Info
x
Existã viaþã dupã moarte?
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 15:11
De la: 9am250228, la data 2012-04-17 10:20:22De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 09:48:48De la: 9am249375, la data 2012-04-17 09:30:57E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat! si iar este o parere strict personala....adica nu doresc sa impun nimanui nimic ci, poate sa conving, daca i se pare celui ce citeste ca ce spun ar putea fi adevarat ! deci ,ce vreau sa spun este ca : nu cred ca putem sa ne ardem karma intr-o singura viata ,decit daca...eu stiu ce sa zic ? doar daca Sufletul si-a ales o existenta cumplita ....dar si ca sa-ti alegi asa ceva, tot ca urmare a unor acumulari anterioare o poti face ! in sfirsit, ideea mea este ca ne nastem -rind pe rind - in cite o zodie , tocmai ca sa Invatam lectia aceleia si sa mai platim din "datoriile" acumulate ....Sa fim, sa adunam, sa analizam, sa mediem , sa conducem, sa credem ....si abia dupa ce "nimic din ce-i omenesc nu ne strain" si ajungem la zi cu datoria karmica si greseala facuta ieri vine la plata aproape imediat si nu trece in viata urmatoare , incep sa ma apropii de Mintuirea obligatiei de a reveni iar si iar, pe pamint !
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 15:28
De la: Maria_x, la data 2012-04-17 12:59:19Pentru ca am intrat pe teren necunoscut ( da-mi place!) incerc sa aflu cat mai mult ! dar Mintea ta cind Genereaza ginduri raslete ,care vin repede si se duc si mai repede ,Din Ce se nasc si Unde se duc ? cum ar fi sa le vezi materializate intr-o forma oarecare ? si daca una dintre forme-ti place si te-ntorci la Gindul care a nascut-o si il cizelezi (gindul) , cautindu-i forma ideala ,dar care nu se poate naste decit prin incercari repetate ? l-ai vazut pe olar cum cauta forma-n lut si pina nu o gaseste,nu o lasa ? framinta lutul si iar o ia de la capat.... conf. cu intelegerea mea Dumnezeu este INTELIGENTA ce "nascoceste" IDEI ...lor le spun SUFLETE ,care-si cauta Forma Ideala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 802 mesaje Membru din: 15/12/2011 |
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 19:46
De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 15:11:36De la: 9am250228, la data 2012-04-17 10:20:22De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 09:48:48De la: 9am249375, la data 2012-04-17 09:30:57E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat! Arderea karmei intro existenta se intelege doar atunci cand este si ultima dupa n experiente si asta numai pentru Spiritele foarte evoluate, cu cele mai inalte vibratii. Desigur asta presupune un ascetism iesit din comun, privatiuni iesite din comun, detasarea totala de orice tentatii lumesti si meditatie permanenta. Deci ai intuit foarte bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 20:23
De la: 9am250228, la data 2012-04-17 19:46:01De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 15:11:36De la: 9am250228, la data 2012-04-17 10:20:22De la: gabigabi2, la data 2012-04-17 09:48:48De la: 9am249375, la data 2012-04-17 09:30:57E foarte interesant subiectul si greu de exemplificat prin resurese proprii din care cauza nu pot sa dezvolt subiectul prin experiente care m-au marcat. Ce simt acum e ca tot cautand in memorie si in suflet, nu gasesc nimic ce as fi mostenit de la o alta "EU" fie ca am fost sarpe, cal, caine sau chiar fiinta omeneasca. Cel mai pregnant e doar faptul ca tot timpul imi apare pe vazul interior o catedrala si eu ma minunez cat este de mare si cum au putut s-o construiasca! In realitate, redevenind la normalul clasic, alung din viziune catedrala dar si gandul ca as fi fost vreodata acolo, insa o pot descrie cu lux de amanunte. Odata am cautat "Catedrale" pe Google si nici una nu seamana cu aceea. Chiar acum mi-a venit ideea ca acea catedrala ar fi putut fi daramata. Cu respect pentru toti care aduceti marturisiri, Hristos a inviat! ehhhh, nu stiu ce sa zic : cuvintul care defineste ce-ai spus tu este CANONIT ! asta presupune un Canon ,ori eu cred - sincer cred - ca atunci cind ajungi la ultima existenta ....ba chiar si inainte ...la penultima, de ex. nu te mai canonesti deloc ! totul devine usor si firesc , ca aerul pe care-l respiri : gindesti frumos, inima e o imensa iubire, intelegere si acceptare si totul e inteles de la sine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 21:32
De la: Maria_x, la data 2012-04-17 12:59:19Pentru ca am intrat pe teren necunoscut ( da-mi place!) incerc sa aflu cat mai mult ! 1. Este explicabil penrtu Swami Vivekananda sa fi facut aceste erori, neexistsnd pe vremea sa descoperita ecuatia lui Einstein v=m.(c la patrat) dar nu e scuzabil pentru Wikipedia. Dupa umilele mele cunostinte, ecuatia lui Einstein tocmai asta presupune, ca unui corp pentru a invinge gravitatia ii este necesara o viteza calculata cf formulei. Presupunand ca o nava cosmica abandoneaza o piatra intrun spatiu interplanetar , negravitational, acea piatra va ramane in repaus. Pentru a o scoate din aceasta stare ii este necesara o forta sa o scoata din starea de imponderabilitate. Cf legii gravitatiei, masa fiind zero si forta este zero. A confunda piatra cu natura gandului(forta), forta nedependenta de nici o gravitatie si obstacol, este o eroare. Numai Dumnezeu stie de ce natura este aceasta forta care penetreaza orice cu viteza instantanee, depasind viteza luminii. 2.Karma nu se poate identifica cu actiunea Divina Cunoscuta ca Sf Duh. Ea reprezinta suma actiunilor, gandurilor, faptelor unui spirit reincarnat in mai multe experiente. 'Unde se rgasesc, la reincarnare spiritul (Dumnezeu) si materia ( Fiul ) ?' Propozitia asa cum este formulata este eronata. Dumnezeu nu se reincarneaza. Este gresit dupa parerea mea ca Isus sa fie numit Dumnezeu, . Initial Isus a fost si el in corp fizic, La reincarnare a fost pe pamant, cum se stie. Inaltat la ceruri(atingand starea de iluminare), religiile spun ca sta de-a dreapta Tatalui, Initiatii orientali spun ca atat el cat si alte entitati la acelasi nivel de vibratii si iluminare se afla cu o treapta mai jos pe scara lumilor paralele. Singurile entitati care au puterea de creatie apropiata de Dumnezeu dar nu pot sa se inalte la nivelul Sau, cf legii vibratiei. - Asa cum spiritul incarnat pe pamant experimenteaza o scoala, invatand din greselile altor experiente, tot asa spiritele existente in astral, sunt preluate de alte spirite, le arata greselile, tot ceea ce trebuie sa faca in urmatoarea viata pamanteana. Sunt indrumate si ele chiar doresc sa-si aleaga familia, locul de nastere si starea in care se va reincarna, pentru a progresa spiritual. La nastere i se sterg toate amintirile vietilor anterioare si se inscrie ca un scolar in cls. intai, in scoala vietii. Daca vei reciti cele 7 legi universale, In spatiul astral, vei constata ca nimic nu se conserva, cu atat mai putin spiretele, iar anumite legi fizice, dinamice si altele, raman valabile pe pamant si nu sunt universale, daca te-ai referit la legea lui Lavoisier. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 21:39
de la gabi
'ehhhh, nu stiu ce sa zic : cuvintul care defineste ce-ai spus tu este CANONIT ! asta presupune un Canon ,ori eu cred - sincer cred - ca atunci cind ajungi la ultima existenta ....ba chiar si inainte ...la penultima, de ex. nu te mai canonesti deloc ! totul devine usor si firesc , ca aerul pe care-l respiri : gindesti frumos, inima e o imensa iubire, intelegere si acceptare si totul e inteles de la sine !' De ce nu i-ai spune chin, sacrificiu suprem, Canon, ma duce la cuvantul denumit de clerici, care mie imi cam repugna, tocmai ca l-au inventat si multiplicat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 96 mesaje Membru din: 16/04/2012 |
Postat pe: 17 Aprilie 2012, ora 23:40
Maria_x,
- Parerea mea despre Wikipedia: in nici un caz nu folosesc aceasta sursa de informare. O informare corecta nu poate veni decat de la sursa primara sau, traduceri ale acestora. - Tot ce exista, este energie. Fie ea grosiera (materiala) fie subtila (spirituala) - Important este sa stim separa "subtilul" de grosier" Adica, sa intelegem notiunea de DENSITATE. - Legile care guverneaza o anumita "densitate" energetica sant valabile doar acelei densitati pentru care a fost emisa Legea. Aceste Legi nu se pot amesteca, precum nu se amesteca (in conditii naturale) uleiul si apa, mercurul si alte metale etc... etc... -S-a explicat mai sus, foarte bine, ca Legea Karmei apartine altor tipuri de Legi si ca atare, nu poate fi folosita pentru a explica anumite fenomene petrecute intr-o lume cu alte densitati. -Regnul animal isi are legile lui, cel vegetal isi are legile lui iar alte legi guverneaza regnul mineral. Densitati diferite, Legi diferite... Dupa cunostintele mele: 1) Dharma este actiunea care are loc AZI si va avea urmari MAINE. 3) Karma, sant actiunile de IERI pe care le suport azi. Armonia Universala se bazeaza pe niste Legi, numite uneori si "LEGI DIVINE" UNUL este in toate si TOATE sunt in UNUL. Numiti-l Dumnezeu. Cum vreti fiecare. Ce este de-asupra noastra este si jos. Ceea ce este jos, este si de-asupra (Spune Trismegist in Tabla de Smarald) dar toate pentru a pastra INTREGUL. Intregul, se pastreaza prin Echilibru. Iar Echilibru se pastreaza prin LEGILE DIVINE. Karma, este una dintre legi, numita si LEGEA KARMEI sau "actiunii si reactiunii" Maria-x, ma bucura prezenta unei persoane instruite, asa cum esti tu. Dar am sa-ti spun o poveste care, sper, nu te va supara. (Si daca te vei supara, va fi doar supararea ta) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 10:44
De la: W0LF, la data 2012-04-17 23:40:55Maria_x, Ma bucur si imi face placere sa constat ca pe acest topic se alatura persoane documentate, inteligente, si care prin comunicare , prin comparatii cu alte cunostinte, surse, scot adevarul la lumina si elimina interpretarile gresite. Tocmai argumentele bine fundamentate, vor scoate adevarul la lumina, dar asta o pot face doar spiritele evoluate. Bine ai v enit pe acest topic! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 10:53
'Precuvântare M-am hotãrât sã dau la ivealã acest tratat pentru ca omul sã-ºi potoleascã întrucâtva setea de a cunoaºte marile mistere ce-l înconjoarã. ªtiu de pe acum cã, dupã ce va parcurge câteva pagini, cititorul se va opri din lecturã, punându-ºi întrebarea: „Dar de unde ºtie autorul cãrþii de aceste mistere ale universului?” Întrebarea e fireascã ºi meritã sã primeascã un rãspuns. Prezenta lucrare este fructul comunicãrilor entitãþilor spirituale superioare, Lumini ale Cerului, care au revelat Adevãrul câtorva iubiþi fraþi ai lor de pe pãmânt. . La aceste comunicãri am adãugat, în prima carte a lucrãrii, cunoºtinþele ezoterice publicate pânã în prezent, în a doua carte vorbind doar Ceruli prin trimiºii sãi. Aºadar aceastã lucrare este un mãnunchi de cunoºtinþe adunate de la diferiþi autori, din relatãrile marilor lucizi spirituali pe care i-a avut pãmântul pânã acum, dar mai ales din comunicãrile primite de la marile Lumini cereºti. Desigur, adevãrurile descrise în acest tratat vor depãºi înþelegerea mulþimii. Numai entitãþile spirituale evoluate le vor înþelege, aprecia, sorbi cu nesaþ,pânã la ultima paginã. Cei care încã nu se ridicã la nivelul acestor destãinuiri, vor zâmbi, socotindu-le fantezii, rãtãciri ale unor minþi bolnave. Acestora le recomand cu insistenþã sã închidã cartea ºi sã nu o mai citeascã, deoarece, întradevãr, le tulburã mintea ºi mersul vieþii. Sã dea Domnul ca Lumina, ca adevãrurile expuse în aceastã operã, sã se reverse în sufletele semenilor mei, iar razele ei binefãcãtoare sã-i conducã pe calea binelui ºi a iubirii. Amin' fragment din: -Din taiele vietii si ale Universului- Prof. SCARLAT DEMETRESCU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 14:31
De la: 9am250228, la data 2012-04-18 10:53:58 ce-a mai circulat cartea asta prin bucuresti, din mina-n mina si trasa la xerox !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
CHIOMPALIUL 360 mesaje Membru din: 21/11/2008 Oras: Caransebes |
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 15:52
De la: , la data 2008-09-27 09:12:08Drumul nostru pe acest pamânt parcurge îm mare câteva etape: naºterea, ºcoala, cãsãtoria, pensia ºi moartea. Dar dincolo ce este? ªi dacã este ceva, conteazã cum am trãit aici, ne influenþeazã acest lucru cum vom fi dincolo? www.youtube.com/watch?v=YGNsIRbAkjA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
|
|
Ra_Mar 616 mesaje Membru din: 21/03/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 18:31
De la: 9am250228, la data 2012-04-17 21:32:50De la: Maria_x, la data 2012-04-17 12:59:19Pentru ca am intrat pe teren necunoscut ( da-mi place!) incerc sa aflu cat mai mult ! Imi cer scuzeca-mi permit sa te corectez dar ai intrat "la mine acasa = fizica " Masa corpului se pastreaza ! Chiar si in lipsa atractiei gravitationale daca arunc in domnia ta cu o piatra (nu vreau), vei simti efectul ca si o deformare (elastica sau plastica) rezultata din conservarea impulsului ! Greutatea ( forta) se modifica - aici ai o greutate, pe Luna - alta ! Masa este la fel ! Si, ca sa ne intoarcem la subiect, notiunea de forta nu poate sa apara decat ca rezultat al unei interactiuni Intre 2 corpuri fizice sau intre un corp fizic si un camp (gravitational, electromagnetic...) Deci, cred eu, valoarea existentei mele materiale poate fi apreciata (cantarita) numai in raport cu mediul in care eu traiesc ! Acum 4-5 secole eram arsa pe rug daca ma gandeam ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui ! Si aveam nevoie de alta karma ? Mai pe scurt : cine / ce defineste ce este bine si ce este rau ? Intr-o viata anterioara, eu, crocodilul Maria am mancat un om ! Eu, Maria, mananc astazi un om ! Care din noi a gresit si care nu ? Exista liberul arbitru ? Raporteaza abuz de limbaj
Atentie ! Baba se_curista fileaza !
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 18:49
De la: W0LF, la data 2012-04-17 23:40:55Maria_x, Din pacate postarea cu parabola domniei tale a disparut (inexplicabil) de pe aici ! Din fericire am apucat sa o citesc, dar scriu din amintiri ! Eu prefer sa o interpretez putin mai sucit : Este diferenta intre a invata / memora si a intelege / simti ! Mai simplu, poti invata cat reprezinta un metru ! Este mai greu sa apreciezi cati metri sunt pana la geam ! Pentru asta nu este suficient sa inveti, trebuie sa intelegi ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2012, ora 20:28
Nu cred ca deranjez pe nimeni daca va sciu cum gandesc eu (chiar daca am o gandire defecta)
Invatatura o poti dobandi de la invatatori si/sau invatati, prin carte si alte mijloace de informare. Memorarea, intelegerea lucrurilor decurg din procesul de INVATARE dar si de capacitatea intelectuala a fiecarui individ, precum si de nivelul de instriurie la care a ajuns la un moment dat. CUNOATEREA nu vine nici din invatare, nici din memorare, nici din intelegere. CUNOASTEREA se dobandeste doar prin ceea ce DOBANDESTI PRIN PROPRIU EFORT (fara nici un ajutor) Propriul tau efort, propria ta experienta sau relevare iti poate asigura CUNOASTERE. LIBERUL ARBITRU nu inseamna ca fac ce vreau. Atat Universul mare (Macrocosmosul) cat si universul mic (Microcosmosul) exista doar in baza unor LEGI EXACTE. Totul este in echilibru si Armonie. Si asta, deoarece NICAIERI nu exista HAOS sau INTAMPLARE. Si noi, oamenii, existam si traim in baza unor LEGI, fie ele incluse Legi juridice, (pentru existenta noastra FIZICA); Fie incluse in LEGI DIVINE (pentru existenta noastra energetica) In ACEST SPATIU SI TIMP, putem face tot ceea ce dorim noi pentru A RESPECTA ACESTE LEGI. Un INTRERUPATOR de lumina, nu este LIBER ci are anumite libertati: sa aiba starea de INCHIS, DESCHIS sau NEUTRU (intrerupatoarele cu trei pozitii) o YALA de usa, nu este LIBERA ci are niste libertati: Incuiata odata, de doua ori sau descuiata. UN ANIMAL nu este liber ci are niste libertati in arealul unde ii este dat sa traiasca UN OM nu este liber, CI ARE ANUMITE LIBERTATI. LIBERTATEA nu iti da statutul de LIBER... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 08:55
De la: W0LF, la data 2012-04-18 20:28:17Nu cred ca deranjez pe nimeni daca va sciu cum gandesc eu (chiar daca am o gandire defecta) multumesc, mi-ai ridicat mingea la fileu ! pe un lat topic@Lilu a intrebat cine-i Liber si eu am raspuns "sibilinic", zic asta ptr. ca tot ii place termenul asta lui Mihail , spunind ca Toti ....si Nimeni ! Libertate TOTALA nu exista...ea s-ar chema anarhie, haos sau debandada , ori ea nu-i posibila decit ptr. un timp foarte scurt .... Libertate inseamna sa faci ce trebuie, asa cum zise cineva mai destept decit mine ! si cind Intelegi Necesitatea Legii si traiesti in ea, in armonie, esti Liber atit cit iti trebuie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 11:02
gabigabi2,
cel ce priveste, nu este "privitorul" cel ce aude, nu este auditoriul cel ce miroase nu este si mirositorul... Ochiul vede (ca o camera de luat veder) dar altcineva "priveste si analizeaza" Urecchea aude (ca un microfon) dar altcineva asculta... Nasul miroase dar altcineva percepe si analizeaza mirosul. Creierul (aidoma unui computer) este HARDUL... "soft-ul" este al altcuiva. Daca nu vom confunda ochiul cu "privitorul" Urechea cu "ascultatorul" Limba cu cel ce gusta, vom intelege ca IN TRUPUL ACESTA, la care noi tinem atat de mult, mai COEXISTA cineva. Mi-a placut tare mult remarca unei tipe simpatice de pe acest forum: "In sufletul meu, exista un suflet mai mic..." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 11:14
"CEL CE COEXISTA IN NOI " este SPIRITUL.
Samanta GAND. O energie care apartine eternitatii. Cand moare un om, i se stinge "Focul Sacru" , dispare biomagnetismul iar SPIRITUL descatusat de constrangerile trupului, se reintoarce la origini... la CASA lui. Spiritul este liber sa faca cevrea in trup. Are toate libertatile pe care I LE CONFERA TRUPUL. Trupul (materie fiind) este supus degradarii si transformarii. SPIRITUL fiind forma de energie subtila ramane vesnic (chiar daca se va reantrupa sau nu) Ceea ce se scrie in Biblie capata sens: "Omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu" Este vorba acel OM energie... nu omul TRUP cu par si barba (Barbat) sau sani si fund frumos (Femeie) Ci OM-ul facut PARTE BARBATEASCA si PARTE FEMEIASCA ca un tot unitar Deoarece DUMNEZEU nu este nici barbat, nici femeie dar le are pe ambele intr-un intreg. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 14:15
de la Maria-X '' Imi cer scuzeca-mi permit sa te corectez dar ai intrat "la mine acasa = fizica " Masa corpului se pastreaza ! Chiar si in lipsa atractiei gravitationale daca arunc in domnia ta cu o piatra (nu vreau), vei simti efectul ca si o deformare (elastica sau plastica) rezultata din conservarea impulsului ! Greutatea ( forta) se modifica - aici ai o greutate, pe Luna - alta ! Masa este la fel ! Si, ca sa ne intoarcem la subiect, notiunea de forta nu poate sa apara decat ca rezultat al unei interactiuni Intre 2 corpuri fizice sau intre un corp fizic si un camp (gravitational, electromagnetic...) Deci, cred eu, valoarea existentei mele materiale poate fi apreciata (cantarita) numai in raport cu mediul in care eu traiesc ! Acum 4-5 secole eram arsa pe rug daca ma gandeam ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui ! Si aveam nevoie de alta karma ? Mai pe scurt : cine / ce defineste ce este bine si ce este rau ? Intr-o viata anterioara, eu, crocodilul Maria am mancat un om ! Eu, Maria, mananc astazi un om ! Care din noi a gresit si care nu ? Exista liberul arbitru ?'' Si Einstein a gresit cand si-a bazat teoria relativitatii pe geometria Neeuclidiana, considerand convexitatea spatiilor din vecinatate planetelor ca fiind cauza formei lor rotunde., Eu ce sa zic, am incurcat cumva borcanele..... Corect,- si multumesc fara suparare de contrazicere -masa ramane constanta si greutate se modifica urmare a valorii constantei G diferita pentru fiecare planeta, sau se reduce in spatuil imponderabil, aici a fost neclaritatea mea si chiar te rog s-o explici in detaliu: -un corp in camp negravitational( spatiul interplanetar) este in cadere libera, spre cea mai apropiata planeta, pluteste liber, permanent, sau cum reactioneaza in timp si spatiu? Trecand la subiect: -Valoarea poate fi apreciata in planul unei existente umane, dar suma consecintelor acestei valori se transmite in Karma, de care numai omul este raspunzator si si-a creat-o. -intro viata anterioara, crocodilul Maria, care a mancat un om, nu poate fi neaparat o cauza care sa-i inrautateasca starea Karmei, fiind un animal, Karma e atribuita fiintelor evoluate la stadiul de om. -Maria care a ucis un om (sa-l manance) isi atrage ca efect al cauzei o mare greutate in karma sa, platibila in existenta propriu zisa sau in alta urmatoare. -liberul arbitru, sunt convins ca exista ca lege cosmica pentru om. Tocmai liberul arbitru trebuie sa-l determine la cantarirea faptelor sale in scopul progresarii spirituale. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Libertatea de a alege(Liberul arbitru) Inca din antichitate filosofii, ca veritabili iubitori ai intelepciunii, si-au pus intrebarea in ce masura omul are libertatea de a alege, si prin aceasta de a-si crea un destin. Aceasta dilema - daca omul este supus sau nu fatalitatii destinului - continua sa framante mintile oamenilor si astazi. In aceasta directie, scriitorul Arnold M. Patent considera ca un aspect foarte semnificativ al principiului perfectiunii este liberul arbitru sau libera alegere. Conform acestei viziuni fiecare dintre noi are libertatea de a alege in orice moment.Totusi, majoritatea dintre noi am fost educati sa credem ca altii - mai intai parintii si apoi profesorii, angajatorii si alti reprezentanti ai autoritatii - erau mai capabili decat noi sa ia decizii. Pe masura ce i-am lasat pe altii sa aleaga pentru noi, ne-am retras gradat increderea ca noi putem lua decizii.Ceea ce am pierdut din vedere este faptul ca, de fapt, nimeni nu poate sa aleaga pentru altcineva. Cand acceptam alegerea facuta pentru noi de altcineva, acceptarea aceasta este alegerea noastra. De fapt, adevarul este ca noi am fost intotdeauna si ramanem in fiecare moment cei care aleg. Constientizarea acestui adevar ne face sa apreciem puterea alegerii, putere care ne este intotdeauna accesibila.Vehicolul prin care ne exprimam libertatea de a alege sau liberul arbitru este mintea constienta. In mod paradoxal, ea ramane cel mai mare instrument si cea mai mare sursa de nefericire a existentei. Atunci cand ne simtim Unicitatea, ii dam mintii constiente posibilitatea sa fie un instrument pentru constiinta. Insa cand uitam ca suntem Unicitatea, credinta noastra in separare ne provoaca teama. Iar modul in care majoritatea oamenilor au ales sa rezolve problema fricii este sa depinda de intelect pentru a lua decizii si pentru a-si ghida viata. Acum sunt multi cei care pun la indoiala aceasta alegere si din ce in ce mai multi incep sa observe avantajele folosirii liberului arbitru pentru a lasa Inteligenta Infinita sa ii ghideze. O asemenea alegere permite vietii sa se desfasoare pe directii minunate, lipsite de efort, dandu-i creativitatii interioare, pe care toti o avem, puterea de a inflori intr-o expresie deplina si libera, ca o parte integranta a Universului nostru launtric perfect.'' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 14:18
De la: W0LF, la data 2012-04-19 11:02:25gabigabi2, atita doar ca ea s-a referit la ceva foarte concret : e insarcinata si ca atare, se dezvolta-n ea un sufletel !
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 14:29
De la: 9am250228, la data 2012-04-19 14:15:56 si zice Isus in acea noapte a framintarilor , in care trupul si carnea lui de om se-nfioara de ce va sa urmeze... citez aproximativ si deci nu pun in ghilimele : ....dar, nu dupa voia mea sa fie, ci dupa Voia ta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 15:49
De la: 9am250228, la data 2012-04-19 14:15:56 Incep cu ce stiu : Prima lege a dinamicii (Newton) spune ca : " un corp isi pastreaza starea de repaos sau de miscare rectilinie si uniforma ( ambele relative la sistemul de referinta ales) atat timp cat suma fortelor exterioare ( care actioneaza asupra lui) este nula ! Deci ca sa fii mai explicita : in lipsa actiunii unor forte (de exemlu cea generata de un camp gravitational) starea de miscare sau repaos dureaza la infinit ! Eroarea noastra curenta provine din faptul ca pe cantar scrie ( gresit) Kg , care este unitate de masura pentru masa - iar noi masuram forta de greutate ( G = m X g ) ! Corect ar fi ca pe cantar sa scrie daN (deca-newtoni) Revenind la ce discutam ( fizica presupune multe generalizari la nivel de filosofie) : Daca aplic primul principiu al dinamicii in sociologie , constat ca existenta mea este determinata de interactiunea cu factori externi : pot ucide pentru ca sunt soldat pe front, pot minti ca si diplomat pentru ca asta-mi cere imparatul meu ! Deci actiunile mele nu rezulta numai din proprie vointa ! Dau ca exemplu romanul Oliver Twist de Charles Dickens ! Ce sanse avea Oliver pentru o alta karma atata timp cat viata lui era dependenta de "forte" exterioare sinelui sau ? Revin, mai isistent : Unde gresesc daca eu consider ca toate actiunile mele sunt cauzate de factori genetici, factori educationali si factori de mediu ( social, evident), factori independenti de mine ca si relatie cauza-efect ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 16:55
@Maria, nu gresesti prea mult si asta ptr. ca tu intri in catg. pe care ii numim EVOLUTIONISTI si care analizeaza CE ESTE VIZIBIL ,Pipaibil si Cuantificabil ! atitata tot ca , din pct. de vedere al CREATIONISTILOR , TOT ce putem analiza cu cele 5 simturi din dotare este EFECTUL vizibil a unei CAUZE Creatoare !
asadar , e cum zici : suntem conditionati de datele genetice , locul si data unde ne-am nascut si familia si mediul in care ne educam....DAR , ceea ce sustinem noi este ca SUFLETUL care vine la Intrupare isi ALEGE : parintii - deci zestrea genetica ; locul si timpul intruparii , tocmai ptr. a avea mijloacele necesare ducerii la bun sfirsit a karmei / hai sa-i zic si destin - dar destinul se refera strict la viata-n curs si el, sufletul, isi duce pina la capat " programul " pe care trebuie sa-l ruleze ca sa ajunga la un rezultat ! Oliver Twist , ca suflet intrupat , si-ales ptr. arderea karmei - adica "stingerea datoriilor din alte vieti " - un destin tragic si toate conditiile in care el evolueaza, il ajuta sa-si arda karma si-n viata viitoare sa se intrupeze intr-o persoana cu un destin mai fericit- ca sa zic asa ! - desigur , ai sa spui ca la ce naiba ne complicam atit ? ptr. mine, de ex., este o explicatie care ma multumeste in cautarea unor raspunsuri : de ce m-am casatorit tirziu, de ce am pierdut o sarcina, desi o doream din tot sufletul, de ce mi-a murit o fetita la la 2 luni , de ce l-am facut pe fiu-miu abia dupa niste ani de la casatorie si ma gindeam deja la infierea unui copil ? de ce mi s-au intimplat niste lucruri urite, om bun fiind ? abia cind am dat cu nasul de teoria karmica, am inteles ca nimeni nu-i vinovat de ce mi s-a-ntimplat ! ca nu pot da vina pe nimeni si ca singurul Responsabil ptr. viata mea si cum mi-o traiesc, sunt eu ! asta devine cam cum zice romanul : cum iti asterni, asa dormi ! sau : ce semeni, aia culegi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1400 mesaje Membru din: 6/04/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 17:14
prafuit..............................
Petre Ispirescu, basme populare...... .."tinerete fara batranete si viata fara de moarte" ....si daca s-o-ntapla sa dati coltu´ mitologic......o sa va "intalniti" la o sueta-n paradis, sau....o sa faceti cunostinta cu
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 17:18
De la: 9am_184, la data 2012-04-19 17:14:46prafuit.............................. categoric ca ma voi intilni din nou cu tine, caci venim la "pachet " si ne indeplinim karma unii prin altii ! |
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 17:27
brrrrrrrrrrr! nu,nu , nuuuuuuu!
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 17:28
Ba DA !
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 17:34
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 18:40
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 20:52
De la: gabigabi2, la data 2012-04-19 18:40:25 Din pacate, asa cum am spus, trebuia sa apara si ala care sa dea cu parul ! Pacat ! Ne "jucam" frumos" ! Totusi, ca sa revenim, ce anume defineste notiunea de "bine" ( si ma refer in sensul de bine moral) ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Aprilie 2012, ora 21:23
Din punctul meu de vedere, binele si raul sant asemenea capului si pajurrii unui ban.
Vorbeai cateva mesaje mai in urma despre "liberul arbitru". Acesta este factorul care stabileste alegerea... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

in sfirsit, ideea mea este ca ne nastem -rind pe rind - in cite o zodie , tocmai ca sa Invatam lectia aceleia si sa mai platim din "datoriile" acumulate ....Sa fim, sa adunam, sa analizam, sa mediem , sa conducem, sa credem ....si abia dupa ce "nimic din ce-i omenesc nu ne strain" si ajungem la zi cu datoria karmica si greseala facuta ieri vine la plata aproape imediat si nu trece in viata urmatoare , incep sa ma apropii de Mintuirea obligatiei de a reveni iar si iar, pe pamint !
.."tinerete fara batranete si viata fara de moarte"