Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2010, ora 14:43
De la: emil_pislaru, la data 2010-04-29 07:30:29 ei,tocmai cind ai zis ca scrii epilogul,tu tocmai ai repus "nava" topicului pe linia de plutire si asta ptr. ca,daca-mi este iertat tupeul de a-l completa pe Voltaire,as spune ca "ne pierdem Viata" nu pe nestiute,fara sa ne dam seama ci, cind ne-am incheiat scopul venirii aici ....chiar daca nu suntem deplin constienti de acest lucru, EUL SUPERIOR stie ca si-a incheiat misiunea si,poate, dupa ce-si trage si el sufletul si se odihneste un pic, va reveni intr-o alta viata,o alta lectie necesara ptr. deveni OM ....AUM !
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2010, ora 08:24
Ca si crestini,trebuie sa stim printre altele ce va fi cu noi dupa moarte.Apostolul Pavel ne da o imagine in acest sens.Trebuie sa fim seriosi,sinceri cu noi insine fata de un astfel de subiect.Daca am stiut,si stim in aceasta viata de pe pamant ce sa facem (cariera,familie,alte lucruri pentru viitorul nostru) de ce nu ne-am interesa si pentru eternitatea noastra?Cititi Biblia doamnelor si domnilor incepand cu evanghelia dupa Ioan,sau de unde doriti dvs,ascultand,implinind si astfel feti face voia Lui Dumnezeu. Aceasta va fi cu siguranta cea mai mare realizare a vietii dvs.
-Capitolul 15 1. Vã fac cunoscut, fraþilor Evanghelia, pe care v-am propovãduit-o, pe care aþi primit-o, în care aþi rãmas, 2. ºi prin care sunteþi mântuiþi, dacã o þineþi aºa dupã cum v-am propovãduit-o; altfel, degeaba aþi crezut. 3. V-am învãþat înainte de toate, aºa cum am primit ºi eu: cã Hristos a murit pentru pãcatele noastre, dupã Scripturi; 4. cã a fost îngropat ºi a înviat a treia zi, dupã Scripturi; 5. ºi cã S-a arãtat lui Chifa, apoi celor doisprezece. 6. Dupã aceea S-a arãtat la peste cinci sute de fraþi deodatã, dintre care cei mai mulþi sunt încã în viaþã, iar unii au adormit. 7. În urmã s-a arãtat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. 8. Dupã ei toþi, ca unei stârpituri, mi s-a arãtat ºi mie. 9. Cãci eu sunt cel mai neînsemnat dintre apostoli; nu sunt vrednic sã port numele de apostol, fiindcã am prigonit Biserica lui Dumnezeu. 10. Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. ªi harul Lui faþã de mine n-a fost zadarnic; ba încã am lucrat mai mult decât toþi: totuºi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine. 11. Astfel dar, ori eu, ori ei, noi aºa propovãduim, ºi voi aºa aþi crezut. 12. Iar dacã se propovãduieºte cã Hristos a înviat din morþi, cum zic unii dintre voi, cã nu este o înviere a morþilor? 13. Dacã nu este o înviere a morþilor, nici Hristos n-a înviat. 14. ªi dacã n-a înviat Hristos, atunci propovãduirea noastrã este zadarnicã, ºi zadarnicã este ºi credinþa voastrã. 15. Ba încã noi suntem descoperiþi ºi ca martori mincinoºi ai lui Dumnezeu; fiindcã, am mãrturisit despre Dumnezeu cã El a înviat pe Hristos, când nu L-a înviat, dacã este adevãrat cã morþii nu învie. 16. Cãci, dacã nu învie morþii, nici Hristos n-a înviat. 17. ªi dacã n-a înviat Hristos, credinþa voastrã este zadarnicã, voi sunteþi încã în pãcatele voastre, 18. ºi prin urmare ºi cei ce au adormit în Hristos, sunt pierduþi. 19. Dacã numai pentru viaþa aceasta ne-am pus nãdejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociþi dintre toþi oamenii! 20. Dar acum, Hristos a înviat din morþi, pârga celor adormiþi. 21. Cãci dacã moartea a venit prin om, tot prin om a venit ºi învierea morþilor. 22. ªi dupã cum toþi mor în Adam, tot aºa, toþi vor învia în Hristos; 23. dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. 24. În urmã, va veni sfârºitul, când El va da Împãrãþia în mâinile lui Dumnezeu Tatãl, dupã ce va fi nimicit orice domnie, orice stãpânire ºi orice putere. 25. Cãci trebuie ca El sã împãrãþeascã pânã va pune pe toþi vrãjmaºii sub picioarele Sale. 26. Vrãjmaºul cel din urmã, care va fi nimicit, va fi moartea. 27. Dumnezeu, în adevãr, „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar când zice cã totul I-a fost supus, se înþelege cã afarã de Cel ce I-a supus totul. 28. ªi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar ºi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sã fie totul în toþi. 29. Altfel, ce ar face cei ce se boteazã pentru cei morþi? Dacã nu învie morþii nicidecum, de ce se mai boteazã ei pentru cei morþi? 30. ªi de ce suntem noi în primejdie în orice clipã? 31. În fiecare zi eu sunt în primejdie de moarte; atât este de adevãrat lucrul acesta, fraþilor, cât este de adevãrat cã am de ce sã mã laud cu voi în Hristos Isus, Domnul nostru. 32. Dacã, vorbind în felul oamenilor, m-am luptat cu fiarele în Efes, care-mi este folosul? Dacã nu învie morþii, atunci „sã mâncãm ºi sã bem, cãci mâine vom muri”. 33. Nu vã înºelaþi: „Tovãrãºiile rele stricã obiceiurile bune”. 34. Veniþi-vã în fire, cum se cuvine, ºi nu pãcãtuiþi! Cãci sunt între voi unii, care nu cunosc pe Dumnezeu: spre ruºinea voastrã o spun. 35. Dar va zice cineva: „Cum învie morþii? ªi cu ce trup se vor întoarce?” 36. Nebun ce eºti! Ce semeni tu, nu învie, dacã nu moare mai întâi. 37. ªi când semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar un grãunte, cum se întâmplã: fie de grâu, fie de altã sãmânþã. 38. Apoi Dumnezeu îi dã un trup, dupã cum voieºte; ºi fiecãrei seminþe îi dã un trup al ei. 39. Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul pãsãrilor, altul al peºtilor. 40. Tot aºa, sunt trupuri cereºti ºi trupuri pãmânteºti; dar alta este strãlucirea trupurilor cereºti, ºi alta a trupurilor pãmânteºti. 41. Alta este strãlucirea soarelui, alta strãlucirea lunii, ºi alta este strãlucirea stelelor; chiar o stea se deosebeºte în strãlucire de altã stea. 42. Aºa este ºi învierea morþilor. Trupul este semãnat în putrezire, ºi învie în neputrezire; 43. este semãnat în ocarã, ºi învie în slavã; este semãnat în neputinþã, ºi învie în putere. 44. Este semãnat trup firesc, ºi învie trup duhovnicesc. Dacã este un trup firesc, este ºi un trup duhovnicesc. 45. De aceea este scris: „Omul dintâi Adam a fost fãcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost fãcut un duh dãtãtor de viaþã. 46. Dar întâi vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc, vine pe urmã. 47. Omul dintâi este din pãmânt, pãmântesc; omul al doilea este din cer. 48. Cum este cel pãmântesc, aºa sunt ºi cei pãmânteºti; cum este Cel ceresc, aºa sunt ºi cei cereºti. 49. ªi dupã cum am purtat chipul celui pãmântesc, tot aºa vom purta ºi chipul Celui ceresc. 50. Ce spun eu, fraþilor, este cã nu poate carnea ºi sângele sã moºteneascã Împãrãþia lui Dumnezeu; ºi cã, putrezirea nu poate moºteni neputrezirea. 51. Iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toþi, dar toþi vom fi schimbaþi, 52. într-o clipã, într-o clipitã din ochi, la cea din urmã trâmbiþã. Trâmbiþa va suna, morþii vor învia nesupuºi putrezirii, ºi noi vom fi schimbaþi. 53. Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, ºi trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire. 54. Când trupul acesta supus putrezirii, se va îmbrãca în neputrezire, ºi trupul acesta muritor se va îmbrãca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghiþitã de biruinþã. 55. Unde îþi este biruinþa, moarte? Unde îþi este boldul, moarte?” 56. Boldul morþii este pãcatul; ºi puterea pãcatului este Legea. 57. Dar mulþumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dã biruinþa prin Domnul nostru Isus Hristos! 58. De aceea, preaiubiþii mei fraþi, fiþi tari, neclintiþi, sporiþi totdeauna în lucrul Domnului, cãci ºtiþi cã osteneala voastrã în Domnul nu este zadarnicã. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 12:25
Unde se afla sufletul imediat dupa despartirea sa de trup? Ce semnifica a treia zi, a noua zi si a patruzecea zi? In ce interval de timp trece sufletul vamile vazduhului si cand are loc judecata particulara?
Sfantul Macarie Alexandrinul ne comunica descoperirile ingeresti care i s-au facut despre starea sufletelor mortilor in timpul celor patruzeci de zile de dupa moarte. Cand s-a indeplinit misterul mortii, sufletul, despartit de trupul sau, locuieste pe pamant inca doua zile si viziteaza impreuna cu ingerii locurile pe unde a afacut binele; el umbla imprejurul casei unde s-a despartit de trupul sau si chiar ramane cateodata langa sicriul unde zace trupul sau. Apoi, dupa exemplul Mantuitorului, Care a inviat a treia zi dupa moarte, tot sufletul trebuie sa se urce la cer, pentru a slavi pe Creatorul universului. De aceea, Biserica se roaga in acea zi pentru cei morti. Spatiul nesfarsit ce desparte pamantul si cerurile, spatiu ce desparte Biserica triumfatoare de Biserica luptatoare, se numeste - in limbaj comun, ca de altfel si in Sfintele Scripturi si in scrierile Sfintilor Parinti - aer. Astfel, prin cuvantul aer nu intelegem substanta eterica ce inconjoara pamantul, ci, pur si simplu, spatiul. Acest spatiu este plin de ingeri cazuti, al caror scop consta in a intoarce pe om de la mantuirea sa, facand din el instrumentul rautatii. Sfantul Ioan, care s-a facut vrednic de a vedea marile taine dumnezeiesti in Apocalipsa, zice ca ingerii cazuti au fost izgoniti din locasul lor ceresc (Apoc. 12, 7-8). Unde au gasit ei refugiu? Dupa Cartea lui Iov, noi vedem limpede ca locuinta lor este in vazduhuri (aer), iar Apostolul Pavel ii numeste "duhurile rautatii raspandite in aer" si pe capetenia lor "domnul puterii vazduhului". Indata dupa caderea primilor oameni si izgonirea lor din rai, paza pomului vietii a fost incredintata unui heruvim; cu toate acestea, un alt inger cazut s-a pus la randul sau in calea spre rai, pentru a impiedica pe om sa intre in el. Portile cerului s-au ferecat si domnul intunericului acestui veac nu lasa sa mai intre in rai nici un suflet despartit de trupul lui; dreptii, afara de Ilie si Enoh, se scoborau in iad ca si pacatosii.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 13:01
Primul care a strabatut trecerea neumblata a raiului a fost Iisus Hristos, biruitorul mortii, sfaramatorul iadului; din acel moment portile s-au redeschis. Dupa Domnul, talharul cel bun si toti dreptii Vechiului Testament, pe care El i-a scos din iad, au trecut acea cale fara piedici. Sfintii fac cu usurinta aceasta calatorie si, chiar daca duhurile rele se straduiesc a-i opri, virtutiile lor le acopera pacatele. Aceste duhuri vor avea cu atat mai mult dreptul de a opri sufletul nostru, dupa ce s-a despartit de trup si se va urca spre Dumnezeu, cu cat noi, deja fiind luminati prin lumina Mantuitorului si avand libertatea de a alege intre bine si rau, ne facem cu toate acestea sclavii si executantii pacatoaselor lor vointe.
Pe pamant sufletul poate, cu ajutorul harului dumnezeiesc, sa ajunga a se recunoaste si, printr-o sincera cainta, sa capete de la Dumnezeu iertarea pacatelor sale. In schimb, dincolo de mormant, sarcina de a descoperi sufletului starea sa de pacat o au ingerii cei cazuti. Demonii, ca stapani ai raului pe pamant, or sa-i infatiseze acum toate faptele sale cele rele, amintindu-i totodata imprejurarile care au insotit lucrarea raului. Sufletul va recunoaste atunci greselile sale si prin aceasta recunoastere va preveni judecata lui Dumnezeu. Astfel, judecata lui Dumnezeu nu este decat o confirmare a ceea ce sufletul deja a pronuntat asupra lui insusi. Pacatele urmate de cainta nu se mai socotesc si nu se mai amintesc, nici la vami, nici la judecata. La randul lor, ingerii cei buni infatiseaza la vami faptele bune ale sufletului. Tot spatiul dintre pamant si ceruri este impartit in 20 de parti sau tribunale, iar sufletul, trecand pe acolo, este acuzat de catre demoni de pacatele sale. Fiecare vama, dupa cum le numesc Sfintii Parinti in scrierile lor (duhurile rele se numesc vamesi), corespunde unui anumit grup de pacate. Duhurile rele acuza sufletul nu numai de pacatele de care el e vinovat, ci inca si de acelea pe care nu le-a comis, dupa marturisirea Sfantului Ioan Letsvithnik. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 13:02
Noi imprumutam din relatarea Sfintei Teodora descrierea ordinii in care vamile se succed. Pe calea cerului, mergand spre rasarit, sufletul intalneste intaia vama, unde duhurile rele, dupa ce au oprit sufletul insotit de ingerii cei buni, ii infatiseaza pacatele sale facute prin cuvant (vorbe desarte, flecareala, cuvinte obscene, jigniri, luare in ras a lucrurilor sfinte, cantece patimase, ras s.a.m.d.); a doua vama este aceea a minciunii (orice minciuna, calcare de juramant, luarea numelui lui Dumnezeu in desert, calcarea fagaduintelor facute lui Dumnezeu, ascunderea pacatelor inaintea duhovnicului); a treia vama este a calomniei (calomnierea aproapelui, vorbirea de rau, umilirea altuia, jignirea, batjocura unita cu uitarea propriilor sale greseli si pacate); a patra vama este a lacomiei (betia, obiceiul de a manca intre mese si in ascuns, uitarea rugaciunii inainte si dupa mese, nepaza postului, imbuibarea, desfatarile, in sfarsit, toate formele de gastrolatrie); a cincea vama este a leneviei (lenevire la slujbele divine si la rugaciunea fiecaruia, neglijenta la lucru, lene); a sasea vama este a furtului (tot soiul de furturi, pe ascuns sau pe fapta); a saptea vama este aceea a zgarceniei si a iubirii de arginti; a opta vama este a camatariei; a noua vama este a inselatoriei (judecati strambe, masuri false si alte iselatorii); a zecea vama este a geloziei; a unsprezecea vama e a mandriei (ambitii, mandrie, prea buna parere de sine, lipsa de respect fata de parinti, cler, superiori, in general neascultari); a douasprezecea vama este a maniei; a treisprezecea vama este a razbunarii; a paisprezecea vama este a uciderii; a cincisprezecea vama este aceea a magiei (vraji, amestec de otravuri, farmece, chemarea demonilor); a saisprezecea vama este a necuratiei (tot ce tine de acest pacat: ganduri, pofte si fapte necurate, iubirea trupeasca a persoanelor nelegate prin casatorie, voluptatea, priviri pofticioase, atingeri necurate, visuri la lucruri necurate); a saptesprezecea vama este cea a adulterului (necredinta in casatorie, caderea in pacat a persoanelor harazite lui Dumnezeu); a optsprezecea vama este aceea a pacatului sodomit (pasiuni contra firii, incest); a nouasprezecea vama este a ereziei (false cugetari asupra religiei, lepadarea de credinta ortodoxa, hula, blasfemia); in fine, ce de pe urma, a douazecea vama este aceea a nemilostivirii (cruzimea). Trecerea vamilor are loc a treia zi dupa moarte. Cunoscand starea sufletelor dupa moarte, trecerea vamilor si infatisarea inaintea lui Dumnezeu, care toate au loc in a treia zi, Biserica si rudele, aratandu-si dragostea lor pentru cel mort, roaga pe Domnul a-i ierta pacatele si a-i inlesni trecerea vamilor. Dupa ce sufletul s-a inchinat Domnului, el e purtat prin felurite locasuri ale sfintilor pentru a privi frumusetile raiului. Aceasta vizitare a locuintelor ceresti dureaza sase zile, in care sufletul admira si slaveste pe Dumnezeu, a toate Creatorul. In aceasta contemplatie el uita cu totul scarbele ce le-a avut fiind in trup; dar, cu toate acestea, daca el este impovarat de pacate, se intristeaza reprosandu-si ca si-a irosit viata in negrija si ca nu L-a slujit pe Dumnezeu dupa poruncile Sale. Ispravind vizitarea raiului, a noua zi (dupa despartirea sa de trup), sufletul se urca din nou la Dumnezeu, pentru a I se inchina. Pentru aceasta Biserica face rugaciuni pentru morti in ziua a noua. Dupa a doua inchinare, Domnul porunceste ca sa-i fie aratat acelui suflet iadul. Atunci vede sufletul suferintele pacatosilor, aude plangerile, gemetele si scrasnirea dintilor. In timpul a 30 de zile sufletul viziteaza toate cotloanele iadului si tremura de frica sa nu fie condamnat acolo pe vecie. In sfarsit, intr-a patruzecea zi dupa despartirea sa de trup, se urca pentru a treia oara sa I se inchine Creatorului. Si atunci, Judecatorul etern hotaraste locuinta ce i se cuvine sufletului, dupa faptele sale si dupa viata pamanteasca. Astfel, are loc judecata particulara, in a patruzecea zi dupa moarte; iata pentru ce Biserica se roaga pentru morti in acea zi. Deci, ziua a patruzecea dupa moarte este ziua decisiva pentru soarta sufletului in viata viitoare. Este judecata particulara a lui Hristos, care hotaraste starea sufletului numai pana in ziua Judecatii de Apoi - Judecata generala. Aceasta stare a sufletului, corespunzand cu viata sa de pe pamant, nu este starea sa definitiva, pentru vesnicie, ci este supusa schimbarii. Iisus Hristos, in a patruzecea zi dupa Invierea Sa, a inaltat natura umana la gloria suprema, asezand-o pe tronul dumnezeirii Sale, la dreapta Parintelui. Asadar, dupa dumnezeiescul Sau exemplu, raposatii, intr-a patruzecea zi dupa moartea lor, intra in starea ce se cuvine valorii lor morale. Urmand pilda Domnului Care, dupa inaltarea Sa a patruzecea zi, a sezut pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu, asteptand pana se vor pune vrajmasii Lui asternut picioarelor Lui (Evr. 10, 12), tot asa si sufletele mortilor, al caror destin a fost stabilit prin judecata particulara a lui Hristos, raman in acea stare (nu insa fara posibilitate de schimbare) pana in ziua Judecatii generale. Sa punem asadar inima si credinta noastra in iubirea Mantuitorului Care, chiar intru slava Sa, este neincetat preocupat de vesnica noastra mantuire, de mantuirea ta si de aceea a raposatului care iti este scump; roaga-L deci pentru el, ca prin harul Sau sa vindece relele sufletului celui mort, sa indeplineasca ceea ce-i lipseste, sa ierte pacatele, sa-l curete si sa-l aseze in randul fericitilor. Credinta si rugaciunile tale, unite cu rugaciunile Bisericii, vor fi de un mare ajutor pentru raposatul tau in ziua judecatii lui Hristos, asteptand Judecata cea de pe urma. Prin urmare, vedem ca sufletul, dupa despartirea sa de trup, locuieste inca doua zile pe pamant si se inalta in a treia zi catre Dumnezeu, pentru a I se inchina; apoi petrece in rai urmatoarele sase zile, urmand cele treizeci de zile in iad. In a patruzecea zi afla care va fi starea sa pana la Judecata cea de pe urma cand, numai atunci, sufletele vor primi hotararea definitiva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
victormarcu1981 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 13:36
Sper sa nu existe.... nu vreau sa ma intalnesc pe acolo cu soacramea.... pt eternitate..
Hmmm ramane speranta sa fie distribuita in alt sector... BUN
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 05:27
Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 08:21
De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009 Nici eu nu sunt nici acum in anul 2010, dar daca mai citesc mult risc sa-mi schimb conceptele proprii! Dar nu vreau sa mi le insir pentru ca nu polemizez si nici nu vreau sa abat pe altii de la ceea ce cred ei. Totusi nu inteleg un fenomen pe care ar trebui sa-l elucidez : Pe 25 iulie am iesit pe drum sa ma intalnesc cu o femeie care strigase la poarta si nu am auzit-o in timp util. Ni s-a alaturat un vecin de 61 de ani pe care niciodata nu l-am auzit plangandu-se de sanatate si am discutat atat de multe ca ma dureau picioarele stand in drum dar nu puteam pleca. Tot ce spunea acest om era ca o enciclopedie ce cuprinde de toate. A doaua zi a venit la mine nora lui spunand ca a decedat in somn. Vestea a fost atat de profund inscrisa in suflet ca nu am fost in stare sa merg sa-i aduc un ultim omagiu, nu l-am condus pe ultimul drum si nici nu am putut sa onorez cu prezenta parastasul. Parca impietrisem. Niciodata nu am fost atat de profund afectata de disparitia cuiva. Ei, dar ce se intampla de atunci? In fiecare noapte, in vis continuam discutia din drum, imi spune ce mai era de facut in familia lui si eu le sugerez peste zi rudelor fara sa spun de unde imi vine inspiratia. Azi noapte m-am trezit si m-am uitat peste drum sa verific o chestie: imi spusese: "Iar a uitat Ileana lumina aprinsa!" Asa era, becul de pe cerdacul casei inca ardea. Acum ma gandesc oare cate nopti ma va mai vizita pentru ca eu vreau sa am si alte vise cu alte persoane dragi pe care le-am pierdut si care imi mai apareau din cand in cand dar care nu aveau idei la obiect ci ganduri evazive. Am scris acest episod pentru a ma elibera, pentru a gasi o modalitate de a-l impiedica sa mai vina la mine avand in vedere ca are suficiente rude unde sa se duca. Inca ceva: Cat timp mi-a fost vecin (de cand am venit eu in sat la iesirea la pensie), niciodata nu am avut schimb de replici sau discutii mai taioase.
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1257 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: Buzau |
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:15
Exista viata dupa moarte? Aceasta este marea intrebare pe care omenirea si-a pus-o de-a lungul istoriei sale. Insa stiinta a analizat fiecare process, fiecare element si organ din corpul uman, iar rezultatele obtinute ne arata ca in momentul in care organismul cedeaza, incetam sa ne desfasuram si existenta.
Totusi, in ciuda dovezilor stiintifice coplesitoare, un procent mare din populatie continua sa creada ca viata este mai mult decat o suma de organe, iar sufletul transcede forma fizica. Multi dintre oameni contrazic stiinta datorita trasaturii arogante, care ne determina sa credem ca suntem prea speciali pentru a muri asa pur si simplu, sau de asemenea este vorba de frica. O alta intrebare foarte interesanta este aceea, ce dovezi exista care sa confirme ca mai exista un alt plan existential – viata dupa moarte. Si totusi ma intreb de ce sunt atat de multi oameni care continua sa contrazica stiinta. Dar totusi exista oameni care sustin ca au vazut moartea cu ochii, si care in timpul procesului de resuscitare sustin ca au vazut lumina de la capatul tunelului si ca au avut intalniri cu rude decedate, insa sunt persoane care povestesc ca au ajuns intr-un loc al torturii si durerii. Etnobotanistii, cei care studiaza relatia dintre plante, oameni si medicina, au povestit despre un fenomen incredibil, intalnit in mai multe mici triburi din zonele tropicale... Exista peste 100.000 de specii de plante in padurile tropicale din intreaga lume, dar, triburile individuale pot combina cateva pentru a face un medicament eficient in tratarea bolilor locale. Matematic, sansele ca o astfel de combinatie sa fie utila sunt minime, dar, studiind un trib din Samoa, s-a ajuns la concluzia ca remediile lor sunt eficiente in proportie de 86%. In plus, mai multe triburi, care nu puteau sa comunice unele cu altele, aveau acelasi tratament pentru o boala, cu mici variatii regionale. Atunci cand au fost intrebati despre cum stiu ce plante sa combine, membrii triburilor au spus ca samanul a obtinut informatia in timp ce se afla intr-un alt plan spiritual. Ce spune fizica cuantica: Pe taramurile fizicii cuantice, corpul uman, descompus in particule de baza, este energie. Toata materia este energie - energie sub forma de unde de lumina, parte din spectrul electro-magnetic. Materia nu este de fapt solida. La o "privire mai atenta", materia este compusa din electroni, care se invart in jurul unui nucleu, si protoni. Faimoasa ecuatie a lui Einstein, E= MC2, (E este energia, M materia si C este viteza luminii) arata ca materia si energia sunt de fapt acelasi lucru. Legea conservarii energiei arata ca aceasta poate fi transformata, dar nu poate fi creata sau distrusa. Cantitatea de energie din Univers este mereu aceeasi. Bazandu-ne pe aceasta lege, energia corpului uman a existat inca de la Big Bang, atunci cand a aparut acest Univers. Intrebarea interesanta este daca energia poate sa retina informatie in legatura cu formele anterioare. Este o tema care va fi dezbatuta in continuare timp de nenumarati ani. O intrebare arzatoare, al carei raspuns il vom afla poate intr-o zi. |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:34
De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu....
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
9am000082 14 mesaje Membru din: 26/02/2009 Oras: Bistrita |
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:38
De la: g_alina, la data 2010-07-29 08:21:37De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009 |
|
Iisus 250 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:42
Toti sunteti inca niste maimute,imitati,mintiti,inselati si va credeti oameni civilizati,abia dupa trecerea din decembrie 2012 ,cei care vorramine in dimensiunea urmatoarte vor stii ca sunt oameni ,pinas atunci relas
Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat
Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi.
On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed
Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses.
Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso
Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss.
Teléfono/Fax (01662) 289 30 00
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:56
De la: symy1, la data 2010-08-01 14:34:19De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu.... Tu nu ai cu cine sa te certi? NU AM VORBIT CU TINE. DECI IESE LA IVEALA CA TU ESTI O SAMINTA DE SCANDAL.RESPECTA DISCUTIILE. INTRE ALTII. I-ATI PROSTIT PE TOTI CU RELIGIILE VOASTRE. PARCA ERAI ADEPTUL MORTII. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 14:59
De la: symy1, la data 2010-08-01 14:34:19De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu.... ARATI EXACT CE FEL FEL DE OM ESTI. AGRESIV. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 15:06
De la: nastasemihail, la data 2010-08-01 14:56:39Nu exista MOARTE...doar o moarte fizica...dar dupa cum vad tu nu ai nici suflet,deci esti MORT DE DOUA ORI.!!!De la: symy1, la data 2010-08-01 14:34:19De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu....
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 15:10
De la: nastasemihail, la data 2010-08-01 14:59:17Pai Mihai daca eram agresiv,iti dadeam cateva vorbe mai grele,dar cum tu faci anumite aluzii,am dreptul la replica.Ai o fire cam scortoasa,poate ti se trage de la salatele care le mananci,daca esti sesibil la discutii ignora postarile mele...De la: symy1, la data 2010-08-01 14:34:19De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu....
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 15:45
Eu nu sint agresiv. Cind sint atacat, atac. Molusca nu sint si nu voi fi nici in gluma.
|
|
Postat pe: 1 August 2010, ora 16:39
De la: nastasemihail, la data 2010-08-01 15:45:49Eu nu sint agresiv. Cind sint atacat, atac. Molusca nu sint si nu voi fi nici in gluma.Normal ca tu nu esti agresiv.!!!!! Tu vorbesti cu tine insusi despre alcineva...si judeci doar prin prisma '''inteligentei'' tale.!!!!Cine nu-i ca tine..este ''diferit'' Daca vrei sa vorbesti singur (o mai faci uneori)spune nene .
|
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 06:23
De la: symy1, la data 2010-08-01 15:06:50Acum realizez ca de la tine au pornit discutii agresive pe religie. Eu am vorbit cu Ebony si nu ai dreptul sa te bagi in discutie.De la: nastasemihail, la data 2010-08-01 14:56:39Nu exista MOARTE...doar o moarte fizica...dar dupa cum vad tu nu ai nici suflet,deci esti MORT DE DOUA ORI.!!!De la: symy1, la data 2010-08-01 14:34:19De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009Nu sunt '''chestii''...'''chestie''este maimuta din care te tragi tu.... Nu am facut nici un fel de aluzie. Am spus direct si ei, nu tie. Daca ai fi fost pe faza cu religia care o tot spui, ai fi stiut ce inseamna a doua moarte. E teribila. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 3 August 2010, ora 10:26
Intr-adevar, Mihai, e teribil; biblia vorbeste despre ,,iazul de foc'' ca fiind moartea a doua.
|
9am209608 5 mesaje Membru din: 3/08/2010 |
Postat pe: 3 August 2010, ora 12:16
De la: M_Elody, la data 2010-08-03 10:26:18Intr-adevar, Mihai, e teribil; biblia vorbeste despre ,,iazul de foc'' ca fiind moartea a doua. Daca discutati numai prostii,cind mai aveti timp sa si traiti ?
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 13:01
De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009 ... Parca...
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 14:10
De la: Ebony, la data 2010-08-03 13:01:13Nico, observ ca nu suntem prea bine primite pe topicul asta... Sa fie oare prohibitiv pentru femei?De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 14:13
De la: 9am209608, la data 2010-08-03 12:16:41De la: M_Elody, la data 2010-08-03 10:26:18Intr-adevar, Mihai, e teribil; biblia vorbeste despre ,,iazul de foc'' ca fiind moartea a doua. @608, nu consider ca subiectul acesta e o prostie si chiar discutand pe forum, avem timp sa si traim si inca intr-un mod placut. Incearca si tu. Sa fii iubit !! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 16:51
De la: 9am209608, la data 2010-08-03 12:16:41De la: M_Elody, la data 2010-08-03 10:26:18Intr-adevar, Mihai, e teribil; biblia vorbeste despre ,,iazul de foc'' ca fiind moartea a doua. Spune-i lui ala cu porumbelu. Ca el a declansat discutiile. In contradictoriu. Si imparte binele lui si raul altora.
|
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 16:52
De la: M_Elody, la data 2010-08-03 14:13:25De la: 9am209608, la data 2010-08-03 12:16:41De la: M_Elody, la data 2010-08-03 10:26:18Intr-adevar, Mihai, e teribil; biblia vorbeste despre ,,iazul de foc'' ca fiind moartea a doua. Moartea sufletului e a doua moarte. Si e declansarea spiritualizarii. E rea prezentarea, nu fenomenul. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 16:54
De la: M_Elody, la data 2010-08-03 14:10:16De la: Ebony, la data 2010-08-03 13:01:13Nico, observ ca nu suntem prea bine primite pe topicul asta... Sa fie oare prohibitiv pentru femei?De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 05:27:55Ce faci Ebony, parca nu erai cu chestiile astea. Prin 2009 ....poate....
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 16:56
Unde se afla sufletul imediat dupa despartirea sa de trup? Ce semnifica a treia zi, a noua zi si a patruzecea zi? In ce interval de timp trece sufletul vamile vazduhului si cand are loc judecata particulara?
Sfantul Macarie Alexandrinul ne comunica descoperirile ingeresti care i s-au facut despre starea sufletelor mortilor in timpul celor patruzeci de zile de dupa moarte. Cand s-a indeplinit misterul mortii, sufletul, despartit de trupul sau, locuieste pe pamant inca doua zile si viziteaza impreuna cu ingerii locurile pe unde a afacut binele; el umbla imprejurul casei unde s-a despartit de trupul sau si chiar ramane cateodata langa sicriul unde zace trupul sau. Apoi, dupa exemplul Mantuitorului, Care a inviat a treia zi dupa moarte, tot sufletul trebuie sa se urce la cer, pentru a slavi pe Creatorul universului. De aceea, Biserica se roaga in acea zi pentru cei morti. Spatiul nesfarsit ce desparte pamantul si cerurile, spatiu ce desparte Biserica triumfatoare de Biserica luptatoare, se numeste - in limbaj comun, ca de altfel si in Sfintele Scripturi si in scrierile Sfintilor Parinti - aer. Astfel, prin cuvantul aer nu intelegem substanta eterica ce inconjoara pamantul, ci, pur si simplu, spatiul. Acest spatiu este plin de ingeri cazuti, al caror scop consta in a intoarce pe om de la mantuirea sa, facand din el instrumentul rautatii. Sfantul Ioan, care s-a facut vrednic de a vedea marile taine dumnezeiesti in Apocalipsa, zice ca ingerii cazuti au fost izgoniti din locasul lor ceresc (Apoc. 12, 7-8). Unde au gasit ei refugiu? Dupa Cartea lui Iov, noi vedem limpede ca locuinta lor este in vazduhuri (aer), iar Apostolul Pavel ii numeste "duhurile rautatii raspandite in aer" si pe capetenia lor "domnul puterii vazduhului". Indata dupa caderea primilor oameni si izgonirea lor din rai, paza pomului vietii a fost incredintata unui heruvim; cu toate acestea, un alt inger cazut s-a pus la randul sau in calea spre rai, pentru a impiedica pe om sa intre in el. Portile cerului s-au ferecat si domnul intunericului acestui veac nu lasa sa mai intre in rai nici un suflet despartit de trupul lui; dreptii, afara de Ilie si Enoh, se scoborau in iad ca si pacatosii.
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 3 August 2010, ora 17:10
De la: emil_pislaru, la data 2010-04-25 23:35:11De la: TEMERAR, la data 2010-04-25 18:08:53 Dece sa ne imbatam cu imaginatii ? Sa fim oameni cit traim printre oameni,sa lasam in urma noastra amintiri placute,care sa micsoreze suferinta si regretul celor care vin dupa noi ! Nu putem sti cu exactitate ce va fi cand nu mai santem pe acest pamant .......O sa vedem atunci daca vom mai constientiza ............eu nu cred in viata de apoi .
GINA
|
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 17:43
Domnul nostru Iisus Hristos ne invata si ne-a aratat ca nu sunt morti propriu-zis, ca oamenii vietuiesc dincolo de mormant. Viata crestina este intemeiata pe iubirea pe care suntem datori a o exprima nu numai prin cuvinte, ci si prin fapte. Apostolii au probat iubirea lor prin fapte: rugandu-se pentru membrii Bisericii lui Hristos si purtand greutatea aproapelui.
Biserica Ortodoxa se roaga pentru tot universul, pentru toti oamenii - vii sau morti - numai daca ei sunt ortodocsi si daca au parasit aceasta viata intru credinta si nadejde. Nu e nevoie decat a crede in Dumnezeu pentru a fi convins de eficacitatea rugaciunilor pentru raposati. De voi uita pe raposatul, de voi uita raporturile mele cu el, prin ce pot arata ca l-am iubit cand era cu mine pe pamant? Daca intr-adevar l-am iubit viu fiind, as putea inceta sa-l mai iubesc cand va fi mort? O astfel de presupunere ar fi contrara bunului simt. La nevoie se cunosc adevaratele prietenii si putem noi sa ne inchipuim o trebuinta mai mare decat aceea a sufletului nedesavarsit, incarcat de pacate? Astfel se arata inalta indatorire inaintea lui Dumnezeu si inaintea raposatilor a celui ce se roaga pentru morti. A inmormanta trupul raposatilor este un act de milostenie practicat de intreaga omenire. Insa religia crestina pretinde inca sa se ingroape trupul cu toata onoarea ce se cuvine templului Sfantului Duh. Asadar, inmormantarea trupului este un act de caritate propriu intregii omeniri, in vreme ce rugaciune pentru raposati este rodul acelora ce cunosc pe adevaratul Dumnezeu - izvorul iubirii si al vietii. Nu stim si nu putem sti cine greseste si cine are dreptate inaintea lui Dumnezeu; numai El singur o stie. Noi nu stim decat un singur lucru: ca toti oamenii sunt pacatosi. "Ca nu este drept nici unul", invata Cuvantul lui Dumnezeu (Rom. 3,10). "Nimeni nu e curat de pacate, macar de-ar fi trait o singura zi pe pamant" (Iov 14, 44). Noi stim bine ca suntem zamisliti in pacat, ne nastem, vietuim in pacat si nu suntem curatiti pe deplin de pacat in clipa in care trecem in lumea de dincolo de mormant. Nimic mai important nu le revine celor vii decat a urma aceasta porunca: "A iubi pe toti si a ne ruga pentru toti". Acel ce da viata si iarta pacatele a zis: "Cereti si vi se va da, nu voiesc moartea pacatosului!". El insusi ne-a invatat a ne ruga astfel: "Si ne iarta noua gresalele noastre!". Rugaciunea data de Domnul slujeste drept fundament la toate rugaciunile noastre, prin urmare, si la rugaciunea pentru morti, unde ne rugam pentru mantuirea raposatului si cerem iertarea pacatelor sale.
|
|
|

si se odihneste un pic, va reveni intr-o alta viata,o alta lectie necesara ptr. deveni OM ....AUM !
Tu vorbesti cu tine insusi despre alcineva...si judeci doar prin prisma '''inteligentei'' tale.!!!!Cine nu-i ca tine..este ''diferit''