back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

ExistĂŁ viaĂŸĂŁ dupĂŁ moarte?

Pagini: << 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 17:16

De la: Dorulet, la data 2010-04-20 11:40:07
De la: tutenes, la data 2010-04-20 10:48:27
De la: Dorulet, la data 2010-04-19 21:31:10
De la: tutenes, la data 2010-04-19 19:56:23
De la: karpov, la data 2010-04-19 19:22:12
De la: tutenes, la data 2010-04-19 17:48:32Numai in 2007 s-au facut peste 150000 in Romania !
ht tp://www.ziare.com/international/stiri-externe/romania-locul-tre...]

E vina lui dumnezeu ! El ne-a creat asa ! Cred ca are deficit de ingeri -asa ca ii ia la el inca inainte de a se naste ! Putea sa-si dea seama cand ne-a programat ca e ceva in neregula la softul cu mostenitorii -putea sa inventeze o metoda mai tare decat cea a lui nenea Ogino-Knaus ! El insa a preferat sa creeze la nesfarsit muritori de foame !

E vina tampitilor de oameni ca nu asculta de poruncile lui Dumnezeu , care a spus clar , "Sa nu ucizi ! " .

...mda, să nu ucizi decât atunci când vrea dumnealui...n-așa?
...atunci este ok?...brrr...clar că mi se face greață de o așa gândire...

Intrebarea ta dovedeste ca nu cunosti Evangheliile si invatatura Bisericii Ortodoxe !
Iisus a spus clar ca nu trebuie sa dorim moartea pacatosului ci indrptarea lui .
Pentru greata ia o limonada !

...nu vorbeam despre nici un Isus...ci despre D-zeul din V.T....credeam că s-a înțeles!...Ah, da, știu că voi credeți că D-zeu și Isus este același lucru...well....oricum ai da-o la întors, nu dă lungul cu latul!

P.S. Limoda îmi provoacă și mai multă greață....

"sa nu ucizi decat cand vrea dumnealui" - mi se pare ca nu face parte din invatatura ortodoxa si nici din gandirea credinciosilor ortodocsi ... !
De ce ti-e greata totusi ?
In perioada veterotestamentara eram sub lege , acum suntem sub har ; e o mare diferenta !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 18:33

De la: tutenes, la data 2010-04-20 17:16:45
"sa nu ucizi decat cand vrea dumnealui" - mi se pare ca nu face parte din invatatura ortodoxa si nici din gandirea credinciosilor ortodocsi ... !
De ce ti-e greata totusi ?
In perioada veterotestamentara eram sub lege , acum suntem sub har ; e o mare diferenta !

Nu zău?! Deci nu mai sunteți sub lege...sunteți sub har...să înțeleg că odată cu schimbarea asta s-a schimbat și zeul...nu mai este același???

Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 19:06

De la: gabigabi, la data 2010-04-20 16:21:19
De la: Horus, la data 2010-04-20 13:38:02Fratiloooor ..si tu sora Gabiiii !! iti sta mintea-n loc ..ce logica aveti!!
Pai cum sa-l aduceti voi cu picioarele pe pamant pe D-zeu si sa-l comparati cu ..o bunica?~!!?! Chiar si daca luam la propriu comparatia este in dezavantajul ratiunii voastre ....bunica ingrijeste fara deosebire pe toti copii sanataosi sau bolnavi ...deci este mai umana si accepta sitauatia asa cum e ...si D-zeu???? ce face???? ii da copii cu handicap!!! asa de distractie!? Eu de=aici am inteles ca D-zeu este mai crud decat orice bunica -mama ...parinte in general ...se aseamana cu putinii oameni ...criminali care mutileaza ...CU ( BUNA!! ) STIINTA!!!

ofof,maimai,nici cu logica ta nu mi-e rusine ! eu nu inteleg ce nu intelegeti...si tu @dora ....Dumnezeu nu umbla cu parul dupa nimeni....ne-a daruit liber arbitru si ca atare, SUNTEM RESPONSABILI ptr. faptele,vorbele si gindurile noastre ! am gresit- platim ! conf. Crestismului ,platim la sfirsit ,la Judecata de Apoi ...... conf. legii karmice ,platim in rate ,esalonate pe mai multe vieti ,dar platim !

asa ca, handicapul dintr-o viata,este semnalul ca Dobinda la Rata neplatita a crescut.....asa ca, karpoave ,ai grija....eu ti-am spus de unde-ti vine durerea si daca nu ti-o intelegi NU Dumnezeu e de vina....dar, dupa cum am zis : avem Liber Arbitru si optiunea e a noastra !

Adica liberul arbitru a functionat si la mine ! Bai da destept mai sunt ! In viata mea intrauterina m-am hotarat -si am ales sa ma nasc cu o boala de inima ! Daca as fi fost o creatie a lui dumnezeu atunci vina ar fi fost a lui -ca nu a prevazut ca pot aparea asemenea anomalii ! Daca e sa ne luam dupa liberul arbitru e putin probabil sa functioneze prin uter asa ca ar trebui o alta explicatie -din cate stiu eu in timpul vietii mele intrauterine ,pana in luna 3 cand poate sa apara acest defect pe care il am eu -nu prea am facut pacate ! Gandeste cam anapoda dumnezeul asta al tau ! Pe ce criteriu m-o fi ales tocmai pe mine ! O fi stiut sarmanul ca ii voi face probleme si s-a gandit sa-mi scurteze speranta la viata cu vreo 50 de ani ?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 21:09

De la: tutenes, la data 2010-04-19 17:48:32Numai in 2007 s-au facut peste 150000 in Romania !
ht tp://www.ziare.com/international/stiri-externe/romania-locul-tre...]

Mai nene ,sa te invat putina matematica -e din aia de clasa 3 ! Daca ar fi sa ne luam dupa zapacitul ala de dumnezeu si dupa analfabetul de isus ( asta cel putin are o scuza nu stia adunarea si scaderea) populatia globului ar ajunge la un locuitor pe milimetrul patrat ! Daca fiecare familie ar face vreo 10 copii atunci in 100 de ani s-ar ajunge la o populati de 100 de miliarde -in 200 de ani la 900 de miliarde ! Eu ii inteleg pe analfabetii aia ,mentionati anterior -dar pe matale nu te inteleg -stii ceva matematica asa ca nu ai nicio scuza ! Singura varianta contraceptiva acceptata de cei 2 pitpalaci ar fi abstinenta ca din cate am inteles eu contraceptivele nu sunt agreate de preotii nostri-cei mai destepti crestini de pe fata pamantului ! De ce nu inteleg oamenii ca tot ce vine de la biserica ,in timp ,poate sa distruga lumea ! Mi-e sila de acesti preoti care nu gandesc -ar vrea ca toti sa fim ca preotii catolici -sa nu ne casatorim -eventual cei care nu se pot abtine sa se transforme in pedofili ! Abstinenta te ataca psihic-daca prostavanul te-a creat ca sa faci sex -nu ai incotro ! Nu e vina noastra ca dumnezeu a scris un soft gresit -nu ne poate invinui pe noi pentru greselile lui-noi acum cautam solutii ca sa-i indreptam greseala ! Studiaza si matale problema fertilitatii prin china,despre castrarea celor de pe acolo -nu gandi cu ochii si cu creierul legat -nu te lua dupa cei care au mazgalit evangheliile -ce scrie acolo nu e litera de lege -e o utopie scrisa de unii care au stiut sa-si faca reclama sute de ani !

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 22:53

De la: Horus, la data 2010-04-20 13:38:02Fratiloooor ..si tu sora Gabiiii !! iti sta mintea-n loc ..ce logica aveti!!
Pai cum sa-l aduceti voi cu picioarele pe pamant pe D-zeu si sa-l comparati cu ..o bunica?~!!?! Chiar si daca luam la propriu comparatia este in dezavantajul ratiunii voastre ....bunica ingrijeste fara deosebire pe toti copii sanataosi sau bolnavi ...deci este mai umana si accepta sitauatia asa cum e ...si D-zeu???? ce face???? ii da copii cu handicap!!! asa de distractie!? Eu de=aici am inteles ca D-zeu este mai crud decat orice bunica -mama ...parinte in general ...se aseamana cu putinii oameni ...criminali care mutileaza ...CU ( BUNA!! ) STIINTA!!!

ofof,maimai,nici cu logica ta nu mi-e rusine ! eu nu inteleg ce nu intelegeti...si tu @dora ....Dumnezeu nu umbla cu parul dupa nimeni....ne-a daruit liber arbitru si ca atare, SUNTEM RESPONSABILI ptr. faptele,vorbele si gindurile noastre ! am gresit- platim ! conf. Crestismului ,platim la sfirsit ,la Judecata de Apoi ...... conf. legii karmice ,platim in rate ,esalonate pe mai multe vieti ,dar platim !

asa ca, handicapul dintr-o viata,este semnalul ca Dobinda la Rata neplatita a crescut.....asa ca, karpoave ,ai grija....eu ti-am spus de unde-ti vine durerea si daca nu ti-o intelegi NU Dumnezeu e de vina....dar, dupa cum am zis : avem Liber Arbitru si optiunea e a noastra !

,,Liber arbitru ??? daca te nasti cu handicap????Sa inteleg ca D-zeu este un fel de Machiavelli si incurca .. itzele iintentionat ...ca sa dea mai mult ,, dramatism,, vietii??? Ca un regizor incepator / scenarist ce vrea sa obtina si el Oscarul pt scenariu si efecte ...artistice???

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 00:39

Intrebarea ta dovedeste ca nu cunosti Evangheliile si invatatura Bisericii Ortodoxe !
Iisus a spus clar ca nu trebuie sa dorim moartea pacatosului ci indrptarea lui .

Domnu' Tutenes, raspunsul tau dovedeste deasemeni ca nu cunosti Evangheliile. Sau cel putin ca le ignori , in caz ca le cunosti.
Pentru ca Isus a spus in Evanghelii (Luca 19:27) - DACA ar fi sa le dam crezare! - ca trebe sa ii spinteci pe cei care nu au vrut sa domneasca peste ei. Adica pe necredinciosi.

Scuze ca sunt nevoit sa iti tot atrag atentia asupra faptului ca ceea ce SELECTEZI tu din scriptura nu reprezinta intregul cuvant al domnului. Mai exista si cuvintele alealalte pe care tot incerci sa le ignori, sau sa te faci ca n-ai auzit de ele.

Problema nu este daca tu sau alti credinciosi chiar te-ai apuca sa urmezi orbeste asemenea indemnuri din scriptura. Repet ceea ce am mai spus in alte ocazii: eu consider ca majoritatea credinciosilor sunt oameni decenti care nu ar face asa ceva. Exista insa si unii care ar face-o. Dar sa-i lasam pe acestia deocamdata.
Problema este ca EXISTA asemenea pasaje in scriptura. Si ele sunt opuse total acelor pasaje pe care bati moneda, adica cele cu mesajul de iubire, blandete si iertare al crestinismului.
In schimb unul ca mine iti atrage atentia ca nu poti sa ignori existenta acestor pasaje in scriptura. Si nu trebe sa te superi pe mine, pentru ca nu eu le-am scris.
Cum determini care e "adevaratul" mesaj al lui Isus? Ambele mesaje ii apartin! (conform scripturii). Ambele sunt cuvintele sale, in scriptura.
Si aici apare problema, pe care am mai enuntat-o anterior. Pentru ca daca te apuci sa zici ca unul e mesajul lui Isus iar celalalt nu, va trebui sa justifici cum ai determinat asta. Si singurul lucru la care vei ajunge este : asa ti se pare TIE ca are sens. Adica vei incerca sa ajungi la o concluzie predeterminata. Insa , nu-i asa ca ti-ai dori sa nu trebuiasca sa cauti rationalizari? Nu-i asa ca ti-ai dori ca mesajul "inteligentei supreme" sa fie unul lipsit de echivoc?
Cum se explica faptul ca eu, un simplu om, POT sa construiesc un cod mult mai bun? Demonstrabil mai bun! Fara contradictii! Fara sa zic pe de o parte "sa nu ucizi" si pe de alta parte "aduceti-i pe necredinciosi in fata mea si taiati-i".
Inca nu am reusit sa obtin vreun raspuns pertinent la intrebarea asta, indiferent carui credincios o adresez. Eventual doar o incercare timida de raspuns, precum "misterioase sunt caile domnului si nu putem noi, bieti oameni, sa il intelegem"
Pai daca ar fi asa, si nu putem sa il intelegem , de unde pretentiile astea formulate de catre credinciosi despre faptul ca ar sti ce anume vrea domnul de la noi?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 00:45

Mole, câteodată-mi vine să te pup!!!! ...ai tu așa o răbdare să explici în amănunt....eu prefer să înjur...mai ales când îmi pier răbdarea!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 00:54

De la: Dorulet, la data 2010-04-21 00:45:47Mole, câteodată-mi vine să te pup!!!! ...ai tu așa o răbdare să explici în amănunt....eu prefer să înjur...mai ales când îmi pier răbdarea!

multumesc, ma simt flatat. Numai bine si tie.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 00:58

De la: Yorick, la data 2010-04-21 00:54:05
De la: Dorulet, la data 2010-04-21 00:45:47Mole, câteodată-mi vine să te pup!!!! ...ai tu așa o răbdare să explici în amănunt....eu prefer să înjur...mai ales când îmi pier răbdarea!

Nu-i nici un secret că ești unul dintre preferații mei....foarte puțini la număr!!!

nicuvasile2008

187 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 01:02

De la: Dorulet, la data 2010-04-21 00:58:23
De la: Yorick, la data 2010-04-21 00:54:05

Nu-i nici un secret că ești unul dintre preferații mei....foarte puțini la număr!!!

Pey si eu nu,Dorulet...si ce sperante imi facusem :))))

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 01:33

De la: gabigabi, la data 2010-04-19 13:49:50
Yorik- ceea ce tu ceri unui credincios,nu numai lui Tutenes, este sa spuna ca Dumnezeu greseste ,ceea ce n-ai sa auzi niciodata !! ... si papa Ioan al II.lea,cind si-a cerut iertare in numele Bisericii,ptr. atrocitatile comise in numele ei, a spus clar IN NUMELE EI ....niste oameni s-au ascuns in spatele unei carti,credinte ,a unei cruci sau a unei biserici ....au comis blasfemia sa sustina ca vorbesc in NUMELE LUI DUMNEZEU , urmarindu-si doar Interesul strict personal ! cui folosea introducerea in textele sfinte a unor asemenea aberatii ca uciderea unor copii,sustinind ca-i voia lui Dumnezeu ? conducatorilor acelui timp....si a celui urmator, pina-n zilele noastre ! ce nu ti-e clar ? nu intotdeauna cei chemati sa-L slujeasca pe Dumnezeu s-au ridicat la inaltimea misiunii lor si ticaloasa fire umana a iesit la suprafata ,murdarind totul !

P.S. dar chestia asta cu omoritul pruncilor ....a intregii familii a unui rival ,ca sa i se piarda neamul, era practicata si-n Japonia medievala ,fara ca samuraii aia sa fii fost crestini .....de ce trebuie neaparat sa-i arati cu degetul numai pe ei si sa nu-ti pui intrebarea de unde vine gena asta distructiva din om?

Nu ii arat cu degetul "numai" pe crestini. Aici te inseli. Arat cu degetul toate textele "sacre" care cuprind aberatii, fie ca-s crestine, musulmane, evreiesti sau altele. Si sustin nevoia de reformare a acelor texte. Numai ca - prin natura lucrurilor, datorita faptului ca traiesc in Romania - cei cu care am contact sunt aproape toti crestini. De aici apare impresia ca as avea ceva doar impotriva religiei crestine. Dar , te asigur, e doar o impresie. Aceeasi aversiune o am si impotriva Coranului, ba chiar mai mult - datorita faptului ca islamul e mult mai violent in momentul de fata decat orice alt dogmatism. In priviinta religiei iudaice, oricum avem in comun vechiul testament, deci daca il critic pe acesta nu ma limitez doar la crestinism.
Despre religiile orientale nu cunosc suficient de multe ca sa pot face vreo critica argumentata a textelor sacre. In cazul lor ma limitez la a discuta despre conceptul general al divinitatii. Si oricum exista multe alte religii africane, americane sau din alta parte despre care nu stiu mai nimic.

In orice caz - iti scapa din vedere aspectul important al problemei. Chestia cu Japonia medievala este fara legatura cu subiectul. Pentru ca desi as putea admite ca : "samuraii nu erau crestini, dar au omorat prunci.." (cu toate ca nu stiu detalii despre istoria Japoniei in aceeasi masura cum stiu despre istoria europeana si cea crestina) - problema este alta.
Si anume:
Noi discutam despre un ordin "divin" scris intr-un text "sacru".
Daca vrei sa discutam despre actiunile unor oameni e cu totul altceva. Oamenii pot fi cruzi si sangerosi. Sunt de acord cu aceasta idee pe care ai exprimat-o, Dar noi ca societate am evoluat din evul mediu pana acum. Nu cunosc daca exista vreun text sacru japonez care sa cuprinda indemnuri la pruncucidere. Chiar daca ar exista vreun asemenea text, se pune problema daca el mai are vreo relevanta in societatea japoneza moderna , asa cum biblia are o relevanta in societatea noastra moderna.
Stii tu de un asemenea text?
Exista vreo divinitate japoneza care sa fi zis: "mergeti si ucidetii copii alora din provincia vecina"?
Exista IN PREZENT vreo culta japoneza care sa sustina ca acel text reprezinta adevarul suprem?
In caz ca da, atunci voi spune : "bai niponilor, aruncati textu' ala la gunoi!"

Multumita?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 08:23

De la: karpov, la data 2010-04-20 19:06:18

Adica liberul arbitru a functionat si la mine ! Bai da destept mai sunt ! In viata mea intrauterina m-am hotarat -si am ales sa ma nasc cu o boala de inima ! Daca as fi fost o creatie a lui dumnezeu atunci vina ar fi fost a lui -ca nu a prevazut ca pot aparea asemenea anomalii ! Daca e sa ne luam dupa liberul arbitru e putin probabil sa functioneze prin uter asa ca ar trebui o alta explicatie -din cate stiu eu in timpul vietii mele intrauterine ,pana in luna 3 cand poate sa apara acest defect pe care il am eu -nu prea am facut pacate ! Gandeste cam anapoda dumnezeul asta al tau ! Pe ce criteriu m-o fi ales tocmai pe mine ! O fi stiut sarmanul ca ii voi face probleme si s-a gandit sa-mi scurteze speranta la viata cu vreo 50 de ani ?

din cite spui,inteleg ca n-ai citit niciodata,nici macar din curiozitate,ceva despre karma ! daca citeai ai fi vazut ca sufletul ce se pregateste sa vina la intrupare ,in fuctie de "rata si dobinda neplatita la timp ",isi alege urmatorul destin : cit de sanatos va fi; cit de lunga viata pe mosor ; in ce tara si timp va trai; isi alege mama in jurul careia sta un timp .....cu alte cuvinte ,are un scenariu deja scris si conformitatea caruia isi va juca rolul pe Pamint ....asa ca, dragule , nu la 3 luni de viata uterina ai facut tu "pacate" ,ci cu mult inainte ! imi pare rau ca e atit de greu de inteles niste lucruri atit de logice dar, nu-ti mai bate capul nici tu,nici ceilalti atei ....nu va tine Procesorul,fratii mei ! Informatiile sunt colea, sub nasul nostru ; plutim intr-un cimp informational ; inspiram informatie si expiram alte informatii ....bai frate,dar cind ai Windows xp, cum sa aplici la un windows 7 ? cind procesorul tau nu face fata la atitea informatii ,multumeste-te cu cit poti, fa abstractie de cartile alea care te enerveaza si lasa-i pe popi in pace ca tu nu le dai nici-un leu ...are cine sa le dea si aia dau cu placere ! hai,sa fii sanatos !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 08:31

De la: gabigabi, la data 2010-04-21 08:23:22
De la: karpov, la data 2010-04-20 19:06:18

din cite spui,inteleg ca n-ai citit niciodata,nici macar din curiozitate,ceva despre karma ! daca citeai ai fi vazut ca sufletul ce se pregateste sa vina la intrupare ,in fuctie de "rata si dobinda neplatita la timp ",isi alege urmatorul destin : cit de sanatos va fi; cit de lunga viata pe mosor ; in ce tara si timp va trai; isi alege mama in jurul careia sta un timp .....cu alte cuvinte ,are un scenariu deja scris si conformitatea caruia isi va juca rolul pe Pamint ....asa ca, dragule , nu la 3 luni de viata uterina ai facut tu "pacate" ,ci cu mult inainte ! imi pare rau ca e atit de greu de inteles niste lucruri atit de logice dar, nu-ti mai bate capul nici tu,nici ceilalti atei ....nu va tine Procesorul,fratii mei ! Informatiile sunt colea, sub nasul nostru ; plutim intr-un cimp informational ; inspiram informatie si expiram alte informatii ....bai frate,dar cind ai Windows xp, cum sa aplici la un windows 7 ? cind procesorul tau nu face fata la atitea informatii ,multumeste-te cu cit poti, fa abstractie de cartile alea care te enerveaza si lasa-i pe popi in pace ca tu nu le dai nici-un leu ...are cine sa le dea si aia dau cu placere ! hai,sa fii sanatos !
nu stie citi......... numa scrie

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 08:45

Nu, nu sunt multumita de raspunsul tau @yorik,asa cum tu nu esti multumit de al meu ! am scris si te rog sa mai citesti o data,ca oamenii s-au ascuns in spatele unor texte pe care tot ei le-au introdus in biblie ,ca sa justifice gesturi si atitudini ;sete de putere si invadarea unor spatii care nu le apartin !....ba,as zice ca, Isus a aparut tocmai ca sa "domoleasca " violenta manifestarilor omenesti ,inlocuind- sau incercind sa inlocuiasca vechea lege a talionului ,cu intoarcerea celuilalt obraz !....puah ! firea omeneasca nu se poate abtine de la razbunare si ura ne domina,desi : Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti ,ar fi trebuit sa ne imblinzeasca !
P.S citeste,te rog,ce i-am raspuns lui karpov, in mesajul anterior astuia !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 08:52

@616- ba cred ca stie si a citi ,dar nu intelege si nici nu-si doreste asta ! cind esti chitit sa nu intelegi, ptr. ca astfel ura ta - care te hraneste- nu mai are justificare , cu ce sa-ti mai ocupi timpul ? si cum sa-ti schimbi discursul ? neeeee, e mai simplu asa !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 14:20

De la: Yorick, la data 2010-04-21 00:39:30

Domnu' Tutenes, raspunsul tau dovedeste deasemeni ca nu cunosti Evangheliile. Sau cel putin ca le ignori , in caz ca le cunosti.
Pentru ca Isus a spus in Evanghelii (Luca 19:27) - DACA ar fi sa le dam crezare! - ca trebe sa ii spinteci pe cei care nu au vrut sa domneasca peste ei. Adica pe necredinciosi.

Scuze ca sunt nevoit sa iti tot atrag atentia asupra faptului ca ceea ce SELECTEZI tu din scriptura nu reprezinta intregul cuvant al domnului. Mai exista si cuvintele alealalte pe care tot incerci sa le ignori, sau sa te faci ca n-ai auzit de ele.

Problema nu este daca tu sau alti credinciosi chiar te-ai apuca sa urmezi orbeste asemenea indemnuri din scriptura. Repet ceea ce am mai spus in alte ocazii: eu consider ca majoritatea credinciosilor sunt oameni decenti care nu ar face asa ceva. Exista insa si unii care ar face-o. Dar sa-i lasam pe acestia deocamdata.
Problema este ca EXISTA asemenea pasaje in scriptura. Si ele sunt opuse total acelor pasaje pe care bati moneda, adica cele cu mesajul de iubire, blandete si iertare al crestinismului.
In schimb unul ca mine iti atrage atentia ca nu poti sa ignori existenta acestor pasaje in scriptura. Si nu trebe sa te superi pe mine, pentru ca nu eu le-am scris.
Cum determini care e "adevaratul" mesaj al lui Isus? Ambele mesaje ii apartin! (conform scripturii). Ambele sunt cuvintele sale, in scriptura.
Si aici apare problema, pe care am mai enuntat-o anterior. Pentru ca daca te apuci sa zici ca unul e mesajul lui Isus iar celalalt nu, va trebui sa justifici cum ai determinat asta. Si singurul lucru la care vei ajunge este : asa ti se pare TIE ca are sens. Adica vei incerca sa ajungi la o concluzie predeterminata. Insa , nu-i asa ca ti-ai dori sa nu trebuiasca sa cauti rationalizari? Nu-i asa ca ti-ai dori ca mesajul "inteligentei supreme" sa fie unul lipsit de echivoc?
Cum se explica faptul ca eu, un simplu om, POT sa construiesc un cod mult mai bun? Demonstrabil mai bun! Fara contradictii! Fara sa zic pe de o parte "sa nu ucizi" si pe de alta parte "aduceti-i pe necredinciosi in fata mea si taiati-i".
Inca nu am reusit sa obtin vreun raspuns pertinent la intrebarea asta, indiferent carui credincios o adresez. Eventual doar o incercare timida de raspuns, precum "misterioase sunt caile domnului si nu putem noi, bieti oameni, sa il intelegem"
Pai daca ar fi asa, si nu putem sa il intelegem , de unde pretentiile astea formulate de catre credinciosi despre faptul ca ar sti ce anume vrea domnul de la noi?

"Cum se explica faptul ca eu, un simplu om, POT sa construiesc un cod mult mai bun? " - e doar o impresie a ta .
Nici nu m-am obosit sa citesc tot mesajul tau , fiindca ai primit de mai multe ori explicatii la ce se refera Luca 19,27 .
Dai dovada de rea intentie , asa stii tu sa interpretezi ceva , scotand din context ?
M-am plictisit de cand aduci in discutie acel verset . Ca atare am sa aleg sa te ignor de acum incolo .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 14:26

Din Talmud , cartea "sfanta" a evreilor :
Lovirea unui evreu este echivalenta cu lovirea lui Dumnezeu -

Sanhedrin 58b: Dacă un păgân (Gentile) loveste un evreu, gentile trebuie să fie ucis.

Este in regula sa-i inseli pe ne-evrei -

Sanhedrin 57a: Un evreu nu trebuie să plătească unui ne- evreu ( “Cuthean”) salariile datorate de el pentru munca prestata.

Evreii au Statut juridic Superior-

Baba Kamma 37b: “Dacă un bou al unui israelit raneste un bou al unui Canaanit nu există nici o răspundere, dar, în cazul în care un bou al unui Canaanit raneste un bou al unui israelit … acesta din urma trebuie să fie în întregime platit.”

Evreii pot sa fure de la ne-evrei-

Baba Mezia 24a: În cazul în care un evreu gaseste un obiect pierdut de un Gentile ( “păgân”), acesta nu trebuie sa fie returnat. (Afirmat, de asemenea, în Baba Kamma 113b); Sanhedrin 76a: ” Dumnezeu nu va schimba un evreu care “isi căsătorește cu fiica cu un om batran sau ia o soție pentru fiul său minor sau întoarce un articol pierdut la un pagan. “

Evreii pot fura si ucide ne-evreii -

Sanhedrin 57a: Când un evreu ucide un ne-evreu ( “Cuthean”), nu va fi nici o pedeapsa cu moartea. Ce un evreu fura de la un Gentile poate să păstreze.

Baba Kamma 37b: Gentilii sunt în afara protecției legii și Dumnezeu a “pus banii lor la dispozitie în Israel.”

Evreii pot sa-i minta pe ne-evrei -

Baba Kamma 113a: Evreii pot folosi minciuni ( “subterfugii”) pentru a eluda un Gentile.

Copiii ne-evreilor sunt sub-umani

Yebamoth 98a: Toti copiii Gentililor sunt animale.

Abodah Zarah 36b: Fetele Gentililor sunt într-o stare de necuratenie (mizerie), de la naștere.

Abodah Zarah 22a-22b : Gentilii prefera sexul cu vacile.

9am125241

235 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2010, ora 18:53

Permite-mi sa-ti corectez putin, etapizarea vietii spre sfarsit - cel putin la noi, nu stiu cum este la altii...!?
...la noi urmeaza moartea si abia apoi vine pensia ....

Vested tanar !
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 01:24

De la: tutenes, la data 2010-04-21 14:20:27
"Cum se explica faptul ca eu, un simplu om, POT sa construiesc un cod mult mai bun? " - e doar o impresie a ta .
Nici nu m-am obosit sa citesc tot mesajul tau , fiindca ai primit de mai multe ori explicatii la ce se refera Luca 19,27 .
Dai dovada de rea intentie , asa stii tu sa interpretezi ceva , scotand din context ?
M-am plictisit de cand aduci in discutie acel verset . Ca atare am sa aleg sa te ignor de acum incolo .

Este o alegere la care ai tot dreptul.
Insa nu te astepta la reciproca. Daca vei exprima lucruri care mi se par ca trebuie comentate , voi comenta.
In priviinta versetului - am spus ca nu am primit un raspuns pertinent, nu ca nu as fi primit nici un raspuns. Contextul este clar: Isus spune o pilda despre un stapan care zice ca cei care s-au opus sa fie stapaniti, trebuie adusi si spintecati , de catre voi - cei stapaniti. Fie ca vorbeste in nume propriu fie ca vorbeste despre un stapan , e limpede la ce se refera. Stapanul respectiv e dumnezeu.
Ca atare , esti liber sa ignori realitatea. Dar asta nu inseamna ca realitatea dispare ci pur si simplu ca tu o ignori.

PS - faptul ca POT sa fac un cod mai bun nu e o simpla impresie a mea. Il pot demonstra. Pot sa fiu consecvent in idei, si sa nu introduc contradictii evidente in text. Ce sa mai vorbim despre indemnuri la genocid - alea in mod sigur nu ar avea ce sa caute in Evanghelia dupa Mole

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 02:42

De la: gabigabi, la data 2010-04-21 08:45:59Nu, nu sunt multumita de raspunsul tau @yorik,asa cum tu nu esti multumit de al meu ! am scris si te rog sa mai citesti o data,ca oamenii s-au ascuns in spatele unor texte pe care tot ei le-au introdus in biblie ,ca sa justifice gesturi si atitudini ;sete de putere si invadarea unor spatii care nu le apartin !....ba,as zice ca, Isus a aparut tocmai ca sa "domoleasca " violenta manifestarilor omenesti ,inlocuind- sau incercind sa inlocuiasca vechea lege a talionului ,cu intoarcerea celuilalt obraz !....puah ! firea omeneasca nu se poate abtine de la razbunare si ura ne domina,desi : Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti ,ar fi trebuit sa ne imblinzeasca !
P.S citeste,te rog,ce i-am raspuns lui karpov, in mesajul anterior astuia !

Draga Gabi,
Citisem si ceea ce ai scris in mesajul catre Karpov, la care ma trimiti. Din pacate , nu prea ar merita raspuns. Pentru simplul motiv ca ideile nefundamentate nu au valoare, lucru pe care ti l-am mai zis.
Toata poezia cu faptul ca primim in viata asta rasplata pentru cele bune sau rele pe care chipurile le-am fi facut in vieti anterioare este sublima , dar argumentatia lipseste cu desavarsire.
Doar a rosti lucruri in mod aleator, nu le transforma in realitate.
De altfel, chiar daca ti-as accepta ideea, se nasc tot soiul de intrebari dificile. Stalin a trait 74 de ani intr-o epoca si intr-un loc pe pamant in care asta era mult peste speranta medie de viata. In ziua de AZI speranta medie de viata in Rusia pentru barbati este 61,83 ani.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy
Ce sa inteleg din "ideea" ta? Ca Stalin fusese nemaipomenit de bun in viata anterioara, drept urmare a fost binecuvantat cu o viata lunga in momentul in care stim noi despre el? Asta inseamna oare ca cei care sunt buni acum au sansa sa fie odiosi in viata urmatoare? Ai putea sa te gandesti ca intr-o eventuala viata urmatoare vei fi urmatorul Stalin? Cum se incadreaza asta in contextul ideii tale despre faptul ca invatam acum ca sa trecem la urmatorul nivel?

Toate astea sunt doar simple intrebari absurde. Ipoteza vietilor anterioare si a recompensei sau pedepsei pentru ce faci intr-o viata este pur si simplu fictiune. Imi pare rau ca nu reusesti sa distingi ceea ce este real de ceea ce este imaginar. Pentru ca - oricata poezie incerci tu sa aduci in discutie - in cele din urma trebuie sa o confrunti cu realitatea. Si constati ca nu ai nici cea mai mica umbra de dovada pentru idei sugubete precum cea a vietilor anterioare sau viitoare. E doar o halucinatie, scuze ca trebuie sa te stropesc cu apa rece.
Realitatea te provoaca la explicatii. Nu poti pur si simplu sa enunti idei ghiduse si sa nu le compari cu realitatea. Cine e onest cu sine insusi stie ca e dator sa verifice daca propriile lui (sau ei) idei sunt conforme cu realitatea. Ce fel de lume ne-am astepta sa vedem daca ar exista un dram de adevar in ideea karmei? Ne-am astepta ca cei care traiesc peste medie sa fie oameni din cale afara de morali si intelepti , nicidecum asa ca Stalin. Ne-am astepta de fapt ca oamenii (daca asta consideram forma suprema pe Terra) sa fie lipsiti de specimene odioase. De ce? Pentru ca aia ar trebui sa fie viermi. Sau daca nu e asa, si constati ca exista specimene odioase printre oameni care treiesc peste medie, inseamna ca ceva e in neregula cu mecanismul karmic. A dat sufletul lui Stalin spaga? A obtinut viata ca om si a trait mult din aceasta pricina? Daca da, cui a dat spaga? Daca nu, si a fost in realitate om bun in viata anterioara - drept urmare a fost recompensat cu viata lunga in viata de care stim noi - nu ar insemna asta ca orice om bun poate deveni odios in urmatoarea viata? Adica si tu?
In mod evident eu nu subscriu unor asemenea idei sugubete. Insa ceea ce incerc sa fac este doar sa iti atrag atentia asupra incongruentei dintre realitate si ideiile astea pe care le enunti.
Repet, se pot spune extrem de multe lucruri. Eu pot spune ca Zeul Bula este cel care decide daca vei fi vierme sau strut sau om in viata viitoare. Dar simpla posibilitate ca eu sa rostesc asemenea ghidusii nu inseamna absolut nimic. Ar fi necesar ca eu sa pot dovedi aceste afirmatii. Ar fi necesar sa dovedesc ca exista un zeu Bula si ca el este responsabil de soarta ta in viata viitoare. Evident ca nu pot sa dovedesc acest lucru. Dar nici tu NU POTI sa dovedesti ca nu-i asa.
Logica obliga insa DOAR pe cel care face afirmatia POZITIVA cum ca ar exista un asemenea zeu sa o dovedeasca. Nu pe cel care spune : "bai, sa fim seriosi, nu exista nici un motiv sa cred in existenta lu' Bula cel divin"
Tot asa , logica te obliga pe tine sa produci vreo dovada cat de mica despre ideea reincarnarii si despre faptul ca aceasta s-ar produce in functie de meritul vietii anterioare. Altfel ... se numeste halucinatie. Simple afirmatii nu constituie dovezi.

PS - e un tupeu imens din partea ta sa ii spui lui Karpov ca a pacatuit in viata anterioara si de aia are un defect la inima. Pe de o parte asta presupune ca te situezi pe un plan superior - pentru ca, nu-i asa?, tu nu ai nici un defect , deci ai avut vieti anterioare sublime. Pe de alta parte, nu te mira daca unii oameni vor gasi o asemenea idee... grotesca. Vor gandi : ce fel de compasiune are persoana asta care se crede superioara, daca imi zice ca probabil imi merit soarta de a fi defect la inima.
Ce crezi , lipsa compasiunii e un plus sau un minus la karma?

Daca insa privesti lucrurile din perspectiva naturalista - nimic nu e lipsit de sens. Oamenii sufera de boli, dar stim de ce. Malformatiile genetice sunt perfect explicabile. Ghinionul unora de a se imbolnavi de pojar cand sunt adulti, si de a muri din pricina asta, este explicabil. Niciodata vreo explicatie supranaturala nu a adus vreun plus in cunoastere.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 08:49

@yorik - ai zis de tupeu ? probabiil ca citesti pe sarite si numai ce vrei sa intelegi,intelegi ! daca nu citeai asa,ai fi vazut ca am spus ca eu insami am pierdut o fetita,nascuta cu o grava malformatie la inima ....ea si-a incheiat karma,eu o Duc pe a mea si mult timp mi-a trebuit sa ma impac cu ideea ; mult timp m-am intrebat exact ce spui tu si,in clipa in care am inteles , si eu mi-am "domolit" karma ! aaaaa,familia in care sufletul ei a ales sa se nasca ,tocmai ptr. a-si incheia Ciclul revenirilor in acest spatiu, e marcata de de Inima- semn ca acolo,oamenii nu s-au prea iubit si s-a gresit in acea directie ! cind i-am spus lui Karpov asta, i-am spus din Dragoste ,yorik draga ....cu speranta ca atunci cind cineva iti spune de ce ti se-ntimpla ceva si care ar fi solutia sa nu se mai intimple sau mai bine zis: sa-ti asumi acel dat , macar vei medita la ceea ce ti s-a spus ! .....
- sa stii ca nu-mi apartine teoria karmica ....e veche ! cu mult mai veche decit crestinismul si as avea si o dovada in sensul ei,dar de ce ti-as mai spune ? oricum n-are nici-o relevanta ptr. tine si iti spun si tie ce i-am spus lui karpov : plutim intr-un ocean informatic ! inspiram si expiram informatii pe care le procesam dar, atita timp cit rulezi un program de windows xp, NU POTI accede la windows 7 - NU te duce Procesorul,ori acesttip de informatii pe care le tot vintur eu pe aici ....si nu numai eu , nu incap in xp !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 09:41

@yorik- despre STALIN !

iata citeva informatii care ar putea sa-ti aduca un plus de cunoastere : Viata lunga nu-i un cadou,ci un blestem ! ....nu te bloca pe fraza asta; citeste mai departe si analizeaza ce-am spus....este un altfel de a vedea "moneda",intorcind-o pe partea cealalta .....in ideea de pedeapsa, batrinii nostri de la tara, mai zic uneori ,oftind din greu : de m-ar Ierta o data Dumnezeu si m-ar lua la el ! care va sa zica,ei au constiinta faptului ca viata pe pamint e consecinta Surghiunirii din Rai si,ca orice surghiunit doresti sa fii iertat si lasat sa te intorci Acasa !
Asadar, viata lunga a lui Stalin a fost o pedeapsa atit ptr. el,cit si ptr. Lume ; prin intermediul lui si a lui Hitler si a celorlalti conducatori de atunci ,s-a pus in miscare o karma colectiva,in urma careia Lumea s-a schimbat ...in bine,in rau ? si-n bine si-n rau ,oricum noi suntem parte componenta -activa- a acestei karme in derulare !
P.S. ce ma mira pe mine la tine, om inteligent si doritor de a intelege, cum de nu-ti pui intrebarea : si daca e adevarata si aceasta lege karmica- in fapt a relatiei Cauza- Efect ? ce consecinte ar avea ? o mai buna intelegere a ceea ce se-ntimpla cu noi ,cu lumea ? o mai mare responsabilitate a individului care intelege ca e foarte important ce zice si ce face ? si ca gindul lui e o forta ce trebuie bine controlata si indreptata spre principiul binelui ? ptr. a fi constructiv si nu distructiv ? ....eh ! asta-i : fiecare face ce si cit poate in contextul propriei limitari ! toate cele bune !

Fosta membra 9am.ro

754 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 09:47

Pai eu dece vreau sa schimb Constitutia,sa ramin presedinte pe vecie !

PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca. http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo ■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului? Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic… am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile. ■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ? http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related .9AM. VA MULTUMIM ! Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA- Nurse with big tits eats cum- Ea face și mai bine !
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 10:15

De la: gabigabi, la data 2010-04-22 08:49:22@yorik - ai zis de tupeu ? probabiil ca citesti pe sarite si numai ce vrei sa intelegi,intelegi ! daca nu citeai asa,ai fi vazut ca am spus ca eu insami am pierdut o fetita,nascuta cu o grava malformatie la inima ....ea si-a incheiat karma,eu o Duc pe a mea si mult timp mi-a trebuit sa ma impac cu ideea ; mult timp m-am intrebat exact ce spui tu si,in clipa in care am inteles , si eu mi-am "domolit" karma ! aaaaa,familia in care sufletul ei a ales sa se nasca ,tocmai ptr. a-si incheia Ciclul revenirilor in acest spatiu, e marcata de de Inima- semn ca acolo,oamenii nu s-au prea iubit si s-a gresit in acea directie ! cind i-am spus lui Karpov asta, i-am spus din Dragoste ,yorik draga ....cu speranta ca atunci cind cineva iti spune de ce ti se-ntimpla ceva si care ar fi solutia sa nu se mai intimple sau mai bine zis: sa-ti asumi acel dat , macar vei medita la ceea ce ti s-a spus ! .....
- sa stii ca nu-mi apartine teoria karmica ....e veche ! cu mult mai veche decit crestinismul si as avea si o dovada in sensul ei,dar de ce ti-as mai spune ? oricum n-are nici-o relevanta ptr. tine si iti spun si tie ce i-am spus lui karpov : plutim intr-un ocean informatic ! inspiram si expiram informatii pe care le procesam dar, atita timp cit rulezi un program de windows xp, NU POTI accede la windows 7 - NU te duce Procesorul,ori acesttip de informatii pe care le tot vintur eu pe aici ....si nu numai eu , nu incap in xp !

Imi pare rau . Nu as vrea sa te superi.
Motivul pentru care nu accept explicatia ta este legat de dovezi. Dar, imi cer scuze, nu voiam sa te simti prost. (de fapt eu ma simt prost).
Insa exista si motive practice pentru care nu accept chestia cu karma.
Spre exemplu - medicina nu poate lucra cu explicatii supranaturale. Ele nu servesc la nimic in mod practic. Faptul ca un copil se naste intr-un fel sau altul , si sufera de o boala anume ... poate fi schimbat daca intelegem cauzele bolii. Asta nu schimba ceea ce deja s-a intamplat. Dar poate schimba situatia in viitor, pentru altii. Din punctul meu de vedere asta are importanta.
O explicatie precum : "a avut karma proasta" "asa i s-a stabilit timpul" nu ajuta la nimic. Ar insemna ca nu are sens sa incercam sa tratam vreo boala vreodata. Pentru ca - chipurile - durata si calitatea vietii sunt legate de factori asupra carora nu ai nici o influenta. Factori precum vieti anterioare.
Insa asta e demonstrabil fals. Sau altfel nu gasesti explicatii pentru realitate.
Pentru ca trebuie sa fii capabila sa dai explicatii realitatii. Si daca luam in calcul ipoteza karmica ... realitatea e lipsita de sens.
La ce ma refer? La faptul ca durata medie de viata este semnificativ crescuta in societatile occidentale , unde sunt aplicate cele mai noi descoperiri ale medicinei moderne, fata de durata medie de viata in Africa , unde te duci la vraci sa iti cante despre bazaconii.
Ce sa inteleg? Ca americanii , statistic vorbind, au o karma mult mai buna decat africanii? Sau ca au spitale moderne si doctori pregatiti? Care explicatie e mai rationala?
Faptul ca variola a persistat mai mult in tari fara medicina moderna (in Africa si in India) ce inseamna? Ca au acestia o karma mai proasta, asa ca popor? Sau ca vaccinarea a fost mult mai dificila in societati rurale sarace, dens populate si care credeau ca le intra un zeu in casa atunci cand se imbolnavea cineva de variola?
Nu pot sa iti impartasesc opiniile despre karma. Deoarece opiniile false despre realitate au efecte in realitate.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 10:22

De la: gabigabi, la data 2010-04-22 09:41:51 @yorik- despre STALIN !

iata citeva informatii care ar putea sa-ti aduca un plus de cunoastere : Viata lunga nu-i un cadou,ci un blestem ! ....nu te bloca pe fraza asta; citeste mai departe si analizeaza ce-am spus....este un altfel de a vedea "moneda",intorcind-o pe partea cealalta .....in ideea de pedeapsa, batrinii nostri de la tara, mai zic uneori ,oftind din greu : de m-ar Ierta o data Dumnezeu si m-ar lua la el ! care va sa zica,ei au constiinta faptului ca viata pe pamint e consecinta Surghiunirii din Rai si,ca orice surghiunit doresti sa fii iertat si lasat sa te intorci Acasa !
Asadar, viata lunga a lui Stalin a fost o pedeapsa atit ptr. el,cit si ptr. Lume ; prin intermediul lui si a lui Hitler si a celorlalti conducatori de atunci ,s-a pus in miscare o karma colectiva,in urma careia Lumea s-a schimbat ...in bine,in rau ? si-n bine si-n rau ,oricum noi suntem parte componenta -activa- a acestei karme in derulare !
P.S. ce ma mira pe mine la tine, om inteligent si doritor de a intelege, cum de nu-ti pui intrebarea : si daca e adevarata si aceasta lege karmica- in fapt a relatiei Cauza- Efect ? ce consecinte ar avea ? o mai buna intelegere a ceea ce se-ntimpla cu noi ,cu lumea ? o mai mare responsabilitate a individului care intelege ca e foarte important ce zice si ce face ? si ca gindul lui e o forta ce trebuie bine controlata si indreptata spre principiul binelui ? ptr. a fi constructiv si nu distructiv ? ....eh ! asta-i : fiecare face ce si cit poate in contextul propriei limitari ! toate cele bune !

Batranii de la tara zic asa pt ca ii dor salele. Dar in realitate nu prea se grabesc sa isi taie venele ca sa curme "chinul". De altfel e si o chestie care tine de mentalitate. Alte popoare au altfel de zicale. (ma rog , unele-s comune altele-s diferite).
Daca consideri ca viata lunga e un blestem , spune-mi daca te tratezi de boli si de ce.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 11:58

@yorik : nu intelegi si pace si chiar n-am ce-ti face ! pai de ce sa-si taie batrinul venele ,omule ,ca m-ai facut sa si rid ? ca sa-si mai puna inca o bila neagra in karma lui ? ca doar stii ca sinucigasii nu sunt inmormintati crestineste...n-or sti ei sa-ti spuna cuvintul karma ,dar sunt constienti de o asemenea greseala ! diferenta intre Destin asa cum este definit si acceptat de noi si Karma,este ca Destinul este considerat ca ceva batut in cuie,in care orice ai face,nu se schimba nimic....ori, karma, dimpotriva : e un "destin" activ, ce se deruleaza cu tine,prin tine ; prin tot ce faci ,zi de zi ! iar Doctorul actioneaza asupra fizicului,operind,reparind sau modificind ....dar fizicul este sustinut energetic si boala apare ca rezultat al actiunii nefaste intii in plan energetic si abia pe urma-n plan fizic,la nivelul organelor ! daca am o problemala nivelul salelor,asa cum ai zis, este ca in plan energetic am o problema de acceptare ;de iertare sau de dominatie a celorlalti ! ma duc si ma tratez la doctor si-mi trece momentan ....dar de voi continua cu acelasi tip de gindire, durerea si problema va reveni, despre asta vorbesc ! corpul omenesc e ca un "bidon" gaurit de rugina gindurilor sale si pe acolo i se scurg energiile....degeaba vine nenea "sudorul" si le cirpeste cu un pct de sudura ,apar alte gaurele de nu-ti schimbi si gindirea .....
cit despre America si Africa, da ,tot karma colectiva este si in conformitate cu legea asta despre care tot zic, n-ar fi exclus ca eu sau tu ,sa fi trait cindva si pe acolo si pe dincolo ....sau, sa ne reintrupam intr-una din acele ipostaze .....oricum ,eu stiu ca am fost samanul unui trib african !

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 12:21

Yorik,
Gabi n-are ce sa-ti raspunda !! Folozofia(sau teologia ??) vedica nu este decat o premiza .. o ,, adunatura de informatii/principii morale/ etice de viata care incearca sa explice lumea materiala in stilul propriu...SCRISE DE OAMENI !!( sau inspirate de Sf. Duh????)
,,Structura scripturilor vedice e ca o scara cu mai multe trepte, iar fiecarei trepte ii corespund anumite texte. In Vede gasim si scopul final dar si pasii care duc la el. Ele sunt niste texte nesectare pentru ca respecta pe toata lumea, indiferent de pasul la care a ajuns fiecare. Dar incurajarea continua este ca fiecare sa incerce sa progreseze, sa treaca la pasul urmator. Nu e vorba aici de convertire sau de fortare, pentru ca fiecare trebuie sa mearga pe propriile picioare. Cum zice un proverb vedic: "Chiar si intr-un stol de pasari, fiecare pasare trebuie sa zboare singura".

Evolutia individulu nu e limitata la o singura viata. Conceptul vedic se bazeaza pe reincarnare, care spune ca pasii scarii simbolice pot fi intelese ca niste vieti. De aici si toleranta proverbiala a hindusilor, bazata pe o intelegere filozofica solida.

La prima vedere, Vedele par nesistematice, chiar contradictorii, dar impresia asta poate fi usor clarificata daca aflam cu fiecare PAS se raporteaza la SCOPUL FINAL,,,

Filozofie ...putin mai logica si de bun simt .. decat cea cu D-zeu incarnat .. Dar ..toate aste nu sunt mai mult decat ceea ce sunt ...adica vorbe ...scrise ( gandite?? )niste dorinte exprimate !!!..In toate religiile mari ale lumii exista dorinta asta de eliberare de ambalajul material si ...sa evoluezi cumva catre o structura superioara ( rai / nirvana ..sau cum s-o mai numi..)Este speranta naturala /fireasca ..a oamenilor care-si folosesc cat de cat creierul ...
Dar de la filozofie pana la argument este ca diferenta intre adjectiv si un strugure...!!Daca vii cu argumentul personal....nu tine ...loc de universal ..

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 12:35

Gabi ,
stii ce nu inteleg eu ?? de unde stii tu ( cand faci comparatia Windows xp cu Windows 7 )ca nu esti Windows 7 ???
Ca ai ,, ramas,, multumita ,,.. si satisfacuta de o filozofie /cultura mistica ??
Dupa parerea mea progresul in lumea noastra materiala ..l-au adus ,, nemultumitii,,.!!!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 15:56

De la: gabigabi, la data 2010-04-22 11:58:55@yorik : nu intelegi si pace si chiar n-am ce-ti face ! pai de ce sa-si taie batrinul venele ,omule ,ca m-ai facut sa si rid ? ca sa-si mai puna inca o bila neagra in karma lui ? ca doar stii ca sinucigasii nu sunt inmormintati crestineste...n-or sti ei sa-ti spuna cuvintul karma ,dar sunt constienti de o asemenea greseala ! diferenta intre Destin asa cum este definit si acceptat de noi si Karma,este ca Destinul este considerat ca ceva batut in cuie,in care orice ai face,nu se schimba nimic....ori, karma, dimpotriva : e un "destin" activ, ce se deruleaza cu tine,prin tine ; prin tot ce faci ,zi de zi ! iar Doctorul actioneaza asupra fizicului,operind,reparind sau modificind ....dar fizicul este sustinut energetic si boala apare ca rezultat al actiunii nefaste intii in plan energetic si abia pe urma-n plan fizic,la nivelul organelor ! daca am o problemala nivelul salelor,asa cum ai zis, este ca in plan energetic am o problema de acceptare ;de iertare sau de dominatie a celorlalti ! ma duc si ma tratez la doctor si-mi trece momentan ....dar de voi continua cu acelasi tip de gindire, durerea si problema va reveni, despre asta vorbesc ! corpul omenesc e ca un "bidon" gaurit de rugina gindurilor sale si pe acolo i se scurg energiile....degeaba vine nenea "sudorul" si le cirpeste cu un pct de sudura ,apar alte gaurele de nu-ti schimbi si gindirea .....
cit despre America si Africa, da ,tot karma colectiva este si in conformitate cu legea asta despre care tot zic, n-ar fi exclus ca eu sau tu ,sa fi trait cindva si pe acolo si pe dincolo ....sau, sa ne reintrupam intr-una din acele ipostaze .....oricum ,eu stiu ca am fost samanul unui trib african !

of, of, of... Ce sa ma fac cu tine?
Daca e atat de greu de inteles faptul ca ideile fara fundament nu au valoare...
De fiecare data cand incerc sa obtin vreo argumentatie pentru crezul asta in karma , sau alte bazaconii similare, imi servesti doar niste afirmatii nesprijinite pe nici o dovada. Ma rog, de fapt nu ma mir , pentru ca acelasi lucru este valabil pentru toate credintele. In cele din urma, oricare ar fi ele, cand sunt confruntate cu realitatea nu pot decat sa recite versuri. Cat despre dovezi.... sublime, dar lipsesc cu desavarsire.
Nu am reusit sa pricep niciodata cum pot unii oameni sa vorbeasca despre tot soiul de lucruri, si intr-un mod atat de vag (".. fizicul este sustinut in plan energetic..") care poate fi interpretat in fel si chip, si totusi sa nu aiba nici o problema cu faptul ca nu pot produce nici cea mai mica dovada pentru ideiile alea sugubete.
Si nici macar nu le pasa daca exista vreo dovada. Au aderat la o poveste asa ca o recita cu entuziasm.
Ratiunea insa iti da imbold spre a-ti pune intrebarea : "de unde stiu ca e asa?" "cum pot determina daca nu cumva ma insel?" . Si raspunsul consta in metoda de a formula o teorie.
Oamenii rationali pornesc de la fapte, dovezi, observatii si incearca sa ajunga la o concluzie oarescare. Credinciosii de toate spetele fac taman pe dos. Pornesc de la o concluzie prestabilita si incearca sa gaseasca fapte care sa corespunda concluziei, ignorand pe cele care nu corespund.
Si nici macar nu isi dau seama ca fac lucrul asta.
Propozitiile care nu pot fi testate , nu au valoare.
Am mai scris si in alte ocazii exemplul urmator: grecii antici credeau ca Zeus arunca cu fulgere. Intre timp noi am aflat despre incarcarea electrica a particulelor , despre meteorologie, etc. deci stim cum se formeaza un fulger. Cu toate astea, inca se poate spune: "bine, bine, dar asta e metoda aleasa de Zeus!" Asta desi intelegem destul de multe ca sa provocam ploaia , spre exemplu.
www.chinadaily.com.cn/english/doc/2004-06/15/content_339333.htm
Chiar si asa, un credincios in Zeus ar putea sa spuna ca de fapt metodele prin care provocam ploaia sunt de fapt metode de a-l provoca pe Zeus.
Intelegi problema afirmatiilor neverificabile? Sunt doar bazaconii.
Asa e si cu bazaconiile cu "planul energetic care ne influenteaza fizic", "corpul astral" "Yeti" "fantome" "strigoi" "varcolaci" etc. O simpla poveste e construita din afirmatii. O dovada insa e cu totul altceva decat o lista de afirmatii. O dovada e ceva ce pot vedea si altii. O dovada e ceva care nu depinde de mintea ta, ci exista independent de aceasta. Ceea ce se petrece in mintea ta (ca tot vorbeai mai demult despre vise ca si cum sunt mesaje de "dincolo") nu se distinge prin nimic de o halucinatie. Toti oamenii care sufera de halucinatii sunt perfect convinsi de realitatea a ceea ce au vazut. Insa... scuze , dar nimeni nu te poate lua in serios doar pe baza unor povesti. E necesar sa poti produce dovezi pe care sa le poata analiza si altii.
Si deasemeni e important ca povestile sa nu fie in contradictie flagranta cu realitatea.
Toate povestile astea cu karma colectiva devin din ce in ce mai alambicate pe masura ce le compari cu aspecte suplimentare ale realitatii. Karma colectiva determina faptul ca africanii au o durata medie de viata mai mica decat americanii? Serios? Desigur ca daca iti cer vreo dovada pentru ideea asta sugubeata , ar fi neintelegere si orbire din partea mea. Cum adica ? Sa nu iau de bun ce imi spui tu? Evident ca sunt orb de vreme ce am pretentii din astea absurde precum sa solicit dovezi pentru afirmatii, nu-i asa?
Stii insa ce e interesant? Africanii care emigreaza in SUA au o speranta medie de viata sporita fata de rudele lor care raman in Africa. Isi modifica karma odata cu trecerea Atlanticului? Eu iti vorbesc de lucruri MASURABILE. Media de viata a diferitelor populatii poate fi analizata statistic. Sunt curios cu ce explicatii alambicate o sa mai vii ca sa sustii ca karma africanilor e naspa datorita vietilor anterioare, dar se modifica daca astia isi schimba domiciliul. Nu mai au aceleasi vieti anterioare?
Sunt absolut sigur ca vei gasi vreo explicatie. Contez pe tine in aceasta priviinta. Insa... va fi la fel ca si in cazul lui Zeus care provoaca ploaia ca urmare a actiunilor umane. Va fi o rationalizare pe care o sa o faci ca sa nu te desprinzi de concluzia prestabilita, oricat de mult realitatea te-ar contrazice.
Ce sa-i faci daca cineva a inventat transportul international si africanii aia nu vor - fir'ar ei ai naibii! - sa stea acasa si sa nu mai strice statisticile.
Oamenii rationali renunta la ipoteze in momentul cand acestea sunt contrazise de realitate. Si formuleaza altele , pe care incearca deasemeni sa le testeze. Ratiunea nu tine la idei ci la adevar. Se poate renunta la orice idee , dar nu la realitate. Ideiile trebuie sa corespunda realitatii si nu invers.

PS - chestia cu batranii si cu taiatul venelor era doar sarcasm. Evident ca nu ma asteptam sa isi taie venele. Pentru ca oamenii desi se plang asa cum spuneai tu , in realitate vor sa traiasca mai mult. Asta voiam sa sugerez prin sarcasm.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2010, ora 17:01

ca si cum eu n-as fi inteles ca te-ai dat ironic...nu de aia ti-am spus @yorick, ca m-ai facut sa rid ? si m-am folosit de chestia cu taiatul venelor,ca sa-ti spun ca sinuciderea nu te salveaza de o karma rea,ba dimpotriva ,o mai incarci un pic ! dar tu ai trecut usor si peste asta ! vezi ca Horus iti scrie si-n dorinta ei de a ma combate, iti completeaza tabloul despre filozofia vedica pe care,pina azi,de mii de ani functioneaza niste sute de temple din lumea larga ! Dovezi - tu vrei dovezi ! sunt si dovezi,dar nu le vezi ....si chiar daca mi-ar veni gindul nebun sa-ti trimit acum o bula energetica ,tu n-ai intelege ce te-a lovit,iar eu mi-as face un pacat cu tine ! .....

Pagini: << 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ExistĂŁ viaĂŸĂŁ dupĂŁ moarte?
Mergi la: