danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:42
Ma bucur ca stii numele lui Dumnezeu. Multi preoti il stiu dar pacat ca nusi invata enoriasii lucrul asta.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:39:30Am un dvd in care se arata prin anii 1400 si 1600 cum multi oamnei au ascuns biblii ca sa nu fie arse si siau riscat viata, si multi au fost prinsi, in germania, spania, anglia si au fost omorati numai pt ca detinea o biblie.
HEI HEI pai ziceai de cartile mele. Acum tu ai DVD-uri. Nu prietene cu Biblia. Eu iti arat din Biblie ca il faci mincinos pe Hristos. Eu nu pot vorbi de Germania. Eu vorbesc de Biserica Ortodoxa.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:37:57Bine iti spun eu daca vrei in toata europa au fost oameni care au murit arsi pe rug, dar in istoria religiei normal ca nu e trecut. Oare de ce in biblia voastra numele IEHOVA este inlocuit cu DOMNUL sau DUMNEZEU, nu teai intrebat niciodata??
... frate da esti slab tare ... de ce oare englezii il numesc God si nu Iehova ... cu asta te-au priponit sectantii ? ... si cu cei arsi pe rug de catolici ? ...  ... aoleeuuu, dar va merita sectantii cu virf si indesat ... apropo, cinti la acordeon la adunare ? ... asa de curiozitate ...
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:46
|
|
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:46
Hopa esti prost informat daca tu crezi ca englezii ii spun God.
iata cateva exemple.
engleza Jehova
Italiana Geova
si multe alte limbii tot asa suna
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:48
Tu te tot iei de mine ca religia mea este nou de cativa ani, dar daca principiilew noastre se bazeaza pe biblie care este cea mai veche carte, mai poate fi numaita religia noastra noua? nicidecum, regula de 3 simpla nu o stii.
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:49
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:46:52Hopa esti prost informat daca tu crezi ca englezii ii spun God.
iata cateva exemple.
engleza Jehova
Italiana Geova
... hopa ... doar suna ... dar voi de ce ii ziceti Iehova cind el de fapt e Iahve ? ... hopa ...
... dar bucuresti si bucharest ? ... hopa ...
|
|
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:50
Lasa premizele si povesti goale de psihologie umana. alea la noi nu se intampla ca nimeni nu vine la noi ca e amenintat sau i se spala creierul sau ca li se da bani, nicidecum vin de buna voie. Daca veneau ca li se dadea bani fi sigur ca si tu veneai.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:50
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:48:36Tu te tot iei de mine ca religia mea este nou de cativa ani, dar daca principiilew noastre se bazeaza pe biblie care este cea mai veche carte, mai poate fi numaita religia noastra noua? nicidecum, regula de 3 simpla nu o stii.
Pai nu se bazeaza pe Sfanta Scriptura ca tu spui ca Hristos a mintit cand a spus ca Biserica cladita pe apostoli nu se va darama niciodata.
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:52
De la: homemarcel0, la data 2009-02-17 23:49:23De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:46:52Hopa esti prost informat daca tu crezi ca englezii ii spun God.
iata cateva exemple.
engleza Jehova
Italiana Geova
... hopa ... doar suna ... dar voi de ce ii ziceti Iehova cind el de fapt e Iahve ? ... hopa ...
... dar bucuresti si bucharest ? ... hopa ...
bai desteptule ai vazut cu ochii tai o biblie din 1700?? eu am vazut si exact asa era scris IEHOVA. normal este YHWH, care in romana se traduce IAHVE, IAH, sau IEHOVA
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:53
... ia citeste ce ti-a scris Mytcor mai sus ... hooopaaaa ... te recunosti ? ... sau nu citesti atit de mult ? ...
... badie ... tot iti spun ca VOI cu acea ''veche'' biblie in mina v-ati facut MII DE ASCHII ... si va mai faceti ... dar nu intelegi deloc ... e normal ... toti sectanti sint asa ... de ce ai gindi tocmai tu ...
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:54
Corect asa o zis dar in care timp al epocii???
Nu stii versetul din MAtei?
Cine este sclavul fidel și prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit? 46 Fericit este sclavul acela dacă stăpânul lui, la venire, îl va găsi făcând așa! 47 Adevărat vă spun că-l va numi peste toate bunurile sale.
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:56
Pt homemarcel: Dute te rog si te culca ca esti obosit. Eu pot sa te acuz de 1000 de lucruri pe care religia ta le practica si incalca biblia dar nu vreau sa te jignesc, asa ca ori vb ziditor si respecti parerile ori dute si te culca k e tarziu.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:57
De la: Andu30, la data 2009-02-17 23:50:28De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:48:36Tu te tot iei de mine ca religia mea este nou de cativa ani, dar daca principiilew noastre se bazeaza pe biblie care este cea mai veche carte, mai poate fi numaita religia noastra noua? nicidecum, regula de 3 simpla nu o stii.
Pai nu se bazeaza pe Sfanta Scriptura ca tu spui ca Hristos a mintit cand a spus ca Biserica cladita pe apostoli nu se va darama niciodata.
1. PREGĂTIREA APERCEPTIVĂ: - știm cu toții cât de important este cultul divin pentru viața noastră duhovnicească17, întrucât numai cine participă efectiv la sfintele slujbe se poate numi creștin activ, care trăiește creștinismul dinăuntru;
- creștinul care nu frecventează biserica și nu participă la cultul ei, este un simplu "spectator", viețuind, de fapt, în afara creștinismului. Este vorba, cu regret notăm, de tipul "creștinului fără Biserică". În această situație se ajunge de obicei și dintr-o lipsă de luminare a credinței, din lipsă de catehizare, din lipsa unor lămuriri pe care trebuie să le primească credinciosul de la preot, totodată din lipsa unor lecturi minime, mai ales pentru creștinii intelectuali, care, prin natura preocupărilor, simt nevoia unei informări suplimentare.
2. ANUNȚAREA TEMEI: - astăzi vom vorbi, cu ajutorul Domnului, despre importanța lecturilor pentru luminarea credinței.
3. TRATARE: - fiecare domeniu al preocupărilor omenești presupune existența unei anumite bibliografii de specialitate. Observăm acest fapt nu numai în ramurile științei, ale industriei, comerțului, agriculturii etc., dar chiar și pentru îndeletniciri particulare ale unor oameni simpli (de exemplu țăranii crescători de albine, apicultorii, au la îndemână una sau mai multe cărți din domeniul albinăritului, cu descrieri detaliate ale acestei insecte domesticite, cu rețete pentru hrană, pentru boli etc.). Căci "secretele" îndeletnicirilor nu pot fi transmise și reținute doar pe cale orală, fiind necesară scrierea și studierea lor ca atare;
- adevărurile de credință, de asemenea, nu sunt transmise și moștenite doar prin viu grai, de la părinți la copii, de la preoți la credincioși etc. (deși în mare măsură se întâmplă și așa), ci prin cărți speciale, asupra cărora vom insista în cele ce urmează;
- precizăm, mai întâi, care sunt cărțile necesare pentru un minimum de informare și zidire duhovnicească, altfel spus care constituie "abc-ul" creștinului: întâi de toate Biblia (iar pentru copii Mica Biblie); concomitent, Catehismul cu întrebări și răspunsuri; trebuie atras atenția că în privința citirii Bibliei, începătorii să parcurgă mai întâi Noul Testament și apoi Vechiul Testament, spre a se întări în prealabil cu învățăturile evanghelice, după care pot întâmpina mai ușor imaginile deseori contradictorii și confuze ale perioadei de dinainte de Hristos; apoi: Viețile Sfinților, Proloagele, Filocalia, Patericul și altele din aceeași categorie; desigur, ne-am putea opri aici, dar din experiența practică știm că foarte mulți credincioși citesc mai mult. Dăm câteva exemple: cărți din colecția Părinți și Scriitori Bisericești, Manuale de Teologie, romane pioase (ca de exemplu: Fabiola, Martirii, Ben-Hur, Quo-Vadis, Cămașa lui Hristos), apoi diferite cărți de spiritualitate, autohtone și traduceri, oferite din belșug de edituri creștin-ortodoxe oficiale și particulare18. Din mica bibliotecă personală nu vor lipsi, desigur: Cartea de rugăciuni, Psaltirea, Ceaslovul, Acatistierul, care conțin, o dată cu rugăciuni, acatiste, psalmi ș.a. și îndrumări catehetice și tipiconale extrem de utile pentru programul duhovnicesc particular;
- creștinii trebuie sfătuiți ca atunci când nu înțeleg ceva din Biblie sau alte lecturi, să ceară lămuriri preotului, totodată să-i solicite și alte cărți, potrivit nevoilor personale. În acest scop, se cunoaște, fiecare parohie are o bibliotecă parohială, care poate fi amenajată chiar în Sfântul Lăcaș (dacă este spațiu), spre a fi la îndemâna tuturor celor interesați în luminarea credinței ortodoxe;
Astept @Andu, astept un raspuns rational !
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:57
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:54:30Corect asa o zis dar in care timp al epocii???
Cine este sclavul fidel și prevăzător pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit? 46 Fericit este sclavul acela dacă stăpânul lui, la venire, îl va găsi făcând așa! 47 Adevărat vă spun că-l va numi peste toate bunurile sale.
Ce traducere e asta? SCLAV???? MATEI ce capitol?
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 23:59
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:00
De la: mytcor, la data 2009-02-17 23:57:12De la: Andu30, la data 2009-02-17 23:50:28De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:48:36Tu te tot iei de mine ca religia mea este nou de cativa ani, dar daca principiilew noastre se bazeaza pe biblie care este cea mai veche carte, mai poate fi numaita religia noastra noua? nicidecum, regula de 3 simpla nu o stii.
1. PREGĂTIREA APERCEPTIVĂ: - știm cu toții cât de important este cultul divin pentru viața noastră duhovnicească17, întrucât numai cine participă efectiv la sfintele slujbe se poate numi creștin activ, care trăiește creștinismul dinăuntru;
- creștinul care nu frecventează biserica și nu participă la cultul ei, este un simplu "spectator", viețuind, de fapt, în afara creștinismului. Este vorba, cu regret notăm, de tipul "creștinului fără Biserică". În această situație se ajunge de obicei și dintr-o lipsă de luminare a credinței, din lipsă de catehizare, din lipsa unor lămuriri pe care trebuie să le primească credinciosul de la preot, totodată din lipsa unor lecturi minime, mai ales pentru creștinii intelectuali, care, prin natura preocupărilor, simt nevoia unei informări suplimentare.
2. ANUNȚAREA TEMEI: - astăzi vom vorbi, cu ajutorul Domnului, despre importanța lecturilor pentru luminarea credinței.
3. TRATARE: - fiecare domeniu al preocupărilor omenești presupune existența unei anumite bibliografii de specialitate. Observăm acest fapt nu numai în ramurile științei, ale industriei, comerțului, agriculturii etc., dar chiar și pentru îndeletniciri particulare ale unor oameni simpli (de exemplu țăranii crescători de albine, apicultorii, au la îndemână una sau mai multe cărți din domeniul albinăritului, cu descrieri detaliate ale acestei insecte domesticite, cu rețete pentru hrană, pentru boli etc.). Căci "secretele" îndeletnicirilor nu pot fi transmise și reținute doar pe cale orală, fiind necesară scrierea și studierea lor ca atare;
- adevărurile de credință, de asemenea, nu sunt transmise și moștenite doar prin viu grai, de la părinți la copii, de la preoți la credincioși etc. (deși în mare măsură se întâmplă și așa), ci prin cărți speciale, asupra cărora vom insista în cele ce urmează;
- precizăm, mai întâi, care sunt cărțile necesare pentru un minimum de informare și zidire duhovnicească, altfel spus care constituie "abc-ul" creștinului: întâi de toate Biblia (iar pentru copii Mica Biblie); concomitent, Catehismul cu întrebări și răspunsuri; trebuie atras atenția că în privința citirii Bibliei, începătorii să parcurgă mai întâi Noul Testament și apoi Vechiul Testament, spre a se întări în prealabil cu învățăturile evanghelice, după care pot întâmpina mai ușor imaginile deseori contradictorii și confuze ale perioadei de dinainte de Hristos; apoi: Viețile Sfinților, Proloagele, Filocalia, Patericul și altele din aceeași categorie; desigur, ne-am putea opri aici, dar din experiența practică știm că foarte mulți credincioși citesc mai mult. Dăm câteva exemple: cărți din colecția Părinți și Scriitori Bisericești, Manuale de Teologie, romane pioase (ca de exemplu: Fabiola, Martirii, Ben-Hur, Quo-Vadis, Cămașa lui Hristos), apoi diferite cărți de spiritualitate, autohtone și traduceri, oferite din belșug de edituri creștin-ortodoxe oficiale și particulare18. Din mica bibliotecă personală nu vor lipsi, desigur: Cartea de rugăciuni, Psaltirea, Ceaslovul, Acatistierul, care conțin, o dată cu rugăciuni, acatiste, psalmi ș.a. și îndrumări catehetice și tipiconale extrem de utile pentru programul duhovnicesc particular;
- creștinii trebuie sfătuiți ca atunci când nu înțeleg ceva din Biblie sau alte lecturi, să ceară lămuriri preotului, totodată să-i solicite și alte cărți, potrivit nevoilor personale. În acest scop, se cunoaște, fiecare parohie are o bibliotecă parohială, care poate fi amenajată chiar în Sfântul Lăcaș (dacă este spațiu), spre a fi la îndemâna tuturor celor interesați în luminarea credinței ortodoxe;
Astept @Andu, astept un raspuns rational !
Mytcor pe tine cine te-a suparat? Tu cu cine votezi?
Spune-mi si mie ce vrei sa intrebi ca nu mi-am dat seama... Ce are textul acela?
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:00
... de ce TOTI sectanti, din niste ignoranti inainte de a deveni SECTANTI, devin brusc foarte agresivi si cauta si in gaura ... spatelui orice defect care le-ar confirma ce li s-a spus la adunari ? ... de ce nu sint capabili sa inteleaga si cealalta parte cu care stau de vorba ... DE FRICA ... le-a fost inoculata incet si sigur ... degeaba te superi pe ce ti-a scris Mytcor ... ai reactii ''controlate'' ... daca pe altii ti se ''permite'' sa ii critici, la tine in NOUA gradina TREBUIE SA INCHIZI OCHII ... adevarat crestinism ... de mucava ...
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:02
nam inteles nimic din ce spui. reformuleaza.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:04
De la: danyberby, la data 2009-02-17 23:54:30Corect asa o zis dar in care timp al epocii???
45. Cine, oare, este sluga credincioasă și înțeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând așa.
47. Adevărat zic vouă că peste toate avuțiile sale o va pune.
Da mai... Biserica nu are un timp anume ea este peste toate veacurile. Daca il asculti pe Hristos vei vedea ca nu va fi niciodata un timp pe lumea asta in care Biserica pusa de apostoli sa se desfiinteze sau sa-si inceteze misiunea.
De aceea spune " privegheati ca nu stiti ceasul...." adica poate veni oricand Hristos. Dupa teoria ta daca venea in anul 700 nu gasea Biserica pe pamant...
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:05
Eu merg la culcare.. Noapte buna
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:06
Nu la asta mam referit si nui teoria mea aia cu 700 ca ceasul acela nul stie nimeni numai Tatal. Dar ai vazut ce zice? k la intoarcerea sa ii va da toate bunurile? la care intoarcere? ce bunuri?
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:06
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:08
No esti culmea. Da tu crezi ca eu cred orice mi se spune. am verificat prin biblie, am cautat mai multe versete pana am inteles clar un lucru.
Apropo tu stii adevarul despre Craciun, despre Paste??
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:09
De la: Andu30, la data 2009-02-18 00:05:26Eu merg la culcare.. Noapte buna
Noapte buna.
|
Fosta membra 9am.ro
191 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:09
Se pare ca a degenerat discutia de pe forum. Tematica e: sa ne cunoastem credinta ortodoxa. Ce e cu aiurelile despre yoga care au fost scrise de unii??? Ce e cu numele lui Dumnezeu???Ma gandesc ca forumul e sa ne imbogatim reciproc nu sa ne acuzam reciproc de niste lucruri pe care nu le cunoastem indeajuns de bine. Acuza la adresa preotilor nu e pertinenta. Nu putem judeca niste evenimente care sau petrecut cu sute de ani in urma cu gandirea si ideile secolului 21. Imi pare rau ca s/a degenerat discutia de pe acest forum. Inainte sa deschideti anumite subiecte docuentati/va putin si nu mai aruncati cu pietre unii in altii!
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:10
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:11
De la: danyberby, la data 2009-02-18 00:06:06Nu la asta mam referit si nui teoria mea aia cu 700 ca ceasul acela nul stie nimeni numai Tatal. Dar ai vazut ce zice? k la intoarcerea sa ii va da toate bunurile? la care intoarcere? ce bunuri?
... intreaba un preot ... nu maestri ''ucenici'' ca o sa bijbii toata viata DEGEABA ... e pacat ca niste ORBI indruma niste chiori ... de obicei dupa o perioada de RATACIRE o sa incepi sa intelegi mai multe ... si nu o sa-ti mai fie rusine ca esti ORTODOX ... asta in cazul in care nu ti-ai bagat si familia ca atunci ai ratat-o de tot ... sanatate ...
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:12
De la: homemarcel0, la data 2009-02-18 00:11:54De la: danyberby, la data 2009-02-18 00:06:06Nu la asta mam referit si nui teoria mea aia cu 700 ca ceasul acela nul stie nimeni numai Tatal. Dar ai vazut ce zice? k la intoarcerea sa ii va da toate bunurile? la care intoarcere? ce bunuri?
... intreaba un preot ... nu maestri ''ucenici'' ca o sa bijbii toata viata DEGEABA ... e pacat ca niste ORBI indruma niste chiori ... de obicei dupa o perioada de RATACIRE o sa incepi sa intelegi mai multe ... si nu o sa-ti mai fie rusine ca esti ORTODOX ... asta in cazul in care nu ti-ai bagat si familia ca atunci ai ratat-o de tot ... sanatate ...
Stai relax ca stiu rasp la alaea dar voi nu stiti nici care este sclavul acela care pazeste bunurile lui Cristos. Pacat ca nu stii.
|
danyberby
99 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 00:15
Las ca timpul le rezolva pe toate, nu degeaba bisericile isi pierd enoriasii ca nui invata din biblie numai din traditii aiurite si filozofii omenesti. Bine o zis Isus ca pun traditiile si obiceiurile mai presus de Biblie dar le vine lor randul cat de repede. Noapte buna alll
|
|
|