Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
Fosta membra 9am.ro 1253 mesaje Membru din: 28/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 August 2010, ora 18:11
Raspunde la Exist� via�� dup� moarte?
Dar moarte dupa viata ?? au acelasi raspuns ? sau nu...
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 8 August 2010, ora 18:12
De la: vasix, la data 2008-09-30 18:11:02Eu vreu sa cred ca exista ceva,ne asteapta altceva dupa ce murim.Nu pot sa cred ca pur si simplu incetam sa mai existam.Gata.Ne ingroapa trupurile si in citiva ani viermii ne maninca pina nu mai ramine din noi decit o mina de oase.Eu nu cred asta.Nu cred ca atunci cind visam ca vorbim cu cineva care a murit e doar vis eu cred ca noi chiar comunicam cu cei dragi,cu spiritele lor.Cred ca e bine sa credem in rai si iad pentru ca asta ne poate ajuta sa devenim persoane mai bune.Sint atitea semne,atitea fapte si indicii care ne indeamna sa credem la existenta de dupa moarte,incit ar trebui sa ne gindim foarte bine la ceea ce facem in aceasta viata
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 15/06/2011 |
Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 05:28
De la: ionut_mitnick, la data 2008-09-30 09:57:50 Parerea mea este ca nu exista nimik dincolo. Tot ceea ce numim spirit, suflet, sau ce denumiri o mai avea salasluieste in creierul nostru. Fara el nu existam, iar odata morti creierul isi inceteaza activitatea. De ce nu admitem ipoteza conform careia exista acea energie vie care se desprinde de trup in momentul mortii? Cum explicati faptul ca mama l-a vazut pe tatal ei decedat intr-o noapte, a luat forma lui fizica dar cu barba alba si la un moment dat s-a transformat intr-o energie luminoasa de culoare galbuie dupa care a intrat in biblioteca producand un zgomot si a disparut.In incapere se aflau 3 persoane si este imposibil sa fi avut toti 3 halucinatii. Cum explicati experientele celor care sunt readusi la viata din moarte clinica:unii povestesc ca s-au desprins de trup, altii au calatorit printr-un tunel. IMPORTANT ESTE SA FIM 100% BUNI(ENERGIE POZITIVA), SA FIM CA FRATII SI SA DUCEM O VIATA PERFECTA, RESTUL VA VENI DE LA SINE. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 00:47
Eu nu am existat deci eram...poate mort....Acum sunt viu....deci urmeaza sa mor....Acea clipa va veni ....chiar daca eu nu vreau....cineva vrea ...insa acel cineva....sau ceva ....nu este dumnezeu. Eu sunt aici deoarece a fost necesar ....nu voi mai fi ....din acelasi motiv...Este singurul mod de a exista....a fost un hazard...o insiruire de intamplari ....A fost nevoie de un razboi mondial....a fost nevoie de stalin si de dej......de o revolutie prin 89.....fara ele eu nu existam...Deci totul e un hazard....pus la cale de cineva care nu exista ca entitate....e un joc in care aparem si dupa aceea plecam ,lasand in urma regrete....Nu suntem facuti pentru eternitate , suntem doar niste efemeride...mai mult sau mai putin....traim cu gandul ca nu vom mai fi ....speram ...insa speranta este in van....Nu exista decat prezentul "etern" ...iar noi traim o farama din el......
|
9am250294 4 mesaje Membru din: 23/12/2011 |
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 02:54
|
|
9am250294 4 mesaje Membru din: 23/12/2011 |
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 02:56
www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doa...
Frumos ar fi ca oamenii sa fie mai buni avnd in vedere faptul ca pentru cei batjocoriti si nedreptatiti nu exista alta viata. |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 17:59
De la: 9am250294, la data 2011-12-23 02:56:56www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doa... atita timp cit nici ei nu pot explica, decit vag, motivul ptr .care creste atit de mult activitatea creierului in acele momente, da-mi voie sa spun ca discutia ramine deschisa ! ca s-ar putea ca yoghinii sa aibe dreptate cind spun ca fiinta umana este racordata, chiar fara s-o stie, la Univers ....Divin, sau cum vrei sa-i spui si ca-n momentul premergator mortii se Deschide racordul si "aparatul " uman primeste energie, vad ca nici nu vor sa ia in calcul....ok ! vom ajunge fiecare-n acel moment si vom afla.....pina atunci, rabdare si tutun!
|
|
Fosta membra 9am.ro 802 mesaje Membru din: 15/12/2011 |
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 18:45
De la: _KARPOV, la data 2011-06-16 00:47:03 Daca ar fi sa gandim logic, ti-ai da seama ca esti foarte confuz: 1 Cine a determinat necesitatea de a fi aici? 2 Hazardul nu este o intamplare, intamplarea este aceea ca se uneste un ovul cu un spermatozoid, intampare, din fericire, din care ai aparut in viata, aici pe lumea asta. 3 Ca cineva sa gandeasca, sa puna ceva la cale, sa creeze, trebuie sa existe ca entitate, din nimic nu se poate crea nimic. 4 Singurul adevar pe care-l evoci este faptul ca esti efemer, da, in aceasta viata, pe aceasta planeta, dar daca prezentul ar fi aici etern, ai fi nemuritor si nu ai mai avea a te teme de moarte. Daca ai separa corpul fizic de cel Spiritual(sufletul) ai gandi ca Spiritul este etern, corpul fizic efemer. Asadar, exista viata dincolo de moarte pentru Spirit(suflet)(aici ar fi multe de spus), spirit, care dupa moarte nu va prelua trairile, placerile si toate nazbatiile omului in aceasta viata, ci va avea cu totul alte trairi, scopuri, preocupari. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 24 Decembrie 2011, ora 10:11
De la: 9am250228, la data 2011-12-23 18:45:00De la: _KARPOV, la data 2011-06-16 00:47:03 si ce crezi, totusi : va reveni Spiritul pe Terra, ptr. o noua viata, in ideea ca aceasta planeta e o scoala in care e invatat abc.ul Devenirii sale ? se pierde amintirea experientelor trecute sau se insumeaza si asa se face ca unii traitori aici si acum sunt mai evoluati spiritual ,decit cei ce abia au venit la scoala ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2011, ora 23:09
si ce crezi, totusi : va reveni Spiritul pe Terra, ptr. o noua viata, in ideea ca aceasta planeta e o scoala in care e invatat abc.ul Devenirii sale ?
se pierde amintirea experientelor trecute sau se insumeaza si asa se face ca unii traitori aici si acum sunt mai evoluati spiritual ,decit cei ce abia au venit la scoala ? Am separat cele dou intrebari pentru a da si doua raspunsuri: Tema topicului s-a mai discutat si acum doi ani, parerile au fost impartite intre atei, credinciosii habotnici afiliati unei secte religioase si o mica parte a celor care au fost interesati sa se documenteze din surse diferite cum ar fi: Bibliile, scrierile filozofice si scrierile esoterice date de vechi civilizatii, mari maestri Spirituali, si in timpul nostru , de catre invatati, initiati, savanti, medici, Psihologi si altii. Ateii nu cred in Creatia Divina, excluzand faptul ca este un Creator pe care noi Ortodocsii il numim Dumnezeu. S-ar putea ca atunci cand vor avea nevoie de El sa fie prea tarziu. Cei de diferite secte,sunt limitati la preceptele credintei lor, ades ascultate, fiind niste creduli, usor de manipulat. Aproape la fel sta si Ortodoxia noastra. Face un amalgam din invataturile Lui Isus(de fapt Evanghelia Sa) si sutele de canoane, reguli, restrictii, care nu prea sunt in concordanta cu ce a spus Isus si de fapt ce a dorit sa inteleaga lumea. Dar asta e un subiect foarte vast. Oricum cine are credinta ca pupand poala popii si niste moaste va ajunge in Rai fara sa fi facut in existenta sa sacrificiile cerute de Isus, fara fapte de compasiune, iubire si mila pentru semenii sai, renuntand la placerile materiale, e liber sa creada. In sfarsit ultoma categorie care a inteles ca nu numai Biblia este izvorul cunoasterii si a adevarului, faptul ca cu mii de ani in urma, civilizatii avnsate studiau Astrologia si o cunosteau ca si azi, au recurs din sursa in sursa sa studieze scrierile antice, acele scrieri care au fost date de mari Initiati spre a fi cunoscute, numite si ezoterice. Ce presupun ele: - Omul este creatia Divina, corp fizic si corp Spiritual(suflet) Sufletul are mai multe corpuri subtile si acestea parasesc corpul fizic la moarte, sufletul fiind nemuritor. _ Pentru a se asemana omul cu Creatorul, fiind Spirit din Spiritul Sau, trebuie sa se manifeste in aceleasi legi ale Creatiei, cea mai importanta fiind Iubirea neconditionata, nedeterminata, lege pe care a incercat Isus sa o arate oamenilor, aici Bibliile respecte spusele sale. Deci omul, prin gandurile sale pozitive atrage energii pozitive din cosmos, vibratii inalte, fapt ce face ca spiritul sau sa se deschida la aceste vibratii, nefiind capabil sa faca un rau, fiind capabil numai de bunatate, compasiune, iubire si chiar sacrificiu. Dar cati sunt capabili de asa ceva? Cati din capii Bisericilor si propavaduitorii lor fac asta si nu sunt ispititi de avantaje materiale, lasand invatatura lui Isus pe seama naivilor, ei luand profiturile din buzunarele lor. Poate ca Dumnezeu ar fi putut sa distruga a nustiu cata oara aceasta lume, dar care parinte iubitor isi distruge fiii, fiicele sale, doar pentru faptul ca nu l-au ascultat? Se va stradui sa-i invete cu rabdare, clipa de clipa, zi de zi, an de an. Tocmai acest fapt spun si scrierile sacre ca Dumnezeu a creat legile Divine iubindu-si Creatia Sa, mentinand-o permanent in miscare si dezvoltare, In ce priveste Omul, el va veni din spiritul care a parasit un corp de n ori, in materie(carne) pe pamant pentru o alta si o alta experienta, in scopul progresarii Spirituale pana va ajunge ACASA la Creator, eliberat definitiv de tot ce-l lega pe pamant. Iata primul raspuns- Da. Se pierde amintirea vietilor anterioare cu foarte, foarte rari exceptii, si acestea trunchiate, in momentul cand noul suflet, incarnat in materie, vine la nastere pe pamant. Ele au fost in schimb dovedite prin regresii hipnotice si concluziile au fost uimitoare. Toate experintele se insumeaza in asa cunoscuta, si in religii, - Cartea Vietii- dar inteleptii Sprituali au definit asta ca fiind legea Karmei, a destinului sau soarta cum o mai numin noi. Cercetarile au aratat, cat si milioanele de cazuri traite, faptul ca fiecare moare conform Karmei sale, ii este dat, cand, unde si de ce mijloc sa moara, boala, accident etc. de aici si zicala: ce ti-e scris in frunte-i pus. As da doar doua exemle: Intrun accident de prabusire a unui avion unii scapa cu viata. pentru ei a fost un avertisment, o lectie pentru a se schimba, nu erau destinati sa moara. - Altii printr-o imprejurare fericita scapa avionul, vaporul, trenul, masina si sunt cei care au scapat de moarte, nici lor nu le venise ceasul. Legat tot de a doua intrebare, se spune ca un spirit poate evolua sau involua, depinde de experienta pe care a ales sa o traiasca, sau sa plateasca fapte anterioare care-l duc la involutie. Cu siguranta sceptici nu cred pana nu vad( ca si apostolul TOMA) dar si in evul mediu, cand omenirea si-a pierdut memoria, se credea ca pamantul este plat, poate un astfel de muritor de atunci, nascut in zilele noastre, ar crede la fel, n-ar fi de mirare. Una peste alta, nu numai moralitatea impusa prin legile autoritatilor si a celor civice trebuie sa ne formeze ca oameni adevarati ci in primul rand faptul ca am fost creati cu o constiinta si ca viata ne-a fost data, si avem datoria sa iubim aceasta natura, semenii nostrii si sa fimi umani, deci buni. Dar daca totusi nu avem numai aceasta viata? Daca suntem supusi unor legi cosmice, Divine? N-ar fi bine sa ne intrebam asa cum pentru fiecare fapta buna sau rea ne intrebam: Ce consecinte voi avea? |
|
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 07:50
multumesc !
P.S. cine esti ?
|
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 13:41
De la: gabigabi2, la data 2011-12-25 07:50:29multumesc ! In nici un caz un extraterestru, ci un om normal, cu o curiozitate inascuta de a cauta raspunsuri la problemele vietii. Imi dau umila mea parere fara a avea pretentia de a impune si altora ceea ce gandesc. Are mai putina importanta identitatea reala, exist si atat. Oricine doreste sincer o comunicare o accept si in ideea ca pot invata la randul meu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Decembrie 2011, ora 13:41
De la: gabigabi2, la data 2011-12-25 07:50:29multumesc ! In nici un caz un extraterestru, ci un om normal, cu o curiozitate inascuta de a cauta raspunsuri la problemele vietii. Imi dau umila mea parere fara a avea pretentia de a impune si altora ceea ce gandesc. Are mai putina importanta identitatea reala, exist si atat. Oricine doreste sincer o comunicare o accept si in ideea ca pot invata la randul meu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:44
pentru cine are curiozitate sa afle ceva mai mult despre adest topic, exista o vasta literatura.
Ma voi limita saa dau cateva fragmente din cartea ; Viata dincolo de moarte ; Scarlat Demetrescu, pentru sceptici, fie si ca o literatura stiintifico-fantastica. Voi incepe cu un fenomen despre care multi se tem cu atat mai mult cu cat sunt legati de valorile materiale -MOARTEA. Moartea Actul cel mai enigmatic din existen�a noastr�, care l-a preocupat pe om veacuri nesfar�ite, este moartea. Este unul din marile mistere pe care noi nu l-am cunoscut, dar pe care acum inalta �i nesfar�ita in�elepciune care a creat totul �i conduce totul, g�sind c� omul a ajuns la evolu�ia suficient� de a in�elege acest mister, ni l-arevelat. Nici �tiin�a, nici religia nu ne-au spus nimic in aceast� privin��. �tiin�a merge pan� unde se termin� materia tangibil�. Religia merge pan� in pragul spiritualit��ii, dar mai departe nu ne spune nici ea nimic. Numai spiritele inalte, misionarii Celui Atotputernic, ne-au luminat asupra constitu�iei noastre, asupra modului cum se face aceast� trecere de la via�a p�manteasc� la cea astral�, a spa�iilor cere�ti. Ele ne spun c� senza�iile care preced �i urmeaz� mor�ii sunt infinit de variate de la om la ora �i ele depind mai ales de meritul, de in�l�imea moral� a spiritului care p�r�se�te p�mantul. In general separarea sufletului de corp se face gradat, incetul cu incetul. Uneori aceast� separare se face cu mult timp inainte de incetarea func�iilor organismului nostru. Cu cat leg�tura fluidic� dinte corp �i suflet este mai strans�, mai puternic�, cu atat celce moare simte o mai mare durere �i agonia este mai lung�. Momentul dezincarn�rii spiritului este plin de fric� pentru cei ce au gre�it in via�a terestr� - ce va fi? unde va merge? Are impresia c� un abis se va deschide in curand lang� el, in care va pieri pentru totdeauna. Celor ce au fost blanzi, milo�i, morali in via�a lor terestr�, moartea le face impresia unei sl�biciuni, ii cuprinde o piroteal� care ii trage pe nesim�ite intr-un somn dulce, pl�cut, care va avea o de�teptare fericit�. Degajarea spiritului la ace�tia se face pe nesim�ite, pentru c�, indeplinindu-�i datoriile morale pe p�mant, prin aceasta ei au fost slab uni�i de partea material� a acestei lumi �i de corpul lor fizic, gandurile lor ridicandu-se din cand in cand la lumea spiritual�, la bunurile spirituale. Cat� lupt�, cat� agonie la cel ce a fost lipit de bunurile p�mantului, la cel ce n-a cunoscut decat pl�cerile materiale �i a uitat c� e vremelnic pe acest p�mant! * Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:46
continuare:
Cand omul e gata s� treac� din planul fizic in cel astral, adic� din via�a terestr� in cea spiritual�, se observ� c� func�iile se sting din ce in ce mai mult, de�i se constat� c� organele fac mari eforturi pentru a-�i indeplini �i mai departe rolul lor, pentru c� vitalitatea, for�a universal� care circul� in corpul omului se reduce, se stinge ca �i lumina candelei in care s-a ispr�vit uleiul. In cazuri de accidente, procesul acesta fiziologic este scurt, de numai cateva minute, iar in caz de boal�, sl�biciune fiziologic�, il cuprinde pe om incetul cu incetul. Cand ora mor�ii a sunat, nici o putere din lume, nici o �tiin�� omeneasc� nu poate impiedica plecarea spiritului din lumea fizic� �i trecerea lui in lumea spa�iului. In momentul in care perispiritul incepe s� se desfac� de adeziunile atomilor, moleculelor, celulelor, organelor, de intregulcorp fizic al omului, acesta simte furnic�turi in t�lpile picioarelor. Treptat, de-a lungul extremit��ilor corpului, din maini �i din picioare, perispiritul incepe s� se retrag�. Vitalitatea nemaicirculand in aceste extremit��i, ele incep s� se r�ceasc� �i devin insensibile. Perispiritul se retrage apoi din picioare in lungul abdomenului �i se intalne�te cu cel din maini in regiunea toracelui. Aici se face un mic popas, dup� care retragerea se urmeaz� in lungul gatului, ajungand in cap, unde inconjoar� creierul. Din cauza ingr�m�dirii perispiritului in craniu, creierul, dobande�te o puternic� luminozitate, care radiaz� prin oasele craniului in afar�, luminozitate care poate fi v�zut� cand camera este ceva mai intunecoas� sau in timpul nop�ii de c�tre cei ce vegheaz� pe lang� cel in agonie. In aceste momente omul e dus, pierdut ca intrun vis, �i vede defilandu-i pe dinaintea min�ii toate actele vie�ii sale, toate intampl�rile prin care a trecut, toate nedrept��ile �i mahnirile ce le-a s�var�it, toate actele de cruzime sau de iubire ce le-a ar�tat. Nimic nu se uit�. * Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:49
continuare:
Toate trec ca un film de cinematograf pe dinaintea spiritului s�u. I�i vede ambi�iile neimplinite sau triumful ac�iunilor lui in alte direc�ii, vede recuno�tin�a celor pe care i-a mangaiat sau ura celor pe care i-a f�cut s� sufere pe nedrept. Te vezi a�a cum e�ti spiritualice�te, nu mai e�ti nici bogatul, nici imp�ratul, nici savantul, ci omul cu merite sau cu gre�eli contra omenirii, contra iubirii pentru aproapele t�u. Aceast� revedere a tot ce a intampinat �i f�cut in via�a terestr� se face fulger�tor �i imediat spiritul este cuprins de o uitare complet�, de o intunecime, de o pierdere des�var�it� a con�tiin�ei de sine. De acum spiritul invelit de perispirit se strecoar�afar� prin cre�tetul capului, ie�ind sub forma unei ce�e alburii ce se in�l�� spre tavanul camerei. Cand tot perispiritul s-a degajat din corpul fizic, aceast� mas� se concentreaz� �i reproduce o form� de om identic� cu a celui ce moare. E spiritul lui,invelit in perispirit. Acest om de cear�, ie�it din trupul celui ce zace pe patul de moarte, este legat printr-un fir fluidic invizibil de corpul fizic, care �ine pentru catva timp fantoma de corpul fizic, dup� curn o sfoar� �ine legat un balon ca s� nu se inal�e. Aceast� fantom� are o u�oar� leg�nare la dreapta �i la stanga, ca �i cum ar fi mi�cat de vant, mi�c�ri ce au ca scop desprinderea cordonului sau firului fluidic de capul celui ce moare. In fine, cordonul fluidic se desprinde �i spiritul i�i ia zborul spre regiunile eterate ale spa�iului, trecand prin tavan, pere�i ori fereastr� ca �i cum acestea n-ar exista. Pan� ce nu s-a desprins sufletul de corp, creierul inc� func�ioneaz�, vorbirea se poate manifesta; binein�eles, automat, sub voin� sufletului ce s-a exteriorizat, �i atunci omul ce agonizeaz� vorbe�te, spune c� vede in camera lui fiin�e fluidice in care i�i recunoa�te p�rin�ii, fra�ii sau prietenii pleca�i inaintea lui din lumea terestr�. Intre�ine o conversa�ie cu ei, cei de fa�� se uit�, dar nu v�d nimic. * Aceste fiin�e invizibile au venit din iubirea ce o poart� celui ce moare, s�-l conduc�, s�-l petreac� in noua lui c�l�torie. Unul din ei este c�l�uza �i instructorul in noua via�� a spa�iilor. In fine, o respira�ie prelung�, un suspin profund e semnul separ�rii complete a spiritului de corp. In acest moment inima i�i inceteaz� activitatea �i totul s-a ispr�vit. Omul real, adev�rat, �i-a p�r�sit haina trupeasc�. In acest moment solemn cei din jurul mortului sunt cuprin�i de fiori �i jalea n�p�de�te in sufletul lor. Incep s� plang�, s� se jeleasc� �i s� se arunce peste trupul celui ce moare, dar totul este zadarnic. E fapta cea mai necugetat�, pentru c� aceste �ipete, explozii suflete�ti ale celor ce l-au iubit, tulbur� spiritul celui ce moare. �i nu-i dau libertatea necesar� de a se separa de trup, ba chiar il atrag, il reintorc in trup pentru cateva momente pentru ca din nou s� se efectueze dezincarnarea. Dac�ar �ti lumea ce mare durere, cat mare r�u fac aceste lamenta�ii, s-ar ab�ine de la ele. Dac� cu adev�rat l-am iubit pe acest om, se impune s� ne st�panim durerea. S� p�stram o lini�te des�var�it� in jurul lui �i in aceast� t�cere religioas� s� pronun��m in gandul nostru rug�ciuni fierbin�i c�tre Cel ce a oranduit a�a de sublim totul, rug�ciuni care vor da puteri spiritului ca s� se poat� separa �i desprinde de trupul fizic �i cu for�e ca�tigate s� se inal�e in planul astral. S� nu mai plangem pe cel ce moare, pe cel care se na�te intr-o lume unde omul este mai v�z�tor, mai in�eleg�tor al legilor �i fenomenelor, ci s� ne plangem pe noi care r�manem inc� inplanul suferin�ei, al intunericului spiritual. S� nu-i mai plangem pe iubi�ii no�tri, pentru c� ei vor flutura mereu in jurul nostru, din spa�iu ochii lor vor fi mereu spre noi �i dragostea �i ajutorul lor mereu vor lucra pentru ridicarea noastr� �i pentru a ne sprijini in suferin�e. Ei ne plang pe noi, cu drept cuvant, pentru c� inc� n-am terminat seria incerc�rilor �i sufletul lor e torturat de mila noastr�. Fac �i ei ce pot pentru int�rirea corpului �i spiritului nostru, pentru a trece �i noi aceste incerc�ri care ne asigur� ascensiunea spiritual�. Trecand pragul mor�ii, spiritul nu-�i redobande�te cat�va vreme cunoa�terea, con�tiin�a, tocmai din cauza condi�iilor noi pe care le g�se�te in planul astral. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 06:53
continuare:
Tulburarea spiritului �n timpul mor�ii terestre Trecut in planul spiritual, duhul prive�te in jurul s�u �i il cuprinde o negr�it� mirare. Se simte s�n�tos �i cu toate acestea vede c� cei din jurul s�u il plang cu lacrimi amare. Vrea s� le vorbeasc� celor de fa��, dar lucru ciudat, vorbirea lui nu este auzit�. Crede c� poate boala, sl�biciunea organic� sau medicamentele care le-a luat i-au adus o sl�bire a glasului. Ridic� atunci tonul, dar in zadar; nimeni nu d� aten�ie celor spuse de el. Mirarea il cuprinde �i mai tare �i se intreab� dac� nu cumva viseaz� ceea ce vede �i aude. Dar nu, el se vede treaz �i pe deplin vindecat. Intrucat crede c� cuvintele lui n-au r�sunet, se gande�te c� poate cel pu�in gesturile sale vor atrage aten�ia lor. Se indreapt� c�tre cel pe care il iube�te �i vrea s�-l ia de man�, dar - minune: mana sa se inchide f�r� s� apuce nimic, ca �i cum degetele sale ar fi trecut prin mana acelei persoane. Poate, se gande�te el, nu sunt destul de indemanatic, �i mai repet� gestul, dar �i de aceast� dat� tot f�r� rezultat. Nu �tie ce s� mai cread�. Prive�te in jurul s�u �i recunoa�te totul. Vede camera in care a z�cut, recunoa�te mobilele pe care le-a cump�rat. Ei, atunci ce e cu el? Ascult� la cei din camer� �i in�elege ca e vorba de moartea lui. El mort? El se vede viu, tr�ie�te. Cum de nu-l v�d ai s�i? Vede pe unul din ai casei apropiindu-se de pat �i inchizand ochiiunui om. Atunci o groaz� il cuprinde. Cum, in patul in care a fost pan� adineauri este un om, un mort? Dar groaza sa se m�re�te pe m�sur� ce prive�te, pentru c� in cadavrul pe care il vede in patul s�u vede un om identic cu el. O groaz� profund� il cuprinde. �Eu sunt mort?� Dar aceasta nu se poate. Aici e o eroare sau se joac� o comedie lugubr� pe seama lui? El nu poate fi mort pentru c� tr�ie�te. Nu este mort pentru c� nu a c�zut in neant, in ne�tiin�a de sine. Nu este mort, crede cel credincios, pentru c� atunci ar trebui s� se prezinte inaintea judec��ii. Pe cand reflecteaz� el ce o fi la mijloc, vede c� se aprind luman�rile la capul mortului. Atunci porne�te in strig�te disperate: �Dar bine, oamenilor, eu nu sunt mort! Eu sunt bine acum, mai bine ca oricand. Dar strig�tele sale nu se aud, nu mi�c� pe nimeni. Se procedeaz� la toaleta funerar�, unii plang, al�ii se prefac. . * Cine dore�te s� progreseze mai repede spiritual, cine dore�te s� scurteze din num�rul revenirilor in mii �i mii de vie�i fizice, acela nu are decat s� acorde mai mult� aten�ie aerului pe care il respir�, apei pe care o bea, alimentelor pe care le consum� - mai ales, niciodat� carne, tutun �i b�uturi alcoolice. F�r� aceast� hot�rare, mii �i mii de ani, vii �i pleci de pe acest p�mant, realizand un progres, dar acest progres este prea lent, in loc s� urci dintr-o dat� multe trepte ale evolu�iei tale spirituale. Fizica �i chimia ne spun c� materia nu piere, ci se transform�. Ei bine, la moartea noastr�, materia fizic� se va reintoarce in lumea fizic� de unde a fost luat�. De asemenea cuno�tin�ele �tiin�ifice de azi ne spun c� energia nu piere nici ea, ci se transform�. Ei bine, spiritul nostru, for�a care conduce trupul fizic la moartea trupului va p�r�si aceast� hain�, locuin��, care nu ne mai poate servi la nimic, dar r�manand acela�i ca �i mai inainte �i ducandu-�i mai departe sub o form� foarte subtil� noua sa via��. In viitor, corpurile care parasesc la moarte corpul fizic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 16:39
Soimule maltez
multumesc ptr. texte si, asta-i mirarea mea cea mai mare : sa ai ca piatra de temelie , in religia in care te-ai nascut, INVIEREA si sa-ti smulgi parul din cap, lesinuri si tipete de deznadejde la moartea cuiva , asta dovedeste ca oamenii Nu au inteles Nimic din crestiniasm.....e drept, mai marii bisericii au si facut totul ca sa nu ajunga la ei Misterul dezlegat al mortii !
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:01
De la: gabigabi2, la data 2011-12-26 16:39:24 Soimule maltez Da, e greu de inteles, dar marea mirare este: scopul manipularii, a rastalmacirii unor invataturi ale lui Isus, a infricosarii cu moartea, cu chinurile Gheenei( a iadului pe intelesul tuturor) a promisiunii Raiului chiar si pentru ticalosi, criminali , in slujbele care se fac. Ignoranta enoriasului de rand este uluitor de mare, si nu va intelege niciodata ca dupa cca 100 de ani dupa moartea Fiului lui Dumnezeu, adevaratele Sale invataturi au fost masluite, selectate doar 4 evanghelii, celelalte distruse, Aproape toate religiile crestine si cea a Islamului, au servit interesele oranduirilor, si-au conjugat prestigiile si interesele in scopul dominarii maselor si a profiturilor lor. Isus s-a nascut ca om, are mai putina relevanta,miracolul incarnarii sale, ci mai mult faptul ca a trait ca om o buna perioada, ca tamplar alaturi de Iosif si ca a parasit acele meleaguri la o varsta oarecare. Ce se stie din evanghelii este ca ultima sa aparitie a fost la varsta de 12 ani. Surse orientale atesta faptul ca Isus a fost chemat( prin revelatie) in Tibet pentru a fi initiat. A revenit pe aceleasi meleaguri dupa ce a dobandit constiinta Christica, intelegand menirea cu care a fost trimis pe pamant. Pasaje din evanghelii atesta cunoasterea sa cu privire la sacrificiul la care urma sa fie supus. A se vedea toate intamplarile incepand cu gradina Ghesimani si pana la rastignirea pe cruce, chiar invierea. E greu de dovedit in ce trup a inviat, nu se cunosc dovezi, sau au fost distruse, Mai mult ca sigur e faptul ca un Spirit care a atins Iluminarea se poate corporaliza si decorporaliza, nicidecum luand trupul fizic abandonsat de Spirit. In lumina acestei falsitati ca Isus s-a inaltat la cer in corp fizic a facut posibila credinta invierii mortilor. Se va vedea in ce corp s-a inaltat Isus la cer in cele ce urmeaza. |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:07
Corpul eteric. Cu ajutorul unui aparat foarte sensibil, cu un galvanometru, se constat� c� atunci cand celulele corpului carnal sunt in activitate, cand mu�chii se contract� ori nervii sunt in func�iune, se produc in corpul nostru curen�i electrici mai mari sau mai mici, in func�ie de intensitatea activit��ii celulelor organelor corpului carnal. Prezen�a electricit��ii implic� prezen�a materiei eterice din aer. Rezult� a�adar c� toate celulele, toate asocia�iile corpului nostru sunt inconjurate �i p�trunse de eter, reproducand astfel o copie exact� a organelor �i deci a intregului corp carnal, un dublu, un al doilea corp, de natur� eteric�, de unde �i numele de dublul eteric al corpului carnal. De fapt corpul eteric este tiparul, matri�a in care este turnat corpul carnal. Cu toate c� pan� acum acest eter nu a fost captat �i studiat in laborator, el se poate vedea ca �i orice obiect fizic (mas�, scaun etc), ins� nu cu vederea ochilor fizici, ci cu vederea astral� pe care unele persoane o au naturala, ca un dar de la Dumnezeu, sau o pot ob�ine prin anumite antrenamente. Deci un om inzestrat cu vederea astral� vede acest dublu eteric, care are o culoare cenu�iu-violet�. Calitatea, fine�ea, organizarea �i puterea de func�ionare a acestui dublu eteric depind de calitatea �i fine�ea corpului carnal. Cand printr-o anumit� alimenta�ie �i conduit� moral� purific�m corpul carnal, atunci in mod automat, incon�tient, purific�m, innobil�m �i dublul nostru eteric. Rolul acestui dublu eteric este ca s� intre�in� vigoarea, puterea �i c�ldura corpului carnal. La moarte spiritul iese din corpul carnal, dar de aceast� dat� definitiv, rupand orice leg�tur� cu el �i tarand acum dup� el �i dublul eteric, pe care il va lep�da curand dup� ie�irea din corpul carnal. Dublul eteric tr�ie�te astfel cateva ceasuri lang� asociatul s�u de existen�� � corpul carnal - devenit cadavru �i poate fi v�zut de cei din jurul mortului, mai ales in prima noapte, deasupra sicriului sau a mormantului, ca o fantom� mut� �i nemi�cat�. Ea va pieri peste cateva minute, materia ei risipindu-se in materia eteric� a planului fizic inconjur�tor, servind in viitor la crearea unui nou corp eteric al unui copil ce va imbr�ca spiritul care va veni in lumea terestr�. Din cele spuse rezult� c� depinde de noi ca acest corp carnal �i dublul eteric, s� le avem grosolane sau s� le form�m mai fine, prin alimenta�ia noastr�, prin gandurile �i ac�iunile noastre nobile. Dup� cum un om - prin cultur� muzical� �i prin educa�ia sim�ului muzical ajunge s� perceap� cele mai fine note �i tonul fiec�rui instrument dintr-o orchestr�, tot astfel printr-o lung� �i metodic� preparare - care nu este timpul �i locul a o descrie - omul i�i poate face corpul foarte sensibil, ca auzul �i vederea lui s� perceap� vibra�ii mai fine decat cele fizice �i astfel s� poat� auzi �i vedea in lumea invizibil�, in lumea astral�, care e chiar in jurul s�u. Asemenea persoane sunt rare, dar cei care prin vie�ile lor trecute, pline de cumin�enie, �i prin prepararea din via�a prezent� au ajuns la aceast� supersensibilitate, la aceast� sim�ire mai fin� decat cea obi�nuit� � fie auditiv�,fie vizual� - sunt datori ca aceste daruri dumnezeie�ti s� le pun� la dispozi�ia umanit��ii, s� le intrebuin�eze dezinteresa�i pentru progresul omenirii. Corpul carnal �i eteric constituie corpul fizic. Prin el con�tiin�a noastr�, spiritul nostru gande�te, ac�ioneaz� in lumea sau in planul fizic, in lumea supus� cercet�rilor noastre, in lumea ce cade sub sim�urile corpului fizic. * La moarte spiritul iese din corpul carnal, dar de aceast� dat� definitiv, rupand orice leg�tur� cu el �i tarand acum dup� el �i dublul eteric, pe care il va lep�da curand dup� ie�irea din corpul carnal. Dublul eteric tr�ie�te astfel cateva ceasuri lang� asociatul s�u de existen�� � corpul carnal - devenit cadavru �i poate fi v�zut de cei din jurul mortului, mai ales in prima noapte, deasupra sicriului sau a mormantului, ca o fantom� mut� �i nemi�cat�. Ea va pieri peste cateva minute, materia ei risipindu-se in materia eteric� a planului fizic inconjur�tor, servind in viitor la crearea unui nou corp eteric al unui copil ce va imbr�ca spiritul care va veni in lumea terestr�. Din cele spuse rezult� c� depinde de noi ca acest corp carnal �i dublul eteric, s� le avem grosolane sau s� le form�m mai fine, prin alimenta�ia noastr�, prin gandurile �i ac�iunile noastre nobile. Dup� cum un om - prin cultur� muzical� �i prin educa�ia sim�ului muzical ajunge s� perceap� cele mai fine note �i tonul fiec�rui instrument dintr-o orchestr�, tot astfel printr-o lung� �i metodic� preparare - care nu este timpul �i locul a o descrie - omul i�i poate face corpul foarte sensibil, ca auzul �i vederea lui s� perceap� vibra�ii mai fine decat cele fizice �i astfel s� poat� auzi �i vedea in lumea invizibil�, in lumea astral�, care e chiar in jurul s�u. Asemenea persoane sunt rare, dar cei care prin vie�ile lor trecute, pline de cumin�enie, �i prin prepararea din via�a prezent� au ajuns la aceast� supersensibilitate, la aceast� sim�ire mai fin� decat cea obi�nuit� - fie auditiv�, fie vizual� - sunt datori ca aceste daruri dumnezeie�ti s� le pun� la dispozi�ia umanit��ii, s� le intrebuin�eze dezinteresa�i pentru progresul omenirii. Corpul carnal �i eteric constituie corpul fizic. Prin el con�tiin�a noastr�, spiritul nostru gande�te, ac�ioneaz� in lumea sau in planul fizic, in lumea supus� cercet�rilor noastre, in lumea ce cade sub sim�urile corpului fizic. * Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:10
Dup� moartea fizic� duhul se poate ar�ta rudelor, prietenilor, sau dac� e vorba de
un om care a ajuns la starea de a se dedubla, de a-�i p�r�si corpul fizic, de a ie�i in astral, atunci poate s� se duc� la dep�rt�ri oricat de mari �i s� se arate unui prieten. In ambele cazuri spiritul atrage din atmosfer� particule de materie fizic� pe care le introduce iri corpul s�u astral �i astfel devine mai material, mai vizibil pentru prietenul s�u, pentru ochii s�i fizici, carnali. In cazul in care persoana vizitat� este un clarv�z�tor sau un lucid, atunci aceast� materializare nu mai este necesar�. Cazurile acestea sunt rare, dar omul c�ruia i s-a ar�tat o asemenea fantom� a unui prieten mort sau viu, crede c� a fost in�elat de o iluzie optic�, de o halucina�ie a creierului, �i de cele mai multe ori - de ru�ine de a nu fi ridiculizat - nu spune la nimeni. Sunt imprejur�ri cand oamenii f�r� a avea darul lucidit��ii �i f�r� a fi la mijloc o materializare - totu�i v�d fantoma unui prieten. Aceste persoane au pentru un moment sistemul nervos foarte sensibil din cauza sl�birii corpului de vreo boal� sau mare osteneal�. Ei bine, aceast� sl�bire a fizicului da o libertate mai mare corpului astral, din care cauz� el incepe s� func�ioneze mai intensiv �i omul devine pentru acele momente clarv�z�tor, lucid. Dac� o persoan� are pe cineva drag intr-o �ar� indep�rtat� �i se culc� cu gandul incordat, de exemplu la mama sa, in timpul nop�ii va pleca prin vehiculul astral spre mama sa �i dac� aceasta este intr-o stare de hipersensibilitate, va vedea cateva minute pe fiul s�u. Acesta e cazul cand cel care vede e intr-o stare excep�ional�, dar sunt �i cazuri cand voiajorul care pleac� in astral este cel care se afl� intr-o stare spiritual� incordat� �i se arat� mamei sale, a c�rei stare este normal�. Acest caz este e des intalnit mai ales cand cineva e in ultimele momente ale mor�ii sau este intr-un moment de mare pericol; intr-o secund� spiritul iese din corpul fizic �i ca un fulger vine lang� mama lui �i i se arat�. * Corpul mental Inveli�ul care, dintre cele descrise pan� acum, este �i mai apropiat de interior, de spiritul omului se nume�te corpul mental. El este format din materie mental�, materie cu mult mai fin�, �i mai eterat� ca materia inveli�ului astral, vecin� cu energia, adic� in pragul materiei. Rolul acestui inveli� este de a servi ca centru al inteligen�ei, al memoriei, al voin�ei. El constituie in acela�i timp �i vehiculul cu care c�l�tore�te �i lucreaz� spiritul in planul mental al lumilor. Ca �i corpul astral, �i corpul mental poate s� fie format dintr-o materie mental� pu�in dezvoltat� �i neorganizat�, sau prea pu�in organizat�. In acest caz, omul are puteri mentale foarte reduse, judecata intunecat�. Spiritul lucreaz� la un asemenea om in planul fizic �i astral prin corpul s�u astral. A�a se explic� c� omul inferior, omul s�lbatic, este dominat in existen�a lui terestr� mai mult de sim�ul foamei, al setei, al odihnei, al cruzimii, pentru c� in via�a lui p�manteasc� spiritul s�u se manifest� mai mult prin corpul sim�urilor, al pasiunilor, al geloziei, al poftelor, al fricii, al sentimentelor inferioare, intr-un cuvant prin corpul astral �i mai deloc prin corpul s�u mental, care nu este inc� bine organizat. Materia acestui corp este a�a de fin�, c� nu mai este v�zut� prin vederea astral� de lucizi sau clarv�z�tori. Cu cat omul in via�a p�manteasc� are o activitate cerebral� mai mare, cu cat subiectele care fac obiectul gandirii lui sunt mai abstracte, cu cat aceste ganduri sunt de un profund adev�r �i imbr��i�eaz� idei de frumos, de bine, de iubire, de mil�, de dreptate pentru to�i, cu atat corpul s�u mental se dezvolt�, se organizeaz�, atr�gand din spa�iu, din planul mental particule mentale fine care zi de zi contribuie la innobilarea, la purificarea corpului s�u mental. Nu numai c� el devine mai fin, dar in acela�i timp cre�te, cum nu poate cre�te corpul astral, cre�te in m�rime pe m�sur� ce omul se ridic� mai sus. Pe cand materia astral� se introduce in toate celulele, in toate organele corpului nostru fizic �i formeaz� o inim� astral�, un ficat astral, un stomac astral etc. - a�adar un corp astral asem�n�tor ca form� cu corpul fizic, corpul mental din contr�: are o form� ovoid�, mai mic ca omul, dar avand razecare str�bat corpul astral, corpul fizic �i ies afar�, dep�ind aura format� de corpulastral �i pe cave o coloreaz� cu culori foarte frumoase |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:13
Corpul cauzal
De cand a ap�rut omul pe p�mant �i pan� azi, corpul s�u mental s-a imbun�t��it in calitate, s-a organizat treptat �i s-a diferen�iat in dou� p�r�i. Jum�tatea extern� a constituit mai departe sediul voin�ei �i al inteligen�ei, deci ca vehicul mental, iar jum�tatea intern� a constituit un nou inveli� spiritului, un nou corp numit corpul cauzal. I s-a dat denumirea de cauzal pentru c� in el se inscrie, in esen�a sa, tot binele �i tot r�ul pe care l-a f�cut omul in via�a lui terestr�, in el se inscrie, se a�eaz� ca recolta intr-un hambar tot ce a sem�nat pe p�mant. Aceast� recolt� va determina in via�a lui viitoare pe p�mant bucuriile �i nefericirile, tot destinul lui, rolul pe care il va juca in viitoarea lui reincarnare. Viitorul s�u corp mental, viitorul s�u corp astral �i fizic cu care va tr�i in viitor pe p�mant vor fi astfel f�cute dup� cele ce au fost inscrise in corpul cauzal. Cu alte cuvinte, tot ce va intampina omul in via�a viitoare terestr� este inscris in corpul cauzal �i i�i g�se�te cauzele in ceea ce a f�cut pe p�mant in precedenta via��. Semeni intr-o via�� �i culegi in alt� via��. Cu alte cuvinte, via�a prezent� preg�te�te via�a viitoare. Noi suntem f�uritorii destinului nostru. Corpul cauzal este format �i el dintr-un eter extrem de sub�ire, pe a c�rui fine�e nu ne-o putem inchipui. El fiin�eaz� in jurul spiritului mii �i mii de ani, sute �i mii de incarn�ri pan� ce omul ajunge a�a de evoluat incat nu va mai fi nevoie s� se mai incarnneze. Atunci corpul cauzal piere �i el �i spiritul va fi acoperit de un nou inveli� format din for�� comprimat� a c�rei natur� nu o putem cuprinde cu mintea noastr� slab�, inveli� numit corpul budhic. In lungimea secolelor nesfar�ite �i in miile de incarn�ri, corpul cauzal a inregistrat toate actele, cuno�tin�ele �i facult��ile noastre ca�tigate. Sunt inscrise mii �i mii de pagini a tot ce am fost, pe unde am tr�it, ce am inf�ptuit, ce bine sau ce r�u am comis - o cinematografie fidel� a tuturor vie�ilor noastre nenum�rate. Tot r�ul pe care l-am putut face in aceste vie�i, nu contribuie cu nimic la organizarea corpului cauzal. Tot binele ins� care l-am facut contribuie nem�surat de mult la subtilizarea, din via�� in via�� , a corpului nostru cauzal. Credin�a profund� in Divinitate, iubirea, aproapelui nostru, pan� la sacrificiu, gandurile cele mai inalte spirituale, contribuiesc la innobilarea, la fortificarea corpului cauzal. Cum asemenea imprejur�ri sunt cat se poate de rare, evolu�ia acestui corp este �i ea cat se poate de lent�. Corpul astral, corpul mental �i corpul cauzal la un loc constituie in jurul spiritului o invelitoare material�, dar invizibil�, numit� perispirit. * Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 18:41
O concluzie se cuvine a fi facuta.
Asadar, Isus s-a inaltat ca perispirit, in asa zis corp Budhic, corp care se poate reincarna la vointa sa si numai pentru a ajuta lumea sa progreseze spiritual si evolutiv. In acest corp el a avut constiinta a tot ce urma sa patimeasca, constiinta dobandita pe pamant dupa initierea in Tibet. Cunoscutul indian Sundar Sighn, care a vizitat si tara noastra inainte de 1910, care a scris si cunoscuta Profetie cu privire la Romania si evenimentele ce ar urma sa se intample in lume, (unele care dau de gandit), a facut si alte afirmatii cu privire la Isus. Aceste afirmatii se gasesc in cartea lui Paul Brunton,( si el un devenit initiat dintrun reporter englez sceptic),-India Secreta- In alte scrieri Sundar Sighn afirma: Toate filozofiile si doctrinile religioase, incepand cu cele orientale , terminand cu crestinismul, au avut acelasi scop, reliefat sau relevat in diferite moduri,- si afirma el: _ In zorii diminetii a fost trimis Vishu, in miezul zilei a fost trimis Budha si in apusul soarelui a fost trimis Isus. Intamplator sa fi fost ca acum peste 2000 de ani a aparut Isus cand lumea era in cea mai neagra depravare, lacomie, dezmat si lipsa totala de credinta? Si ar mai fi o umila intrebare, retorica, evident: Cat de mult a progresat omenirea din punct de vedere Spiritual? Poate altii vor da un raspuns. O pauza de meditatie e bine venita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Calliope 1 mesaj Membru din: 26/12/2011 |
Postat pe: 26 Decembrie 2011, ora 19:16
De la: 9am250228, la data 2011-12-26 18:41:11O concluzie se cuvine a fi facuta. Nu stiu daca te-ai decis daca intrebarea ta ramane retorica sau nu, insa na, imi permit sa dau un raspuns. Poate ca omenirea nu a progresat DESTUL din punct de vedere spiritual, dar de progresat, a progresat. Sa ne gandim numai ca am pornit existenta noastra, ca specie, de la niste fiinte pur instinctive si ca am ajuns, totusi, sa ne punem probleme de spiritualitate. Ca sa raspund si la intrebarea initiala a topicului... habar nu am daca exista viata dupa moarte, logic ar fi sa nu fim doar niste existente in van. Candva credeam ca cea mai optimista viziune este aceea cu reincarnarile, insa pe masura ce inaintez in varsta ma gandesc tot mai mult ca cea mai optimista varianta ar fi aceea ca nu exista nimic dupa moarte, ca disparem in neant, astfel nu ar trebui sa suportam consecintele propriei noastre vieti... pentru ca, pana la urma, in toate religiile este, intr-o forma sau alta, despre asta : dupa moartea fizica, vom suporta consecintele a ceea si a cum am trait aici. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 04:18
Deci problema e indoita.....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 04:20
Bai, fiti atenti ca de cind am tot spus si eu pe forum de acele corpuri energetice, mai nimeni nu mai vorbeste cu mine.
Asa ca atentie ca goniti pasarelele.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 10:39
De la: 9am250228, la data 2011-12-26 18:41:11O concluzie se cuvine a fi facuta. se-ntimpla ceva ....nu stiu ce m-am apucat sa-ti raspund la intrebarea ta : de ce Biserica, prin oamenii ce-au promovat-o, procedeaza la tinerea in intuneric a omenirii si.....pac, mi s-a oprit brusc calc. ! o fi fost o cadere brusca de tensiune ? n-am bagat de seama sa fi fost vreuna ! in sfirsit , ideea este ca Cine a determinat venirea noastra-n acest spatiu, ne vrea aici pe timp cit mai indelungat si face tot posibilul sa ne amageasca ,oferind oamenilor avere, faima si putere si deci : de unde atita progres spiritual ?!si, la cealalta intrebare a ta, raspunsul cred ca l-ai dat tu singur : ISUS le-a aparut discipolilor lui in perispirit ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 10:43
De la: Calliope, la data 2011-12-26 19:16:49De la: 9am250228, la data 2011-12-26 18:41:11O concluzie se cuvine a fi facuta. sau, cu alte cuvinte : ce semeni aia culegi ! sau varianta cealalta : cum iti asterni asa dormi ! si, culmea, aceste proverbe vin de la un popor care are credinta ca : ce ti-e scris in frunte ti-e pus....deci , cum suntem noi ? fatalisti sau avem constiinta legii cauza- efect ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
tasa_nuti 182 mesaje Membru din: 21/12/2008 Oras: Sighetu Marmatiei |
Postat pe: 27 Decembrie 2011, ora 16:55
De la: gabigabi2, la data 2011-12-27 10:39:00De la: 9am250228, la data 2011-12-26 18:41:11O concluzie se cuvine a fi facuta. Raporteaza abuz de limbaj
TASA
|
|
Postat pe: 28 Decembrie 2011, ora 04:00
Ce e ala perispirit? Spirit cu peri?
Eu nu cunosc aceasta notiune. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|