back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

ExistĂŁ viaĂŸĂŁ dupĂŁ moarte?

Pagini: << 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 August 2010, ora 18:11

Raspunde la Există viață după moarte?

Dar moarte dupa viata ?? au acelasi raspuns ? sau nu...

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 August 2010, ora 18:12

De la: vasix, la data 2008-09-30 18:11:02Eu vreu sa cred ca exista ceva,ne asteapta altceva dupa ce murim.Nu pot sa cred ca pur si simplu incetam sa mai existam.Gata.Ne ingroapa trupurile si in citiva ani viermii ne maninca pina nu mai ramine din noi decit o mina de oase.Eu nu cred asta.Nu cred ca atunci cind visam ca vorbim cu cineva care a murit e doar vis eu cred ca noi chiar comunicam cu cei dragi,cu spiritele lor.Cred ca e bine sa credem in rai si iad pentru ca asta ne poate ajuta sa devenim persoane mai bune.Sint atitea semne,atitea fapte si indicii care ne indeamna sa credem la existenta de dupa moarte,incit ar trebui sa ne gindim foarte bine la ceea ce facem in aceasta viata

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 05:28

De la: ionut_mitnick, la data 2008-09-30 09:57:50 Parerea mea este ca nu exista nimik dincolo. Tot ceea ce numim spirit, suflet, sau ce denumiri o mai avea salasluieste in creierul nostru. Fara el nu existam, iar odata morti creierul isi inceteaza activitatea.
Ca si argument in aceasta directie pun o intrebare: de ce persoanele care au avut diverse accidente sau boli la creier si-au schimbat personalitatea partial/complet? Ca doar sufletul lui a ramas acelasi nu? doar nu o fi plecat o parte din el in alta parte...
Cu toate acestea viata vesnica se va putea obtine la un moment dat, doar ca nu sub forma pe care si-o inchipuie omul de rand. Exista o echipa de cercetatori de la MIT care studiaza nanorobotica si care fac deocamdata studii pe animale dupa cum urmeaza: de fiecare neuron se ataseaza un nanit care nu face altceva decat sa ii invete comportamentul in diverse situatii. In acest fel se invata comportamentul si modul de functionare al intregului sistem (la nivel functional, de interactiune) si poate fi copiata imaginea intr-un sistem virtual (poate fi un mediu virtual, in calculator, sau poate fi un mediu virtualo/realistic ca sa spun asa, intr-un robot). Cu alte cuvinte creeaza o copie identica a constiintei tale, a ceea ce te defineste la om, dupa care iti da posibilitatea sa traiesti atata timp cat ai un HDD unde sa te stochezi, curent, un procesor functional si memorie RAM

De ce nu admitem ipoteza conform careia exista acea energie vie care se desprinde de trup in momentul mortii?
Cum explicati faptul ca mama l-a vazut pe tatal ei decedat intr-o noapte, a luat forma lui fizica dar cu barba alba si la un moment dat s-a transformat intr-o energie luminoasa de culoare galbuie dupa care a intrat in biblioteca producand un zgomot si a disparut.In incapere se aflau 3 persoane si este imposibil sa fi avut toti 3 halucinatii.
Cum explicati experientele celor care sunt readusi la viata din moarte clinica:unii povestesc ca s-au desprins de trup, altii au calatorit printr-un tunel.
IMPORTANT ESTE SA FIM 100% BUNI(ENERGIE POZITIVA), SA FIM CA FRATII SI SA DUCEM O VIATA PERFECTA, RESTUL VA VENI DE LA SINE.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 00:47

Eu nu am existat deci eram...poate mort....Acum sunt viu....deci urmeaza sa mor....Acea clipa va veni ....chiar daca eu nu vreau....cineva vrea ...insa acel cineva....sau ceva ....nu este dumnezeu. Eu sunt aici deoarece a fost necesar ....nu voi mai fi ....din acelasi motiv...Este singurul mod de a exista....a fost un hazard...o insiruire de intamplari ....A fost nevoie de un razboi mondial....a fost nevoie de stalin si de dej......de o revolutie prin 89.....fara ele eu nu existam...Deci totul e un hazard....pus la cale de cineva care nu exista ca entitate....e un joc in care aparem si dupa aceea plecam ,lasand in urma regrete....Nu suntem facuti pentru eternitate , suntem doar niste efemeride...mai mult sau mai putin....traim cu gandul ca nu vom mai fi ....speram ...insa speranta este in van....Nu exista decat prezentul "etern" ...iar noi traim o farama din el......

9am250294

4 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 02:54

9am250294

4 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 02:56

www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doa...
Frumos ar fi ca oamenii sa fie mai buni avnd in vedere faptul ca pentru cei batjocoriti si nedreptatiti nu exista alta viata.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 17:59

De la: 9am250294, la data 2011-12-23 02:56:56www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doa...
Frumos ar fi ca oamenii sa fie mai buni avnd in vedere faptul ca pentru cei batjocoriti si nedreptatiti nu exista alta viata.

atita timp cit nici ei nu pot explica, decit vag, motivul ptr .care creste atit de mult activitatea creierului in acele momente, da-mi voie sa spun ca discutia ramine deschisa !
ca s-ar putea ca yoghinii sa aibe dreptate cind spun ca fiinta umana este racordata, chiar fara s-o stie, la Univers ....Divin, sau cum vrei sa-i spui si ca-n momentul premergator mortii se Deschide racordul si "aparatul " uman primeste energie, vad ca nici nu vor sa ia in calcul....ok ! vom ajunge fiecare-n acel moment si vom afla.....pina atunci, rabdare si tutun!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 18:45

De la: _KARPOV, la data 2011-06-16 00:47:03

Eu nu am existat deci eram...poate mort....Acum sunt viu....deci urmeaza sa mor....Acea clipa va veni ....chiar daca eu nu vreau....cineva vrea ...insa acel cineva....sau ceva ....nu este dumnezeu. Eu sunt aici deoarece a fost necesar ....nu voi mai fi ....din acelasi motiv...Este singurul mod de a exista....a fost un hazard...o insiruire de intamplari ....A fost nevoie de un razboi mondial....a fost nevoie de stalin si de dej......de o revolutie prin 89.....fara ele eu nu existam...Deci totul e un hazard....pus la cale de cineva care nu exista ca entitate....e un joc in care aparem si dupa aceea plecam ,lasand in urma regrete....Nu suntem facuti pentru eternitate , suntem doar niste efemeride...mai mult sau mai putin....traim cu gandul ca nu vom mai fi ....speram ...insa speranta este in van....Nu exista decat prezentul "etern" ...iar noi traim o farama din el......

Daca ar fi sa gandim logic, ti-ai da seama ca esti foarte confuz:
1 Cine a determinat necesitatea de a fi aici?
2 Hazardul nu este o intamplare, intamplarea este aceea ca se uneste un ovul cu un spermatozoid,
intampare, din fericire, din care ai aparut in viata, aici pe lumea asta.
3 Ca cineva sa gandeasca, sa puna ceva la cale, sa creeze, trebuie sa existe ca entitate, din nimic nu se poate crea nimic.
4 Singurul adevar pe care-l evoci este faptul ca esti efemer, da, in aceasta viata, pe aceasta planeta,
dar daca prezentul ar fi aici etern, ai fi nemuritor si nu ai mai avea a te teme de moarte.
Daca ai separa corpul fizic de cel Spiritual(sufletul) ai gandi ca Spiritul este etern, corpul fizic efemer.
Asadar, exista viata dincolo de moarte pentru Spirit(suflet)(aici ar fi multe de spus), spirit, care dupa moarte nu va prelua trairile, placerile si toate nazbatiile omului in aceasta viata, ci va avea cu totul alte trairi, scopuri, preocupari.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Decembrie 2011, ora 10:11

De la: 9am250228, la data 2011-12-23 18:45:00
De la: _KARPOV, la data 2011-06-16 00:47:03

Daca ar fi sa gandim logic, ti-ai da seama ca esti foarte confuz:
1 Cine a determinat necesitatea de a fi aici?
2 Hazardul nu este o intamplare, intamplarea este aceea ca se uneste un ovul cu un spermatozoid,
intampare, din fericire, din care ai aparut in viata, aici pe lumea asta.
3 Ca cineva sa gandeasca, sa puna ceva la cale, sa creeze, trebuie sa existe ca entitate, din nimic nu se poate crea nimic.
4 Singurul adevar pe care-l evoci este faptul ca esti efemer, da, in aceasta viata, pe aceasta planeta,
dar daca prezentul ar fi aici etern, ai fi nemuritor si nu ai mai avea a te teme de moarte.
Daca ai separa corpul fizic de cel Spiritual(sufletul) ai gandi ca Spiritul este etern, corpul fizic efemer.
Asadar, exista viata dincolo de moarte pentru Spirit(suflet)(aici ar fi multe de spus), spirit, care dupa moarte nu va prelua trairile, placerile si toate nazbatiile omului in aceasta viata, ci va avea cu totul alte trairi, scopuri, preocupari.

si ce crezi, totusi : va reveni Spiritul pe Terra, ptr. o noua viata, in ideea ca aceasta planeta e o scoala in care e invatat abc.ul Devenirii sale ?
se pierde amintirea experientelor trecute sau se insumeaza si asa se face ca unii traitori aici si acum sunt mai evoluati spiritual ,decit cei ce abia au venit la scoala ?

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 24 Decembrie 2011, ora 23:09

si ce crezi, totusi : va reveni Spiritul pe Terra, ptr. o noua viata, in ideea ca aceasta planeta e o scoala in care e invatat abc.ul Devenirii sale ?

se pierde amintirea experientelor trecute sau se insumeaza si asa se face ca unii traitori aici si acum sunt mai evoluati spiritual ,decit cei ce abia au venit la scoala ?

Am separat cele dou intrebari pentru a da si doua raspunsuri:

Tema topicului s-a mai discutat si acum doi ani, parerile au fost impartite intre atei, credinciosii habotnici afiliati unei secte religioase si o mica parte a celor care au fost interesati sa se documenteze din surse diferite cum ar fi: Bibliile, scrierile filozofice si scrierile esoterice date de vechi civilizatii, mari maestri Spirituali, si in timpul nostru , de catre invatati, initiati, savanti, medici, Psihologi si altii.
Ateii nu cred in Creatia Divina, excluzand faptul ca este un Creator pe care noi Ortodocsii il numim Dumnezeu. S-ar putea ca atunci cand vor avea nevoie de El sa fie prea tarziu.

Cei de diferite secte,sunt limitati la preceptele credintei lor, ades ascultate, fiind niste creduli, usor de manipulat. Aproape la fel sta si Ortodoxia noastra. Face un amalgam din invataturile Lui Isus(de fapt Evanghelia Sa) si sutele de canoane, reguli, restrictii, care nu prea sunt in concordanta cu ce a spus Isus si de fapt ce a dorit sa inteleaga lumea. Dar asta e un subiect foarte vast. Oricum cine are credinta ca pupand poala popii si niste moaste va ajunge in Rai fara sa fi facut in existenta sa sacrificiile cerute de Isus, fara fapte de compasiune, iubire si mila pentru semenii sai, renuntand la placerile materiale, e liber sa creada.

In sfarsit ultoma categorie care a inteles ca nu numai Biblia este izvorul cunoasterii si a adevarului,
faptul ca cu mii de ani in urma, civilizatii avnsate studiau Astrologia si o cunosteau ca si azi,
au recurs din sursa in sursa sa studieze scrierile antice, acele scrieri care au fost date de mari Initiati spre a fi cunoscute, numite si ezoterice.
Ce presupun ele:
- Omul este creatia Divina, corp fizic si corp Spiritual(suflet) Sufletul are mai multe corpuri subtile si acestea parasesc corpul fizic la moarte, sufletul fiind nemuritor.
_ Pentru a se asemana omul cu Creatorul, fiind Spirit din Spiritul Sau, trebuie sa se manifeste in aceleasi legi ale Creatiei, cea mai importanta fiind Iubirea neconditionata, nedeterminata, lege pe care a incercat Isus sa o arate oamenilor, aici Bibliile respecte spusele sale.
Deci omul, prin gandurile sale pozitive atrage energii pozitive din cosmos, vibratii inalte, fapt ce face ca spiritul sau sa se deschida la aceste vibratii, nefiind capabil sa faca un rau, fiind capabil numai de bunatate, compasiune, iubire si chiar sacrificiu.

Dar cati sunt capabili de asa ceva? Cati din capii Bisericilor si propavaduitorii lor fac asta si nu sunt ispititi de avantaje materiale, lasand invatatura lui Isus pe seama naivilor, ei luand profiturile din buzunarele lor.
Poate ca Dumnezeu ar fi putut sa distruga a nustiu cata oara aceasta lume, dar care parinte iubitor isi distruge fiii, fiicele sale, doar pentru faptul ca nu l-au ascultat? Se va stradui sa-i invete cu rabdare, clipa de clipa, zi de zi, an de an. Tocmai acest fapt spun si scrierile sacre ca Dumnezeu a creat legile Divine iubindu-si Creatia Sa, mentinand-o permanent in miscare si dezvoltare, In ce priveste Omul,
el va veni din spiritul care a parasit un corp de n ori, in materie(carne) pe pamant pentru o alta si o alta experienta, in scopul progresarii Spirituale pana va ajunge ACASA la Creator, eliberat definitiv de tot ce-l lega pe pamant.
Iata primul raspuns-

Da. Se pierde amintirea vietilor anterioare cu foarte, foarte rari exceptii, si acestea trunchiate,
in momentul cand noul suflet, incarnat in materie, vine la nastere pe pamant.

Ele au fost in schimb dovedite prin regresii hipnotice si concluziile au fost uimitoare.
Toate experintele se insumeaza in asa cunoscuta, si in religii, - Cartea Vietii-
dar inteleptii Sprituali au definit asta ca fiind legea Karmei, a destinului sau soarta cum o mai numin noi.
Cercetarile au aratat, cat si milioanele de cazuri traite, faptul ca fiecare moare conform Karmei sale, ii este dat, cand, unde si de ce mijloc sa moara, boala, accident etc. de aici si zicala: ce ti-e scris in frunte-i pus. As da doar doua exemle:
Intrun accident de prabusire a unui avion unii scapa cu viata. pentru ei a fost un avertisment, o lectie
pentru a se schimba, nu erau destinati sa moara.
- Altii printr-o imprejurare fericita scapa avionul, vaporul, trenul, masina si sunt cei care au scapat de moarte, nici lor nu le venise ceasul.
Legat tot de a doua intrebare, se spune ca un spirit poate evolua sau involua, depinde de experienta pe care a ales sa o traiasca, sau sa plateasca fapte anterioare care-l duc la involutie.

Cu siguranta sceptici nu cred pana nu vad( ca si apostolul TOMA)
dar si in evul mediu, cand omenirea si-a pierdut memoria, se credea ca pamantul este plat, poate un astfel de muritor de atunci, nascut in zilele noastre, ar crede la fel, n-ar fi de mirare.
Una peste alta, nu numai moralitatea impusa prin legile autoritatilor si a celor civice trebuie sa ne formeze ca oameni adevarati ci in primul rand faptul ca am fost creati cu o constiinta si ca viata ne-a fost data, si avem datoria sa iubim aceasta natura, semenii nostrii si sa fimi umani, deci buni.
Dar daca totusi nu avem numai aceasta viata? Daca suntem supusi unor legi cosmice, Divine? N-ar fi bine sa ne intrebam asa cum pentru fiecare fapta buna sau rea ne intrebam: Ce consecinte voi avea?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 07:50

multumesc !

P.S.
cine esti ?

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 13:41

De la: gabigabi2, la data 2011-12-25 07:50:29multumesc !

P.S.
cine esti ?

In nici un caz un extraterestru, ci un om normal, cu o curiozitate inascuta de a cauta raspunsuri la problemele vietii. Imi dau umila mea parere fara a avea pretentia de a impune si altora ceea ce gandesc.
Are mai putina importanta identitatea reala, exist si atat. Oricine doreste sincer o comunicare o accept si in ideea ca pot invata la randul meu.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 13:41

De la: gabigabi2, la data 2011-12-25 07:50:29multumesc !

P.S.
cine esti ?

In nici un caz un extraterestru, ci un om normal, cu o curiozitate inascuta de a cauta raspunsuri la problemele vietii. Imi dau umila mea parere fara a avea pretentia de a impune si altora ceea ce gandesc.
Are mai putina importanta identitatea reala, exist si atat. Oricine doreste sincer o comunicare o accept si in ideea ca pot invata la randul meu.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:44

pentru cine are curiozitate sa afle ceva mai mult despre adest topic, exista o vasta literatura.
Ma voi limita saa dau cateva fragmente din cartea ; Viata dincolo de moarte ; Scarlat Demetrescu,
pentru sceptici, fie si ca o literatura stiintifico-fantastica.
Voi incepe cu un fenomen despre care multi se tem cu atat mai mult cu cat sunt legati de valorile materiale -MOARTEA.

Moartea
Actul cel mai enigmatic din existența noastră, care l-a preocupat pe om veacuri
nesfarșite, este moartea. Este unul din marile mistere pe care noi nu l-am cunoscut, dar pe care acum inalta și nesfarșita ințelepciune care a creat totul și conduce totul, găsind că omul a ajuns la evoluția suficientă de a ințelege acest mister, ni l-arevelat. Nici știința, nici religia nu ne-au spus nimic in această privință. Știința merge pană unde se termină materia tangibilă. Religia merge pană in pragul spiritualității, dar mai departe nu ne spune nici ea nimic.
Numai spiritele inalte, misionarii Celui Atotputernic, ne-au luminat asupra
constituției noastre, asupra modului cum se face această trecere de la viața
pămantească la cea astrală, a spațiilor cerești. Ele ne spun că senzațiile care preced și urmează morții sunt infinit de variate de la om la ora și ele depind mai ales de meritul, de inălțimea morală a spiritului care părăsește pămantul. In general separarea sufletului de corp se face gradat, incetul cu incetul. Uneori această separare se face cu mult timp inainte de incetarea funcțiilor organismului nostru. Cu cat legătura fluidică dinte corp și suflet este mai stransă, mai puternică, cu atat celce moare simte o mai mare durere și agonia este mai lungă. Momentul dezincarnării spiritului este plin de frică pentru cei ce au greșit in viața terestră - ce va fi? unde va merge? Are impresia că un abis se va deschide in curand langă el, in care va pieri pentru totdeauna. Celor ce au fost blanzi, miloși, morali in viața lor terestră, moartea le face impresia unei slăbiciuni, ii cuprinde o piroteală care ii trage pe nesimțite intr-un somn dulce, plăcut, care va avea o deșteptare fericită. Degajarea spiritului la aceștia se face pe nesimțite, pentru că, indeplinindu-și datoriile morale pe pămant, prin aceasta ei au fost slab uniți de partea materială a acestei lumi și de corpul lor fizic, gandurile lor ridicandu-se din cand in cand la lumea spirituală, la bunurile spirituale.
Cată luptă, cată agonie la cel ce a fost lipit de bunurile pămantului, la cel ce n-a cunoscut decat plăcerile materiale și a uitat că e vremelnic pe acest pămant!
*

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:46

continuare:

Cand omul e gata să treacă din planul fizic in cel astral, adică din viața terestră in cea spirituală, se observă că funcțiile se sting din ce in ce mai mult, deși se constată că organele fac mari eforturi pentru a-și indeplini și mai departe rolul lor, pentru că vitalitatea, forța universală care circulă in corpul omului se reduce, se stinge ca și lumina candelei in care s-a isprăvit uleiul. In cazuri de accidente, procesul acesta fiziologic este scurt, de numai cateva minute, iar in caz de boală, slăbiciune fiziologică, il cuprinde pe om incetul cu incetul. Cand ora morții a sunat, nici o putere din lume, nici o știință omenească nu poate impiedica plecarea spiritului din lumea fizică și trecerea lui in lumea spațiului. In momentul in care perispiritul incepe să se desfacă de adeziunile atomilor, moleculelor, celulelor, organelor, de intregulcorp fizic al omului, acesta simte furnicături in tălpile picioarelor. Treptat, de-a lungul extremităților corpului, din maini și din picioare, perispiritul incepe să se retragă.
Vitalitatea nemaicirculand in aceste extremități, ele incep să se răcească și devin
insensibile. Perispiritul se retrage apoi din picioare in lungul abdomenului și se
intalnește cu cel din maini in regiunea toracelui. Aici se face un mic popas, după
care retragerea se urmează in lungul gatului, ajungand in cap, unde inconjoară creierul. Din cauza ingrămădirii perispiritului in craniu, creierul, dobandește o puternică luminozitate, care radiază prin oasele craniului in afară, luminozitate care poate fi văzută cand camera este ceva mai intunecoasă sau in timpul nopții de către cei ce veghează pe langă cel in agonie. In aceste momente omul e dus, pierdut ca intrun vis, și vede defilandu-i pe dinaintea minții toate actele vieții sale, toate intamplările prin care a trecut, toate nedreptățile și mahnirile ce le-a săvarșit, toate actele de cruzime sau de iubire ce le-a arătat. Nimic nu se uită.
*

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:49

continuare:

Toate trec ca un film de cinematograf pe dinaintea spiritului său. Iși vede ambițiile neimplinite sau triumful acțiunilor lui in alte direcții, vede recunoștința celor pe care i-a mangaiat sau ura celor pe care i-a făcut să sufere pe nedrept. Te vezi așa cum ești spiritualicește, nu mai ești nici bogatul, nici impăratul, nici savantul, ci omul cu merite sau cu greșeli contra omenirii, contra iubirii pentru aproapele tău. Această revedere a tot ce a intampinat și făcut in viața terestră se face fulgerător și imediat spiritul este cuprins de o uitare completă, de o intunecime, de o pierdere desăvarșită a conștiinței de sine. De acum spiritul invelit de perispirit se strecoarăafară prin creștetul capului, ieșind sub forma unei cețe alburii ce se inălță spre tavanul camerei. Cand tot perispiritul s-a degajat din corpul fizic, această masă se concentrează și reproduce o formă de om identică cu a celui ce moare. E spiritul lui,invelit in perispirit. Acest om de ceară, ieșit din trupul celui ce zace pe patul de moarte, este legat printr-un fir fluidic invizibil de corpul fizic, care ține pentru catva timp fantoma de corpul fizic, după curn o sfoară ține legat un balon ca să nu se inalțe. Această fantomă are o ușoară legănare la dreapta și la stanga, ca și cum ar fi mișcat de vant, mișcări ce au ca scop desprinderea cordonului sau firului fluidic de
capul celui ce moare. In fine, cordonul fluidic se desprinde și spiritul iși ia zborul spre regiunile eterate ale spațiului, trecand prin tavan, pereți ori fereastră ca și cum acestea n-ar exista. Pană ce nu s-a desprins sufletul de corp, creierul incă funcționează, vorbirea se poate manifesta; bineințeles, automat, sub voinț sufletului ce s-a exteriorizat, și atunci omul ce agonizează vorbește, spune că vede in camera lui ființe fluidice in care iși recunoaște părinții, frații sau prietenii plecați inaintea lui din lumea terestră. Intreține o conversație cu ei, cei de față se uită, dar nu văd nimic.

*

Aceste ființe invizibile au venit din iubirea ce o poartă celui ce moare, să-l conducă, să-l petreacă in noua lui călătorie. Unul din ei este călăuza și instructorul in noua viață a spațiilor. In fine, o respirație prelungă, un suspin profund e semnul separării complete a spiritului de corp. In acest moment inima iși incetează activitatea și totul s-a isprăvit. Omul real, adevărat, și-a părăsit haina trupească. In acest moment solemn cei din jurul mortului sunt cuprinși de fiori și jalea năpădește in sufletul lor. Incep să plangă, să se jelească și să se arunce peste trupul celui ce moare, dar totul este zadarnic. E fapta cea mai necugetată, pentru că aceste țipete, explozii sufletești ale celor ce l-au iubit, tulbură spiritul celui ce moare. și nu-i dau libertatea necesară de a se separa de trup, ba chiar il atrag, il reintorc in
trup pentru cateva momente pentru ca din nou să se efectueze dezincarnarea.
Dacăar ști lumea ce mare durere, cat mare rău fac aceste lamentații, s-ar abține de
la ele. Dacă cu adevărat l-am iubit pe acest om, se impune să ne stăpanim durerea.
Să păstram o liniște desăvarșită in jurul lui și in această tăcere religioasă să
pronunțăm in gandul nostru rugăciuni fierbinți către Cel ce a oranduit așa de sublim totul, rugăciuni care vor da puteri spiritului ca să se poată separa și desprinde de trupul fizic și cu forțe caștigate să se inalțe in planul astral.
Să nu mai plangem pe cel ce moare, pe cel care se naște intr-o lume unde omul este mai văzător, mai ințelegător al legilor și fenomenelor, ci să ne plangem pe noi care rămanem incă inplanul suferinței, al intunericului spiritual. Să nu-i mai plangem pe iubiții noștri, pentru că ei vor flutura mereu in jurul nostru, din spațiu ochii lor vor fi mereu spre noi și dragostea și ajutorul lor mereu vor lucra pentru ridicarea noastră și pentru a ne sprijini in suferințe. Ei ne plang pe noi, cu drept cuvant, pentru că incă n-am terminat seria incercărilor și sufletul lor e torturat de mila noastră. Fac și ei ce pot pentru intărirea corpului și spiritului nostru, pentru a trece și noi aceste incercări care ne asigură ascensiunea spirituală. Trecand pragul morții, spiritul nu-și redobandește catăva vreme cunoașterea, conștiința, tocmai din cauza condițiilor noi pe care le găsește in planul astral.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:53

continuare:

Tulburarea spiritului în timpul morții terestre
Trecut in planul spiritual, duhul privește in jurul său și il cuprinde o negrăită mirare. Se simte sănătos și cu toate acestea vede că cei din jurul său il plang cu lacrimi amare. Vrea să le vorbească celor de față, dar lucru ciudat, vorbirea lui nu este auzită. Crede că poate boala, slăbiciunea organică sau medicamentele care le-a luat i-au adus o slăbire a glasului. Ridică atunci tonul, dar in zadar; nimeni nu dă atenție celor spuse de el. Mirarea il cuprinde și mai tare și se intreabă dacă nu cumva visează ceea ce vede și aude. Dar nu, el se vede treaz și pe deplin vindecat. Intrucat crede că cuvintele lui n-au răsunet, se gandește că poate cel puțin gesturile sale vor atrage atenția lor. Se indreaptă către cel pe care il iubește și vrea să-l ia de mană, dar - minune: mana sa se inchide fără să apuce nimic, ca și cum degetele sale ar fi trecut prin mana acelei persoane. Poate, se gandește el, nu sunt destul de indemanatic, și mai repetă gestul, dar și de această dată tot fără rezultat. Nu știe ce să mai creadă. Privește in jurul său și recunoaște totul. Vede camera in care a zăcut, recunoaște mobilele pe care le-a cumpărat. Ei, atunci ce e cu el? Ascultă la cei din cameră și ințelege ca e vorba de moartea lui. El mort? El se vede viu, trăiește. Cum de nu-l văd ai săi? Vede pe unul din ai casei apropiindu-se de pat și inchizand ochiiunui om. Atunci o groază il cuprinde. Cum, in patul in care a fost pană adineauri este un om, un mort? Dar groaza sa se mărește pe măsură ce privește, pentru că in cadavrul pe care il vede in patul său vede un om identic cu el. O groază profundă il cuprinde. „Eu sunt mort?” Dar aceasta nu se poate. Aici e o eroare sau se joacă o comedie lugubră pe seama lui? El nu poate fi mort pentru că trăiește. Nu este mort pentru că nu a căzut in neant, in neștiința de sine. Nu este mort, crede cel credincios, pentru că atunci ar trebui să se prezinte inaintea judecății. Pe cand reflectează el ce o fi la mijloc, vede că se aprind lumanările la capul mortului. Atunci pornește in strigăte disperate: „Dar bine, oamenilor, eu nu sunt mort! Eu sunt bine acum, mai bine ca oricand. Dar strigătele sale nu se aud, nu mișcă pe nimeni. Se procedează la toaleta funerară, unii plang, alții se prefac. .

*

Cine dorește să progreseze mai repede spiritual, cine dorește să scurteze din
numărul revenirilor in mii și mii de vieți fizice, acela nu are decat să acorde mai
multă atenție aerului pe care il respiră, apei pe care o bea, alimentelor pe care le consumă - mai ales, niciodată carne, tutun și băuturi alcoolice. Fără această
hotărare, mii și mii de ani, vii și pleci de pe acest pămant, realizand un progres, dar acest progres este prea lent, in loc să urci dintr-o dată multe trepte ale evoluției tale spirituale. Fizica și chimia ne spun că materia nu piere, ci se transformă. Ei bine, la moartea noastră, materia fizică se va reintoarce in lumea fizică de unde a fost luată. De asemenea cunoștințele științifice de azi ne spun că energia nu piere nici ea, ci se transformă. Ei bine, spiritul nostru, forța care conduce trupul fizic la moartea trupului va părăsi această haină, locuință, care nu ne mai poate servi la nimic, dar rămanand același ca și mai inainte și ducandu-și mai departe sub o formă foarte subtilă noua sa viață.

In viitor, corpurile care parasesc la moarte corpul fizic.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 16:39

Soimule maltez multumesc ptr. texte si, asta-i mirarea mea cea mai mare : sa ai ca piatra de temelie , in religia in care te-ai nascut, INVIEREA si sa-ti smulgi parul din cap, lesinuri si tipete de deznadejde la moartea cuiva , asta dovedeste ca oamenii Nu au inteles Nimic din crestiniasm.....e drept, mai marii bisericii au si facut totul ca sa nu ajunga la ei Misterul dezlegat al mortii !

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:01

De la: gabigabi2, la data 2011-12-26 16:39:24 Soimule maltez multumesc ptr. texte si, asta-i mirarea mea cea mai mare : sa ai ca piatra de temelie , in religia in care te-ai nascut, INVIEREA si sa-ti smulgi parul din cap, lesinuri si tipete de deznadejde la moartea cuiva , asta dovedeste ca oamenii Nu au inteles Nimic din crestiniasm.....e drept, mai marii bisericii au si facut totul ca sa nu ajunga la ei Misterul dezlegat al mortii !

Da, e greu de inteles, dar marea mirare este: scopul manipularii, a rastalmacirii unor invataturi ale lui Isus,
a infricosarii cu moartea, cu chinurile Gheenei( a iadului pe intelesul tuturor) a promisiunii Raiului chiar si pentru ticalosi, criminali , in slujbele care se fac. Ignoranta enoriasului de rand este uluitor de mare, si nu va intelege niciodata ca dupa cca 100 de ani dupa moartea Fiului lui Dumnezeu, adevaratele Sale invataturi au fost masluite, selectate doar 4 evanghelii, celelalte distruse, Aproape toate religiile crestine si cea a Islamului, au servit interesele oranduirilor, si-au conjugat prestigiile si interesele in scopul dominarii maselor si a profiturilor lor. Isus s-a nascut ca om, are mai putina relevanta,miracolul incarnarii sale, ci mai mult faptul ca a trait ca om o buna perioada, ca tamplar alaturi de Iosif si ca a parasit acele meleaguri la o varsta oarecare. Ce se stie din evanghelii este ca ultima sa aparitie a fost la varsta de 12 ani. Surse orientale atesta faptul ca Isus a fost chemat( prin revelatie) in Tibet pentru a fi initiat.
A revenit pe aceleasi meleaguri dupa ce a dobandit constiinta Christica, intelegand menirea cu care a fost trimis pe pamant. Pasaje din evanghelii atesta cunoasterea sa cu privire la sacrificiul la care urma sa fie supus. A se vedea toate intamplarile incepand cu gradina Ghesimani si pana la rastignirea pe cruce, chiar invierea. E greu de dovedit in ce trup a inviat, nu se cunosc dovezi, sau au fost distruse,
Mai mult ca sigur e faptul ca un Spirit care a atins Iluminarea se poate corporaliza si decorporaliza, nicidecum luand trupul fizic abandonsat de Spirit. In lumina acestei falsitati ca Isus s-a inaltat la cer in corp fizic a facut posibila credinta invierii mortilor. Se va vedea in ce corp s-a inaltat Isus la cer in cele ce urmeaza.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:07

Corpul eteric.
Cu ajutorul unui aparat foarte sensibil, cu un galvanometru, se constată că atunci
cand celulele corpului carnal sunt in activitate, cand mușchii se contractă ori nervii sunt in funcțiune, se produc in corpul nostru curenți electrici mai mari sau mai mici, in funcție de intensitatea activității celulelor organelor corpului carnal. Prezența electricității implică prezența materiei eterice din aer. Rezultă așadar că toate celulele, toate asociațiile corpului nostru sunt inconjurate și pătrunse de eter, reproducand astfel o copie exactă a organelor și deci a intregului corp carnal, un dublu, un al doilea corp, de natură eterică, de unde și numele de dublul eteric al corpului carnal. De fapt corpul eteric este tiparul, matrița in care este turnat corpul carnal. Cu toate că pană acum acest eter nu a fost captat și studiat in laborator, el se poate vedea ca și orice obiect fizic (masă, scaun etc), insă nu cu vederea ochilor fizici, ci cu vederea astrală pe care unele persoane o au naturala, ca un dar de la Dumnezeu, sau o pot obține prin anumite antrenamente. Deci un om inzestrat cu vederea astrală vede acest dublu eteric, care are o culoare cenușiu-violetă. Calitatea, finețea, organizarea și puterea de funcționare a acestui dublu eteric depind de calitatea și finețea corpului carnal. Cand printr-o anumită alimentație și conduită morală purificăm corpul carnal, atunci in mod automat, inconștient, purificăm, innobilăm și dublul nostru eteric. Rolul acestui dublu eteric este ca să intrețină vigoarea, puterea și căldura corpului carnal. La moarte spiritul iese din corpul carnal, dar de această dată definitiv, rupand orice legătură cu el și tarand acum după el și dublul eteric, pe care il va lepăda curand după ieșirea din corpul carnal.
Dublul eteric trăiește astfel cateva ceasuri langă asociatul său de existenț㠖 corpul carnal - devenit cadavru și poate fi văzut de cei din jurul mortului, mai ales in prima noapte, deasupra sicriului sau a mormantului, ca o fantomă mută și nemișcată. Ea va pieri peste cateva minute, materia ei risipindu-se in materia eterică a planului fizic inconjurător, servind in viitor la crearea unui nou corp eteric al unui copil ce va imbrăca spiritul care va veni in lumea terestră. Din cele spuse rezultă că depinde de noi ca acest corp carnal și dublul eteric, să le avem grosolane sau să le formăm mai fine, prin alimentația noastră, prin gandurile și acțiunile noastre nobile. După cum un om - prin cultură muzicală și prin educația simțului muzical ajunge să perceapă cele mai fine note și tonul fiecărui instrument dintr-o orchestră, tot astfel printr-o lungă și metodică preparare - care nu este timpul și locul a o descrie - omul iși poate face corpul foarte sensibil, ca auzul și vederea lui să perceapă vibrații mai fine decat cele fizice și astfel să poată auzi și vedea in lumea invizibilă, in lumea astrală, care e chiar in jurul său. Asemenea persoane sunt rare, dar cei care prin viețile lor trecute, pline de cumințenie, și prin prepararea din viața prezentă au ajuns la această supersensibilitate, la această simțire mai fină decat cea obișnuit㠖 fie auditivă,fie vizuală - sunt datori ca aceste daruri dumnezeiești să le pună la dispoziția umanității, să le intrebuințeze dezinteresați pentru progresul omenirii. Corpul carnal și eteric constituie corpul fizic. Prin el conștiința noastră, spiritul nostru gandește, acționează in lumea sau in planul fizic, in lumea supusă cercetărilor noastre, in lumea ce cade sub simțurile corpului fizic.

*

La moarte spiritul iese din corpul carnal, dar de această dată definitiv, rupand orice legătură cu el și tarand acum după el și dublul eteric, pe care il va lepăda curand după ieșirea din corpul carnal. Dublul eteric trăiește astfel cateva ceasuri langă asociatul său de existenț㠖 corpul carnal - devenit cadavru și poate fi văzut de cei din jurul mortului, mai ales in prima noapte, deasupra sicriului sau a mormantului, ca o fantomă mută și nemișcată. Ea va pieri peste cateva minute, materia ei risipindu-se in materia eterică a planului fizic inconjurător, servind in viitor la crearea unui nou corp eteric al unui copil ce va imbrăca spiritul care va veni in lumea terestră. Din cele spuse rezultă că depinde de noi ca acest corp carnal și dublul eteric, să le avem grosolane sau să le formăm mai fine, prin alimentația noastră, prin gandurile și acțiunile noastre nobile. După cum un om - prin cultură muzicală și prin educația simțului muzical ajunge să perceapă cele mai fine note și tonul fiecărui instrument dintr-o orchestră, tot astfel printr-o
lungă și metodică preparare - care nu este timpul și locul a o descrie - omul iși poate face corpul foarte sensibil, ca auzul și vederea lui să perceapă vibrații mai fine decat cele fizice și astfel să poată auzi și vedea in lumea invizibilă, in lumea astrală, care e chiar in jurul său. Asemenea persoane sunt rare, dar cei care prin viețile lor trecute, pline de cumințenie, și prin prepararea din viața prezentă au ajuns la această supersensibilitate, la această simțire mai fină decat cea obișnuită - fie auditivă, fie vizuală - sunt datori ca aceste daruri dumnezeiești să le pună la dispoziția umanității, să le intrebuințeze dezinteresați pentru progresul omenirii. Corpul carnal și eteric constituie corpul fizic. Prin el conștiința noastră, spiritul nostru gandește, acționează in lumea sau in planul fizic, in lumea supusă cercetărilor noastre, in lumea ce cade sub simțurile corpului fizic.

*

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:10

După moartea fizică duhul se poate arăta rudelor, prietenilor, sau dacă e vorba de
un om care a ajuns la starea de a se dedubla, de a-și părăsi corpul fizic, de a ieși in astral, atunci poate să se ducă la depărtări oricat de mari și să se arate unui prieten. In ambele cazuri spiritul atrage din atmosferă particule de materie fizică pe care le introduce iri corpul său astral și astfel devine mai material, mai vizibil pentru prietenul său, pentru ochii săi fizici, carnali. In cazul in care persoana vizitată este un clarvăzător sau un lucid, atunci această materializare nu mai este necesară. Cazurile acestea sunt rare, dar omul căruia i s-a arătat o asemenea fantomă a unui prieten mort sau viu, crede că a fost inșelat de o iluzie optică, de o halucinație a creierului, și de cele mai multe ori - de rușine de a nu fi ridiculizat - nu spune la nimeni. Sunt imprejurări cand oamenii fără a avea darul lucidității și fără a fi la mijloc o materializare - totuși văd fantoma unui prieten. Aceste persoane au pentru un moment sistemul nervos foarte sensibil din cauza slăbirii corpului de vreo boală sau mare osteneală. Ei bine, această slăbire a fizicului da o libertate mai mare corpului astral, din care cauză el incepe să funcționeze mai intensiv și omul devine pentru acele momente clarvăzător, lucid. Dacă o persoană are pe cineva drag intr-o țară indepărtată și se culcă cu gandul incordat, de exemplu la mama sa, in timpul nopții va pleca prin vehiculul astral spre mama sa și dacă aceasta este intr-o stare de hipersensibilitate, va vedea cateva minute pe fiul său. Acesta e cazul cand cel
care vede e intr-o stare excepțională, dar sunt și cazuri cand voiajorul care pleacă in astral este cel care se află intr-o stare spirituală incordată și se arată mamei sale, a cărei stare este normală. Acest caz este e des intalnit mai ales cand cineva e in ultimele momente ale morții sau este intr-un moment de mare pericol; intr-o secundă spiritul iese din corpul fizic și ca un fulger vine langă mama lui și i se arată.

*
Corpul mental
Invelișul care, dintre cele descrise pană acum, este și mai apropiat de interior, de spiritul omului se numește corpul mental. El este format din materie mentală,
materie cu mult mai fină, și mai eterată ca materia invelișului astral, vecină cu
energia, adică in pragul materiei. Rolul acestui inveliș este de a servi ca centru al inteligenței, al memoriei, al voinței. El constituie in același timp și vehiculul cu care călătorește și lucrează spiritul in planul mental al lumilor. Ca și corpul astral, și corpul mental poate să fie format dintr-o materie mentală puțin dezvoltată și neorganizată, sau prea puțin organizată. In acest caz, omul are puteri mentale foarte reduse, judecata intunecată. Spiritul lucrează la un asemenea om in planul fizic și astral prin corpul său astral. Așa se explică că omul inferior, omul sălbatic, este dominat in existența lui terestră mai mult de simțul foamei, al setei, al odihnei, al cruzimii, pentru că in viața lui pămantească spiritul său se manifestă mai mult prin corpul simțurilor, al pasiunilor, al geloziei, al poftelor, al fricii, al sentimentelor inferioare, intr-un cuvant prin corpul astral și mai deloc prin corpul său mental, care
nu este incă bine organizat. Materia acestui corp este așa de fină, că nu mai este
văzută prin vederea astrală de lucizi sau clarvăzători.
Cu cat omul in viața pămantească are o activitate cerebrală mai mare, cu cat
subiectele care fac obiectul gandirii lui sunt mai abstracte, cu cat aceste ganduri sunt de un profund adevăr și imbrățișează idei de frumos, de bine, de iubire, de milă, de dreptate pentru toți, cu atat corpul său mental se dezvoltă, se organizează, atrăgand din spațiu, din planul mental particule mentale fine care zi de zi contribuie la innobilarea, la purificarea corpului său mental. Nu numai că el devine mai fin, dar in același timp crește, cum nu poate crește corpul astral, crește in mărime pe măsură ce omul se ridică mai sus. Pe cand materia astrală se introduce in toate celulele, in toate organele corpului nostru fizic și formează o inimă astrală, un ficat astral, un stomac astral etc. - așadar un corp astral asemănător ca formă cu corpul fizic, corpul mental din contră: are o formă ovoidă, mai mic ca omul, dar avand razecare străbat corpul astral, corpul fizic și ies afară, depășind aura formată de corpulastral și pe cave o colorează cu culori foarte frumoase

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:13

Corpul cauzal
De cand a apărut omul pe pămant și pană azi, corpul său mental s-a imbunătățit in
calitate, s-a organizat treptat și s-a diferențiat in două părți. Jumătatea externă a constituit mai departe sediul voinței și al inteligenței, deci ca vehicul mental, iar jumătatea internă a constituit un nou inveliș spiritului, un nou corp numit corpul cauzal. I s-a dat denumirea de cauzal pentru că in el se inscrie, in esența sa, tot binele și tot răul pe care l-a făcut omul in viața lui terestră, in el se inscrie, se așează ca recolta intr-un hambar tot ce a semănat pe pămant. Această recoltă va determina in viața lui viitoare pe pămant bucuriile și nefericirile, tot destinul lui, rolul pe care il va juca in viitoarea lui reincarnare. Viitorul său corp mental, viitorul său corp astral și fizic cu care va trăi in viitor pe pămant vor fi astfel făcute după cele ce au fost inscrise in corpul cauzal. Cu alte cuvinte, tot ce va intampina omul in viața viitoare terestră este inscris in corpul cauzal și iși găsește cauzele in ceea ce a făcut pe pămant in precedenta viață. Semeni intr-o viață și culegi in altă viață. Cu alte cuvinte, viața prezentă pregătește viața viitoare. Noi suntem făuritorii destinului nostru.
Corpul cauzal este format și el dintr-un eter extrem de subțire, pe a cărui finețe nu ne-o putem inchipui. El ființează in jurul spiritului mii și mii de ani, sute și mii de incarnări pană ce omul ajunge așa de evoluat incat nu va mai fi nevoie să se mai incarnneze. Atunci corpul cauzal piere și el și spiritul va fi acoperit de un nou inveliș format din forță comprimată a cărei natură nu o putem cuprinde cu mintea noastră slabă, inveliș numit corpul budhic. In lungimea secolelor nesfarșite și in miile de incarnări, corpul cauzal a inregistrat toate actele, cunoștințele și facultățile noastre caștigate. Sunt inscrise mii și mii de pagini a tot ce am fost, pe unde am trăit, ce am infăptuit, ce bine sau ce rău am comis - o cinematografie fidelă a tuturor vieților noastre nenumărate. Tot răul pe care l-am putut face in aceste vieți, nu contribuie cu nimic la organizarea corpului cauzal. Tot binele insă care l-am facut contribuie nemăsurat de mult la subtilizarea, din viață in viață , a corpului nostru cauzal. Credința profundă in Divinitate, iubirea, aproapelui nostru, pană la sacrificiu, gandurile cele mai inalte spirituale, contribuiesc la innobilarea, la fortificarea corpului cauzal. Cum asemenea
imprejurări sunt cat se poate de rare, evoluția acestui corp este și ea cat se poate de lentă. Corpul astral, corpul mental și corpul cauzal la un loc constituie in jurul spiritului o invelitoare materială, dar invizibilă, numită perispirit.

*

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:41

O concluzie se cuvine a fi facuta.
Asadar, Isus s-a inaltat ca perispirit, in asa zis corp Budhic, corp care se poate reincarna la vointa sa si numai pentru a ajuta lumea sa progreseze spiritual si evolutiv. In acest corp el a avut constiinta a tot ce urma sa patimeasca, constiinta dobandita pe pamant dupa initierea in Tibet. Cunoscutul indian Sundar Sighn, care a vizitat si tara noastra inainte de 1910, care a scris si cunoscuta Profetie cu privire la Romania si evenimentele ce ar urma sa se intample in lume, (unele care dau de gandit), a facut si alte afirmatii cu privire la Isus. Aceste afirmatii se gasesc in cartea lui Paul Brunton,( si el un devenit initiat dintrun reporter englez sceptic),-India Secreta- In alte scrieri Sundar Sighn afirma:
Toate filozofiile si doctrinile religioase, incepand cu cele orientale , terminand cu crestinismul, au avut acelasi scop, reliefat sau relevat in diferite moduri,- si afirma el:
_ In zorii diminetii a fost trimis Vishu, in miezul zilei a fost trimis Budha si in apusul soarelui a fost trimis Isus. Intamplator sa fi fost ca acum peste 2000 de ani a aparut Isus cand lumea era in cea mai neagra depravare, lacomie, dezmat si lipsa totala de credinta?

Si ar mai fi o umila intrebare, retorica, evident:
Cat de mult a progresat omenirea din punct de vedere Spiritual?
Poate altii vor da un raspuns.

O pauza de meditatie e bine venita.

Calliope

1 mesaj
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 19:16

De la: 9am250228, la data 2011-12-26 18:41:11O concluzie se cuvine a fi facuta.

Nu stiu daca te-ai decis daca intrebarea ta ramane retorica sau nu, insa na, imi permit sa dau un raspuns. Poate ca omenirea nu a progresat DESTUL din punct de vedere spiritual, dar de progresat, a progresat. Sa ne gandim numai ca am pornit existenta noastra, ca specie, de la niste fiinte pur instinctive si ca am ajuns, totusi, sa ne punem probleme de spiritualitate.

Ca sa raspund si la intrebarea initiala a topicului... habar nu am daca exista viata dupa moarte, logic ar fi sa nu fim doar niste existente in van. Candva credeam ca cea mai optimista viziune este aceea cu reincarnarile, insa pe masura ce inaintez in varsta ma gandesc tot mai mult ca cea mai optimista varianta ar fi aceea ca nu exista nimic dupa moarte, ca disparem in neant, astfel nu ar trebui sa suportam consecintele propriei noastre vieti... pentru ca, pana la urma, in toate religiile este, intr-o forma sau alta, despre asta : dupa moartea fizica, vom suporta consecintele a ceea si a cum am trait aici.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 04:18

Deci problema e indoita.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 04:20

Bai, fiti atenti ca de cind am tot spus si eu pe forum de acele corpuri energetice, mai nimeni nu mai vorbeste cu mine.
Asa ca atentie ca goniti pasarelele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 10:39

Asadar, Isus s-a inaltat ca perispirit, in asa zis corp Budhic, corp care se poate reincarna la vointa sa si numai pentru a ajuta lumea sa progreseze spiritual si evolutiv. In acest corp el a avut constiinta a tot ce urma sa patimeasca, constiinta dobandita pe pamant dupa initierea in Tibet. Cunoscutul indian Sundar Sighn, care a vizitat si tara noastra inainte de 1910, care a scris si cunoscuta Profetie cu privire la Romania si evenimentele ce ar urma sa se intample in lume, (unele care dau de gandit), a facut si alte afirmatii cu privire la Isus. Aceste afirmatii se gasesc in cartea lui Paul Brunton,( si el un devenit initiat dintrun reporter englez sceptic),-India Secreta- In alte scrieri Sundar Sighn afirma:
Toate filozofiile si doctrinile religioase, incepand cu cele orientale , terminand cu crestinismul, au avut acelasi scop, reliefat sau relevat in diferite moduri,- si afirma el:
_ In zorii diminetii a fost trimis Vishu, in miezul zilei a fost trimis Budha si in apusul soarelui a fost trimis Isus. Intamplator sa fi fost ca acum peste 2000 de ani a aparut Isus cand lumea era in cea mai neagra depravare, lacomie, dezmat si lipsa totala de credinta?

se-ntimpla ceva ....nu stiu ce m-am apucat sa-ti raspund la intrebarea ta : de ce Biserica, prin oamenii ce-au promovat-o, procedeaza la tinerea in intuneric a omenirii si.....pac, mi s-a oprit brusc calc. ! o fi fost o cadere brusca de tensiune ? n-am bagat de seama sa fi fost vreuna ! in sfirsit , ideea este ca Cine a determinat venirea noastra-n acest spatiu, ne vrea aici pe timp cit mai indelungat si face tot posibilul sa ne amageasca ,oferind oamenilor avere, faima si putere si deci : de unde atita progres spiritual ?!
si, la cealalta intrebare a ta, raspunsul cred ca l-ai dat tu singur : ISUS le-a aparut discipolilor lui in perispirit !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 10:43

De la: Calliope, la data 2011-12-26 19:16:49

Nu stiu daca te-ai decis daca intrebarea ta ramane retorica sau nu, insa na, imi permit sa dau un raspuns. Poate ca omenirea nu a progresat DESTUL din punct de vedere spiritual, dar de progresat, a progresat. Sa ne gandim numai ca am pornit existenta noastra, ca specie, de la niste fiinte pur instinctive si ca am ajuns, totusi, sa ne punem probleme de spiritualitate.

Ca sa raspund si la intrebarea initiala a topicului... habar nu am daca exista viata dupa moarte, logic ar fi sa nu fim doar niste existente in van. Candva credeam ca cea mai optimista viziune este aceea cu reincarnarile, insa pe masura ce inaintez in varsta ma gandesc tot mai mult ca cea mai optimista varianta ar fi aceea ca nu exista nimic dupa moarte, ca disparem in neant, astfel nu ar trebui sa suportam consecintele propriei noastre vieti... pentru ca, pana la urma, in toate religiile este, intr-o forma sau alta, despre asta : dupa moartea fizica, vom suporta consecintele a ceea si a cum am trait aici.

sau, cu alte cuvinte : ce semeni aia culegi !
sau varianta cealalta : cum iti asterni asa dormi ! si, culmea, aceste proverbe vin de la un popor care are credinta ca : ce ti-e scris in frunte ti-e pus....deci , cum suntem noi ? fatalisti sau avem constiinta legii cauza- efect ?

tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 16:55

De la: gabigabi2, la data 2011-12-27 10:39:00

Poate altii vor da un raspuns. As raspunde tot cu o intrebare,vrea omenirea sa evolueze si din punct de vedere spiritual ?-sau cauta raspunsuri in TEORI- pe care tot ei le-au lansat poate ar trebui sa cautam -adevarurile ADEVARATE doar acolo unde ,ciar sunt ADEVARATE ,adica in BIBLIE{ ,acum sceeptici au motiv de polemici}

se-ntimpla ceva ....nu stiu ce m-am apucat sa-ti raspund la intrebarea ta : de ce Biserica, prin oamenii ce-au promovat-o, procedeaza la tinerea in intuneric a omenirii si.....pac, mi s-a oprit brusc calc. ! o fi fost o cadere brusca de tensiune ? n-am bagat de seama sa fi fost vreuna ! in sfirsit , ideea este ca Cine a determinat venirea noastra-n acest spatiu, ne vrea aici pe timp cit mai indelungat si face tot posibilul sa ne amageasca ,oferind oamenilor avere, faima si putere si deci : de unde atita progres spiritual ?!
si, la cealalta intrebare a ta, raspunsul cred ca l-ai dat tu singur : ISUS le-a aparut discipolilor lui in perispirit !

TASA
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2011, ora 04:00

Ce e ala perispirit? Spirit cu peri?
Eu nu cunosc aceasta notiune.

Pagini: << 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ExistĂŁ viaĂŸĂŁ dupĂŁ moarte?
Mergi la: