back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 09:42

De la: gabigabi2, la data 2012-04-21 15:22:40
De la: Maria_x, la data 2012-04-21 15:07:42
De la: revenitu, la data 2012-04-21 10:39:54
De la: Maria_x, la data 2012-04-21 09:45:49A fost odatã un evreu înþelept, Solomon, care zicea cã totul se poate reduce la ce ai în cap.
Dupã el, a venit un alt evreu înþelept, Iisus, care zicea cã totul se poate reduce la ce ai în inimã.
Dupã el, a venit un al treilea evreu înþelept, Marx, care zicea cã totul se poate reduce la ce ai în stomac.
Dupã el, a venit un al patrulea evreu înþelept, Freud, care a zis cã totul se poate reduce la ce ai între picioare.
La sfârºit, a venit un alt evreu, Einstein, mai înþelept decât toþi, care a zis cã totul este relativ.

Acumularile cantitative reprezinta " evolutie" ! Saltul calitativ reprezinta, simultan, un "sfarsit" si un "inceput" !
Ex. mai ales pt. Gabi : Sunt scolar in clasa a I-a ! Acumulez cunostinte ! Acumulez cantitativ cunostinte si experienta ! Pana la un maxim posibil !
Dupa acest maxim sunt nevoit sa fac saltul calitativ : devin scolar in clasa a II-a ! Unde o voi lua de la inceput !
Intrebare pt. Gabi : Cum am sa pot eu invata in clasa a II-a tabla imultirii daca karma nu-mi permite sa retin , in noua mea existenta, adunarea ???

unde, cind am spus eu sau altcineva ,asa ceva ? eu am tot spus, ca toate cunostintele se INSUMEAZA ..... him, spunind asta, inseamna ca desi eu ma adresez tie ,tu nu citesti ce-ti scriu ....

Imi cer scuze, sa stii ca citesc, dar am interpretat altfel mesajul tau Postat pe: 20 Aprilie 2012, ora 09:13 ! Am recitit, inteleg altfel !

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 09:50

Pe mine ma sperie existenta vietii dupa moarte! Am urmarit atatea emisiuni de stiinta privind cosmosul (si s-ar putea ca asta sa fie adevarul), incat nu vreau sa-mi caut un loc in care sa mai exist fie si ca suflet! Ce au descris oamenii de stiinta, fiecare din ei au calculat cu mijloace existente la vremea 'descoperirii'. Sufletul nu ni-i dat de la un individ (om, animal, vegetatie) care moare ci din atacul unui spermatozoid asupra unui ovul. Aparitia sufletului in adevar pare un miracol si ne dezvoltam minunandu-ne dar nu tinem seama ca atunci cand ni-i dat, primim in sinea noastra si moarte. Moartea nu e cineva care se plimba pe sosele asteptand un accident; nu umbla prin spitale pentru a ataca triumfatoare stiinta medicinei, ci o poarta fiecare si in functie de cum o ingrijeste, ii creaza linistea propice unui somn cat mai lung. Cand o trezim, se contopeste cu sufletul si devine '0' pentru ca o unitate cu plus adunata cu o unitate cu minus asta da.

Raporteaza abuz de limbaj
Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 10:36

Neata dragilor....o duminica minunata pt toti...............iar in ceea ce priveste moartea.... pentru noi -moartea-nu inseamna nimic,cit timp existam noi,ea inca nu vine,iar cind vine ea,nu mai existam noi.

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 10:49

De la: lilu_67, la data 2012-04-22 10:36:18 Neata dragilor....o duminica minunata pt toti...............iar in ceea ce priveste moartea.... pentru noi -moartea-nu inseamna nimic,cit timp existam noi,ea inca nu vine,iar cind vine ea,nu mai existam noi.

Draga Lilu, eu am conceptul propriu ca moartea nu circula ci ca o are fiecare in momentul cand primeste si viata si ca ea, moartea ne pandeste sa facem greseli pentru a ne invinge. Moartea mea se sacrifica pe sine in momentul cand imi ia sufletul (suflul am vrut sa scriu dar m-am abtinut!). O zi frumoasa si tie si multe

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 15:10

Cred ca intrebarea care trebuie pusa ar fi, mai degraba, daca odata cu moartea trupului moare si ceea ce noi numim sufletul ?

Va provoc sa inceracm sa definim ce este sufletul.
Cand apare sufletul, si, daca dispare, cand dispare ?
Apare din neant si, odata cu moartea trupului, dispare si el in neant ?
Se spune, despre trup, ca din tarana apare, in tarana se intoarce.
De ce n-ar fi la fel si cu sufletul omului ?
Dar, s-o luam metodic: ce credeti ca este sufletul ?

PS: Promit ca, pe acest topic, sa nu atac sau contrazic pe nimeni, indiferent ce-mi va spune.

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 15:35

X-uleasco, rãmâi la beletristicã,ºi versificãr nãroade, pune fizica-n cui, cã te fac de toatã ciocolata forumisticã
Vezi, vezi !...c-ai începunt sã scrii lucruri trãznite !

e.g.

Lana Del Rey

(nãscutã Elizabeth Woolridge Grant pe 21 iunie 1986)

Elizabeth a început sã consume droguri și alcool la vârsta de cincisprezece ani, iar pãrinții sãi au fost nevoiți s-o trimitã la internatul „Kent School”. Începând cu anul 2004 Grant s-a mutat în New York și s-a înscris la cursurile Universitãții Fordham, loc în care a studiat metafizica și.... „demonstrarea pe o cale matematicã a existenței lui Dumnezeu”. ....

& i.e.

www.youtube.com/watch?v=0KSlLvliyws&feature=related

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=en&v=nYaRPlEWnXw
The Extraordinary Genius of Albert Einstein

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 20:13

Ar fi bine cu....moartea sufletului ....mai usurel. E vorba de a doua moarte. Teribila.
Si transformarea entitatii in spirit.
Ramin doar acumularile...cunoasterii. nu sentimente.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 20:57

De la: Silviu, la data 2012-04-22 15:10:49Cred ca intrebarea care trebuie pusa ar fi, mai degraba, daca odata cu moartea trupului moare si ceea ce noi numim sufletul ?

PS: Promit ca, pe acest topic, sa nu atac sau contrazic pe nimeni, indiferent ce-mi va spune.

O parere :
Corpul material constituie structura pe care, prin depuneri succesive, se formeaza sufletul !
( Ex. Pune, mata o ulcica de apa la fiert in care adaogi sare cat cuprinde ! Asta este "mediul" !
pune mata in ulcica, atarnand, un capat de sfoara ( asta este trupul) ! Stingi matale focul ( impulsul initial)!
Si te uiti ( cam din 5 in 5 minute) la sfoara ! Vezi ca ceva se depune pe ea ! O face din ce in ce mai rigida si mai greu de modelat ! Sarea aia este sufletul ! )
Ramane intrebarea : cand dispare sufletul ?
Raspunsul meu : Cand nu mai este "pomenit", cand nimeni nu mai stie de el !
Homer, Shakespeare, Einstein, Eminescu ...... sunt si astazi cu sufletul alaturi de noi !
Chiar daca a disparut sfoara trupului, sufletul lor ramane in saramura apei, avand capacitatea de a forma noi suflete !
Chiar merita facut expermentul " centrelor de cristalizare " ! Multe vei vedea si , poate, multe vei intelege !
Repet : fizica este latura pragmatica a filosofiei !!!!!

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:09

repet: xuleasco, ocupa-te de filosofie&beletristica... si lasa fizica, iti lipsesc interogativele, - mmd concret,chiar si interogativele pur speculative-ti lipsesc- pentru un asemenea domeniu high-complexity, clear ?

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:25

De la: Maria_x, la data 2012-04-22 20:57:11
De la: Silviu, la data 2012-04-22 15:10:49Cred ca intrebarea care trebuie pusa ar fi, mai degraba, daca odata cu moartea trupului moare si ceea ce noi numim sufletul ?

O parere :
Corpul material constituie structura pe care, prin depuneri succesive, se formeaza sufletul !
( Ex. Pune, mata o ulcica de apa la fiert in care adaogi sare cat cuprinde ! Asta este "mediul" !
pune mata in ulcica, atarnand, un capat de sfoara ( asta este trupul) ! Stingi matale focul ( impulsul initial)!
Si te uiti ( cam din 5 in 5 minute) la sfoara ! Vezi ca ceva se depune pe ea ! O face din ce in ce mai rigida si mai greu de modelat ! Sarea aia este sufletul ! )
Ramane intrebarea : cand dispare sufletul ?
Raspunsul meu : Cand nu mai este "pomenit", cand nimeni nu mai stie de el !
Homer, Shakespeare, Einstein, Eminescu ...... sunt si astazi cu sufletul alaturi de noi !
Chiar daca a disparut sfoara trupului, sufletul lor ramane in saramura apei, avand capacitatea de a forma noi suflete !
Chiar merita facut expermentul " centrelor de cristalizare " ! Multe vei vedea si , poate, multe vei intelege !
Repet : fizica este latura pragmatica a filosofiei !!!!!

Imi pare rau, dar n-am inteles nimic din exemplul tau.
O sfoara pe care cristalizeaza sarea, sau altceva, e tot din domeniul material, ceva legat tot de trup ...
Am inteles e doar o parere ... pentru care iti multumesc.

Scuza-ma dar eu nu cred ca Homer, Shakespeare, Einstein, Eminescu sunt si azi cu sufletul alaturi de noi doar pentru ca-i pomenim. Mai ales pentru ca cei care-i pomenesc, in majoritatea lor, habar nu au cu ce s-au ocupat oamenii astia. Cine se pricepe la fizica precum Einstein ? Multi vorbesc despre el, citeaza cate o vorba de-a lui, dar habar nu au despre chestiuni de fizica.
Despre Isus se vorbeste foarte mult si cei care o fac se arata spasiti si foarte patrunsi ...
Dar cati dintre ei inteleg cat de putin din invataturile lui Isus ?

In fine, iti multumesc inca odata pentru parerea ta.

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:37

Daca te concentrezi, ii intelegi pe respectivii, Doar au fost si ei oameni ca si noi. Dar doar in cazul in care rezonezi cu ce spun ei. Adica te framinta niste probleme, pe care ei le-au spus rezolvarea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:49

Intrebarea este f buna, Silviu. De fapt ar fi cam singura intrebare ce ar trebui sa ne-o punem, despre ....titlul topicului. Fiindca spiritul e....dupa.
Cu toate ca la unii oameni le vine sorocul....total.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 09:50

De la: nastasemihail, la data 2012-04-22 21:37:39Daca te concentrezi, ii intelegi pe respectivii, Doar au fost si ei oameni ca si noi. Dar doar in cazul in care rezonezi cu ce spun ei. Adica te framinta niste probleme, pe care ei le-au spus rezolvarea.

Oarecum ... numai ca problemele carora le-au spus rezolvarea, cu zici tu, nu s-au rezolvat.
As spune, mai degraba, ca oamenii astia au reprezentat momente de cotitura in rezolvarea unor probleme. Problemele au cam ramas. Spre exemplu si teoria relativitatii a lui Einstein este azi, ca sa zic asa, modificabila, in sensul ca aparut unul, sau mai multi care spun ca viteza luminii poate fi depasita ...
In privinta lui Isus, cum stau lucrurile ? S-a sacrificat ca sa arate ca moartea poate fi invinsa (si s-a referit la moartea spirituala) nici el n-a prea inteles ce i se intampla decat cu foarte putin timp inainte de a-si da duhul ... Isus este o pilda, un exemplu, dar ... oamenii ... ce s-a intamplat cu oamenii de la Isus incoace ? S-au schimbat ei, au inteles ceva din vorbele lui ? Au renuntat sa mai minta, sa mai fure, sa ucida, s-au deprins sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi, intorc si celalalt obraz ?
Mie mi se pare ca nu prea.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas !
Nimic nou sub soare !
Nici Isus, nici Mahomed, nici Confucius, nici oricine vreti, n-a reusit sa schimbe firea omului. Firea omului ... sufletul omului pentru ca despre el vorbesc.

Ce este sufletul omului ? Constiinta ? Moralitatea ?
Cine poate defini sufletul ?
E o chestiune legata de credinta sau exista in afara credintei ?
Trebuie sa fi credincios ca sa nu faci rau, sau poti sa fi un suflet curat in afara credintei, oricare ar fi ea.
Cineva spunea ca exista un fel de functionari publici, si il da exemplu pe Sf. Petru de la triere. Ca la UPU. El te repartizeaza.
Pe urma se pare ca apari in fata unui complet de judecata...
Mie mi se par toate astea niste prostii, utile doar sa-i faca pe unii sa inteleaga faptul ca vor da socoteala pentru faptele lor rele.
Dar ... sa presupunem ca cineva, un om rau, ar fi ucis, cu buna stiinta sau accidental, pe un copil micut de 7-8 anisori care se numea Adolf Hitler. Sa presupunem. Omenirea ar mai fi cunoscut ororile provocate de Adolf Hitler ? Sa presupunem ca nu.
Omul acela care a impiedicat moartea a zeci de milioane de oameni cum ar fi fost judecat la Judecata de apoi ?
Stie cineva ?

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 16:13

@Silviu

..................................................SUFLETUL

Reprezintã cea de a doua structurã a entitãþii umane, situatã între corpul fizic ºi cel spiritual. Se manifestã ca proiecþie individualizatã a spiritului coordonat de conºtienþã ºi este transgresat în planul energetic pe un câmp vibratoriu cuprins între valoarea de 4 ºi 60 hertzi (Hz) structurat perceptiv pe 4 paliere de frecvenþã Delta 4 Hz; Teta 4—7 Hz; Alfa 7— 14 Hz ºi Beta 14— 60 Hz. Se manifestã prin reacþii emoþionale (IE) sub imperativul a trei forþe coordonatoare: senzaþie, sentiment, dorinþã ºi se exprimã prin reacþii emoþional-volitive în comportament. Senzaþia se alimenteazã cu energie de tip PRANA, sentimentul cu energie de tipul FOHAT, iar dorinþa cu energie de tipul KUNDALINI. Emoþia, ca produs al celor trei tipuri de forþã genereazã o energie de tipul MANA ºi este rezultatul raportului dintre senzaþie, sentiment ºi dorinþã. se mãsoarã în Unitãþi de Conºtienþã (U.C.), raportate la o scalã de la 1 la 100.

Pentru a înþelege cum „funcþioneazã” sufletul, vom defini cele trei forþe coordonatoare ºi cele trei energii care constituie „hrana” sufletului, astfel:

Senzaþia (Sz) = Capacitatea de percepere a recepþiunilor transmise prin cele 5 simþuri, aparþinãtoare corpului fizic. Se produce în corpul sufletesc sub influenta spiritului, care este singurul capabil sã punã în acþiune conºtienþa. Intreruperea relaþiei univoce dintre spirit ºi suflet conduce automat la pierderea capacitãþii de conºtienþã. Lipsa conºtienþei se defineºte a fi starea de comã. Senzaþia reprezintã cantitatea de energie Prana care circulã pe traseele NADIS (Circuite de transmitere a energiilor subtile, care învãluie traseele nervoase ºi pe care se transmite energie electromagneticã). Se calculeazã dupã formula:

unde:

P = valoarea pulsului;

Vnm = viteza semnalului în nervul motor 60 ms;

Vns = viteza semnalului în nervul senzitiv 19,4 ms;

G = greutatea corporalã a persoanei în cauzã.

Sentimentul (S) = Atitudinea corpului sufletesc faþã de o anumitã senzaþie. Se produce sub influenta determinãrilor spirituale. Se alimenteazã cu energia Fohat care circulã pe traseele NADIS. Se calculeazã dupã formula:

unde:

Ts = tensiunea sistolicã;

Td = tensiunea diastolicã

Sentimentele sunt extrem de variate ºi ocupã cea mai mare parte a sufletului. Ele sunt de douã feluri, catalogate dupã reacþiile pe care le produc în suflet: pozitive bucurie, pace, liniºte, încredere, veselie, desfãtare, mulþumire, mângâiere, plãcere, satisfacþie, armonie, înþelegere, calmitate, seninãtate, poftã de viaþã, dispoziþie, încântare, voluptate, bunãtate, frumuseþe, optimism, generozitate, entuziasm, sinceritate, respect, stimã, devotament; ºi negative neliniºte, nerãbdare, supãrare, mânie, spaimã, groazã, îndoialã, regrete, plictisealã, gelozie, urã, invidie, tristeþe, rãzbunare, indispoziþie, îmbufnare, amãrãciune, necaz, nemulþumire, scârbã, nenorocire, nevoie, pacoste, rãutate, enervare, irascibilitate, nervozitate, urâciune, furie, ranchiunã, sarcasm, aroganþã, calomnie, violentã, agitaþie, pretenþiozitate, egoism, remuºcare, fricã, pesimism, descurajare, apatie.

Dorinþa (D) = Tendinþa corpului sufletesc de a se manifesta printr-o acþiune. Se concretizeazã sub determinismul senzaþiei ºi sentimentului. Reprezintã fãptuirea virtualã a unei acþiuni reale sub influenta energiilor Kundalini. Se calculeazã dupã formula:

unde iar care reprezintã media geometricã între Ts ºi Td.

Emoþia (E) = Reacþia corpului sufletesc în raport de valorile senzaþiei, sentimentului ºi dorinþei. Reprezintã factorul variabilei produs de rezistenta la disipare în suflet a celor trei energii congruente (Prana, Fohat, Kundalini) pe traseele NADIS, generând o energie de produs numitã MANA. Purtãtoarea emoþiei o reprezintã energia electromagneticã manifestatã pe traiectele nervoase. Se calculeazã dupã formula:

* Rezistenta la disiparea energiilor (Prana, Fohat, Kundalini) se calculeazã dupã formula:

în care:

h = 6,6256(5) x 10-31 J.s.

l = 1,6890(6) x 10-14 m.

unde:

ni = raportul dintre procesele de un anumit tip „i” care au loc la interacþia dintre fluxul incident (valoarea senzaþiei), o particulã þintã (valoarea evenimentului ºi numãrul “n”) ºi particulele energetice care strãbat circuitele NADIS (valoarea dorinþei consideratã în poziþia iniþialã).

Unitãþile de Conºtienþã care definesc Emoþia se cuantificã din 10 în 10 puncte pe o scalã de 1 la 100, pentru urmãtoarele nivele:

Valoare U.C.

Categorie emoþie

1-10

Nedefinitã

11-20

Primarã

21-30

Confuzã

31-40

Agreabilã

41-50

Convenabilã

51-60

Iritantã

61-70

Perturbatoare

71-80

Dãunãtoare

81-90

ªocantã

91-100

Distrugãtoare

Sufletul este tumultuos, este anarhic, rãzbunãtor ºi se rãzvrãteºte împotriva ordinii. În interiorul sãu senzaþiile, sentimentele ºi dorinþele configureazã emoþii vulcanice, care de cele mal multe ori copleºeºte persoana care a ajuns sã fie stãpânitã de cãtre suflet. Suntem obiºnuiþi sã trãim sub imperiul sufletului ºi de aceea ni se pare anost ºi lipsit de spontaneitate modul de viaþã condus de cãtre spirit.
Sper ca nu te va durea capul...si sufletul

symy-apocalipsa.blogspot.ro
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 16:41

De la: symy1, la data 2012-04-23 16:13:09@Silviu

..................................................SUFLETUL

Reprezintã cea de a doua structurã a entitãþii umane, situatã între corpul fizic ºi cel spiritual. Se manifestã ca proiecþie individualizatã a spiritului coordonat de conºtienþã ºi este transgresat în planul energetic pe un câmp vibratoriu cuprins între valoarea de 4 ºi 60 hertzi (Hz) structurat perceptiv pe 4 paliere de frecvenþã Delta 4 Hz; Teta 4—7 Hz; Alfa 7— 14 Hz ºi Beta 14— 60 Hz. Se manifestã prin reacþii emoþionale (IE) sub imperativul a trei forþe coordonatoare: senzaþie, sentiment, dorinþã ºi se exprimã prin reacþii emoþional-volitive în comportament. Senzaþia se alimenteazã cu energie de tip PRANA, sentimentul cu energie de tipul FOHAT, iar dorinþa cu energie de tipul KUNDALINI. Emoþia, ca produs al celor trei tipuri de forþã genereazã o energie de tipul MANA ºi este rezultatul raportului dintre senzaþie, sentiment ºi dorinþã. se mãsoarã în Unitãþi de Conºtienþã (U.C.), raportate la o scalã de la 1 la 100.

Pentru a înþelege cum „funcþioneazã” sufletul, vom defini cele trei forþe coordonatoare ºi cele trei energii care constituie „hrana” sufletului, astfel:

Senzaþia (Sz) = Capacitatea de percepere a recepþiunilor transmise prin cele 5 simþuri, aparþinãtoare corpului fizic. Se produce în corpul sufletesc sub influenta spiritului, care este singurul capabil sã punã în acþiune conºtienþa. Intreruperea relaþiei univoce dintre spirit ºi suflet conduce automat la pierderea capacitãþii de conºtienþã. Lipsa conºtienþei se defineºte a fi starea de comã. Senzaþia reprezintã cantitatea de energie Prana care circulã pe traseele NADIS (Circuite de transmitere a energiilor subtile, care învãluie traseele nervoase ºi pe care se transmite energie electromagneticã). Se calculeazã dupã formula:

unde:

P = valoarea pulsului;

Vnm = viteza semnalului în nervul motor 60 ms;

Vns = viteza semnalului în nervul senzitiv 19,4 ms;

G = greutatea corporalã a persoanei în cauzã.

Sentimentul (S) = Atitudinea corpului sufletesc faþã de o anumitã senzaþie. Se produce sub influenta determinãrilor spirituale. Se alimenteazã cu energia Fohat care circulã pe traseele NADIS. Se calculeazã dupã formula:

unde:

Ts = tensiunea sistolicã;

Td = tensiunea diastolicã

Sentimentele sunt extrem de variate ºi ocupã cea mai mare parte a sufletului. Ele sunt de douã feluri, catalogate dupã reacþiile pe care le produc în suflet: pozitive bucurie, pace, liniºte, încredere, veselie, desfãtare, mulþumire, mângâiere, plãcere, satisfacþie, armonie, înþelegere, calmitate, seninãtate, poftã de viaþã, dispoziþie, încântare, voluptate, bunãtate, frumuseþe, optimism, generozitate, entuziasm, sinceritate, respect, stimã, devotament; ºi negative neliniºte, nerãbdare, supãrare, mânie, spaimã, groazã, îndoialã, regrete, plictisealã, gelozie, urã, invidie, tristeþe, rãzbunare, indispoziþie, îmbufnare, amãrãciune, necaz, nemulþumire, scârbã, nenorocire, nevoie, pacoste, rãutate, enervare, irascibilitate, nervozitate, urâciune, furie, ranchiunã, sarcasm, aroganþã, calomnie, violentã, agitaþie, pretenþiozitate, egoism, remuºcare, fricã, pesimism, descurajare, apatie.

Dorinþa (D) = Tendinþa corpului sufletesc de a se manifesta printr-o acþiune. Se concretizeazã sub determinismul senzaþiei ºi sentimentului. Reprezintã fãptuirea virtualã a unei acþiuni reale sub influenta energiilor Kundalini. Se calculeazã dupã formula:

unde iar care reprezintã media geometricã între Ts ºi Td.

Emoþia (E) = Reacþia corpului sufletesc în raport de valorile senzaþiei, sentimentului ºi dorinþei. Reprezintã factorul variabilei produs de rezistenta la disipare în suflet a celor trei energii congruente (Prana, Fohat, Kundalini) pe traseele NADIS, generând o energie de produs numitã MANA. Purtãtoarea emoþiei o reprezintã energia electromagneticã manifestatã pe traiectele nervoase. Se calculeazã dupã formula:

* Rezistenta la disiparea energiilor (Prana, Fohat, Kundalini) se calculeazã dupã formula:

în care:

h = 6,6256(5) x 10-31 J.s.

l = 1,6890(6) x 10-14 m.

unde:

ni = raportul dintre procesele de un anumit tip „i” care au loc la interacþia dintre fluxul incident (valoarea senzaþiei), o particulã þintã (valoarea evenimentului ºi numãrul “n”) ºi particulele energetice care strãbat circuitele NADIS (valoarea dorinþei consideratã în poziþia iniþialã).

Unitãþile de Conºtienþã care definesc Emoþia se cuantificã din 10 în 10 puncte pe o scalã de 1 la 100, pentru urmãtoarele nivele:

Valoare U.C.

Categorie emoþie

1-10

Nedefinitã

11-20

Primarã

21-30

Confuzã

31-40

Agreabilã

41-50

Convenabilã

51-60

Iritantã

61-70

Perturbatoare

71-80

Dãunãtoare

81-90

ªocantã

91-100

Distrugãtoare

Sufletul este tumultuos, este anarhic, rãzbunãtor ºi se rãzvrãteºte împotriva ordinii. În interiorul sãu senzaþiile, sentimentele ºi dorinþele configureazã emoþii vulcanice, care de cele mal multe ori copleºeºte persoana care a ajuns sã fie stãpânitã de cãtre suflet. Suntem obiºnuiþi sã trãim sub imperiul sufletului ºi de aceea ni se pare anost ºi lipsit de spontaneitate modul de viaþã condus de cãtre spirit.
Sper ca nu te va durea capul...si sufletul

Symy, m-ai lasat cu gura cascata de uimire este extraordinar !

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 16:51

..ei asi !...sa nu-mi zici c-ai fi priceput ce gargariseste popa Symi despre sufletel, ca m-apuca pandarlia !...

..daca o sa-l intreb pe acest popa fizicist, cam ce masa are sufletul mirenilor pe care-i pastoreste, sunt convins ca habar n-are, asa-i popo !?...

hai, forteaza-ti dendrita spirituala si raspunde-mi la-ntrebare, sau poate Gabi, in eventualitate c-ar intelege gargara popului Syimi !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 16:54

Personal, eu inteleg notiunea de suflet ca si parte integranta a fiintei. Fiinta este alcatuita din corp fizic (exteriorul) si suflet (interiorul). Corpul fizic il dobandim prin ereditarea pachetului genetic pe carei il transmitem urmasilor nostri biologici. Sufletul nu cred ca poate fi mostenit, nu este palpabil si rezuma integritatea psihica. Sufletul este intr-o continua traire, el este treaz si atunci cand corpul fizic doarme sau sufera. In timpul somnului, sufletul poate calatori fara limite in timp si spatiu.
Ce se intampla cand moartea fizica apare? Buna intrebare! :) Dupa mine, atunci cand corpul fizic ia sfarsit, defapt sufletul paraseste ''cadrul'' in care locuia de o vreme. Se elibereaza cu un scop. Sau se debaraseaza de cadru pentru ca il infraneaza in calea evolutiei sale.

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 17:13

De la: 9am_184, la data 2012-04-23 16:51:49..ei asi !...sa nu-mi zici c-ai fi priceput ce gargariseste popa Symi despre sufletel, ca m-apuca pandarlia !...

..daca o sa-l intreb pe acest popa fizicist, cam ce masa are sufletul mirenilor pe care-i pastoreste, sunt convins ca habar n-are, asa-i popo !?...

hai, forteaza-ti dendrita spirituala si raspunde-mi la-ntrebare, sau poate Gabi, in eventualitate c-ar intelege gargara popului Syimi !

Nu te lega de Symy ca mi se ridica acul sufletului peste suta si nu stiu ce-o sa patesti.
Symy e cel mai blajin de pe forumurile astea si, dupa parerea mea un om foarte credincios. De mare bun simt !
Omul a fost intrebat si a dat raspunsul pe care l-a crezut de cuviinta.
Vobeste si tu despre suflet nu ma sili sa intru iarasi in vocabularul auxiliar.
Sau injura-ma pe mine, nu pe Symy !
Io mai merit, el nu !
Intelegi Serenisime, Arhanghel al Inteligentei ?

Symy, toate bune si frumoase, ai uitat sa-mi spui cum este judecat cel care, accidental sau voit, l-ar fi uscis pe Adolf Hitler cand era copil ?

Altminteri, recunosc ca n-am inteles mare lucru din formulele alea, nu-mi dau seama cine le-a gasit, dar mi se par interesante.
E adevarat ca cei care cred, gasesc formule pentru orice in sprijinul credintei lor, dar si cei care nu cred, sau care sunt carcotasi, nu gasesc niciodata destule formule ca sa-i lamureasca.

Ma bucur sa constat ca topicul s-a mai inviorat si ca Symy a postat cu atata energie in urma posturilor mele.

Deci, se poate !

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 17:49

De la: Silviu, la data 2012-04-23 17:13:40
De la: 9am_184, la data 2012-04-23 16:51:49..ei asi !...sa nu-mi zici c-ai fi priceput ce gargariseste popa Symi despre sufletel, ca m-apuca pandarlia !...

Nu te lega de Symy ca mi se ridica acul sufletului peste suta si nu stiu ce-o sa patesti.
Symy e cel mai blajin de pe forumurile astea si, dupa parerea mea un om foarte credincios. De mare bun simt !
Io mai merit, el nu !

!

Spinociooooo ! ma´Spinocio, de cand te-ai angajat buuuuuody gardul (garddin: tambre, uluci, plasa, si-alte alea...) popii ?

...sau Alteta Mneavoastra Spinocio, sunteti cumva pe statul de plata al SMURD-ului nou infiintat ?

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 17:54

De la: 9am_184, la data 2012-04-23 17:49:14

Io mai merit, el nu !

!

Spinociooooo ! ma´Spinocio, de cand te-ai angajat buuuuuody gardul (garddin: tambre, uluci, plasa, si-alte alea...) popii ?

...sau Alteta Mneavoastra Spinocio, sunteti cumva pe statul de plata al SMURD-ului nou infiintat ?

Ezact !
Spiritualule ...
Cat esti de destept ... te-ai prins !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:08

@Silviule, un pic perversa intrebarea ta despre uciderea lui Hitler copil , voit sau din greseala ! vazui un film in care s-a analizat ce s-ar fi intimplat daca Hitler ar fi cistigat razboiul ....iete, ca nu s-a intimplat asa ! ca una care cred in teoria karmei , in karma umanitatii a trebuit sa apara unul ca el, dar nu sa si cistige ,caci ar fi schimbat total fata Lumii .....poate ca daca exista lumi paralele, intr-una dintre ele sa functioneze si varianta cu el Invingator....nu stiu !
daca nu facea parte din "programul" pe care-l "rulam " cu toti intr-o karma colectiva , se gasea fara doar si poate si unul care din greseala sau nu, sa-l calce cu masina pe micul Adolf
si, cine stie citi alti posibili "hitleri" , n-au apucat sa se nasca - caci mama lor o fi facut vr'un avort - sau, n-au ajuns la infaptuire, sucombind inainte !

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:23

21 de grame , zicea un scotian mic si chel ..parca Cam acu' 100 de ani s'un pic !

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:28

De la: gabigabi2, la data 2012-04-23 18:08:50@Silviule, un pic perversa intrebarea ta despre uciderea lui Hitler copil , voit sau din greseala ! vazui un film in care s-a analizat ce s-ar fi intimplat daca Hitler ar fi cistigat razboiul ....iete, ca nu s-a intimplat asa ! ca una care cred in teoria karmei , in karma umanitatii a trebuit sa apara unul ca el, dar nu sa si cistige ,caci ar fi schimbat total fata Lumii .....poate ca daca exista lumi paralele, intr-una dintre ele sa functioneze si varianta cu el Invingator....nu stiu !
daca nu facea parte din "programul" pe care-l "rulam " cu toti intr-o karma colectiva , se gasea fara doar si poate si unul care din greseala sau nu, sa-l calce cu masina pe micul Adolf
si, cine stie citi alti posibili "hitleri" , n-au apucat sa se nasca - caci mama lor o fi facut vr'un avort - sau, n-au ajuns la infaptuire, sucombind inainte !

...zau ? pai nationalism -socialismul n-are aceeasi radacina din care s-a lastarit socialismul internationalist?...hai multilateral dezvoltato, contrazice-ma, rastalmaceste-o, fa-i ceva, dar sa nu-mi spui ca n-ai simtit pe pielea ta efectele aceleiasi ideologii altoite c-un leninism utopico-paranoic.

...aaaaa ? amu ce mai z#ci !?..ce credeai, ca-i numeri oalele lui Spinocio fara sa porti echipament de protectie ?..numara-le p´ale lui nastase, ca nu-ti trebuisc manusi, sau tu te pricepi numai la ciocnitul oualelor de preafericiti !?

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:34

De la: odeli, la data 2012-04-23 18:23:48

21 de grame , zicea un scotian mic si chel ..parca Cam acu' 100 de ani s'un pic !

....ete bããããããã , unul dãºtept ! caracratiþu' Paul, da' eºti cam hoþ, m-ai furat la cântar, musai treb'e s-atârne mai greu, nu-i conf. ISO9001 terrestru, pãi, ce facem, te dau pe mâna OPC-ului sau vii sã-mi completezi marfa?
..te-am prins in flagrant delichtes !...mai pune ceva, câteva gr. !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:36

De la: 9am_184, la data 2012-04-23 18:28:05
De la: gabigabi2, la data 2012-04-23 18:08:50@Silviule, un pic perversa intrebarea ta despre uciderea lui Hitler copil , voit sau din greseala ! vazui un film in care s-a analizat ce s-ar fi intimplat daca Hitler ar fi cistigat razboiul ....iete, ca nu s-a intimplat asa ! ca una care cred in teoria karmei , in karma umanitatii a trebuit sa apara unul ca el, dar nu sa si cistige ,caci ar fi schimbat total fata Lumii .....poate ca daca exista lumi paralele, intr-una dintre ele sa functioneze si varianta cu el Invingator....nu stiu !

...zau ? pai nationalism -socialismul n-are aceeasi radacina din care s-a lastarit socialismul internationalist?...hai multilateral dezvoltato, contrazice-ma, rastalmaceste-o, fa-i ceva, dar sa nu-mi spui ca n-ai simtit pe pielea ta efectele aceleiasi ideologii altoite c-un leninism utopico-paranoic.

...aaaaa ? amu ce mai z#ci !?..ce credeai, ca-i numeri oalele lui Spinocio fara sa porti echipament de protectie ?..numara-le p´ale lui nastase, ca nu-ti trebuisc manusi, sau tu te pricepi numai la ciocnitul oualelor de preafericiti !?

ce legatura are sula cu prefectura ?

Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:44

De la: gabigabi2, la data 2012-04-23 18:36:40

....eeee, pãi vezi cã nu ºtii !...sula lui Iliescu a fost ascuþitã în prefectura socialismului, nationalo-internationalist, bah !...

..las' ... sã nu fii tristã, îþi poate oferi lecþii gratuite, tavarãºcia Galina, am observat o oarecare nostalgie a tovarãºcii Galina, acea nostalgie romanticã dintre incropirea unui dosar de cadre ºi chichiþele biografice din viaþa defuncþilor cãlãi ai: elitelor intelectuale, capitaliºtilor, þãranilor Români.

...reminiscenþe, su hobby ?

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 19:34

De la: 9am_184, la data 2012-04-23 18:34:14
De la: odeli, la data 2012-04-23 18:23:48

....ete bããããããã , unul dãºtept ! caracratiþu' Paul, da' eºti cam hoþ, m-ai furat la cântar, musai treb'e s-atârne mai greu, nu-i conf. ISO9001 terrestru, pãi, ce facem, te dau pe mâna OPC-ului sau vii sã-mi completezi marfa?
..te-am prins in flagrant delichtes !...mai pune ceva, câteva gr. !

www.descopera.ro/stiinta/7532194-miraculoasa-poveste-a-prinzator...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 19:36

De la: 9am_184, la data 2012-04-23 18:44:49

....eeee, pãi vezi cã nu ºtii !...sula lui Iliescu a fost ascuþitã în prefectura socialismului, nationalo-internationalist, bah !...

..las' ... sã nu fii tristã, îþi poate oferi lecþii gratuite, tavarãºcia Galina, am observat o oarecare nostalgie a tovarãºcii Galina, acea nostalgie romanticã dintre incropirea unui dosar de cadre ºi chichiþele biografice din viaþa defuncþilor cãlãi ai: elitelor intelectuale, capitaliºtilor, þãranilor Români.

o dai prin balarii ,neicusorule ! raspunsul meu era strict la dilema lu' musiu Siviu si tu ai deturnat discutia spre politic....iaca, nu vreau sa ma duc acolo , pricipisi ?

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 20:19

Io mai merit, el nu !

Symy, toate bune si frumoase, ai uitat sa-mi spui cum este judecat cel care, accidental sau voit, l-ar fi uscis pe Adolf Hitler cand era copil ?

Altminteri, recunosc ca n-am inteles mare lucru din formulele alea, nu-mi dau seama cine le-a gasit, dar mi se par interesante.
E adevarat ca cei care cred, gasesc formule pentru orice in sprijinul credintei lor, dar si cei care nu cred, sau care sunt carcotasi, nu gasesc niciodata destule formule ca sa-i lamureasca.

Ma bucur sa constat ca topicul s-a mai inviorat si ca Symy a postat cu atata energie in urma posturilor mele.

Deci, se poate !

M-ai scos din vizuina,si mai pus sa caut prin bibleoteca tratate,scrieri,dezbateri teologice.Voi incerca sa-ti dau unele raspunsuri,sau sa ''culeg''de la altii mai ''eruditi ca mine Deci vom vorbi de JUDECATA VIITOARE... putin tica rabdare,sa-mi fac tema,si o voi posta

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 20:41

De la: gabigabi2, la data 2012-04-23 19:36:26
De la: 9am_184, la data 2012-04-23 18:44:49

o dai prin balarii ,neicusorule ! raspunsul meu era strict la dilema lu' musiu Siviu si tu ai deturnat discutia spre politic....iaca, nu vreau sa ma duc acolo , pricipisi ?

....ete , ce sa fac ºi io, tocmai experimentam o modalitate de-a conversa c-o Pãlãmidã, dar observ cã nu-i funcþioneazã fotosinteticul ºi nici nu-i chip sã-mi reuºeascã resuscitarea vreunei bãlãri ofilite!

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: