daci (caci acesta era contextul discutiei). Imi pare rau sa te dezamagesc dar la ora actuala comunitatea de istorici detine modalitati de studiere a unui document de destula siguranta fara al distruge ci mai mult prin al conserva.
Nu sunt o persoana religioasa, dar nici nu cred in teoriile astea conspirative ... pur si simplu nu ma intereseaza. Nu zic ca nu exista Dumnezeu si nu sunt impotriva vreunei religii ... respect fiecare persoana care alege sa creada in ceva indiferent de ce religie e.
Cat despre mine nu incerc decat sa traiesc asa cum cred eu ca este mai bine.Ceea ce nu inseamna ca nu respect niste valori morale sau ca nu le inteleg.
ps: daca a ramas vreo chestie nelamurita ziceti
ps: si btw multam fain mi-a placut am ras cu lacrimi

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 09:29

Andu, si ceilalti, vedeti ca e baiatul acela Analisys, a intrat in greva foamei ca nu mai are ce manca,cica nu il ajuta nimeni de la Episcopie , daca vreti sa discutati cu el va dau Id lui. Haide sa vedem pe cine contactam ca sa mearga sa il ajute cu ceva mancare si ce ii mai trebuie.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 10:22

Laurentiu Balcan si sursa (penticostalul.wordpress.com).

Ma uit la ochii ei micuti si tristi. E tiganca. Mama ei a fost membra la noi la biserica dar, in urma unor complicatii cu a treia sarcina, care era si gemenara, s-a imbolnavit grav si a decedat. Avea douazeci si ceva de ani. Tatal ei nu e pocait, chiar daca mai vine din cand in cand la biserica. Traieste in concubinaj cu cineva, nu lucreaza decat ocazional si locuiesc intr-un spatiu de maxim opt metri patrati, intr-o cladire cu locuinte sociale care arata deplorabil. Noi am promis ca, din cand in cand, ii vom mai vizita copiii si le vom intinde o mana de ajutor.

Astazi m-am uitat in ochii acestei fetite si parca nu mi-a venit sa cred: prin ochii ei ma privea Isus! Si Isus era trist. Instantaneu, mi-au venit in minte cuvintele din finalul capitolului 25 din Matei. Am inceput sa dialoghez cu El… sau, poate doar mi s-a parut, nu stiu.

- Am fost flamand, si nu Mi-ati dat sa mananc.

- Cand, Doamne? Ca doar nu vrei sa-i ajutam pe toti puturosii, pe toti lenesii si pe toti profitorii? Ne-am ars de atatea ori. Tiganii sunt dificili, Doamne, nu sunt sinceri. De ce nu se duc la lucru? Stau toata ziulica si nu fac nimic, decat sa manance seminte. Si, ca sa fim realisti, oricum nu putem schimba nimic. Tot saraci vor ramane, chiar daca ii mai ajutam din cand in cand. Cu o picatura de apa nu poti sa umpli un ocean.

- Mi-e foame!

- Vai, Doamne! Dar nu se poate. Daca Tu locuiesti in noi, cu siguranta esti satul. Am mancat astazi mai mult decat trebuia. Meniul nostru a fost diversificat. Am mancat mai multe feluri, chiar daca am exagerat putin cu sarea, zaharul si grasimile. Am avut grija de Templul Duhului Tau. Nu vezi ce bine arata?! Burtile noastre ne arata bunastarea. Noi suntem satui, deci si Tu esti satul, sau nu-i asa?

……

- Mi-a fost sete si nu Mi-ati dat sa beau.

- Doamne, sa fim seriosi! Romania nu are probleme cu apa. Acum oricine poate bea apa la discretie. Te referi la cei paralizati? Da, ce, nu au paie, sau furtunase? Le bagi un furtunas in gura si pot bea apa cata vor. Doar n-om sta acuma sa-i dadacim. Avem si noi programul nostru, activitatile noastre, hobby-urile noastre, nu putem sa mergem chiar la toti. Sa-i ajute neamurile, rudele apropiate, ca doar de ce exista familia?

- Mi-e sete!

- Doamne, Dumnezeule, cine m-a pus sa vad “Beyond borders”? Si acum am in minte imaginea acelui copil pe care vulturul il astepta sa moara pentru a-i manca ochisorii. Apoi, doar nu ma voi duce in Africa sa le duc apa. Daca inalt o rugaciune pentru ei, iti va trece setea? Uite, mi-ai stricat buna dispozitie. Incep sa ma simt vinovat ca eu am si altul nu are. Cum sa-ti fie sete?

……

- Am fost strain si nu M-ati primit.

- Doamne, iata cum sta problema. E riscant acum sa aduci straini in casa. Noi ne invatam copiii sa nu vorbeasca cu strainii. Strainii sunt periculosi. Nu putem aduce oameni de pe strada la noi in casa. Suntem protejati de ceea ce se cheama “dreptul la proprietate”. E casa mea, deci numai eu si ai mei intram in ea. Altcineva nu este binevenit. Daca sare la bataie si ma jefuieste? Atunci ce-am sa fac? Cred ca maine ma duc sa-mi schimb si usa. Imi pun una de metal, semi-blindata, caci la cati nebuni umbla pe strada, numai de primit oaspeti nu-mi mai arde…

- Sunt singur!

- Nu se poate, Doamne! Tu ai atatia adepti de nici nu le stim numarul cu exactitate. Cum sa fii singur? Da, ce, noi nu suntem cu Tine? Noi suntem copiii Tai. Nu cred ca ai vrea sa primesc copii de straini la mine in casa, cine stie ce se poate intampla?! Fiecare cu viata si cu soarta lui, ce mai la deal la vale?!

…….

- Am fost gol, si nu M-ati imbracat.

- Doamne, numai cine nu munceste nu are. Ce sa le fac daca sunt saraci si cu duhul? Se spune ca unde e saracie multa e si prostie multa. E drept ca “cine are doua haine trebuie sa dea una”, dar asta era in lumea antica, in zilele noastre nu se mai aplica. Acum suntem in secolul 21; nimeni nu mai face asa ceva. Exista un concept numit “moda”. Nu putem renunta la hainele noastre, doar de dragul de a implini literal Scriptura. Nu o sa mai fim la moda daca o sa renuntam la hainele noastre. O sa ne priveasca lumea drept ciudati. Si asa imaginea noastra inaintea lumii nu e prea buna. Si cine stie ce o sa faca ei cu hainele noastre? Daca le vor vinde? Tu faci un bine si cand colo ei isi cumpara cine stie ce cu banii de pe camasa ta. Nu se poate!

- Mi-e frig!

- Doamne, dar bisericile noastre au incalzire centrala. Ti-am facut Case cu geamuri termopane si cu izolatie din polistiren de zece. Am cheltuit zeci de mii de Euro pentru a-ti moderniza Casele. Vara facem racoare in sala de intalnire, cu ajutorul aerului conditionat. Ti-am creat conditii ideale, ca sa nu pleci de la noi. Nu cred ca ai vrea sa-i imbracam pe toti prapaditii loviti de soarta. E drept ca cei mici nu ar trebui sa sufere. Dar cine i-a pus pe parinti sa faca copii cu gramada? Dragostea le place, dar sa aiba grija de copiii lor nu le mai place?!

…….

- Am fost bolnav si in temnita, si nu ati venit pe la Mine.

- Asta chiar ca-i prea de tot. Ce sa cauti Tu in temnita, Doamne? Ei isi merita pedeapsa. Sa plateasca pentru ce au facut. Doar n-ai vrea ca Biserica Ta sa fie vazuta in compania detinutilor, nu? Si cine stie cati se vor reabilita cu adevarat? Iar cat priveste bolnavii, cu siguranta e vorba de lipsa lor de credinta. Poate au facut pacate si acum platesc pentru ele. Ii lasam in mana Ta, nu vrem sa-Ti stricam planurile. La fiecare slujba ne rugam pentru bolnavi. Ce sa facem mai mult?

- Sunt bolnav!

- Tu, bolnav, Doamne? Cum asa?! Nu mai inteleg absolut nimic!

- “Adevarat va spun ca, oridecateori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai mei, Mie nu mi le-ati facut.”

……

Ma privea cu ochii ei tristi, iar mie nu-mi venea sa cred ca, de fapt Isus ma privea si imi soptea ca e in fiecare copil de tigan pe care il ocolesc.

Isus sa ma priveasca prin ochii ei? Pana la urma cred ca a fost doar o inchipuire de-a mea, cine stie???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 10:28

31 "Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toti sfintii îngeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.

32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despãrti pe unii de altii cum desparte pãstorul oile de capre;
Rom 14.10;2Cor 5.10;Apoc 20.12;Ezec 20.38;Ezec 34.17-20;Mat 13.49;

33 si va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

34 Atunci Împãratul va zice celor de la dreapta Lui: ,Veniti binecuvântatii Tatãlui Meu de mosteniti Împãrãtia, care v-a fost pregãtitã de la întemeierea lumii.

35 Cãci am fost flãmând, si Mi-ati dat de mâncat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de bãut; am fost strãin, si M-ati primit;
Isa 58.7;Ezec 18.7;Iac 1.27;Evr 13.2;3Ioan 5;

36 am fost gol, si M-ati îmbrãcat; am fost bolnav, si ati venit sã Mã vedeti; am fost în temnitã, si ati venit pe la Mine.

37 Atunci cei neprihãniti Îi vor rãspunde: ,Doamne, când Te-am vãzut noi flãmând, si Ti-am dat sã mãnânci? Sau fiindu-Ti sete, si Ti-am dat de ai bãut?

38 Când Te-am vãzut noi strãin, si Te-am primit? Sau gol, si Te-am îmbrãcat?

39 Când Te-am vãzut noi bolnav sau în temnitã, si am venit pe la Tine?

40 Drept rãspuns, Împãratul le va zice: ,Adevãrat vã spun cã, ori de câte ori ati fãcut aceste lucruri unuia din acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati fãcut.
Prov 14.31;Prov 19.17;Mat 10.42;Mar 9.41;Evr 6.10;

41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: ,Duceti-vã de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care a fost pregãtit diavolului si îngerilor lui!
Ps 6.8;Mat 7.23;Luc 13.27;Mat 13.40-42;2Pet 2.4;Iuda 6;

42 Cãci am fost flãmând, si nu Mi-ati dat sã mãnânc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sã beau;

43 am fost strãin, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati îmbrãcat; am fost bolnav si în temnitã, si n-ati venit pe la Mine.

44 Atunci Îi vor rãspunde si ei: ,Doamne, când Te-am vãzut noi flãmând sau fiindu-Ti sete, sau strãin, sau gol, sau bolnav, sau în temnitã, si nu Ti-am slujit?

45 Si El, drept rãspuns, le va zice: ,Adevãrat vã spun cã, ori de câte ori n-ati fãcut aceste lucruri unuia dintr-acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati fãcut.
Prov 14.31;Prov 17.5;Zah 2.8;Fapt 9.5;

46 Si acestia vor merge în pedeapsa vesnicã, iar cei neprihãniti vor merge în viata vesnicã."
Dan 12.2;Ioan 5.29;Rom 2.7;
Menu
Home

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 10:30

De la: silviu_odobescu, la data 2009-02-11 00:53:13Fara a incerca sa va ofensez sincer va zic ca stau in fata monitorului si rad pe moarte

VA VENI O ZI IN CARE VEI PLANGE......DE MOARTE!!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:43

Fa bine celui ce te nedreptateste si-ti vei face prieten pe Dumnezeu. Nu grai de rau pe vrajmasul tau catre nimeni. Deprinde-te cu dragostea, cu neprihanirea, cu rabdarea, cu infranarea si cu cele asemenea. Caci aceasta este cunostinta de Dumnezeu: sa-i urmezi Lui cu smerita cugetare si printr-unele ca acestea. Iar lucrarea aceasta nu este a celor de rand, ci a sufletului care are minte. (Antonie cel Mare)

Ranile primite de trup, daca s-au inasprit si s-au umplut de murdarie, nu simt lucrarea leacului: dar dupa ce sunt curatite, simt lucrarea leacului, ajungand prin el la tamaduire desavarsita. Asa si sufletul: cata vreme e neingrijit si acoperit in intregime de lepra voluptatii, nu poate simti frica lui Dumnezeu, chiar daca i-ar vesti cineva neincetat judecata infricosata si aspra a lui Dumnezeu. Dar cand incepe sa se curateasca cu multa luare aminte, simte frica lui Dumnezeu ca pe un leac adevarat al vietii, care mustrandu-l, il arde ca intr-un foc fara durere. Pe urma, curatindu-se treptat, ajunge la curatirea desavarsita, sporind in dragoste pe masura ce se micsoreaza frica din el. In felul acesta ajunge la dragostea desavarsita, in care, cum am zis, nu mai este frica, ci nepatimirea deplina, produsa de slava lui Dumnezeu. (Diadoh al Foticeii)

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:52

Frica Gheenei si dragostea Imparatiei dau puterea de a rabda necazurile. Iar aceasta nu vine de la noi insine, ci de la Cel ce cunoaste gandurile noastre. (Marcu Ascetul)

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 13:36

Daca ati vazut zeitgeist ... cred ca puteti face o legatura minimala :

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Economie/120381/Ce-prop...

"Subliniez" :
Resursele de care dispune FMI - aproape 200 miliarde dolari - sunt net insuficiente, ca sa poata fi acordat un ajutor sistematic si suficient tarilor periferice. "Solutia cea mai simpla este deci sa cream noi sume de bani", afirma investitorul miliardar.

Certati-va voi pe teme religioase ...ca economia duduie

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 14:59

Stai linistit maresale! Ca crestinii traiesc cu o bucata de paine si un pahar de apa pe zi. Cred ca daca cineva ar trebui sa-si faca probleme, tu ar trebui sa fii ala!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 17:05

De la: maressalul, la data 2009-02-11 13:36:28Certati-va voi pe teme religioase ...ca economia duduie

Maressal, motivele pentru care economia mondială a intrat în recesiune sunt arhi-cunoscute. Mii de oameni inteligenți fac acum un efort aproape supraomenesc să găsească soluții. Nu veni cu Zeitgeist: tehnocrația nu este o soluție!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 19:37

De la: adipopa, la data 2009-02-11 17:05:18
De la: maressalul, la data 2009-02-11 13:36:28Certati-va voi pe teme religioase ...ca economia duduie

Maressal, motivele pentru care economia mondială a intrat în recesiune sunt arhi-cunoscute. Mii de oameni inteligenți fac acum un efort aproape supraomenesc să găsească soluții. Nu veni cu Zeitgeist: tehnocrația nu este o soluție!

He he... Adi... m-a surprins atitudinea ta.
"Mii de oameni inteligenți fac acum un efort aproape supraomenesc să găsească soluții"

Oamenii inteligenti despre care vorbesti nu pot fi decat mari(fara 2 i) experti financiari, contabili, economici, etc... pt ca eu nu cred ca tanti Floarea sau tzaica Veta se strofoca asa mult sa se relanseze economia mondiala. Oamenii astia de care vorbesti NU SUNT INTELIGENTI... daca erau nu se mai ajungea la recesiune. Sa fim seriosi ... toata gloata asta de "mari economicieni" NU AU PUTUT sa prevda criza, dar pot sa o SOLUTIONEZE. Asta e "speranta" titpic crestineasca. Mai citeam azi prin "stiri" ca nu stiu ce banca zice ca in decembrie 2009 euro va fi 4,1 ron . MA intreb si eu cat de cazut in cap sa fie cineva ...sa-i creada pe astia. In realitate daca ar stii ei cu siguranta cat va fii Euro pest o luna ar fi MANA CEREASCA. Alta treaba... am mai vazut odata...acum cateva saptamani... TOP 10 ale estimarilor bancilor asupra economiei (tarii nostre). Deci din zecide de presupuneri ...s-au ales zece!!! :)))) Fiecare cu ...PAREARA LUI. Si acum intreb si eu ? oare chiar sunt inteligenti aia care scot 30 de pareri despre un lucru? Evident NU.

P.S. : Adi tot tind sa cred ca tu sustii "pe ascuns" aceasa "consipratie economica". Inca nu sunt CONVINS ... dar daca mai postezi ceva asemanator... voi fi convins. Ultimul raspuns al tau este si cel mai slab(al tau) de pe acest topic. Religia credinta, istoria ... sunt interpretabile... dar ce se intampla in zia de AZI , ACUM... NU.

Pagini: << 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: