back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 >> Sari la pagina:

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 23:10

De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 21:22:35
Yorick draga, taica-meu cind voia sa para a fi un culant cu mama, mergea la magazin sa-i cumpere ceva frumos, Intotdeauna la ora Inchiderii si , dadea din umeri apoi : ce pacat, Lenuto, s-a-nchis !
Interesul tau Nu este de a-L Descoperi pe Dumnezeu,ci a demonta ceea ce se spune, se scrie despre el ! eu ti-am mai spus si ma ierti ca ma repet : ai un orgoliu al logicii si -ti faci din asta un pct. de glorie ! sa fii sanatos ,nu ma pot lupta cu tine si, nici n-am de ce !

Ti-am mai atras atentia in alte ocazii sa folosesti analogiile cu grija, pentru a nu cadea in capcana lor.
Adica:
Daca vrei sa sugerezi ca eu as avea un comportament similar celui pe care il descrii la tatal tau, adica doar ma prefac ca sunt interesat de a face un gest catre .. divinitate (asa cum spui despre tatal tau ca mima gestul, dar se ducea in mod voit la magazin dupa ora inchiderii) ar trebui sa poti identifica aceleasi elemente ale exemplului si in cazul meu. Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii? Poti da un raspuns coerent? Pe de alta parte exista "ora inchiderii" la divinitate?
Sunt niste intrebari banale pe care ar trebui sa ti le pui si tu inainte de a formula o analogie absurda.
Dar nu! E mult mai simplu sa rostesti fraze la intamplare...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 07:47

De la: Yorick, la data 2012-02-28 23:10:19
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 21:22:35
Yorick draga, taica-meu cind voia sa para a fi un culant cu mama, mergea la magazin sa-i cumpere ceva frumos, Intotdeauna la ora Inchiderii si , dadea din umeri apoi : ce pacat, Lenuto, s-a-nchis !
Interesul tau Nu este de a-L Descoperi pe Dumnezeu,ci a demonta ceea ce se spune, se scrie despre el ! eu ti-am mai spus si ma ierti ca ma repet : ai un orgoliu al logicii si -ti faci din asta un pct. de glorie ! sa fii sanatos ,nu ma pot lupta cu tine si, nici n-am de ce !

Ti-am mai atras atentia in alte ocazii sa folosesti analogiile cu grija, pentru a nu cadea in capcana lor.
Adica:
Daca vrei sa sugerezi ca eu as avea un comportament similar celui pe care il descrii la tatal tau, adica doar ma prefac ca sunt interesat de a face un gest catre .. divinitate (asa cum spui despre tatal tau ca mima gestul, dar se ducea in mod voit la magazin dupa ora inchiderii) ar trebui sa poti identifica aceleasi elemente ale exemplului si in cazul meu. Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii? Poti da un raspuns coerent? Pe de alta parte exista "ora inchiderii" la divinitate?
Sunt niste intrebari banale pe care ar trebui sa ti le pui si tu inainte de a formula o analogie absurda.
Dar nu! E mult mai simplu sa rostesti fraze la intamplare...

deci tu citesti si intelegi totul ad literam ? " Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii ? " e fraza perfecta ce-mi spune ca tu iei totul in cel mai concret mod ...probabil ca daca ti-as spune ca "mi-ai furat inima" , tu nu o vei intelege si-mi vei riposta ca inima e la locul ei si nu mi-ai furat-o si trebuie sa demonstrez LOGIC asta.....esti dragut !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 07:50

De la: 9am250228, la data 2012-02-28 20:35:54
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 16:55:11
De la: Yorick, la data 2012-02-28 16:35:52
De la: gabigabi2, la data 2012-02-28 08:05:58
o Caramida sau, o Revelatie !
te jelui, mai Yoricke ,ca tu n-ai parte de revelatie ,ca mine care ma pling ca n-am cistigat la 6 din 49....e drept, nu joc, da' de ce eu nu cistig ? ce-i partinirea asta ?

n-are nici un fel de sens raspunsul tau. E rupt de realitate.
Ce fel de joc iti imaginezi tu ca e ala pe care eu nu-l joc?
Si nu ma jelui in nici un fel. Pur si simplu atrag atentia asupra inconsistentei vizibile a credintei.
Sau ce-mi propui? Sa ma apuc sa ucid cu pietre niste crestini, iaca-asa numa-numa beneficiez de revelatia lu' Saul? Multumesc, dar zic pas.

chiar n-ai inteles raspunsul meu ? cum Dumnezeu sa ai vreo Revelatie cind pe tine Nu te intereseaza asta, asa cum pe mine nu ma intereseaza jocurile de noroc ?!

Saul din tars(mai tarziu Sf. Pavel) a fost un conducator al armatei romane cu misiunea de a inabusi orice rascoala in Ierusalim. A dat dovada de un exces de zel, prigonind si condamnand la moarte pe primii crestini. Se spune ca pe drumul Damascului ar fi avut o revelatie in care i s-a aratat Isus, rostindu-i celebra fraza: 'Saule, Saule, de ce ma prigonesti' Aceasta l-ar fi determinat sa urmeze calea discipolilor Lui Isus( cei 12 apostoli) Lucrarea sa misionara, mai mult povestita de el in -Faptele_ decat de catre istoricii vremii, conduce la o dilema:
A fost o revelatie sau nu? Urmarit de iudeii crestini, nu ar fi exclus sa fi incercat sa scape( nu de pacatele sale) ci de acuzele grave. Chiar daca oficialitatile nu-I atribuiau Lui Isus originea Divina,
condamnarea sa la moarte prin cele mai chuinuitoare suferinte si batjocorire, ar fi trebuit sa-i trezeasca compatimirea asa cum a trezit-o in mii de credinciosi si adepti ai invataturilor sale. Istoria,de secole, e plina de astfel de exemple, ca sa ne referim la cea contemporana: legionari convertiti la comunism, comunisti convertiti la neocapitalism. (capitalismul cu fata umana la care a aderat si 'SF'. Iliescu etc).
Recompensa Bisericii Catolice s-a soldat mai tarziu cu decorarea lui Saul( care si-a luat noul nume de Pavel pentru a-l pierde pe primul in anonimat) in mare grad de Sfant.
Asa ca, parcurgand doctrinele filozofice crestine, mai ca-ti vine sa scoti din ele doua entitati Divine: Dumnezeu si Isus, de care nu sunt raspunzatoare de gandirea, scrierea si mistificarea de catre om a adevarurilor. In rest poti sa dai cu caramida....

multumesc, Soimule....asa am zis si eu : ca nu conteaza ce scrie colo, colo ....important este ca suntem CROITI dupa un ARHETIP si el e acolo in fiinta noastra si pe acela il cautam ....restu-s vorbe !

Raporteaza abuz de limbaj
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 08:36

De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 07:47:28
deci tu citesti si intelegi totul ad literam ? " Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii ? " e fraza perfecta ce-mi spune ca tu iei totul in cel mai concret mod ...probabil ca daca ti-as spune ca "mi-ai furat inima" , tu nu o vei intelege si-mi vei riposta ca inima e la locul ei si nu mi-ai furat-o si trebuie sa demonstrez LOGIC asta.....esti dragut !

Serios? Ia gandeste-te oleac.
Cine dintre noi a folosit metaforic expresia si cine a luat-o ad literam?
Posibilitati:

1. tu ai povestit despre obiceiul tatalui tau de a merge la magazin intentionat dupa ora inchiderii. Este acest sens unul metaforic? Sau realmente ai vrut sa spui ca se ducea dupa ora 21 , in caz ca magazinul se inchidea la 21? Eu cred ca sensul folosit de tine este cel concret , adica ai vrut sa zici ca tatal tau se ducea realmente dupa ora la care se inchidea magazinul.

2. eu am zis "Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii?" - este sensul folosit de mine unul metaforic? Tu ce crezi? Eu iti spun ca da, iar acest lucru este subliniat in propozitia urmatoare de folosirea ghilimelelor , cand intreb : Pe de alta parte exista "ora inchiderii" la divinitate?
Daca as fi folosit sensul nemetaforic, ghilimelele nu ar fi fost necesare. In schimb tu esti cea care ai luat fraza mea si ai interpretat-o fara a intelege metafora. Era absolut evident ca nu ma asteptam la un raspuns concret de genul "ora inchiderii la divinitate e 18:45" . Dimpotriva ma asteptam sa lamuresti in ce fel este valabil exemplu pe care l-ai dat despre tatal tau , in cazul meu.

Ia zi acum, cine nu a inteles cand se foloseste metafora si a luat lucrurile ad literam?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 09:25

De la: Yorick, la data 2012-02-29 08:36:26
De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 07:47:28

Serios? Ia gandeste-te oleac.
Cine dintre noi a folosit metaforic expresia si cine a luat-o ad literam?
Posibilitati:

1. tu ai povestit despre obiceiul tatalui tau de a merge la magazin intentionat dupa ora inchiderii. Este acest sens unul metaforic? Sau realmente ai vrut sa spui ca se ducea dupa ora 21 , in caz ca magazinul se inchidea la 21? Eu cred ca sensul folosit de tine este cel concret , adica ai vrut sa zici ca tatal tau se ducea realmente dupa ora la care se inchidea magazinul.

2. eu am zis "Adica unde ma duc eu dupa ora inchiderii?" - este sensul folosit de mine unul metaforic? Tu ce crezi? Eu iti spun ca da, iar acest lucru este subliniat in propozitia urmatoare de folosirea ghilimelelor , cand intreb : Pe de alta parte exista "ora inchiderii" la divinitate?
Daca as fi folosit sensul nemetaforic, ghilimelele nu ar fi fost necesare. In schimb tu esti cea care ai luat fraza mea si ai interpretat-o fara a intelege metafora. Era absolut evident ca nu ma asteptam la un raspuns concret de genul "ora inchiderii la divinitate e 18:45" . Dimpotriva ma asteptam sa lamuresti in ce fel este valabil exemplu pe care l-ai dat despre tatal tau , in cazul meu.

Ia zi acum, cine nu a inteles cand se foloseste metafora si a luat lucrurile ad literam?

ideea este ca tatal meu voia sa para ceva si-si cauta o scuza : voia sa fie galant dar, vezi? asa s-a intimplat :e-nchis si nu putea sa fie ! si am adaugat ca tu NU il Cauti pe Dumnezeu atunci cind iti arati interesul ptr. discutiile astea ci, iti face Realmente placere , sa le DEMONTEZI Forma in care sunt exprimate ideile, scapindu-ti esenta lor ....Dumnezeu Nu ia pauza, evident si daca l-ai cauta pe el ,l-ai gasi ca nu-i prea departe : e doar in Tine, dar tu te agati de logica si cu ea nu-l vei gasi in prima instanta, ci cu Inima se cauta ! abia pe urma se-ncinta logica ta de LOGICA FIINTARII sale !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 22:09

De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 09:25:35
ideea este ca tatal meu voia sa para ceva si-si cauta o scuza : voia sa fie galant dar, vezi? asa s-a intimplat :e-nchis si nu putea sa fie ! si am adaugat ca tu NU il Cauti pe Dumnezeu atunci cind iti arati interesul ptr. discutiile astea ci, iti face Realmente placere , sa le DEMONTEZI Forma in care sunt exprimate ideile, scapindu-ti esenta lor ....Dumnezeu Nu ia pauza, evident si daca l-ai cauta pe el ,l-ai gasi ca nu-i prea departe : e doar in Tine, dar tu te agati de logica si cu ea nu-l vei gasi in prima instanta, ci cu Inima se cauta ! abia pe urma se-ncinta logica ta de LOGICA FIINTARII sale !

Oare e nevoie sa repeti acelasi mesaj despre tatal tau, cand eu ti-am aratat deja ca am inteles perfect ce vrei sa spui? Voia sa para galant prin gest, dar se ducea inadins la magazin dupa ora inchiderii. Perfect! Care-i misterul? Am aratat ca nu am priceput acest lucru?
Da' exista un cuvant in romaneste pentru asta. Se numeste fatarnicie.
Si acum, pentru ca tu esti cea care a facut analogia ti-am solicitat sa lamuresti in ce fel mi se aplica.
Iar tu nu esti capabila sa arati acest lucru, asa ca te rezumi la a rosti iarasi exemplul cu ce facea tatal tau.
Numai ca asta nu are nici un sens. Ti-am spus deja - daca analogia ar sta in picioare , ar trebui sa fii in stare sa identifici aceleasi elemente ale exemplului si in ceea ce ma priveste.
Stii cum determinam prefacatoria in cazul exemplului pe care il dai cu tatal tau? Prin RAPORTARE LA REALITATE! Adica prin faptul ca putem verifica daca magazinul se inchide la o anumita ora si prin faptul ca tatal tau cunoaste aceasta ora. ASTEA SUNT LUCRURI VERIFICABILE! Oamenii din jur au si ei acces la usa magazinului , pe care e afisat programul de lucru. Prin urmare exista un element independent de simpla parere a cuiva. Programul magazinului nu depinde de parerea mea despre el, sau a ta , sau a altcuiva. Da' POT SA-L VAD!
Numa' ca asta iti lipseste in ceea ce ma priveste, oricat te chinui sa lungesti analogia. Care e realitatea la care te raportezi in ceea ce ma priveste? Ti-am cerut sa clarifici acest lucru.
Unde e acel element obiectiv (precum programul magazinului) pe care eu il ignor? Si ca sa fie analogia completa, ar trebui sa poti verifica ca il ignor in mod VOIT. Dar sa nu complicam lucrurile, ca si asa te impotmolesti. Ar fi prea mult sa iti solicit sa mai faci dovezi si despre vointa mea, pe care nu ai cum sa o cunosti, desi te incumeti sa imi spui ce caut eu.
Asa ca sa lasam lucrurile simple. Iti solicit doar dovada minima a existentei elementului obiectiv din analogie.
Stiu ca nu vei putea nici macar atat, si de aceea analogia este nula.
Dar daca vrei , incearca. Sa vedem..

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2012, ora 08:44

@yorick, am recunoscut si mai recunosc o data, ca ma incurc in logica ta ! Nu pot sa-i fac fata ! exista o vorba insa :ma duc sa-l caut pe da Doamne sa nu-l gasesc ! cam asta am vrut sa spun cu analogia mea si mie MI SE PARE - deci este Impresia mea- ca tu nu esti atent la sensul argumentatiei celuilalt , nu incerci sa patrunzi in ceea ce vrea sa spuna el ci, mintea ta e atenta la derapajul logicii, asa cum o stii tu din carte ....dar in cestiunea asta, ea nu se prea aplica, e alt tip de logica .... ! adica, pe scurt : in timp ce celalalt "vorbeste" , tu-ti construiesti deja contra-argumentatia nu ptr. CE spune, ci Cum spune !
imi pare rau , mai mult de atit nu pot !

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2012, ora 19:17

Un topic care a murit tocmai prin bigotismul existent, necunoasterea deosebirii intre dogmele religiei si adevarata credinta. Faptul ca in urma cu 2000 de ani si ceva Isus rastignit a inviat, adevar contestat de evrei, dar ramas in unele scrieri din acea vreme, atesta inca odata ca exista - Viata dupa moarte-,
viata spiritului nemuritor. Scepticii si carcotasii vor contesta si ei, deja au aparut idei cum ca Isus a fost doar un om de rand, un muritor de rand, ca oricare din noi, deci n-a fost de origine Divina, Fiul Lui Dumnezeu, nascut om, care sa aduca Noua Lege. Multi contesta faptul ca si noi ca oameni nu suntem decat corpuri fizice, neavand si corpul subtil Spiritul(sufletul), care dupa moartea fizica a trupului el ramane vesnic nemuritor. Din pacate multi asa zisi crestini (dogmatici de altfel) respecta, serbeaza un ritual. si ingurgiteaza tot felul de precepte, canoane adaugate ca un balast evangheliei Lui Isus.E bine
ca doua evenimente majore din viata Lui Isus sunt anual aduse in mintea si in inima omenirii Crestine,
macar pentru sarbatorirea cu smerenie de catre adevaratii crestini ale acestora. Daca n-ar exista in ele un sambure de adevar ar fi o trista ipocrizie. Pe de alta parte, ele au avut darul sa imbogateasca traditiile frumoase ca: botezul dupa nastere, nunta la casatorie si legate de acestea alte frumoase obiceiuri.
Sa spunem din inima si din suflet cu credinta: Hristos a inviat!
Sa raspundem cu aceeasi credinta ; Adevarat ca a inviat!

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 10:39

Am stat, am citit, m-am crucit, dar este inca ... bine !
Spre deosebire de alte topicuri cu tenta similara ( despre Dumnezeu, Biblie...), aici se mai si argumenteaza ! Apreciez Yorick pentru cunostintele pe care le are in domeniu !
S-a insistat putin (eronat cred eu) pe dualitatea Dumnezeu - Isus !!
Este vorba de trinitate : Dumnezeu , Fiul si Sf. Duh ca si o singura, imateriala, existenta !
Aceasta trinitate reprezinta , cred eu, esenta Omului, format din spirit (Dumnezeu), materie (Fiul) si din puterea de " executie", de a face ceva ( Sf. Duh) !
Daca accept ca exista o "reincarnare", nu pot sa nu ma intreb, Gabi - Ce anume din ce ma defineste pe mine acuma, ca spirit, materie sau putere, se va pastra in viitoarea existenta pentru a se "identifica" cu mine ?
Daca accept ca exista o viata dupa moarte , in rai sau in iad, si o inviere (fizica), nu pot sa nu ma intreb pentru ce eu, cocosat, orb sau surdo-mut din nastere, nascut cu malformatii grave, va trebui sa suport o etrenitate aceasta forma de existenta materiala !
Mi se pare mai simplu sa cred ca Dumnezeu are grja de Univers si de evolutia sa, fara a ma bage in seama pe mine, o biata insecta cu existenta efemera !

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 15:40

De la: Maria_x, la data 2012-04-16 10:39:50Am stat, am citit, m-am crucit, dar este inca ... bine !
Spre deosebire de alte topicuri cu tenta similara ( despre Dumnezeu, Biblie...), aici se mai si argumenteaza ! Apreciez Yorick pentru cunostintele pe care le are in domeniu !
S-a insistat putin (eronat cred eu) pe dualitatea Dumnezeu - Isus !!
Este vorba de trinitate : Dumnezeu , Fiul si Sf. Duh ca si o singura, imateriala, existenta !
Aceasta trinitate reprezinta , cred eu, esenta Omului, format din spirit (Dumnezeu), materie (Fiul) si din puterea de " executie", de a face ceva ( Sf. Duh) !
Daca accept ca exista o "reincarnare", nu pot sa nu ma intreb, Gabi - Ce anume din ce ma defineste pe mine acuma, ca spirit, materie sau putere, se va pastra in viitoarea existenta pentru a se "identifica" cu mine ?
Daca accept ca exista o viata dupa moarte , in rai sau in iad, si o inviere (fizica), nu pot sa nu ma intreb pentru ce eu, cocosat, orb sau surdo-mut din nastere, nascut cu malformatii grave, va trebui sa suport o etrenitate aceasta forma de existenta materiala !
Mi se pare mai simplu sa cred ca Dumnezeu are grja de Univers si de evolutia sa, fara a ma bage in seama pe mine, o biata insecta cu existenta efemera !

S-a insistat mai mult pe Dumnezeu si Isus ca doua entitati Divine mai ales ca Isus a fost si este contestat. Sigur ca exista Trinitate. Sf. Duh este puterea de manifestare a Lui Dumnezeu,
Personal ma indoiesc de faptul ca Trinitatea este esenta omului. Esenta omului este alcatuirea celor doua corpuri: fizic si fluidic( ultimul compus din corpuri subtile cum ar fi; corpul astral, corpul eteric, corpul cauzal, formand Spiritul sau sufletul) Toate parasesc la moarte corpul fizic.
De fapt moartea nu e doamna cu coasa ci un fenomen de trecere de la viata pamanteana la o viata v esnica a spiritului, nemuritor. Reincarnarea este una din legitatile Divine, cauzata de cateva legi Universale(legea cauzei si efectului, destinul((Karma cum spun scrierile sacre orientale)), legea Liberului Arbitru) Legile au fost anterior postate in doua variante. Adevaratii initiati orientali si Occidentali, ne spun ca Raiul si Iadul sunt utopii, ele nu exista in realitate. Conform legilor amintite, Dumnezeu n-are treaba nici cu ateul nici cu crestinul bigot, ei isi creaza destinul intro experienta de viata si vor culege ce au semanat. Fiecare va trai zeci, sute, mii de experienta in aceasta scoala pe pamant, in scopul progresarii sale Spirituale pana a nu se mai reincarna decat la vointa asa cum a facut Isus. Toti acei cu dizabilitati traiesc intro viata ceea ce au gandit in alta anterioara cu semenii lor aceiasi in care au ajuns. Au avut posibilitati sa aiba mila si compasiune, sa-i ajute, n-au facut-o sau poate i-au luat in deridere. Asadar suntem ceea ce gandim. Isus a vindecat pe necredinciosi pe cei umiliti, cu dezabilitati, si nu pe cei bogati. Cerintele oamenilor in rugaciune trebuie sa fie rationale: de sanatate, de multumire cu smerenie pentru tot ce au dobandit, restul va avea daca are si meritele lui ca urmare a faptelor bune, credinta, mila, compasiune.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 16:20

Cristos a Inviat !
@Maria, citeste atent ce ti-a raspuns @228 si cauta-i topicul cu "Poate va intereseaza" !
nu stiu cit de atent ai citit tu ce-am scris eu si, cit de bine m-am exprimat eu, daca tu-ti pui problema a trai o eternitate cu dizabilitatile de care ai spus.inseamna ca nu am facut-o suficient de bine ?! n-am spus asa ceva niciodata, caci o asa situatie ar incalca/ anula toata legea karmica !
dizabilitatile dintr-o viata sunt ca urmere a unor greseli facute-n vietile anterioare si Sufletul isi alege inainte de a veni la Intrupare in noua viata , cum sa fie viata lui urmatoare si ce greseli trebuiesc indreptate in timpul ei ! va fi rind pe rind cind barbat- cind femeie ; cind bogat- cind sarac si fiecare viata traita va Insuma experientele vietilor traite , astfel ca fiecare viata viitoare creste in CALITATE si omul care va fi ,creste in spiritualitatea lui !
de ce nu tinem minte cind si ce am fost in alte vieti ? ptr. PROTEJAREA noastra , d'aia nu tinem minte ! ca sa ne putem trai viata aleasa si a invata ce avem de invatat de la ea , fara "paraziti" ; fara a fi bruiati de amintiri a unor relatii,fapte, intimplari din vieti trecute !
eu banuiesc , dar e doar o parere ca schizofrenia ar putea fi cauzata de o Ruptura in platosa Uitarii vietilor trecute si omul respectiv e innebunit de viziuni al caror inteles ii scapa total, cu atit mai mult cu cit cultura noastra neaga cu desavirsire reintruparea !
si-n plus de asta, chiar medicii cred ca sunt in eroare ignorind ei insisi posibilitatea unor vieti anterioare de unde ar putea aparea fulguratii de amintire....dar, dupa cum am spus : e o parere personala !

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 22:01

Aici, cred eu, toti ne exptimam NUMAI pareri personale !
( Daca nu intervine un dogmatic sa traga cu parul in noi ! )
Acesta nu este un subiect in care Maria sa se dea balerina ! Cauta pe net, sarmana :
ro.wikipedia.org/wiki/Trinitate
si vede ca multe religii au avut ca "baza" trinitatea !
Nu pricepe ( moldoveanca bleaga) ce anume leaga fosta existenta de cea actuala !
Ce incerc sa pricep : Acum 500 de ani o fost un catel englezesc, numit " Dogy " !
Acuma sunt eu, Maria ! Ce anume din viata catelului se leaga de viata mea , astfel incat eu sa o numesc "reintrupare "? Ce anume pune egal intre el si mine ?

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 23:30

De la: Maria_x, la data 2012-04-16 22:01:17Aici, cred eu, toti ne exptimam NUMAI pareri personale !
Acesta nu este un subiect in care Maria sa se dea balerina ! Cauta pe net, sarmana :
Nu pricepe ( moldoveanca bleaga) ce anume leaga fosta existenta de cea actuala !
Ce incerc sa pricep : Acum 500 de ani o fost un catel englezesc, numit " Dogy " !
Acuma sunt eu, Maria ! Ce anume din viata catelului se leaga de viata mea , astfel incat eu sa o numesc "reintrupare "? Ce anume pune egal intre el si mine ?

Asa e Maria, aici ne expriman parerile personale, fara pretentia de a le impune altora, eu daca postez anumite subiecte o fac din dorinta de a da si altora din cunostintele mele, uneori din experienta mea. Acelasi lucru inbucurator il face si Gabi, si alte persoane documentate. Dar ca sa ajungi sa emiti pareri intrun domeniu trebuie sa fi citit, daca nu foarte mult, macar atat cat esti siguri ca poti sa le emiti. Exista o vasta literatura Esoterica(in care informatiile sunt pastrate de catre marii initiati, si nu date profanilor( oamenilor de rand, aici intra toate scrierile sacre, as indrazni sa spun si invataturile lui Isus, dar explicate oamenilor in parabole) cat si o vasta literatura exoterica( in care informatiile sunt date oamenilor de rand pentru progresarea lor spirituala)
In alte ocazii am amintit de Osho, si alti adevarati Yoghini(nu Bivolaru), de Rudolf Steiner, Paul Brunton, si altii, dar si de romanii Scarlat Demetrescu,Mircea Eliade s.a. Cam toti au avut capacitati paranormale(decorporalizare(iesirea Spiritului din trup), unii levitatie. Am dat cateva exemple, in special dintre aceia pe care i-am citit in masura in care am gasit scrierile lor, dar sunt mult mai multi.
Dau aici si doua carti usor de procurat: India Secreta( Paul Brunton), Cartea Tibetana a mortilor(Bardo Thodol) care se pot cobori de pe SCRIBD, dar si altele. Daca mai adaugam si o vasta literatura a experientelor de hipnoza regresiva, am putea crede ca nu totul e o minciuna, asa cum nu toate scrierile biblice sunt minciuni. Cat priveste exemplul cu Dogy, marturisesc faptul ca nu prea l-am inteles, doar singura legatura ar fi ca orice fiinta se reincarneaza, progresiv sau regresiv( tot Karma bat-o vina)O intrebare: Cum iti explici oameni atat de evoluati, atat in inteligenta cat si spiritual, dar si animale? Se spune ca unele animale sunt atat de inteligente si sensibile doar ca le lipsesc graiul.

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2012, ora 23:51

In continuarea celor de mai sus, as adauga si eu,daca nu este cu suparare, inca doua carti :

1) "Cartea EGIPTEANA a mortii "

2) "De la Zalmoxis la Ginghishan" (Mircea ELIADE Editura Enciclopedica 1980 si reeditarile)

Iata un vechi descantec dacic:

"Si nu mai plange ma muiere,
ca el nu s-o dus fara de vrere
ci doar s-o-ntors la Casa lui,
Casa OM-ului, Casa cerului !"

Si unul din Orientul indepartat:

" Daca venim,
nu venim de tot...
si daca plecam,
nu plecam
pentru totdeauna"

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 00:05

Sper ca n-am deranjat...

Fosta membra 9am.ro

96 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 01:14

Este un subiect care cere toleranta in gandirea noastra.
Si rabdare in abordarea ideilor altora. Nimeni nu da sentinte ci, isi da doar cu parerea.
As vrea sa intreb si eu ceva: din care cauza Yoga lui Bivolaru n-ar fi recomandata?
Poate imi raspunde cineva (ma refeream la scoala de Yoga a lui, nu la personajul in cauza)

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 07:08

De la: Maria_x, la data 2012-04-16 22:01:17
Nu pricepe ce anume leaga fosta existenta de cea actuala !

..In viata Dogy, ai putut invata iubirea neconditionata si umilinta, sentimentul ca nu poti influenta viata oamenilor . ..presupun si eu

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 08:34

De la: _Ingrid, la data 2012-04-17 07:08:20

..In viata Dogy, ai putut invata iubirea neconditionata si umilinta, sentimentul ca nu poti influenta viata oamenilor . ..presupun si eu

corect , caci fiecare intrupare este o lectie in urma careia mai punem ceva la temelia devenirii noastre ca OM !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 08:35

De la: Maria_x, la data 2012-04-16 22:01:17Aici, cred eu, toti ne exptimam NUMAI pareri personale !

SUFLETUL ,asta pune acel egal !
dar, hai sa fac o analogie : un ACTOR joaca-n viata lui nenumarate roluri ,de tot felul....fiecare rol jucat ii mareste experienta si face ca urmatorul rol interpretat sa fie si mai bine nuantat si pus in valoare ....dar, in oricare rol jucat , omul....persoana x ramine aceeasi , el e firul conducator al tuturor rolurilor jucate ....fie ca a fost catelul dogy sau motanul Danila sau un hotoman din BD in actiune, de ex. !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 08:59

De la: W0LF, la data 2012-04-17 01:14:20Este un subiect care cere toleranta in gandirea noastra.
Si rabdare in abordarea ideilor altora. Nimeni nu da sentinte ci, isi da doar cu parerea.
As vrea sa intreb si eu ceva: din care cauza Yoga lui Bivolaru n-ar fi recomandata?
Poate imi raspunde cineva (ma refeream la scoala de Yoga a lui, nu la personajul in cauza)

bine ai venit printre noi si te asteptam cu ginduri personale !
si, apropo de intrebarea ta, m-am "intilnit" cu yoghinii lui Bivolaru la Schitu si impresia despre ei a fost extraordinara ....ba, chiar m-am imprietenit cu vecinii mei din curtea unde stateam cu toti si am fost invitata la o Mare Spirala , pe cind se facea in golful francez..... a fost uluitor ptr. mine ! "capacul " a sarit si am auzit tobele lui Shiva !

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:04

De la: _Ingrid, la data 2012-04-17 07:08:20

Nuuuu,nu se poate influienta viata oamenilor...................................... cine a inventat stomacul,stia ca o sa se inventeze si BANUL cu doua fete!..............dar mai usoare sunt cardurile!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:06

Toate se leaga............si...............toate trec prin stomac!.....................

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:06

De la: 9am250228, la data 2012-04-16 23:30:09

Asa e Maria, aici ne expriman parerile personale, fara pretentia de a le impune altora, eu daca postez anumite subiecte o fac din dorinta de a da si altora din cunostintele mele, uneori din experienta mea. Acelasi lucru inbucurator il face si Gabi, si alte persoane documentate. Dar ca sa ajungi sa emiti pareri intrun domeniu trebuie sa fi citit, daca nu foarte mult, macar atat cat esti siguri ca poti sa le emiti. Exista o vasta literatura Esoterica(in care informatiile sunt pastrate de catre marii initiati, si nu date profanilor( oamenilor de rand, aici intra toate scrierile sacre, as indrazni sa spun si invataturile lui Isus, dar explicate oamenilor in parabole) cat si o vasta literatura exoterica( in care informatiile sunt date oamenilor de rand pentru progresarea lor spirituala)
In alte ocazii am amintit de Osho, si alti adevarati Yoghini(nu Bivolaru), de Rudolf Steiner, Paul Brunton, si altii, dar si de romanii Scarlat Demetrescu,Mircea Eliade s.a. Cam toti au avut capacitati paranormale(decorporalizare(iesirea Spiritului din trup), unii levitatie. Am dat cateva exemple, in special dintre aceia pe care i-am citit in masura in care am gasit scrierile lor, dar sunt mult mai multi.
Dau aici si doua carti usor de procurat: India Secreta( Paul Brunton), Cartea Tibetana a mortilor(Bardo Thodol) care se pot cobori de pe SCRIBD, dar si altele. Daca mai adaugam si o vasta literatura a experientelor de hipnoza regresiva, am putea crede ca nu totul e o minciuna, asa cum nu toate scrierile biblice sunt minciuni. Cat priveste exemplul cu Dogy, marturisesc faptul ca nu prea l-am inteles, doar singura legatura ar fi ca orice fiinta se reincarneaza, progresiv sau regresiv( tot Karma bat-o vina)O intrebare: Cum iti explici oameni atat de evoluati, atat in inteligenta cat si spiritual, dar si animale? Se spune ca unele animale sunt atat de inteligente si sensibile doar ca le lipsesc graiul.

multumesc @ 228 ptr. ca nu abandonezi subiectul si vii intotdeauna si punctezi atit de bine !
ehhh, cind vietile traite in diverse ipostaze se aduna si experienta sufletului creste , o carte ca una din cele enumerate de tine , vine sa completeze , sa lumineze si sa expliciteze ceea ce simteai ....Sinele iti trimitea mesaje ,dar nu stiai sa le decodifici si , ca de obicei , cartea necesara " vine " la intilnirea cu tine, cel care aveai nevoie de ea !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:08

De la: Tramp, la data 2012-04-17 09:06:06

Toate se leaga............si...............toate trec prin stomac!.....................

si de ce n-ar trece, devreme ce tu , piratule, esti barbat, deci yang si mincarea este yin ?!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:11

De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 09:08:03
De la: Tramp, la data 2012-04-17 09:06:06

si de ce n-ar trece, devreme ce tu , piratule, esti barbat, deci yang si mincarea este yin ?!

Da,da,macare si vin.......................

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:30

E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat!

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 09:48

De la: 9am249375, la data 2012-04-17 09:30:57E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat!

Adevarat a Inviat !
nu mai cauta amintiri din trecutele vieti , ca nu asta-i important si chiar te pot tulbura , ci mai curind conteaza cu ce ne-am Imbunatatit in urma lor !

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 10:20

De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 09:48:48
De la: 9am249375, la data 2012-04-17 09:30:57E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat!

Adevarat a Inviat !
nu mai cauta amintiri din trecutele vieti , ca nu asta-i important si chiar te pot tulbura , ci mai curind conteaza cu ce ne-am Imbunatatit in urma lor !

Foarte bine spus. Unii intelepti afirma ca ar fi minunat daca intro existenta am putea arde Karma, dobandind ILUMINAREA. Adica pe baza experientelor incercate in existenta, sa gndim numai pozitiv, sa ne dorim ca tot ce ni s-a intamplat sa nu ni se mai intample, fapt ce s-ar dobandi cu multa iubire de sine si fata de semeni, credinta profunda, mila, compasiune si ruperea de tentatiile in mod exagerat, materiale, Adica o viata cumpatata in lumina sufleteasca, iubire si daruire.

In postarile anterioare am amintit de structura omului; fizica si fluidica. Personal nu as fi crezut nici eu,
daca anumite experiente din viata nu ar fi facut sa aflu despre AURA si energiile ei. Dar cred ca despre asta ar fi mai adecvat sa scriu pe topicul _ Daca va intereseaza_

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 12:59

Pentru ca am intrat pe teren necunoscut ( da-mi place!) incerc sa aflu cat mai mult !
Citesc ce ati scris voi dar.... caut si alte surse ! Am gasit pe Wikipedia :
ro.wikipedia.org/wiki/Karma
Exceptand cateva "mici" erori de fizica ( produsul masa X viteza este definit ca impuls nu ca si moment, iar vidul nu implica lipsa atractiei gravitationale) , credeti ca este corect, din punctul vostru de vedere, ce scrie acolo ?
Daca ma opresc asupra definitiei ""Karma" înseamnã acțiune" , pot "identifica" Karma cu Sf. Duh din trinitatea crestina ? Unde se rgasesc, la reincarnare spiritul (Dumnezeu) si materia ( Fiul ) ?
- In mod cert numarul fiintelor ( oameni si animale) de pe planeta este intr-o continua crestere !
De unde apar aceste "suflete" noi ? Cine / ce anume le genereaza !
- Daca renasc ca si .. gaina intr-un abator de pasari , ce sansa am ca sa-mi indrept erorile din viata anterioara in cateva luni de viata ?
- Ideia de evolutie de la material catre spiritual imi place si corespunde oarecum cu "filosofia" mea de viata ! Dar Maria, prin natura ei, este mereu in opozitie !
Am sa incerc sa va aduc la mine "acasa" :
Conform legii conservarii energiei totul se poate transforma in diverse forme energetice ( potentiala, cinetica, termica , et.c. ) ! Dar conform teoriei relativitatii a lui Einstein, ( celebrul E = m X c patrat), masa (existenta fizica) are un echivalent energetic !
Deci putem vorbi si despre conservarea masei !
Ce nu am invatat eu la fizica este .... conservarea spiritului !!!
Despre asta vorbim ????

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 13:44

De la: Maria_x, la data 2012-04-17 12:59:19Pentru ca am intrat pe teren necunoscut ( da-mi place!) incerc sa aflu cat mai mult !
Citesc ce ati scris voi dar.... caut si alte surse ! Am gasit pe Wikipedia :
ro.wikipedia.org/wiki/Karma
Exceptand cateva "mici" erori de fizica ( produsul masa X viteza este definit ca impuls nu ca si moment, iar vidul nu implica lipsa atractiei gravitationale) , credeti ca este corect, din punctul vostru de vedere, ce scrie acolo ?
Daca ma opresc asupra definitiei ""Karma" înseamnã acțiune" , pot "identifica" Karma cu Sf. Duh din trinitatea crestina ? Unde se rgasesc, la reincarnare spiritul (Dumnezeu) si materia ( Fiul ) ?
- In mod cert numarul fiintelor ( oameni si animale) de pe planeta este intr-o continua crestere !
De unde apar aceste "suflete" noi ? Cine / ce anume le genereaza !
- Daca renasc ca si .. gaina intr-un abator de pasari , ce sansa am ca sa-mi indrept erorile din viata anterioara in cateva luni de viata ?
- Ideia de evolutie de la material catre spiritual imi place si corespunde oarecum cu "filosofia" mea de viata ! Dar Maria, prin natura ei, este mereu in opozitie !
Am sa incerc sa va aduc la mine "acasa" :
Conform legii conservarii energiei totul se poate transforma in diverse forme energetice ( potentiala, cinetica, termica , et.c. ) ! Dar conform teoriei relativitatii a lui Einstein, ( celebrul E = m X c patrat), masa (existenta fizica) are un echivalent energetic !
Deci putem vorbi si despre conservarea masei !
Ce nu am invatat eu la fizica este .... conservarea spiritului !!!
Despre asta vorbim ????

Si eu m-am intrebat ce au facut cei care se reintrupeaza in porc sau cum spui tu, gaina in abator..ma gandesc daca nu ar fi lectia pe care sa si-o ia cineva care si-a folosit mintea si spiritul numai ca sa isi puna in valoare trupul...in cazul acesta nu o vad bine pe Bianca lui Bote...si parca-mi vine sa ma fac vegetariana.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Pagini: << 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: