back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Existã viaþã dupã moarte?

Pagini: << 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 >> Sari la pagina:

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 19:30

De la: Silviu, la data 2012-04-28 18:40:22
De la: Maria_x, la data 2012-04-27 20:53:19
De la: gabigabi2, la data 2012-04-27 20:38:44Poveste :
o fata care spala rufele la riu, undeva-n India, vine iute acasa si cu sufletul la gura ii povesteste mamei ei cum a venit un batrin ,imbracat asa si asa , cu un caftam de matase portocaliu si care i-a propus sa se culce cu el .....ma-sa o asculta atent si o ia de mina si o duce la riu spunind fiicei ca ela era marele invatat x dela curtea maharajahului si daca i-a cerut ce i-a cerut, stia el de ce o face....ajung la riu, batrinul era asezat pe iarba si privea ingindurat spre niste magari si magarite ce se-mperecheau pe malul celalat ......degeaba mi-ai m-ai adus-o pe fiica ta , ii spune el femeii : iata, stapinul meu a murit azi dimineata si prin imperecherea cu fata ta voiam sa-i asigur un Trup de Om la intrupare ! dar fata s-a speriat si a fugit si magarii de visavis , care s-au acuplat deja, ii vor asigura trupul necesar dar, asta-i karma fiica mea, cu ea nu te poti juca : ca un magar a trait , intr-un magar va renaste !

Imi plac povestile pe care le citesti in 5 minute ca sa ai la ce gandi 5 zile !
Ochiul critic al Mariei vede lucrurile cu umor ( caracteristic) :
Inteleg ca inteleptul batran s-a dovedit a fi un magar daca i-a cerut fetei ... ce i-a cerut !
Deci nu putea spera la alta intrupare !

Mie mi se pare ca batranul intelept nu era tocmai batran si nici cine stie ce intelept. Stia ca stapanul se purtase ca un magar, ca n-avea cum sa se intrupeze in altceva dar s-a gandit sa profite de intamplare ca sa traga o partida de sex cu o tanara fata suficient de naiva casa sa puna botul la idioteniile lui despre reincarnare ...
Povestea mi se pare o tampenie si va intreb pe doamnele care postati daca atunci cand ati facut copii, i-ati facut cu gandul ca o sa se reincarneze cineva, sau ati vrut niste copii noi, ai vostri ?
Dar povestea naste o noua intrebare ?
Daca exista viata dupa moarte, exista reincarnare ?
Topaie sufletul dintr-un trup in altul ?
Daca da, dupa ce-si dau seama cei care afirma lucrul asta ?
Exista viata dupa moarte ?
Cine poate raspunde, cu certitudine, la intrebarea asta ?
Sau e doar o chestiune de credinta si au dreptate si cei care raspund cu nu si cei care raspund cu da ?

Silviu tu ne provoci sa murim pentru cateva secunde ca sa iti certificam sau sa iti infirmam o curiozitate? Stii ceva, eu refuz provovarea, dar particip cu niste trairi personale recente.
Pierzand o persoana draga mie, brusc si fara prevestire, in afara unui vis premonitoriu inainte cu trei zile, in care visasem un labrador crem ce ma urma si isi pierde capul, viata mea a luat o alta intorsatura. Cotitura a fost acolo. Ajunsa in casa unde persoana respectiva murise, timp de o saptamana cat am stat acolo, nu am dormit nicio o ora. In schimb am trait ceea ce nu traisem in prealabil, si la unele trairi pot sa iti aduc martori. :) Un colt de patura ce se misca fara ca vreun curent de aer sa fie in incapere, o vaza cu flori ce se rastoarna fara ca cineva sa o atinga, un televizor ce se pune in functiune din senin. Insa cel mai semnificativ a fost prezenta persoanei ce decedase la capatul patului unde cica dormeam, o prezenta atat de vie, insa care nu putea fi atinsa. Era cu cativa zeci de ani mai tanara decat in momentul decesului, zambea, era toata luminata, mi se adresa dar fara a rosti un cuvant, prin gand, era asezata cand intr-un colt de pat, cand in diagonala opusa, statea -exact, daca ai tu imaginea unui inger ce sta cu un picior sub el si celalat il penduleaza in vid- si i se citea o multumire completa pe chip. Nu sunt nebuna si nici halucinatii nu avusesem. Stiu ca pare incredibil, dar este adevarat. Am primit un mesaj de la acea persoana, nu am sa il redau deoarece este prea intim si nu ma priveste decat pe mine. Apoi a aparut mama persoanei decedate, tot asa, nepalpabila, insa invaluita intr-o lumina alba, era imbracata intr-o rochie lunga alba, cei doi s-au privit, si-au zambit si ea a zis: Vino, te asteptam...
Acum ce este mai departe nu mai stiu. Dar totul era atat de real ca refuz sa cred ca fusese halucinatie, imposibil! Semnele au continuat, eu cautam raspunsuri la multe intrebari, pe care le avusesem treptat, timp de cateva luni. Raspunsuri mai caut si azi, la fel ca tine si ca si ceilalti ce discutam aici. O parte din intrebari poate le vom descalci, o parte nu vom sti decat in momentul potrivit. Ceva este dupa moartea fizica. Undeva mergeau cei doi din viziunea mea. Dar atat stiu si eu. :) Daca afli mai mult, te rog, tine-ma la curent.

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 19:34

De la: gabigabi2, la data 2012-04-28 19:13:16
De la: Silviu, la data 2012-04-28 18:40:22
De la: Maria_x, la data 2012-04-27 20:53:19
De la: gabigabi2, la data 2012-04-27 20:38:44Poveste :
o fata care spala rufele la riu, undeva-n India, vine iute acasa si cu sufletul la gura ii povesteste mamei ei cum a venit un batrin ,imbracat asa si asa , cu un caftam de matase portocaliu si care i-a propus sa se culce cu el .....ma-sa o asculta atent si o ia de mina si o duce la riu spunind fiicei ca ela era marele invatat x dela curtea maharajahului si daca i-a cerut ce i-a cerut, stia el de ce o face....ajung la riu, batrinul era asezat pe iarba si privea ingindurat spre niste magari si magarite ce se-mperecheau pe malul celalat ......degeaba mi-ai m-ai adus-o pe fiica ta , ii spune el femeii : iata, stapinul meu a murit azi dimineata si prin imperecherea cu fata ta voiam sa-i asigur un Trup de Om la intrupare ! dar fata s-a speriat si a fugit si magarii de visavis , care s-au acuplat deja, ii vor asigura trupul necesar dar, asta-i karma fiica mea, cu ea nu te poti juca : ca un magar a trait , intr-un magar va renaste !

Imi plac povestile pe care le citesti in 5 minute ca sa ai la ce gandi 5 zile !
Ochiul critic al Mariei vede lucrurile cu umor ( caracteristic) :
Inteleg ca inteleptul batran s-a dovedit a fi un magar daca i-a cerut fetei ... ce i-a cerut !
Deci nu putea spera la alta intrupare !

Mie mi se pare ca batranul intelept nu era tocmai batran si nici cine stie ce intelept. Stia ca stapanul se purtase ca un magar, ca n-avea cum sa se intrupeze in altceva dar s-a gandit sa profite de intamplare ca sa traga o partida de sex cu o tanara fata suficient de naiva casa sa puna botul la idioteniile lui despre reincarnare ...
Povestea mi se pare o tampenie si va intreb pe doamnele care postati daca atunci cand ati facut copii, i-ati facut cu gandul ca o sa se reincarneze cineva, sau ati vrut niste copii noi, ai vostri ?
Dar povestea naste o noua intrebare ?
Daca exista viata dupa moarte, exista reincarnare ?
Topaie sufletul dintr-un trup in altul ?
Daca da, dupa ce-si dau seama cei care afirma lucrul asta ?
Exista viata dupa moarte ?
Cine poate raspunde, cu certitudine, la intrebarea asta ?
Sau e doar o chestiune de credinta si au dreptate si cei care raspund cu nu si cei care raspund cu da ?

as putea sa-ti raspund, dar nu o mai fac ptr. ca ti-am raspuns la celelalte intrebari si nu mi-ai bagat in seama raspunsul ! ai insistat pe ideea ca Nimeni nu -ti raspunde la intrebarea pusa si am reluat postarea cu Dedicatie speciala : " ptr. Silviu" , caci mi s-a parut ca ti-ar aduce o clarificare .....n-ai vazut, nu te-a interesat sau m-ai ignorat cu intentie si atunci, Nu mai am ce sa-ti spun !

Si eu aveam senzatia ca nu m-ar citi. :)

Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 20:02

te completez, Musetel- dragutel : se facea ca sunt in casa mamei care decedase cu 1 an in urma si stateam pe canapea, uitindu-ma la tv. ; se deschide usa dispre dormitorul mamei ,trece pe linga mine fara sa se uite si se-ndrepta spre usa de la intrare ....era ,asa cum ai spus si tu, tinara si frumoasa si foarte cochet imbracata - eu visez color,totusi ma uit la ea cum pleaca si-i zic : alo, alo, incotro ? ea, abia uitindu-se peste umar, imi zice : ne, ne ,ne , nu mai stau de vorba cu tine, ca tu iar ma-ntorci din drum si trebuie sa plec ! si m-am trezit si i-am facut parastasul d'un an din toata inima si cu toata dragostea ,ca sa-si poata rupe legaturile ce-o mai tineau aici !

miine am sa-ti povestesc de ce mi-a spus ca am intors-o din drum !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 20:20

De la: gabigabi2, la data 2012-04-28 20:02:44te completez, Musetel- dragutel : se facea ca sunt in casa mamei care decedase cu 1 an in urma si stateam pe canapea, uitindu-ma la tv. ; se deschide usa dispre dormitorul mamei ,trece pe linga mine fara sa se uite si se-ndrepta spre usa de la intrare ....era ,asa cum ai spus si tu, tinara si frumoasa si foarte cochet imbracata - eu visez color,totusi ma uit la ea cum pleaca si-i zic : alo, alo, incotro ? ea, abia uitindu-se peste umar, imi zice : ne, ne ,ne , nu mai stau de vorba cu tine, ca tu iar ma-ntorci din drum si trebuie sa plec ! si m-am trezit si i-am facut parastasul d'un an din toata inima si cu toata dragostea ,ca sa-si poata rupe legaturile ce-o mai tineau aici !

miine am sa-ti povestesc de ce mi-a spus ca am intors-o din drum !

Dupa cele 40 de zile de rugaciuni care se fac peroanelor decedate, l-am visat pe tatal meu care inchina in cinstea mea o cupa mare, aurie, cu mana stanga. Era sus, imbracat exact ca si cum fusese inmormantat, era mai tanar, zambea se afla la o masa, in stanga si in dreapta sa erau alte persoane, insa lumina era doar pe el, nu m-ia fost permis sa vad alte fete. Dar el era fericit si zambea, iar cupa era pentru mine...
Mi-am facut multe mustrari de constiinta ca nu fusesem alaturi de el la trecerea sa in nefiinta, insa, atat de derutata pe cat am fost la aflarea vestii ca murise, peste noapte, in cea de a treia saptamana a patimilor, exact dupa buna vestire, cerand si crezand ca voi avea raspunsurile, le-am avut. De atunci altfel par unele lucruri.

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 21:05

De la: 9am250228, la data 2012-04-28 16:27:51
De la: Maria_x, la data 2012-04-28 10:55:26
De la: gabigabi2, la data 2012-04-28 10:18:52
De la: Maria_x, la data 2012-04-28 08:21:55Ieri , se pare ca, Maria a reusit sa starneasca stupul ( e bine) impotriva ei ( nu e bine ) si sa-l faca sa bâzîie ceva mai mult ( e bine) !
In mod voit a scris poezeaua ca pe o frântura de dialog incercand sa o personalizeze pentru fiecare cititor !
Biata poiata incerca sa exprime niste percepte propovaduite de marea majoritate a religiilor fundamentale ! Un trai decent la nivel material compensat de incercarea de a ajunge cat mai sus in plan spiritual !
Cu certe influiente din “Etica” lui Spinoza , ea incerca sa arate ca “ Totul este Dumnezeu” , in contradictie cu sintagma impusa de biserica ( Dumnezeu este totul !) !
In ultimele doua strofe propune cititorului ca, permanent, sa faca o analiza introspectiva privind in oglinda sufletului sau !
Se pare ca deranjat mult folosirea hiperbolei ca procedeu stilistic ! Fapt pentru care trebuie criticata !!! (?)

haide, haide, nu-ti mai pune cenusa-n cap, ca a fost foarte bine ; mie mi-a placut cum ai scris si te-am contrazis doar pe ideea exprimata , dar uite ce replica frumoasa ti-a dat @228 ....deci, las-o asa ,ca-i bine si discutiile sunt cu folos !

" Analiza literara" a poezelei a fost facuta , mai ales, pt. @ 228 ! Imi plac replicile domniei sale !
Stupul a fost starnit tocmai de fondul problemei (ideea exprimata) si nu de forma ( pentru care Maria si-a facut autocritica ) !
@228 a sesizat, si raspuns, f. bine la aspectul filosofic al problemei !
Incepusem sa cred ca stupul e pustiu astazai !

De ce-ai luat drept critici acele replici,
eu m-am jucat cu gandurile-mi proprii.
Scrie, ca scrii frumos! Eu nu-ti pun piedici,
in tot ce scrii in parte mi te-apropii.
Lasa albinele sa bazaie in voie,
ca fiecare incarca stupul cu polen,
tu vezi-ti calea, de ele n-ai nevoie
si biciueste ca un orator in plen.
Hiperbola-i perfecta, efectul il contest;
desi-n raport cu infinitul omu-i minuscul,
gandind frumos ajunge in spatiul celest,
altfel, in viata rataceste ca un somnambul.
Biserica e dogma de oameni inventata,
Idealistii vedeau totul in perfectiune,
crestinii iau de-a gata si de orice data
se-nchina chiar la moaste, sperand o minune.

Apropo de oglinda sufletului:
''daca te uiti in oglinda si nu-ti place mutra ta nu da vina pe oglinda. '' Nikolai Vasilievici Gogol
Maxima superba care poate avea n interpretari; om, mutra, suflet, constiinta...

Prietene ( imi permiti sa-ti spun asa ? ) m-ai omorat cu " incrucisata ! Face viata complicata !
Este mai greu de compus , dar este mai complicat si la citit !
Prefer, acum, cu domnia voasra sa ma odihnesc si sa vorbim in proza !
Critica nu ma supara daca este facuta corect si la obiect !
La nivel ideologic putem mult discuta !
" daca doua persoane gandesc identic, inseamna ca una din ele nu gandeste" ( nu stiu de unde este citatul si nici cat de corect l-am scris !
Cred ca-mi place sa ma bat cu domnia ta !

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 23:30

Prietene ( imi permiti sa-ti spun asa ? ) m-ai omorat cu " incrucisata ! Face viata complicata !
Este mai greu de compus , dar este mai complicat si la citit !
Prefer, acum, cu domnia voasra sa ma odihnesc si sa vorbim in proza !
Critica nu ma supara daca este facuta corect si la obiect !
La nivel ideologic putem mult discuta !
" daca doua persoane gandesc identic, inseamna ca una din ele nu gandeste" ( nu stiu de unde este citatul si nici cat de corect l-am scris !
Cred ca-mi place sa ma bat cu domnia ta ![/quote]

Da, un citat de pus in rama, in amintirea celui care l-a emanat.
Daca l-am aplica la celula -Familie, ori canta cocosul ori numai gaina, sau se alege praful. Aplicat la societate inseamna ca jumatate gandeste, jumatate leneveste.. o fi...poate urmare a acestui doct citat,suntem unde suntem, de aici si cunoscuta lozinca: 'Noi muncim nu gandim'

Dar pentru ca ai luat-o in tragic( mie chiar mi-a placut mult poezia, cu exceptia acelei comparatii) ma voi abtine de la alte comentarii, fie si in proza.

Fosta membra 9am.ro

541 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 23:37

De la: 9am250228, la data 2012-04-28 23:30:07

Daca l-am aplica la celula -Familie, ori canta cocosul ori numai gaina, sau se alege praful. Aplicat la societate inseamna ca jumatate gandeste, jumatate leneveste.. o fi...poate urmare a acestui doct citat,suntem unde suntem, de aici si cunoscuta lozinca: 'Noi muncim nu gandim'

Dar pentru ca ai luat-o in tragic( mie chiar mi-a placut mult poezia, cu exceptia acelei comparatii) ma voi abtine de la alte comentarii, fie si in proza.

"Daca doi oameni sunt de acord in toate privintele, poti sa fii sigur ca doar unul dintre ei gandeste."

E din Legile lui Murphy

Autor: George E. Nichols, responsabil cu fiabilitatea si controlul calitatii in cadrul proiectului "Viking" - NASA

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 19:55

De la: Sagittarius_A, la data 2012-04-28 23:37:09
De la: 9am250228, la data 2012-04-28 23:30:07

"Daca doi oameni sunt de acord in toate privintele, poti sa fii sigur ca doar unul dintre ei gandeste."

E din Legile lui Murphy

Autor: George E. Nichols, responsabil cu fiabilitatea si controlul calitatii in cadrul proiectului "Viking" - NASA

Ei, asta schimba macazul, in aceasta formulare si reflecta ceea ce am spus, gandeste numai unul si celalalt e de acord cu el, impune cel ce gandeste.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 19:56

Sau si mai concret: e bine cum zici tu

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 01:42

De la: Musetel, la data 2012-04-28 16:36:26
De la: nastasemihail, la data 2012-04-28 16:19:57Einstein a explicat undeva, cum ii functiana lui, partea de gindire. Destul de greu de inteles.
Ce era interesant, cam 1/3, 1/2, am inteles, fiindca eu incercam sa imi explic, multe fenomene ce nu aveau raspuns. Si coincideau explicatiile. Acum nu le mai stiu, fiindca nu am mai avut astfel de preocupari, desi par a avea. Nu am.
Ce spunea el, si am avut si eu acel mod de explicare, l-a descris un personaj, ce banui ca era yoghin fizician, in 2 brosuri. Mai toate fenomenele greu de intes, erau explicate acolo.
As avea un singur exemplu, dar stiu sigur ca sint inteles gresit, si nu il voi da.
Deja sint ostilitati pe forum, complet aiurea.

Ma refer la modul de gindire, nu la explicatii de fenomene. E ca si cum ai iesi afara din tine ca sa poti intelege gindirea.

Esti mai usor de inteles decat incitatorii. Deci, cei ce te citim, daca nu intelegem, intrebam... Gandirea e libera! Asteptam....

Ma spal pe dinauntru cu....cruditati de sezon. De aceea gindesc mai clar.
Glumesc.
nu mai stiu ce exemplu vroiam sa dau. Astfel de...dindiri seamana cu programele. Intri dintr-o fereastra in alta, si parca sint posibile 3-4, una din alta? Nu stiu programare, si nici de ce nu sint posibile mai multe.
Cam asa e, dupa ce ies din....gindire, nu mai stiu ce vroiam sa spum. Dar acolo...este ideea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 08:49

De la: nastasemihail, la data 2012-04-30 01:42:52
De la: Musetel, la data 2012-04-28 16:36:26
De la: nastasemihail, la data 2012-04-28 16:19:57Einstein a explicat undeva, cum ii functiana lui, partea de gindire. Destul de greu de inteles.
Ce era interesant, cam 1/3, 1/2, am inteles, fiindca eu incercam sa imi explic, multe fenomene ce nu aveau raspuns. Si coincideau explicatiile. Acum nu le mai stiu, fiindca nu am mai avut astfel de preocupari, desi par a avea. Nu am.
Ce spunea el, si am avut si eu acel mod de explicare, l-a descris un personaj, ce banui ca era yoghin fizician, in 2 brosuri. Mai toate fenomenele greu de intes, erau explicate acolo.
As avea un singur exemplu, dar stiu sigur ca sint inteles gresit, si nu il voi da.
Deja sint ostilitati pe forum, complet aiurea.

Ma refer la modul de gindire, nu la explicatii de fenomene. E ca si cum ai iesi afara din tine ca sa poti intelege gindirea.

Esti mai usor de inteles decat incitatorii. Deci, cei ce te citim, daca nu intelegem, intrebam... Gandirea e libera! Asteptam....

Ma spal pe dinauntru cu....cruditati de sezon. De aceea gindesc mai clar.
Glumesc.
nu mai stiu ce exemplu vroiam sa dau. Astfel de...dindiri seamana cu programele. Intri dintr-o fereastra in alta, si parca sint posibile 3-4, una din alta? Nu stiu programare, si nici de ce nu sint posibile mai multe.
Cam asa e, dupa ce ies din....gindire, nu mai stiu ce vroiam sa spum. Dar acolo...este ideea.

Dumneata esti ca si scriitorul inspirat de muza. Printre cruditatile din meniu se afla lecitina ascunsa? (Glumesc si eu)
Asa este, cand vine cate un gand, uneori necesita scris, este imposibil sa retinem forma gandului nemodificata si sa il redam identic a doua oara. Doar gandurile mecanice, nascute in urma principiului pavlovian cred ca sunt redate identic de mai multe ori, daca nu de fiecare data cand suntem pusi in situatii similare.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 09:12

De la: 9am250228, la data 2012-04-29 19:56:17Sau si mai concret: e bine cum zici tu

Cocosul si gaina sunt facute sa gandeasca oare? Imi permit o gluma ca sa destind atmosfera vietii de dupa moarte.
Nu stiu ce sa zic de cocos sau de gaina, dar eu ma opresc la studierea comportamentului pisicii mele. Pisica gandeste? Daca atunci cand ma aude umbland la dulapul unde se intampla sa fie si mancarea sa, vine rapid, chiar se trezeste daca doarme, ca sa imi arate cat este de multumita doar la posibilitatea ca eu sa scot un pateu din dulap si sa i-l ofer. De multe ori scot poate un aliment de care am nevoie sa gatesc, ceea ce nu impiedica felina sa stea langa mine si sa astepte sau sa imi ceara din fapte sau priviri pateul. O alta situatie : Uraste sa ramana singura. Cum cate unul din familie paraseste casa, pisica se posteaza pe geam si ne petrece cu privirea, incercand sa ne urmeze parca prin fereastra. Situatii ar mai fi... O saptamana am lipsit toti de acasa si o vecina se ocupa de pisica. Pai o saptamana pisica nu a mancat si a stat in fata usii asteptandu-ne.
Tind sa cred ca este totusi mai mult decat instinct in comportamentul pisicii. Ea cunoaste tristetea si a fost o saptamana ''in greva'' . Necesitatea de a se guduri si de fi mangaiata nu cred ca poate fi indusa de un automatism. Asocieaza situatiile, reactiile noastre, uneori avem senzatia ca simte compasiune, apropiindu-se, atingandu-ne si cautandu-ne privirea.
In ceea ce priveste viata dupa moarte... a pisicii...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 10:23

De la: Musetel, la data 2012-04-30 09:12:10
De la: 9am250228, la data 2012-04-29 19:56:17Sau si mai concret: e bine cum zici tu

Cocosul si gaina sunt facute sa gandeasca oare? Imi permit o gluma ca sa destind atmosfera vietii de dupa moarte.
Nu stiu ce sa zic de cocos sau de gaina, dar eu ma opresc la studierea comportamentului pisicii mele. Pisica gandeste? Daca atunci cand ma aude umbland la dulapul unde se intampla sa fie si mancarea sa, vine rapid, chiar se trezeste daca doarme, ca sa imi arate cat este de multumita doar la posibilitatea ca eu sa scot un pateu din dulap si sa i-l ofer. De multe ori scot poate un aliment de care am nevoie sa gatesc, ceea ce nu impiedica felina sa stea langa mine si sa astepte sau sa imi ceara din fapte sau priviri pateul. O alta situatie : Uraste sa ramana singura. Cum cate unul din familie paraseste casa, pisica se posteaza pe geam si ne petrece cu privirea, incercand sa ne urmeze parca prin fereastra. Situatii ar mai fi... O saptamana am lipsit toti de acasa si o vecina se ocupa de pisica. Pai o saptamana pisica nu a mancat si a stat in fata usii asteptandu-ne.
Tind sa cred ca este totusi mai mult decat instinct in comportamentul pisicii. Ea cunoaste tristetea si a fost o saptamana ''in greva'' . Necesitatea de a se guduri si de fi mangaiata nu cred ca poate fi indusa de un automatism. Asocieaza situatiile, reactiile noastre, uneori avem senzatia ca simte compasiune, apropiindu-se, atingandu-ne si cautandu-ne privirea.

ha ! mi-ai adus aminte de'o-ntimplare : vecinii nostri si bun prieteni aveau o pisica....un pic ciufuta si cam muta, care soptea un miau atit de stins ca abia o auzeau ceilalti si ,totusi : de cite ori se deschidea usa la ei, ea se prelingea pe linga Corina si venea la usa mea, Asteptind/ dorind sa vina-n vizita ! ei si ca sa nu lungesc povestea , de cite ori plecau la tara, eu aveam grija de ea.....intr-o dupamasa ma duc la ea si, fiind ea cam cu nervi ca au lasat-o singura, nici nu ma baga-n seama, ascunzindu-se si nevoind sa iasa de pe unde se pitise si atunci, eu ii zic :
- da' bine, fa pisico, vin eu ditamai omul la tine , sa-ti fac conversatie ,sa-ti dau de mincare si sa te iau la mine si tu-mi intorci coada ? da' nu ti-e rusine asa un pic ? maaaai, iese de pupa dulap usurel si se uita-n ochii mei in tot timpul discursului si apoi -ncepe sa-mi faca niste giumbuslucuri si sa se alinte pe linga mine, dorind sa ma-mpace ca , va jur, sunt absolut convinsa ca s-a patruns de vorbele mele si s-a rusinat ! da' chiar serios va spun : a Inteles tot ce i-am spus !

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 10:44

De la: gabigabi2, la data 2012-04-27 18:19:07
De la: symy1, la data 2012-04-27 12:24:26
De la: Silviu, la data 2012-04-25 10:25:31
De la: symy1, la data 2012-04-24 14:44:08@Silviu
Subiect;Judecata finala a omului credincios/necredincios/ateu...
Pentru acest subiect voi folosi versete din Biblie,care se refera la Judecata finala.
''Dumnezeu va judeca si pe cel bun si pe cel rau''Eclesiastul 3/17....ca ne convine ca nu ne convine.Daca cei care cred ca nu exista Judecata/Dumnezeu...considera ca au scapat dar CREDINCIOSI nu pierd nimic daca va fi cum spun ateii,dimpotriva au dus o viata frumoasa si mor cu cugetul inpacat...

«Atunci cînd va veni vremea hotãrîtã, zice Domnul, voi judeca fãrã pãrtinire.» (Psalmii 75:2)

«Pentru cã a rânduit o zi, în care va judeca lumea dupã dreptate.» (Faptele Apostililor 17:31)

«Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu ºi înaintea lui Hristos Isus, care are sã judece viii ºi morþii.» (2 Timotei 4:1)

«ªi, dupã cum oamenilor le este rânduit sã moarã o singurã datã, iar dupã aceea vine judecata.» (Evrei 9:27)

«Iar cerurile ºi pãmântul de acum sunt pãzite ºi pãstrate, prin acelaºi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecatã.» (2 Petru 3:7)

Sa stiti ca Dumnezeu are multa rabdare cu ori ce om,iarta TOATE PACATELE,...(un singur pacat nu se iarta;hula impotriva DUHULUI SFANT),Dar o data ce ti-a iertat pacatul(ex;curvia)si dupa un anumit timp tu cazi in acelasi pacat...esti MORT cu Dumnezeu nu te tragi de sireturi.!!!!
Gandurile noastre si faptele noastre vor fi scoase la lumina....

«De aceea sã nu judecaþi nimic înainte de vreme, pânã va veni Domnul, care va scoate la luminã lucrurile ascunse în întuneric, ºi va descoperi gândurile inimilor.» (1 Corinteni 4:5)

«Vã spun cã, în ziua judecãþii, oamenii vor da socotealã de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.» (Matei 12:36)

«Bucurã-te, tinere, în tinereþea ta, fii cu inima veselã cît eºti tînãr, umblã pe cãile alese de inima ta ºi plãcute ochilor tãi; dar sã ºtii cã pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecatã.» (Eclesiastul 11:9)

ISUS spune;

«Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele, ºi crede în Cel ce M-a trimis, are viaþa veºnicã, ºi nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viaþã.»

----------------------------------------------------

Cum poate deci Isus sã afirme cã acela care crede în El nu va veni la judecatã, când în altã parte Biblia aratã cã vom apãrea cu toþii în faþa scaunului de judecatã al lui Dumnezeu?

Foarte simplu, deoarece acei care acceptã salvarea oferitã de Dumnezeu îºi vor vedea cazul apãrat de Isus însuºi, slujindu-le ca ºi apãrãtor în faþa Tatãlui.

Dacã vrem cu adevãrat, Isus va apãra ºi va câºtiga cazul nostru în faþa Tatãlui!

«Cãci Hristos n-a intrat într-un locaº de închinare fãcut de mânã omeneascã, dupã chipul adevãratului locaº de închinare, ci a intrat chiar în cer, ca sã Se înfãþiºeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu.» (Evrei 9:24)

«Copilaºilor, vã scriu aceste lucruri, ca sã nu pãcãtuiþi. Dar dacã cineva a pãcãtuit, avem la Tatãl un Mijlocitor (Sau Avocat. Greceºte: Paraclet, adicã apãrãtor, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihãnit.» (1 Ioan 2:1)

«Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiþi neprihãniþi, prin sângele Lui, vom fi mântuiþi prin El de mânia lui Dumnezeu.» (Romani 5:9)

«De aceea, pe oricine Mã va mãrturisi înaintea oamenilor, îl voi mãrturisi ºi Eu înaintea Tatãlui Meu care este în ceruri.» (Matei 10:32)

«Acum dar nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus.» (Romani 8:1)
Multumesc Domnului ca ne-a lasat LIBERUL ARBITRU,nu suntem oi,dar e indicat sa nu ajungem..MAGARI... ALEGEREA NE APARTINE...amin

Carcotas cum ma sti, o sa glumesc-serios pe tema magarilor.
Magarii nu sunt tot creatia lui Dumnzeu ?
Nu Dumnezeu i-a facut asa cum sunt ?
Ce vina au magarii ca sunt magari ?
Mie mi se pare fascinanta creatia asa a lui Dumnezeu tocmai pentru ca sunt si magari si, crocodili, serpi....
Vipera este data si ea drept exemplu negativ ...
In fine, oamenii sunt etichetati cu nume de animale, figurativ, pentru a exprima diferite atitudini ale lor.
In mod eronat.
Cam cum ai facut-o tu acum.
Sper ca nu te-ai referit la mine, desi recunosc ca, de multe ori, par un mare magar.
Dar magarul n-are nici o vina.

Vorbea cineva aici despre cainta.
Foarte multi omaeni afirma ca se caiesc, dupa parerea mea, in mod fals.
Am dorit odata sa ma spovedesc.
Si m-am dus la preot sa-i vorbesc despre intentia mea. Preotul mi-a spus ca spovedania trebuie pregatita. Drept care mi-a dat o carticica despre spovedanie. Am inceput s-o citesc. Acolo erau enumerate pacatele. Pe la pacatul 265 am abandonat. Am renuntat si la spovedanie.
Citind carticica am constatat ca absolut tot ce fac este pacat. Pana si cele mai neinsemnate lucruri.
Cel mai tare dezacord cu definirea pacatelor il am cu afirmatia ca "din pacat ne nastem !" pe care, din pacate (ca sa fac un pleonasm) o fac foarte multi preoti.
Eu aveam impresia ca ne nastem din dragoste, ca dragostea este un dar Dumnezeiesc si nu pacatul originar.
Se pare ca sunt vinovat, pacatos, inca din prima secunda de cand vin pe lume.
N-am inteles niciodata aceasta aberatie.
Din moment ce eu cred ca Dumnezeu aste cel mai bun prieten al meu, ca este langa mine in fiecare clipa, ca stie dinainte ce-o sa fac, ca stie ce am facut, imi lasa libertatea de alegere si este la curent cu alegerile mele ... de ce sa ma spovedesc unui om ? Unui om insetat sa afle cat mai multe lucruri urate despre mine, lucruri pe care Dumnezeu le stie deja dinainte sa le savarsesc ...
Taina spovedaniei are ca scop constientizarea pacatelor cu scopul ca acestea sa nu mai fie repetate, spre indreptare.
Cine se indreapta cu adevarat ? In general, profilul psihologic al omului, ramane acelasi toata viata lui.
Nu fac decat sa constat ca oricat ar pretinde ca se caiesc, oamenii, in realitate, nu o fac. Sau daca o fac, o fac pentru o scurta perioada, dupa care revin la acelesi obiceiuri, la pacatele curente, ca sa zic asa.
Naravul din fire, n-are lecuire ! se spune.

Despre botez, alte intrebari insolente.
Ioan L-a botezat pe Isus cand era adult.
Pentru ca Isus si-a dorit-o.
De ce sunt botezati copii cand nu au discernamant ? De ce nu pot alege ei insisi, in deplina cunostinta, cu credinta proprie, cand vor crede de cuviinta sa fie botezati ? Cand ajung adulti ...

Symy, tu esti un credincios admirabil, dar de ce nu spui cu cuvintele tale, nu-mi mai da citate ... nu ma ajuta, mai mult ma incurca, pentru ca eu le citesc si inteleg altfel decat tine. Tu crezi cu tarie si iti este destul ! Lucru pentru care te invidiez sincer. Eu sunt alta fire, cred in Dumnezeu dar am multe lucruri pe care nu le inteleg. Si asta nu din cauza lui Dumnezeu ci a mea.
Dumnezeu a facut o lume in care unele aminale constituie hrana altor animale. El a facut lumea asta asa, nu eu !
Eu doar ma mir cand se spune ca, in rai, lupul va sta la masa cu mielul in pace si buna intelegere.
Si, idiot cum m-a facut Dumnezeu, nu pot sa nu ma intreb: si ce vor manca la masa aia din rai ?
Stiu o sa spui ca e doar o metafora, ca e vorba de iubire pura, spiritualizata ...
Asa o fi, dar aici, pe lumea asta, vad cum crocodilul asteapta gazela sa se adape si atunci o ataca si o mananca. Vad cum puiul de antilopa care nu fuge destul de repede si nu e protejat de turma, e mancat de leu sau tigru.
Vad o lume in care fiecare duce o lupta acerba pentru a se hrani, pentru a supravietui.
Si asta se intampla cu oamenii de milenii.

Mai vorbim.

Silviu te-am citit cu atentie,sper sa-ti dau un raspuns la subiect...
SPOVEDANIA;''Acest ritual numit si ''taina'',nu se gaseste in Noul Testament,ci se practica doar in VT...noi crestinii suntem sub Noul Legamant,si intre noi si Dumnezeu exista un singur MIJLOCITOR....caci este scris;''Caci este un singur Dumnezeu,si este un SINGUR MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni;OMUL ISUS HRISTOS'''1Timotei2/vs5....Silviu eu nu vad altul mijlocitor nici popa,nici Maica Domnului,nici sfinti,nici ingeri.!!!!
Care-i solutia???Dute in camera ta,inchide usa,pune-te pe genunchi...si spune-i lui Dumnezeu toate problemele tale...si fi sigur ca El ati cunoaste toate secretele,toate pacatele,toate gandurile....
Tu spui:''Se pare ca sunt vinovat, pacatos, inca din prima secunda de cand vin pe lume.
N-am inteles niciodata aceasta aberatie'''....Nu e o aberatie,ci purul adevar,avem toate pornirile amnimalice in ADN-ul nostru(ura;invidia;razbunarea;inselatoria;crima;curvia;betia;furtul;mincina...ect)oare eu sunt mai diferit ca tine Silviu???NU suntem la fel,DAR cu putere de la Dumnezeu,le tin sub control.Sti proverbul;Ochii vad...inima cere...constiinta...nu si nu..'''
Tu spui;''De ce sunt botezati copii cand nu au discernamant ? De ce nu pot alege ei insisi, in deplina cunostinta, cu credinta proprie, cand vor crede de cuviinta sa fie botezati ?
Alta ''taina''suspecta luata de BOR....La mine in Biserica decizia de a te boteza o ia fiecare dupa dorinta lui,dar fratii mai in varsta(preziteri)verifica daca dorinta ta este reala,cunosti lucrurile de baza din Biblie..dupa care te boteaza
In Biblie sta scris;''Cine CREDE(evanghelia)si se va boteza,va fi MANTUIT.Dar cine nu CREDE va fi osandit'''Marcu16/vs16 Eu te intreb;CUM POATE UN BEBELUS SA ...CREADA??? ...Nicaieri in Biblie NU AU FOST BOTEZATI COPII...
Eu stiu un singur lucru;Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului...ci izbavirea lui...
Citeste Biblia (NT in special)daca nu o ai suna-ma si ti-o fac cadou...

te sarut, Symy !
dar taierea imprejur a lui Isus, prunc fiind, nu-i tot un Lagamint facut Dumnezeu ? si botezul nu-i tot asta si inca ceva pe deasupra , zic eu ? si cred ca botezul pruncului este PAVAZA impotriva inselatorului caci, totusi, traim in lumea lui !
si o ...pentru tine Gaby.
Sa ''trecem la treaba''(romanii au talent'''
In VT taierea imprejur era obligatorie pentru un evreu,era o porunca data de Dumnezeu.Dar Domnul ISUS a IMPLINIT LEGEA iudeilor,si nu a desfintat LEGILE,dar el le-a adus o lege mai buna si un jug mai usor de purtat.Preotii din Templu au refuzat ''legile'' aduse de Isus,tinand cu dintii de Legea lui Moise si de traditii.Chiar si primii crestini,din Biserica primara voiau sa respecte anumite legi din VT,printre care si taierea imprejur,sau sa nu manance sangele animalelor moarte Dar raspunsul cel mai bun al gasim tot in Biblie,fara sa mai adauge ceva ''popa''symy

.......................................

Adevãrata tãiere împrejur.
25 Tãierea împrejur, negreºit, este de folos, dacã împlineºti Legea; dar dacã tu calci Legea, tãierea ta împrejur ajunge netãiere împrejur.
26 Dacã deci cel netãiat împrejur pãzeºte poruncile Legii, netãierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tãiere împrejur?
27 Cel netãiat împrejur din naºtere, care împlineºte Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, mãcar cã ai slova Legii ºi tãierea împrejur?
28 Iudeu nu este acela care se aratã pe din afarã cã este iudeu; ºi tãiere împrejur nu este aceea care este pe din afarã, în carne.
29 Ci iudeu este acela care este iudeu înãuntru; ºi tãiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovã; un astfel de iudeu îºi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.
Deci surioara,eu sunt ''taiat imprejur''in inima mea,si lucrul acesta trebuie sa se reflecte in viata mea
Tu spui ca bebelusul este ''protejat''prin anumit ritual(botez;stropire;ect).La noi se procedeaza altfel.Am sa inchid aceasta fereastra si am sa postez una noua cu raspunsul la acest subiect...

symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 10:45

Pt Gaby...

Binecuvântarea copiilor mici

De Aurel Munteanu

În calitate de baptist care crede în „doctrinele harului suveran”, sunt adesea pus in situaþia de a defini poziþia pe care o avem privitor la diferitele doctrine sau practici pe care le predicãm sau le apãram in fata oponenþilor noºtri. Nu de putine ori am fost pus in situaþia delicatã de a da explicatii la intrebari de genul: „Voi de ce nu þineti Craciunul sau Pastele, Rusaliile sau Sarbatoarea Roadelor? De ce nu practicaþi „spãlarea picioarelor” sau binecuvantarea copiilor?” Recunosc ca de multe ori discutarea lor este destul de delicatã ºi foarte sensibilã, precum ºi în cazul pe care doresc sa il abordez astazi. Cu totii considerãm bebelusii ca fiind cele mai gingase si scumpe fiinte daruite de Domnul si nu ma indoiesc ca le dorim tot binele din lume dar, in ce priveste aplicarea anumitor ritualuri spirituale, cred ca ar trebui sa fim foarte atenti cu ei, pentru ca inaintea Domnului, noi parintii , suntem cei care vom fi chemati sa dam socoteala. Fie ca se intenþioneazã binecuvantarea, dedicarea sau confirmarea copilasilor, toate acestea trebuie sa fie fundamentate scriptural si nu calauzite de traditie ,sentimente sau de emoþii.
De obicei, cand se face binecuvantarea bebelusilor fratilor credinciosi, se citeºte textul din Numeri 6:22-27:

22. Domnul a vorbit lui Moise ºi a zis:
23. „Vorbeºte lui Aaron ºi fiilor lui ºi spune-le: "Aºa sã binecuvântaþi pe copiii lui Israel ºi sã le ziceþi:
24. ‚Domnul sã te binecuvânteze ºi sã te pãzeascã!
25. Domnul sã facã sã lumineze faþa Lui peste tine ºi sã Se îndure de tine!
26. Domnul sã-ªi înalþe faþa peste tine ºi sã-þi dea pacea!’ "
27. Astfel sã punã Numele Meu peste copiii lui Israel, ºi Eu îi voi binecuvânta. "

La el se cupleaza unul dintre textele urmatoare: Matei 19:13-15; Marcu 10:13-16 sau Luca 18:15-17.

13. Atunci I-au adus niºte copilaºi, ca sã-ªi punã mâinile peste ei ºi sã Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau.
14. ªi Isus le-a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine ºi nu-i opriþi, cãci Împãrãþia cerurilor este a celor ca ei."
15. Dupã ce ªi-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.
Matei 19.13-15.

13. I-au adus niºte copilaºi ca sã Se atingã de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau.
14. Când a vãzut Isus acest lucru, S-a mâniat ºi le-a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine ºi nu-i opriþi; cãci Împãrãþia lui Dumnezeu este a celor ca ei.
15. Adevãrat vã spun cã oricine nu va primi Împãrãþia lui Dumnezeu ca un copilaº, cu niciun chip nu va intra în ea!"
16. Apoi i-a luat în braþe ºi i-a binecuvântat, punându-ªi mâinile peste ei.
Marcu 10:13-15.

15. I-au adus ºi niºte copilaºi, ca sã Se atingã de ei. Dar ucenicii, când au vãzut lucrul acesta, au certat pe aceia care-i aduceau.
16. Isus a chemat la Sine pe copilaºi ºi a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine, ºi nu-i opriþi; cãci Împãrãþia lui Dumnezeu este a unora ca ei.
17. Adevãrat vã spun cã oricine nu va primi Împãrãþia lui Dumnezeu ca un copilaº, cu niciun chip nu va intra în ea."
Luca 18: 15-17.

Dupa predicã, pãrinþii (uneori insotiti de asa zisii lor consilieri spirituali-un fel de nasi ) aduc copilasul în fata bisericii si prezbiterul adunarii isi pune mainile peste el, rostind binecuvantarile cu care erau binecuvantati copiii lui Israel, Numeri 6:22-27, in timp ce biserica ii raspunde cu „Amin” dupa rostirea fiecãrei binecuvantari.
In cazul ca bebelusul are probleme de sanatate, in unele biserici penticostale se mai face si ungerea cu undelemn invocandu-se textul Iacov 5:14-15:

14. Este vreunul printre voi bolnav? Sã cheme pe prezbiterii bisericii; ºi sã se roage pentru el, dupã ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.
15. Rugãciunea fãcutã cu credinþã va mântui pe cel bolnav, ºi Domnul îl va însãnãtoºi; ºi, dacã a fãcut pãcate, îi vor fi iertate.

Cine stie, pe viitor, mai este loc si pentru alt ritual, ca sa dea mai mult farmec acestui eveniment. Acestea fiind faptele , eu personal cred ca este gresita aceasta practica, intrucât nu putem folosi un pasaj strict evreiesc pentru a argumenta o practica nou testamentala, din urmãtoarele motive:

I. Porunca de a binecuvânta era datã de Dumnezeu lui Moise vizavi de poporul evreu:

A. Domnul a vorbit lui Moise, v.22;

B. o practicau doar levitii, v. 23a;

C. era rostita doar pentru fiii lui Israel, v.23b.

Binecuvantarea era o practica oficiata de evrei, pentru evrei .Neamurile nu se regaseau in context pentru ca inca nu sosise vremea lor.Nici odata Domnul, nu indeanma sa apelam la texte levitice pentru a ne argumenta practici bisericesti .

In Noul Legamant ,Domnul Isus nu sugereaza nimanui sa poarte poveri sau ritualuri evreiesti,in multe ocazii vedem chiar contrariul:are cuvinte grele de spus la adresa celor ce invata si indeamna la practici ce trebuiau sa tina pana la Ioan Botezatorul. Daca pentru fiii lui Israel,binecuvantarea sugera o relatie de supunere si era, printre altele, conditionata de ascultarea celor 613 porunci, atunci cum o putem aplica unui copil dintre Neamuri, despre care marturisim ca traieste in asa zisa epoca a harului?...

II. Domnul Isus Hristos nu ne-a poruncit sa pastram binecuvantarea copiilor ca si randuiala.

Relatarile în care-L vedem pe Mantuitorul binecuvantand copiii prezintã acþiuni spontane, evenimente ca oricare altele, de-a lungul pelerinajelor Sale prin satele si cetatile unde predica Evanghelia. Nici macar o data acest eveniment nu este cuprins in cadrul „serviciilor de inchinare”, pe care le-a avut cu ucenicii Sai cat a „cortuluit” printre noi.

Cred ca mereu trebuie sa avem in minte acel principiu care ni L-a lasat Domnul si anume: „Nimeni nu coase un petic de postav nou la o hainã veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, ºi mai rea rupturã se face.

ªi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, ºi vinul se varsã, iar burdufurile se prãpãdesc; ci vinul nou este pus în burdufuri noi” Mc.2:21,22.

III. Nu existã un text cu instructiuni clare cum trebuie procedat.

Domnul Isus cand a instituit frangerea painii, a dat El insusi primul exemplu lasandu-ne instructiuni clare si precise atat in Evanghelii cat si in epistole (I Cor.11:23-34).

Pentru botez avem iarasi instructiuni în privinþa administratorului botezului, a modului de efectuare, a motivului si a candidatului; dar in ceea ce priveste binecuvantarea copiilor nu avem nici o referinta.

In pasajele gasite in evanghelii ,unde Domnul binecuvanteaza copilasii, accentul intotdeauna cade pe credinciosii maturi ,care trebuie sa „se faca ca niste copilasi”,altfel nici nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu.Domnul nu pune accentul pe binecuvantarea lor, ci pe atitudinea celor ce ii respingeau si ii opreau sa fie adusi la El.

IV. Ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatul la rugãciunea de binecuvântare?

Aceasta este una din intrebarile esentiale. In contextul evreiesc, stim cine era binecuvantat si cine nu avea parte niciodata de binecuvantari.

Privilegiati erau baietii, nascuti din casele parintesti ale celor 12 semintii, intaietate avand intaii nascuti.

Pe cand cei excluºi de la binecuvantare, erau multi:
A. fiii din curvie;
B. fiicele evreilor;
C. sclavii si fiii acestora;
D. oamenii din popoarele date spre nimicire;
E. fiii dintre Neamuri;
F. copiii rezultati din casatorii mixte (Neemia 13:23-26).

În plus, cei binecuvantati trebuiau sa fie capabili sa inteleaga binecuvantarea, pana acolo incat trebuia sa raspunda preotului rostind „Amen!”

Care ar fi astazi criteriile de selectie?Ooo,daca ar fi sa ramanem consecventi,regulilor iudaice ,ma veti acuza de discriminare religioasa.Daca facem un lucru hai sa il facem tot ,pana la capat!Asa ar fi corect. Nu?

Alti ar putea spune cã: inocenta, aducerea la Hristos,calitatea de a fi membru intr-o familie credincioasa (acestea fiind evidentiate de textele evangheliilor) dar acestea sunt acte fizice si nu spirituale. In afara de acestea, nu se spune nimic despre conditiile pe care ar trebui sa le indeplineasca parintii sau pastorul ( pastorita dupa caz) care oficiaza binecuvantarea.

V. Binecuvantarea copiilor nu ilustreaza figurativ moartea, ingroparea si invierea Domnului Isus Hristos.

Orice practica Nou Testamentala nu poate avea pretentia de randuiala eclesiastica ,daca nu ilustreaza in vre-un fel ,jertfa lui Hristos si rascumpararea noastra.Aceasta cred ca este regula de baza care ridica sau taie pretentia unei practici, de a avea calitatea de randuiala comemorativa.

Daca binecuvantarea copiilor mici,nu ilustreaza in nici un fel evanghelia,daca scriptura nu da detalii in privinta candidatului,daca nu ai instructiuni clare cum trebuie procedat,atunci ce principii au fost luate in calcul cand ai acceptat acest act ca si randuiala a bisericii tale?

Daca Domnul nu ti-a poruncit-o si ca sa o practici , folosesti practici incluse in legea lui Moise ,de ce o tii?Pentru ca asa ai gasit-o in biserica in care ai devenit membru?Sunt curios ce explicatii ai primi daca i-ai intreba pe mai marii tai spirituali .Cei mai multi iti vor spune’ asa este bine’ sau ‚asa se face la noi’ ,altii spun :asa a facut Domnul ….., acesta din pacate nu este un raspuns care satisface.

Unora care provin din familii ortodoxe,li se da de inteles cum ca binecuvantarea ar fi o protectie divina ,care ar anula nevoia pruncului de a fii botezat si amanarea acestei decizii pana la o varsta matura.Si involuntar in mintea omului incolteste ideea ca binecuvantarea este un inlocuitor al botezului copiilor mici ,care este aducator „de mantuire”.

Domnul sa ne dea putere sa meditam in Duhul la acest subiect,sa nu ne grabim sa tragem concluzii pripite. Sa ne aducem aminte in fiecare zi, sa ne rugam pentru copilasii nostrii acasa si sa ii crestem in temere de El asa cum ne invata Scriptura.

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 10:51

De la: gabigabi2, la data 2012-04-30 10:23:47

ha ! mi-ai adus aminte de'o-ntimplare : vecinii nostri si bun prieteni aveau o pisica....un pic ciufuta si cam muta, care soptea un miau atit de stins ca abia o auzeau ceilalti si ,totusi : de cite ori se deschidea usa la ei, ea se prelingea pe linga Corina si venea la usa mea, Asteptind/ dorind sa vina-n vizita ! ei si ca sa nu lungesc povestea , de cite ori plecau la tara, eu aveam grija de ea.....intr-o dupamasa ma duc la ea si, fiind ea cam cu nervi ca au lasat-o singura, nici nu ma baga-n seama, ascunzindu-se si nevoind sa iasa de pe unde se pitise si atunci, eu ii zic :
- da' bine, fa pisico, vin eu ditamai omul la tine , sa-ti fac conversatie ,sa-ti dau de mincare si sa te iau la mine si tu-mi intorci coada ? da' nu ti-e rusine asa un pic ? maaaai, iese de pupa dulap usurel si se uita-n ochii mei in tot timpul discursului si apoi -ncepe sa-mi faca niste giumbuslucuri si sa se alinte pe linga mine, dorind sa ma-mpace ca , va jur, sunt absolut convinsa ca s-a patruns de vorbele mele si s-a rusinat ! da' chiar serios va spun : a Inteles tot ce i-am spus !

Ne inteleg, cel putin pisicile. Deci comunicam mai mult decat prin vorbe: prin gand, priviri...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 11:21

De la: Musetel, la data 2012-04-30 10:51:42

Ne inteleg, cel putin pisicile. Deci comunicam mai mult decat prin vorbe: prin gand, priviri...

ohoho si ciinii ne inteleg si mai abitir ....nu stiu despre pisici, nu mi-am putut da seama de asta, dar ciinii ne" vad " aura sau, mai bine spus, ne simt aura , intra-n legatura cu ea si ne " citesc" ! asa se face ca , fara un motiv vizibil, un ciine i se poate intoarce cu burtica-n sus, dindu-se la mingiiat unui om oarecare de pe strada , doar cind il fluiera usurel si pe un altul da sa-l rupa !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 11:26

De la: symy1, la data 2012-04-30 10:45:50Pt Gaby...

Binecuvântarea copiilor mici

De Aurel Munteanu

În calitate de baptist care crede în „doctrinele harului suveran”, sunt adesea pus in situaþia de a defini poziþia pe care o avem privitor la diferitele doctrine sau practici pe care le predicãm sau le apãram in fata oponenþilor noºtri. Nu de putine ori am fost pus in situaþia delicatã de a da explicatii la intrebari de genul: „Voi de ce nu þineti Craciunul sau Pastele, Rusaliile sau Sarbatoarea Roadelor? De ce nu practicaþi „spãlarea picioarelor” sau binecuvantarea copiilor?” Recunosc ca de multe ori discutarea lor este destul de delicatã ºi foarte sensibilã, precum ºi în cazul pe care doresc sa il abordez astazi. Cu totii considerãm bebelusii ca fiind cele mai gingase si scumpe fiinte daruite de Domnul si nu ma indoiesc ca le dorim tot binele din lume dar, in ce priveste aplicarea anumitor ritualuri spirituale, cred ca ar trebui sa fim foarte atenti cu ei, pentru ca inaintea Domnului, noi parintii , suntem cei care vom fi chemati sa dam socoteala. Fie ca se intenþioneazã binecuvantarea, dedicarea sau confirmarea copilasilor, toate acestea trebuie sa fie fundamentate scriptural si nu calauzite de traditie ,sentimente sau de emoþii.
De obicei, cand se face binecuvantarea bebelusilor fratilor credinciosi, se citeºte textul din Numeri 6:22-27:

22. Domnul a vorbit lui Moise ºi a zis:
23. „Vorbeºte lui Aaron ºi fiilor lui ºi spune-le: "Aºa sã binecuvântaþi pe copiii lui Israel ºi sã le ziceþi:
24. ‚Domnul sã te binecuvânteze ºi sã te pãzeascã!
25. Domnul sã facã sã lumineze faþa Lui peste tine ºi sã Se îndure de tine!
26. Domnul sã-ªi înalþe faþa peste tine ºi sã-þi dea pacea!’ "
27. Astfel sã punã Numele Meu peste copiii lui Israel, ºi Eu îi voi binecuvânta. "

La el se cupleaza unul dintre textele urmatoare: Matei 19:13-15; Marcu 10:13-16 sau Luca 18:15-17.

13. Atunci I-au adus niºte copilaºi, ca sã-ªi punã mâinile peste ei ºi sã Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau.
14. ªi Isus le-a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine ºi nu-i opriþi, cãci Împãrãþia cerurilor este a celor ca ei."
15. Dupã ce ªi-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.
Matei 19.13-15.

13. I-au adus niºte copilaºi ca sã Se atingã de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau.
14. Când a vãzut Isus acest lucru, S-a mâniat ºi le-a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine ºi nu-i opriþi; cãci Împãrãþia lui Dumnezeu este a celor ca ei.
15. Adevãrat vã spun cã oricine nu va primi Împãrãþia lui Dumnezeu ca un copilaº, cu niciun chip nu va intra în ea!"
16. Apoi i-a luat în braþe ºi i-a binecuvântat, punându-ªi mâinile peste ei.
Marcu 10:13-15.

15. I-au adus ºi niºte copilaºi, ca sã Se atingã de ei. Dar ucenicii, când au vãzut lucrul acesta, au certat pe aceia care-i aduceau.
16. Isus a chemat la Sine pe copilaºi ºi a zis: "Lãsaþi copilaºii sã vinã la Mine, ºi nu-i opriþi; cãci Împãrãþia lui Dumnezeu este a unora ca ei.
17. Adevãrat vã spun cã oricine nu va primi Împãrãþia lui Dumnezeu ca un copilaº, cu niciun chip nu va intra în ea."
Luca 18: 15-17.

Dupa predicã, pãrinþii (uneori insotiti de asa zisii lor consilieri spirituali-un fel de nasi ) aduc copilasul în fata bisericii si prezbiterul adunarii isi pune mainile peste el, rostind binecuvantarile cu care erau binecuvantati copiii lui Israel, Numeri 6:22-27, in timp ce biserica ii raspunde cu „Amin” dupa rostirea fiecãrei binecuvantari.
In cazul ca bebelusul are probleme de sanatate, in unele biserici penticostale se mai face si ungerea cu undelemn invocandu-se textul Iacov 5:14-15:

14. Este vreunul printre voi bolnav? Sã cheme pe prezbiterii bisericii; ºi sã se roage pentru el, dupã ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.
15. Rugãciunea fãcutã cu credinþã va mântui pe cel bolnav, ºi Domnul îl va însãnãtoºi; ºi, dacã a fãcut pãcate, îi vor fi iertate.

Cine stie, pe viitor, mai este loc si pentru alt ritual, ca sa dea mai mult farmec acestui eveniment. Acestea fiind faptele , eu personal cred ca este gresita aceasta practica, intrucât nu putem folosi un pasaj strict evreiesc pentru a argumenta o practica nou testamentala, din urmãtoarele motive:

I. Porunca de a binecuvânta era datã de Dumnezeu lui Moise vizavi de poporul evreu:

A. Domnul a vorbit lui Moise, v.22;

B. o practicau doar levitii, v. 23a;

C. era rostita doar pentru fiii lui Israel, v.23b.

Binecuvantarea era o practica oficiata de evrei, pentru evrei .Neamurile nu se regaseau in context pentru ca inca nu sosise vremea lor.Nici odata Domnul, nu indeanma sa apelam la texte levitice pentru a ne argumenta practici bisericesti .

In Noul Legamant ,Domnul Isus nu sugereaza nimanui sa poarte poveri sau ritualuri evreiesti,in multe ocazii vedem chiar contrariul:are cuvinte grele de spus la adresa celor ce invata si indeamna la practici ce trebuiau sa tina pana la Ioan Botezatorul. Daca pentru fiii lui Israel,binecuvantarea sugera o relatie de supunere si era, printre altele, conditionata de ascultarea celor 613 porunci, atunci cum o putem aplica unui copil dintre Neamuri, despre care marturisim ca traieste in asa zisa epoca a harului?...

II. Domnul Isus Hristos nu ne-a poruncit sa pastram binecuvantarea copiilor ca si randuiala.

Relatarile în care-L vedem pe Mantuitorul binecuvantand copiii prezintã acþiuni spontane, evenimente ca oricare altele, de-a lungul pelerinajelor Sale prin satele si cetatile unde predica Evanghelia. Nici macar o data acest eveniment nu este cuprins in cadrul „serviciilor de inchinare”, pe care le-a avut cu ucenicii Sai cat a „cortuluit” printre noi.

Cred ca mereu trebuie sa avem in minte acel principiu care ni L-a lasat Domnul si anume: „Nimeni nu coase un petic de postav nou la o hainã veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, ºi mai rea rupturã se face.

ªi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, ºi vinul se varsã, iar burdufurile se prãpãdesc; ci vinul nou este pus în burdufuri noi” Mc.2:21,22.

III. Nu existã un text cu instructiuni clare cum trebuie procedat.

Domnul Isus cand a instituit frangerea painii, a dat El insusi primul exemplu lasandu-ne instructiuni clare si precise atat in Evanghelii cat si in epistole (I Cor.11:23-34).

Pentru botez avem iarasi instructiuni în privinþa administratorului botezului, a modului de efectuare, a motivului si a candidatului; dar in ceea ce priveste binecuvantarea copiilor nu avem nici o referinta.

In pasajele gasite in evanghelii ,unde Domnul binecuvanteaza copilasii, accentul intotdeauna cade pe credinciosii maturi ,care trebuie sa „se faca ca niste copilasi”,altfel nici nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu.Domnul nu pune accentul pe binecuvantarea lor, ci pe atitudinea celor ce ii respingeau si ii opreau sa fie adusi la El.

IV. Ce conditii trebuie sa indeplineasca candidatul la rugãciunea de binecuvântare?

Aceasta este una din intrebarile esentiale. In contextul evreiesc, stim cine era binecuvantat si cine nu avea parte niciodata de binecuvantari.

Privilegiati erau baietii, nascuti din casele parintesti ale celor 12 semintii, intaietate avand intaii nascuti.

Pe cand cei excluºi de la binecuvantare, erau multi:
A. fiii din curvie;
B. fiicele evreilor;
C. sclavii si fiii acestora;
D. oamenii din popoarele date spre nimicire;
E. fiii dintre Neamuri;
F. copiii rezultati din casatorii mixte (Neemia 13:23-26).

În plus, cei binecuvantati trebuiau sa fie capabili sa inteleaga binecuvantarea, pana acolo incat trebuia sa raspunda preotului rostind „Amen!”

Care ar fi astazi criteriile de selectie?Ooo,daca ar fi sa ramanem consecventi,regulilor iudaice ,ma veti acuza de discriminare religioasa.Daca facem un lucru hai sa il facem tot ,pana la capat!Asa ar fi corect. Nu?

Alti ar putea spune cã: inocenta, aducerea la Hristos,calitatea de a fi membru intr-o familie credincioasa (acestea fiind evidentiate de textele evangheliilor) dar acestea sunt acte fizice si nu spirituale. In afara de acestea, nu se spune nimic despre conditiile pe care ar trebui sa le indeplineasca parintii sau pastorul ( pastorita dupa caz) care oficiaza binecuvantarea.

V. Binecuvantarea copiilor nu ilustreaza figurativ moartea, ingroparea si invierea Domnului Isus Hristos.

Orice practica Nou Testamentala nu poate avea pretentia de randuiala eclesiastica ,daca nu ilustreaza in vre-un fel ,jertfa lui Hristos si rascumpararea noastra.Aceasta cred ca este regula de baza care ridica sau taie pretentia unei practici, de a avea calitatea de randuiala comemorativa.

Daca binecuvantarea copiilor mici,nu ilustreaza in nici un fel evanghelia,daca scriptura nu da detalii in privinta candidatului,daca nu ai instructiuni clare cum trebuie procedat,atunci ce principii au fost luate in calcul cand ai acceptat acest act ca si randuiala a bisericii tale?

Daca Domnul nu ti-a poruncit-o si ca sa o practici , folosesti practici incluse in legea lui Moise ,de ce o tii?Pentru ca asa ai gasit-o in biserica in care ai devenit membru?Sunt curios ce explicatii ai primi daca i-ai intreba pe mai marii tai spirituali .Cei mai multi iti vor spune’ asa este bine’ sau ‚asa se face la noi’ ,altii spun :asa a facut Domnul ….., acesta din pacate nu este un raspuns care satisface.

Unora care provin din familii ortodoxe,li se da de inteles cum ca binecuvantarea ar fi o protectie divina ,care ar anula nevoia pruncului de a fii botezat si amanarea acestei decizii pana la o varsta matura.Si involuntar in mintea omului incolteste ideea ca binecuvantarea este un inlocuitor al botezului copiilor mici ,care este aducator „de mantuire”.

Domnul sa ne dea putere sa meditam in Duhul la acest subiect,sa nu ne grabim sa tragem concluzii pripite. Sa ne aducem aminte in fiecare zi, sa ne rugam pentru copilasii nostrii acasa si sa ii crestem in temere de El asa cum ne invata Scriptura.

multumesc, Symy : am citit ,dar mai trebuie sa citesc o data-de doua ori ce-ai transmis....oricum, sunt absolut de acord cu faptul ca ISUS vine si ofera lumii o noua Intelegere si Atitudine prin acel : Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti " si ptr. mine , nu vreau sa te supar, aceasta vorba este o dovada- una dintre ele- ca SE STIA despre Intrupare - Reincarnare, dar s-a eliminat din Biblie si motivul este doar din dorinta Bisericii ca Institutie de dominatie a maselor !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 11:42

De la: gabigabi2, la data 2012-04-30 11:21:28
De la: Musetel, la data 2012-04-30 10:51:42

ohoho si ciinii ne inteleg si mai abitir ....nu stiu despre pisici, nu mi-am putut da seama de asta, dar ciinii ne" vad " aura sau, mai bine spus, ne simt aura , intra-n legatura cu ea si ne " citesc" ! asa se face ca , fara un motiv vizibil, un ciine i se poate intoarce cu burtica-n sus, dindu-se la mingiiat unui om oarecare de pe strada , doar cind il fluiera usurel si pe un altul da sa-l rupa !

A propos de caini, imi amintesti de un caine fidel, care urma anumite persoane peste tot prin oras, indiferent pana unde se deplasau acestea. Bineinteles ca avea simpatizatii sai, care nu neaparat il hraneau, dar ii dadeau atentie, ii vorbeau, il mangaiau, samd. Cainele era in stare sa se tina dupa cate o persoana draga, chiar daca aceasta mergea in cealalta parte de oras, nu il parasea chiar daca persoana acompaniata il alunga, stia ca in sufletul sau avea nevoie de acompaniator. Iar de se intampla ca omul sa aiba de lucru undeva, intr-o cladire, institutie, era in stare sa il astepte postat la intrare ore in sir, pana aceasta revenea. Bineinteles ca persoanele ''binevoitoare'' din cartierul unde traia cainele de ani de zile, care nu suportau latratul sau la strainii care erau in trecere cu ganduri negative, vezi Doamne erau dera,jati de prezenta cainelui in comunitatea lor, au alertat hingherii. Cainele nu a scapat, a fost prins. Nu va explic durerea copiilor ca Rocky( asa se numea, cred ca se numeste inca :) ), nu mai era in parcare sa ii intampine si sa se joace cu ei, sa il hraneasca... Intamplarea face ca dupa o vreme buna, cateva luni bune, Rocky apare ''acasa'', impreuna cu unul din fratii sai, spre bucuria tuturor. Acum nu mai stiu sigur de a revenit el singur sau vreun vecin cu suflet mare l-a cautat si l-a eliberat de la hingheri, dar Rocky a revenit.

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 12:52

Intrebari

Prin minte imi trece, uneori, un gand mai rebel
Care e scopul vietii noastre ? De ce si in ce fel ?
Ne nastem cu pecetea ca toti, noi, vom muri !
Dar pentru care fapte noi nu putem a sti !
Sa motiveze totul pãcatul ancestral ?
Ar fi stupid, ilogic si de acum ...banal !
Sa fie karma noastra, in sens evolutiv ?
Nici ãsta nu pot crede ca-i un real motiv !
De ce sa muti un suflet, care-a uitat mai tot,
In trupul paºnic de magar, cu minte de netot ?
Nu vad unde-i folosul s-o ia de la-nceput
Cand sufletul de om matur abia a priceput,
( Si-aici umilã ma supun, opiniilor voastre )
Ce trebuie sa faca spre-a naviga spre astre !
Prefer sa cred ca, din natura, asa e omul zãmislit ,
Sau Spiritul Suprem asa l-a odrãslit :
Sa aiba softul tare si bun de upgradat ,
Dar hard-ul e mai moale si ... trebuie schimbat !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 13:14

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20630/Care-credeti-ca-e-s...

Care-credeti-ca-e-sensul-vietii?
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/18882/Ce-parere-aveti-des...
Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

poate te ajuta sa vezi ce ecou a avut intrebarea aceasta.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 15:47

De la: _Ingrid, la data 2012-04-30 13:14:21www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20630/Care-credeti-ca-e-s...

Care-credeti-ca-e-sensul-vietii?
www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/18882/Ce-parere-aveti-des...
Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

poate te ajuta sa vezi ce ecou a avut intrebarea aceasta.

Pe primul link nu am putut intra ! Pe al II-lea -da !
Am gasit cateva ipoteze cere-mi dau intrebari !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 17:06

De la: Maria_x, la data 2012-04-30 12:52:04 Intrebari

ma mir ca din povestea mea cu inteleptul ,fata si magarul, atit ai inteles sau, ai oprit : faptul ca tot ce a acumulat "decedatul" se PIERDE incarnindu-se-ntrun magar ! NU e asa - NU asta era concluzia ce trebuia trasa....da', ma rog, tu pe asta ai tras-o si atunci, te intreb : daca pe un om cult, foarte instruit si foarte bogat, viata il pune in situatia de a ramine fara nimic si ca sa-si cistige piinea , e obligat sa fie om de serviciu undeva , UITA TOT CE STIA ? Comoara adunata-n inima si-n mintea sa , Dispare ? si daca i se-ntimpla ca dupa un timp sa i se schimba Soarta , Mintea si experienta si cunostintele sale ,nu sunt puse-n valoare mai abitir, caci experienta de maturator i-a deschis o alta perspectiva si intelegere asupra viet ,imbogatindu-l astfel ?

fiecare viata deruleaza un "soft", cred eu si se inregistreaza-n " hardul ".... nu stiu insa cum sta treaba :adica, daca de la bun inceput avem in dotare un hard incapator ? si inclin sa cred ca asa-i, intrucit nu ne folosim de el decit- se spune- doar in proportie 10-15 % sau, dupa n nr. de intrupari se mai adauga ,acolo, vreo placa de baza, una-alta ca sa poata sustine softul tot mai performant !

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 18:01

De la: gabigabi2, la data 2012-04-30 17:06:12

ma mir ca din povestea mea cu inteleptul ,fata si magarul, atit ai inteles sau, ai oprit : faptul ca tot ce a acumulat "decedatul" se PIERDE incarnindu-se-ntrun magar ! NU e asa - NU asta era concluzia ce trebuia trasa....da', ma rog, tu pe asta ai tras-o si atunci, te intreb : daca pe un om cult, foarte instruit si foarte bogat, viata il pune in situatia de a ramine fara nimic si ca sa-si cistige piinea , e obligat sa fie om de serviciu undeva , UITA TOT CE STIA ? Comoara adunata-n inima si-n mintea sa , Dispare ? si daca i se-ntimpla ca dupa un timp sa i se schimba Soarta , Mintea si experienta si cunostintele sale ,nu sunt puse-n valoare mai abitir, caci experienta de maturator i-a deschis o alta perspectiva si intelegere asupra viet ,imbogatindu-l astfel ?

fiecare viata deruleaza un "soft", cred eu si se inregistreaza-n " hardul ".... nu stiu insa cum sta treaba :adica, daca de la bun inceput avem in dotare un hard incapator ? si inclin sa cred ca asa-i, intrucit nu ne folosim de el decit- se spune- doar in proportie 10-15 % sau, dupa n nr. de intrupari se mai adauga ,acolo, vreo placa de baza, una-alta ca sa poata sustine softul tot mai performant !

Am citit amandoua materialele in vers si in proza. M-am agatat de aceste doua discutii pentru a o adauga pe a treia. Poate am inteles gresit din inspiratia lui Maria_X ca nu are sens sa se transfere un suflet. D-na Gabi sustine ca se transfera! Eu, parere proprie, imi spun ca noi adunam cunostinte din ceea ce obtinem prin invatare, cunoastere vizuala, prin informarea din gandirea celor de la inceputuri pana acum: geografie, filozifie, istorie, fizica, chimie, etc., deci nu le mostenim. Un nou nascut parasit, crescut de maimute, nu va avolua ci va ramane cu ce invata de la ele, iar un nou nascut tinut intr-un loc inchis, nu va evolua in nici un fel. Ce sa inteleg? Ca acestia nu au primit cumularile de la alte fiinte decedate? De aceea eu cred ca atunci cand murim ajungem ca in versetul religios: din pamant suntem facuti, pamant si praf iarasi ne-om face! Chiar daca am acumulat enorm de multe informatii prin instruire.

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 18:19

da @Dorina , dar asta ar ridica o intrebare, daca e asa cum spui tu : CUM a evoluat omenirea, daca fiecare om a luat-o de la inceput si nimic nu se transmite din generatie-n generatie, ca sa se faca saltul calitativ prin Acumulari cantitative ?
cit despre ceea ce ai spus cu pruncii pierduti si crescuti de animale sau de parinti bestii, ce-i tin incuiati prin beciuri- ca vazuram si cazuri d'astea, in ce fel ar Contrazice teoria karmei ? ca nu o infirma de niciun fel !

si da, atita timp cit corpul este material si materia se deterioreaza intr-un proces normal, desigur ca mai si murim si corpul nostru reintra in circuitul natural, dar ceea ce ANIMA acest trup de carne, acel ceva ce este Etern , gind din gind Divin, vine si re-vine ciclic , caci asa cum pomul evolueaza de la saminta plantata pin' la fructul pe care-l produce, asa mi se pare si mie ca-i normal ca omul sa evolueze si " fructul " implinirii sale ca OM , devine gindirea pura , intorcindu-se-n CUVINT !

Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 20:38

Am sã-ncerc sa trec la proza / Ca sa nu fac vreo psihozã !

Incerc sa raspund in ordinea postarilor :
D-na Gabi : un om cult si instruit ( neglijez voit “ si bogat” ) poate ramane sarac numai la nivel material ! Trecerea temporara la statutul de om sarac, matrial, poate fi o altã experienta de viata , aparent benefica ! Dar , in acelas timp, aceasta experienta constituie un hiatus in existenta sa cotidiana, o pierdere a societatii ! Nu-mi pot imagina pagubele suferite cultura umana prin aparitia unei asemenea stari la un geniu !
Pana in prezent omenirea a evoluat numai din acumulari cantitative ! Pruncul, crescut normal, se dezvolta pe baza cunostintelor mostenite ( imitatie, oral sau scris) de la stramosi ! De la transformarea lutului in om sau a maimutei in om specia umana nu a mai facut salturi calitative ! Evolueaza prin acumulari succesive !

D-na Dorina : Notiunea care defineste sufletul = spiritul, are pentru mine alte conotatii ! Da! Poti primi acumulari de la fiinte decedate ! Dar nu in sens metafizic !
Homer, Socrate, Eminescu, Creanga , Einstein ........ Din punct (-ul meu de vedere) spiritual exista si astazi !
“ Obligatia “ noastra de fiinte efemere este sa facem tot posibilul ca sa ... lasam urme ! Era o vorba romaneasca : un copil, un copac, o fantana !
Copilul reprezinta mostenitorul spiritual, copacul e hrana spirituala pe care o lasam, iar apa din fantana este libertatea de a lua forma pe care o doreste ( o poate pune in ulcior, in cana sau in ce va voi ! Adanc mai judecau stramosii nostri !!!

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 21:41

Ba, va citesc, dar am hotarat, ca sa nu zic promis, ca, pe topicul asta, o sa las deoparte pagubosului obicei de a da replici cuiva, de a intra in dispute cu cineva.
Mai ales ca nimeni nu poate raspunde la intrebarea: exista viata dupa moarte ?
Ca si la mai multe intrebari de genul asta.
Cineva a povestit ce a visat, persoane decedate, toate fericite, luminoase ... ca nu pot sa ma intreb, daca e asa, de ce plangem atat cand ne moare cineva ? Pentru ca aplecat de langa noi si-i este mai bine pe lumea cealalta, sau pentru ca noi am ramas fara persoana la care tineam pe lumea asta ? Pentru cine plangem ?
Stim toti ca murim ... nu e nici un secret, dar cand se intampla asta cuiva apropiat noua, privim moartea ca pe o catastrofa ... ca pe un final nefericit si asta in ciuda faptului ca sustinem, multi dintre noi, ca suntem credinciosi intru Isus si credem in viata vesnica ...
Daca am crede, de ce suntem atat de tristi si atat de impresionati de moartea cuiva ?
De ce ne despartim ata de tristi de viata aceasta, mai ales daca avem de trait o viata vesnica ? Fara durere, fara patima ...?
Nu vi se pare nimic in neregula ?

Chestia cu pisica e o gluma ... orice animal, inclusiv omul, se gudura pe langa sursa de hrana si face ce stie el mai bine, ce crede el ca ii va mai aduce hrana inca odata. A spune ca o pisica sau un caine este inteligent pentru ca te determina sa le dai de mancare este o chestiune naiva. O sa apreciez o pisica atunci cand va construi un mercedes sau o bicicleta , fara sa-i dau eu de mancare ... pana atunci, omul, in tampenia lui nemarginita, va ramane singurul animal inteligent cunoscut.
Restul ... instictele...
Cand vor mai aparea si alte animale cu o inteligenta comparabila cu a omului, atunci vor fi conflicte, lupte pentru dominatie ...
Asa ca, pana atunci, oamenii vor ramane sa se lupte intre ei, incercand sa arate care e mai inteligent.

Sa nu-mi spuna careva ca a vazut o pisica care se ruga la icoana lui Isus, ca-i dau cu sifonul in cap !

Pisica prinde sorecele si-l omoara, nu-l iarta si nici nu viseaza sa stea, pe lumea cealalta, cu el la masa.
Omul este singurul animal religios si asta face diferenta fundamentala dintre el si celelalte animale.
E singurul animal care protejeaza exemplarele asemenea lui care sufera de boli, pe handicapatii care nu-si mai pot procura singuri hrana ...
Celelalte animale nu fac asta.
Se cheama selectie naturala. Pe care a creat-o bunul Dumnezeu. Eu doar o constat !

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

1400 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 21:44

De la: Silviu, la data 2012-04-30 21:41:50Ba, va citesc, dar am hotarat, ca sa nu zic promis, ca, pe topicul asta, o sa las deoparte pagubosului obicei de a da replici cuiva, de a intra in dispute cu cineva.
Cineva a povestit ce a visat, persoane decedate, toate fericite, luminoase ... ca nu pot sa ma intreb, daca e asa, de ce plangem atat cand ne moare cineva ? Pentru ca aplecat de langa noi si-i este mai bine pe lumea cealalta, sau pentru ca noi am ramas fara persoana la care tineam pe lumea asta ? Pentru cine plangem ?
Stim toti ca murim ... nu e nici un secret, dar cand se intampla asta cuiva apropiat noua, privim moartea ca pe o catastrofa ... ca pe un final nefericit si asta in ciuda faptului ca sustinem, multi dintre noi, ca suntem credinciosi intru Isus si credem in viata vesnica ...
Daca am crede, de ce suntem atat de tristi si atat de impresionati de moartea cuiva ?
De ce ne despartim ata de tristi de viata aceasta, mai ales daca avem de trait o viata vesnica ? Fara durere, fara patima ...?

Chestia cu pisica e o gluma ... orice animal, inclusiv omul, se gudura pe langa sursa de hrana si face ce stie el mai bine, ce crede el ca ii va mai aduce hrana inca odata. A spune ca o pisica sau un caine este inteligent pentru ca te determina sa le dai de mancare este o chestiune naiva. O sa apreciez o pisica atunci cand va construi un mercedes sau o bicicleta , fara sa-i dau eu de mancare ... pana atunci, omul, in tampenia lui nemarginita, va ramane singurul animal inteligent cunoscut.
Restul ... instictele...
Cand vor mai aparea si alte animale cu o inteligenta comparabila cu a omului, atunci vor fi conflicte, lupte pentru dominatie ...
Asa ca, pana atunci, oamenii vor ramane sa se lupte intre ei, incercand sa arate care e mai inteligent.

Sa nu-mi spuna careva ca a vazut o pisica care se ruga la icoana lui Isus, ca-i dau cu sifonul in cap !

Pisica prinde sorecele si-l omoara, nu-l iarta si nici nu viseaza sa stea, pe lumea cealalta, cu el la masa.
Omul este singurul animal religios si asta face diferenta fundamentala dintre el si celelalte animale.
E singurul animal care protejeaza exemplarele asemenea lui care sufera de boli, pe handicapatii care nu-si mai pot procura singuri hrana ...
Celelalte animale nu fac asta.
Se cheama selectie naturala. Pe care a creat-o bunul Dumnezeu. Eu doar o constat !

...NU; NU EXISTA !...sunt convins ca intelegi, TOT!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2012, ora 23:29

De la: _Dorina_, la data 2012-04-30 18:01:12
De la: gabigabi2, la data 2012-04-30 17:06:12

Am citit amandoua materialele in vers si in proza. M-am agatat de aceste doua discutii pentru a o adauga pe a treia. Poate am inteles gresit din inspiratia lui Maria_X ca nu are sens sa se transfere un suflet. D-na Gabi sustine ca se transfera! Eu, parere proprie, imi spun ca noi adunam cunostinte din ceea ce obtinem prin invatare, cunoastere vizuala, prin informarea din gandirea celor de la inceputuri pana acum: geografie, filozifie, istorie, fizica, chimie, etc., deci nu le mostenim. Un nou nascut parasit, crescut de maimute, nu va avolua ci va ramane cu ce invata de la ele, iar un nou nascut tinut intr-un loc inchis, nu va evolua in nici un fel. Ce sa inteleg? Ca acestia nu au primit cumularile de la alte fiinte decedate? De aceea eu cred ca atunci cand murim ajungem ca in versetul religios: din pamant suntem facuti, pamant si praf iarasi ne-om face! Chiar daca am acumulat enorm de multe informatii prin instruire.

Sigur ca oamenii se pot imparti in doua categorii: cei care cred si cei care nu cred(indifferent in ce)
Daca reducem totul la existent lumii pamantene, de la nastere pana la moarte, majoritatea acumularilor raman, o parte ne mai fiind folosita un timp mai indelungat se uita. Putem mosteni cunostinte de la parinti, bunici, prin invatatura ,etc, deci de la surse. Evident ca un nou nascut parasit in jungle, crescut de maimuta va acumula doar din cunoasterea ei si atat va evolua. In ambele cazuri s-a format constiinta de sine. Problema se pune altfel: Dumnezeu este iubire si omul constiinta. Constiinta omului dispare odata cu moartea. Daca excludem iubirea Il excludem pe Dumnezeu, excludem notiunea de suflet(Spirit din spiritual Divin) Spiritul este la randul sau format din mai multe corpuri energetie foarte subtile. In unul din ele, corpul causal, este subconstientul care conlucreaza cu spiritual. In subconstient se acumuleaza
toate faptele, gandurile, tot ce am manifestat: iubire, compasiune, ura, dusmanie, invidie, rautate, etc, (deschise din cutia Pandorei) E greu de inteles dar tocmai astea genereaza conf legilor Divine si Karma cu toate efectele ei Mii de oameni, milioane ar vrea sa ignore sau ignora sufletul, simtindu-se bine in lumea lor palpabila, aplicand celebra maxima: “ Dupa mine potopul”

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 00:01

De la: Silviu, la data 2012-04-30 21:41:50Ba, va citesc, dar am hotarat, ca sa nu zic promis, ca, pe topicul asta, o sa las deoparte pagubosului obicei de a da replici cuiva, de a intra in dispute cu cineva.

O sa dau eu cateva raspunsuri, fara pretentia unei experiente proprii, ci din lectura unor documente.
Din scrierile facute de catre anumiti medici , se arata numeroase experiente de regresie hipnotica, in care mediumuri au afirmat ca au trait in mai multe existente si ,uimitor, au dat detalii cu privire la locul, adresa si numele lor, ale parintilor. Verificandu-se in registre scrise cu zeci de ani si chiar peste o suta,s-au gasit aceleasi date. O alta dovada ar fi scrierile unor Yoghini sau Initiati, care afirma exact aceleasi lucruri. E greu de crezut ca este o minciuna generalizata. A treia sursa ar fi revelatiile date.
Faptul ca suntem asa tristi se explica in atasamentul prea mare fata de tot ce este materiial, dorinte, neimpliniri, rafuieli, dusmanii, contradictii, si mai putin iubire, iertare, compasiune...
si atunci ne despartim atat de tristi de viata, cu teama de moarte.
Probabil ca stii, stramosii nostri plamgeau la nastere si se bucurau la moarte, dar si alte popoare antice. Aparitia crestinismului a condus la acest obicei de a plange dupa o persoana draga, mama, fiu, fiica, sotie, etc. Pentru spirit nu e bine i se face un rau, el stie ca si-a facut misiunea pe pamant
si e bucuros unde se intoarce( evident nu toate) cele evoluate. Predicile acelea in care preotul tine cate un discur de stoarce lacrimi, si mai inainte chestia cu locul de verdeeata unde nu este nici durere nici intristare sunt numai de impresionat si mai mult de bulversarea sufletelor care plang, provocandu-si suferinta chiar si fizica. Suntem de fapt niste victime ale unor prejudecati facute anume, scopul sa-l inteleaga fiecare.

Pagini: << 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Existã viaþã dupã moarte?
Mergi la: